Любители на котки - тема 53

• 45 709
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Хм, Семела се лиготи независимо в чии ръце е - моите, на съпруга, на роднини, приятели, колеги - всеки, който е склонен да я гушка и гали бива олигавен до ушите. Отделно, че се "кюска" - в смисъл силно те фрасва с глава (най-често се цели в носа ти) докато се отърква. Случвало се е да ми потече кръв от носа и по принцип й забранявам (подлагам брадичка, но веднъж ме посини)  ooooh!

# 121
Лито много рядко дава да го галим. Обикновено, когато вечеряме и се надява да получи нещо, е най-милият на земята и тогава можеш да правиш всичко с него. През останалото време трябва да се е нагласил и да си дойде сам, един вид да те покани да го пипнеш. Иначе ми удря едни зъби за наказание и си отива нанякъде...

Аз почнах да се притеснявам с това неговото котешко акне. Мажем го по стриктните инструкции на доктора сутрин и вечер, обаче никакво подобрение няма, даже ми се струва, че се разраства това петно... Някой сблъсквал ли се е подобен проблем? И въобще има ли някой повече информация за тази диагноза? Ветеринарят каза, че не било опасно, ама си е страшничко това черно петно, на мен не ми се вижда нормално и ме притеснява...

# 122
jaded какви купички за храна и вода ползвате?

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 00:51 от MissNellie

# 123
MissNelie, водната е метална, тази за храна е пластмасова... Тъкмо прочетох и аз, че не са добри пластмасовите купички. Още сега ще му я сменя, а утре ще купя още една метална...

# 124
Котешкото акне  се образува, когато продукцията на себум е засилена и поради замърсяване и наличие на бактерии се получи запушване на космения фоликул, възпаление и образуване на пъпка. Причинители могат да са недобре почистена брадичка (труден е там достъпа и някой котки могат да  я пренебрегнат лесно) например. Важно е да не се използват пластмасови съдове за храна и вода - от една страна, пластамасата е пореста и задържа лесно бактерии които инфектират фоликулите, от друга страна, понякога алергия към пластмасата изглежда като акне. Стрес и слаба имунна система също са фактор. Общо взето, като при хората, като изключим хормоналния елемент.
Понякога се излекува за няколко дни, при някой котки може да се превърне в хроничен проблем обаче. Лечението е първо, подмяна на всички съдинки със порцеланови, които пък се мият всеки ден старателно. Допълнително почистване на брадичката със топла мокра кърпа и мек антибактериален сапун, и слагане на каквото кремче е дал вет 1-2 пъти дневно. Особено ако хапва по-течна храна и се цапа.

Какво ви е кремчето? Ако е само дезинфекциращо, може ако нямате подобрение дълго време да поискате от вета кортикостероиди.

# 125
MissNelie, много ти благодаря!!!
Купичките ще ги сменим. За храната: той хрупа само суха храна (висок клас), а от нея мисля, че няма как да се получава зацапване. А ветеринарят ни даде някакъв разтвор, розов на цвят, не ни е написал името му. Ако след едноседмичното лечение не се подобри, пак ще го водим, за да ни дадат нещо друго, а и да го видят в какво състояние е.

Яд ме е, защото преди 10 дни го водихме другаде на лекар, тогава беше съвсем малко черно петънце и лекарката ни обясни, че било съвсем нормална пигментация на кожата това. Що ли не си послушах интуицията и не отидох още тогава за още едно мнение... Ама той горкият толкова беше стресиран, че ми дожаля... Ако бяхме почнали да го третираме по-рано, можеше и да не стане толкова голямо...

Ако си бях в София, там си знам къде да отида, ама тука още ми е тъмна Индия какво и къде...

# 126
  • София
Mомичета, Мацко вече го няма! Не вярвах, че смъртта може да дойде така не внезапно. От около 2 седмици се залежаваше повече, но тъй като си хапваше го отдадохме повече на горещините и възрастта. Тази сутрин имаше неадекватни реакции, отказа да яде и го заведохме на лекар. Отхвърлиха възможността да е нещо мозъчно, защото зениците му реагираха. Дори след куп изследвания ни изпратиха в къщи. Но само след час се върнахме. Явно е бил мозъчен тумор. Нищо не можаха да направят. Остана ни само утехата, че през цялото време бяхме до него. Много е тежко!

# 127
# 128
Танче  Cry Cry Cry
 Hug Heart Eyes

# 129
Моите съболезнования за Мацко  Flowers Rose  Cry  Hug

# 130
  • Варна
Таня, приеми и моите съболезнования за Мацо!

# 131
  • София
Танче, много съжалявам за Мацко, приеми и моите съболезнования  smile3518

# 132
Танче,много съжалявам за Мацко Flowers Rose smile3518

# 133
  • Варна
Таня,
искрено съжалявам, много тъжно ми стана Cry Знам какво е да си отиде любимото ти животно внезапно, след като до преди час е играло. Наистина много боли, просто ужасно... Но помни, че Мацинко е живял дълго и щастливо, обграден от хора, които са го обичали до последния миг. И сега е при моста на дъгата.

# 134
  • Бургас
Таня, съжалявам за Мацко!  Hug  Sad  Cry

Общи условия

Активация на акаунт