Любители на котки - тема 53

• 45 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Теичка,
аз не останах с впечатлението, че Меичка дори допуска варианта да пусне Белчо на улицата.

# 106
Aдашке по ник, прощавай, но не съм съгласна. Не знаеш какво съм направила за това същество, не знаеш и на какво станах свидетел -- явно ще да е нещо много голямо, за да ме потресе така. Както и да е, няма да се обяснявам. Смятам, че достатъчно съм споделяла за историята на Белчо.

Вчера наистина претеглих плюсовете и минусите и за момент наистина бях готова да се разделя с него. Защото държа отговорност и пред Миша, както казаха другите. А нея я гледам откакто беше една шепичка.

Виновна ли съм, че в редки случаи котки не се разбират и се нападат -- наистина свирепо!? Виновна ли съм, че със сигурност Белчо ще се чувства по-добре в друг дом, в който да е единствено животно, а и Миша ще е много по-спокойна и пак ще е гушкавкото и мило същество отпреди, ако го няма него да я тормози непрекъснато?

Номерът с разделянето при нас е много труден. В апартамент съм с двама съквартиранти, и не мога да им натрапвам котка в техните стаи. Освен това Миша си отваря врати всякакви. Освен това в редките случаи, в които съм се опитвала да ги държа разделени (например снощи), установявам, че просто не издържат -- дращят по вратите, мяукат, скачат. Между другото вчера пробвах да спят разделени (за пръв път). Е... първо държах 30тина минутки Белчо при мен, но Миша дращи и мяука отвън. После взех Миша за известно време, а изгоних Белчо. Но пак същото. После ги размених още няколко пъти. Накрая ми омръзна (а и вече ми се спеше зверски) и си ги пуснах и двамата. Миша спа в краката ми, Белчо в скута ми. Не помръднаха цяла вечер, както и аз, де, и сега съм схваната. Не знам как ще ги разделям за в бъдеще, просто ми е трудно -- любопитни същества са, и много гласовити Simple Smile

Ох, извинявайте, много дълго стана. А влязох да кажа, че сутринта го оставих за кастрация. Лекарят твърди, че е от хормоните, и че кастрацията ще помогне много. Много се радвам, че го приеха веднага -- натресох се без дори да звънна предварително  Embarassed а те дори му се зарадваха Simple Smile

И така, Белчо получава още един шанс при нас, но при друг подобен гаф ще трябва да му потърся друг дом.

# 107
Е, съгласете се,че няма как да знаем как ще реагира първото животно,когато му натресеш второ или трето.Преди да дойде Кира у дома,аз си мислех, че Бекс е един игрив дечко.Старата стопанка на Кира ми обясни,че тя е живяла с други котки и кучета и се разбира с тях.Аз наивно реших,че две котки на година и малко ще се разберат,но уви ставаше все по страшно.Бях решила да връщам Кира,макар че тя е котка мечта,но Бекс съм го прибрала от една шепа коте и пред мен не стоеше въпроса Бекс или Кира.За мое голямо щастие нещата тръгнаха в друга посока и сега мога да се радвам и на Кира и на Бекс,но поотделно.Опитах всичко,не се получи,но как можех да знам предварително?
Теичка,ти да не би да знаеш със сигурност как ще реагира котката ти на друга котка?

# 108
Месечинка, не казах на улицата. Докато му намерят нов дом предполагам, ще бъде другаде.
Меичка, знам какво си направила, и не съм казала нищо лошо. Защо не му намери дом още тогава? Не знам защо съм останала с впечатлението, че живееш в къща с двор и т.н. Може и да бъркам никовете. Но им е тясно на животинките. Днес си говорихме със съседката от горния етаж, която гледа 7 котки в 80 кв. апартамент. Постоянно тропаньосват и се гонят тези животинки  hahaha
Тя ми каза, че две от тях не се разбирали първоначално. После свикнали, но не питах дали е кастрирала. Тя го отдава на това, че просто им е тясно.
Честно казано не знам какво да те посъветвам. Аз имах проблем с Лъки, тя ни будеше нощем и я изкарвах отвън. То не беше дращене, мяукане... Постепенно свикна и не прави така, но отидоха много нерви и закани.
Стискам палци да се възстанови бързо и ако му е писано, нека да попадне на прекрасни стопани и да си живее безгрижно и щастливо.
Гери, това казвам и аз. Преди да се вземе животно да се помисли.

# 109
  • София
Меичке, как е най-хубавото еднокрако коте?

Най-хубавото еднооко, обаче, е сърдито. Пъхнах му хапче против паразити директно в гърленцето, сега гледа лошо с едното си око и пуска лиги. Много се гордея със себе си, защото обикновено се случваше онова, което е описано в: "Как да дадем хапче на котката си" или както там се наричаше. Laughing

# 110
Емел  Hug

Белчо е още упоен, много сънен. От около половин час сме си вкъщи. Почти не е мръднал. Така и не разбрах кога точно е била кастрацията, но определено е заспал.  Rolling Eyes

Това, което малко ме притесни е, че хормоните му -- както и тук беше споменато, още са в кръвта -- и ще отшумят до 20-30 дни  Shocked Ужасно дълго ми се струва. Аз и мама ще ходим на море след десетина дни, не знам как ще ги оставям самички през това време.  #Crazy Ще полудея от притеснение... Не знам защо си мислех и се надявах до няколко дни да му минат мераците и повече да не тормози Мишка, а очевидно е възможно да не стане така лесно и пак да я тормози.  Crossing Arms

Между другото лекарите предложиха да остане на стационар докато ме няма, но не искам. Само излишен стрес за него. Мисля да ги наблюдавам дотогава... ще видим как ще се развият нещата.

А знаете ли какво може да се направи просто за да се потушат по-бързо тея хормони?! Забравих да попитам лекарите...

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 20:34 от Меичка

# 111
  • София
Скъпа, не му мисли предварително. До 10 дни ще забрави, че е бил мъж - все пак съвсем до скоро е бил бебе.

Моите ги кастрирах на средна възраст. Кьорчо май и преди това не се сещаше, че е много вероятно да е котарак, ама оня другият разбойник, който дори беше бягал от вкъщи, веднага забрави какъв е бил.

# 112
  • на село
Момичета, здравейте. Страхотна тема. Сега ще се върна да почета назад   bouquet

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 15:34 от ^elle^

# 113
  • София
Гери , малката е страхотна, бих казала женски вариант на моя Мърко Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да я намачкаш от мен

Desi02 наистина Мърко и Ева много си приличат. Още като разглеждахме с приятеля ми първата страница от темата, установихме приликата между тях  Hug Благодаря и на всички останали за милите думи   bouquet
Аз обаче се притеснявам за Ева. Много често започна да се разгонва. На 3 седмици, се влачи по паркета, търка се във всичко което види, мърка и мяука нежно /но непрестанно/ и се скубе като за световно  Crazy  Имам чувството, че около 70 % от козината и се сменя  Shocked , а и не можем да смогнем да и изчистим космите навсякъде. Ветеринаркарта ни каза, че е нормално това, просто била хипер активна и можело да и сложим ваксина и 1.5 години, ще забравим за това. Искам да ви попитам не са ли вредни и ваксините. За хапчетата съм убедена че вредят, понеже на една позната персийката и почина миналата Коледа, от тумор. Оперираха я, но поживя още 2-3 месеца и си отиде  Cry Лекарите са и казали, че е от хапчетата против разгонване. Ако има и минимален риск от ваксините, предпочитам да си я търпим така, вместо да и навредим (въпреки, че като се влачи по пода и мрънка, имам чувството, че пак се мъчи, и дори че я боли)  newsm78

# 114
gery_ от хапчетата и инджекциите против разгонване се развива рак, да. Първия ми съвет е да си смените вета, защото звучи меко казано некомпетентно, защо не ви е предложена кастрация??? Втория ми съвет е, кастрирайте! Щ е е огромно облекчение за животинката. С това често разгонване е много вероятно да има кисти на яйчниците, които ще се изрежат и оправят при кастрацията. Моля те, разгледай линковете на 1ва стр. и много неща ще ти се изяснят.

^elle^ върни се най-добре и прочети последните 10-15 стр. от предната тема и ще получиш отговор на въпроса си, скоро беше обсъждано.

Само да не пуснем духа от бутилката пак с последните два поста...

# 115
Гери, вредни са... единственото не-вредно нещо, както вероятно ще те посъветва всеки от темата, е кастрацията.

А между другото за честото разгонване -- и при Миша го имаше това... и съжалявам, че ще те поуплаша, но се оказа кистозен яйчник и оттам хормонален дисбаланс. Подобна честота не е нормална.

# 116
Emel, като заговори за лиги, се сещам, че на Лъки доста често й текат  Shocked  И то докато мърка и се гали. Като мъничка, когато я прибрах и заведох на вет, много лиги пускаше също. Попитах лекаря защо така и той я погледна и каза, че било нормално, и че някои котки пускали поевче ...  newsm78
На някоя от вашите животинки случвало ли се е подобно нещо? Не текат постоянно, а когато се гали и мъркоти...

# 117
Меичка, гуш!  Hug 99% съм сигурна, че кастрацията ще оправи нещата, но определено ще трябва да мине време. За пълно изчистване от хормоните са нужни месеци, но е много вероятно още през първата седмица да настъпи обрат в отношенията на котчиците.
Гери, Семела за малко да си отиде поради закъсняла кастрация. Когато я кастрирах от месеци беше разгонена и, въпреки че от тогава минаха 6 години все още има периоди на нещо като разгонване - просто получи тотален и непоправим хормонален дисбаланс  Confused
Това че мъжките не се разгонват и е вярно, и не съвсем. Топките на котарак, който от няколко дни се занимава със секс стават огромни и кастрацията е трудна. Но ако не секси няма никакъв проблем.
Меичка, при мен положението е подобно - британчето непрекъснато атакува Семела и ужасно я тормози. Бият се често, като инициатор и подчертан агресор е винаги Гошвилий. Той и с Ушан се поступва, ама преследва предимно Семела. Нямам търпение да минат още два месеца и да му клъцнем топките  Laughing И без това е единственото четирикрако некастрирано у нас  Mr. Green Интересното при нас е, че тези битки са само когато животните не са сами. Докато ни няма са затворени в антре, коридор и баня - изобщо не се закачат. Ушан и Семела спят гушнати, дребният е някъде близо до тях.
Ушан и Семела се сбиват приблизително веднъж годишно - много жестоко. през останалото време са като залепени един за друг, обожават се, чистят се, търсят се... А Гошвилий е звяр  Mr. Green Как тормози кучето... Понякога имам чувството, че единствената цел в живота му е да откъсне я кълка, я опашка, я нос...кучешки, котешки - без значение  Joy
Все пак при мен нещата са в много по-мека форма и ако Гош не е обладан от дявола отношенията им са съвсем прилични. А и като правило другите животни са по-умни и се изнасят когато го прихванат бесните. Излишно е да споменавам, че към хора е съкровище и нямаме нито една драскотинка...
Все пак съм съгласна с теичка (и крайно несъгласна с котьо Тръмп). Може би защото винаги правя паралел с децата... Няма да тръгнеш да си махаш едното дете ако бие другото... Мисля, че търпимостта се възпитава...
Дано не звуча поучително  Embarassed
Стискам палци всичко да се оправи, знам, че много обичаш и двамата и искаш най-доброто за тях. От факта, че върху теб спят толкова близо един до друг почти категорично заключавам, че е от хормоните  Peace
Теичка, Семела е голяма "лигла" - разнежи ли се и става страшно. То не са точно лиги - не са слузести и не се точат  Laughing Но и от устата, и от носа й започва да капе нещо като физиологичен разтвор.

# 118
  • София
Аз също познавам котка, която пуска лиги, когато я гушка собственичката й.

Аз подобно коте не съм имала, а Кьорчони го прави, защото му е гадно чувството в устата /заради хапчето/ и вероятно не иска да преглъща.

Покойният Дундьо имаше навика да смуче цицката на Кьорчо. Разбира се, олигавяше целия му корем и съответно собствената си муцуна. Тези, които внимателно са следели сериала "Сексът и градът", знаят - имаше една подобна сцена между Миранда и някой от партньорите й ... та Дундьо ми напомняше именно него. Laughing

# 119
  • Бургас
Моят кот също пуска лига понякога, когато е разнежен, но до сега да се е случвало към десетина пъти за почти година. Мисля тук бях чела, че го правели, когато те чувствали като майка, не само като стопанин.

Общи условия

Активация на акаунт