Как приготвяте зимнина?

• 187 458
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
пеп_4о  добър вечер БЛАГОДАРЯ за идеята "облагородяване" не се бяхме сетили, имаме1 праскова която има страхотен аромат и външен вид като купешките  newsm78 чудех се какъв сорт е ,но наистина не ми е минавало през ум,че е облагородена, повярвайте  ароматът във компот е невероятен! Купихме лозето преди 8 години , не бях хапвала никога такъв компот МНОГО ПО РАЗЛИЧЕН Е ! ПАК БЛАГОДАРЯ! Сега давам на роднини по няколко от моите  буркани,да пробват нещо по_различно ,но после ще давам да си направят и те  bouquet newsm74 smile3529не се сетих newsm78

# 226
Да докладвам,че опитахме патладжаните Simple Smile,еми доста са си блажнички,но пък са много вкусни,препоръчвам на всички,които обичат патладжани да пробват рецептата,аз най нероятно ще пробвам с още една доза.

tzvety26 много полезно инфо за лютеницата Simple Smileи аз ще правя тази събота и неделя!

# 227
  • под течащия покрив
И още един въпрос-как да съхранявам царевица - ако я сваря, изроня и прибера във фризера дали ще стане?  newsm78
Изчисти я и я сложи  сурова във фризера.После само вадиш и вариш, без да я размразяваш.

# 228
Замразявали ли сте пукани чорбаджийски чушки във фризера?

# 229
Може ли някой да даде рецепта за дом пюре-имам много домати.Вече направих:
 цели белени домати
рязани белени домати с пипер за зимна салата
домати ,пипер, бамя и магданоз в малки бурканчета за манджа

# 230
Може ли някой да даде рецепта за дом пюре-имам много домати.Вече направих:
 цели белени домати
рязани белени домати с пипер за зимна салата
домати ,пипер, бамя и магданоз в малки бурканчета за манджа

ще ти кажа аз как го правя: смилаш си доматите без семето и люспите.слагаш го да ври и го вариш 10-15 мин.сваляш,минаваш през гергер да падне сока и слагаш отново на котлона.слагаш сол,захар на вкус и ако искаш подправки.вариш до нужната гъстота.после заварваш 5 мин за капачката. успех и дано да съм ти била полезна  Peace

# 231
  • София
Замразявали ли сте пукани чорбаджийски чушки във фризера?

Аз така замразява пукани рибки в малки пликчета във фризера. После вадя, мариновам със сол, чесън, копър, олио и оцет и ето ти салатка за 1 седмица. Отдавна не правя чушлета в буркани.

# 232
Днес направих една доза ловджийска салата-любима е на мъжа ми.
Дозата е 1 кг. зелени и 1 кг. червени чушки, 1 кг. (може и повече) зеле, 1 кг. зелени домати (аз не слагам, защото излизат чак октомври), 1 кг моркови, листа от целина-нарязват се наситно, като зелето малко се смачква предварително. Аз ги режа с рендето Вьорнер, че става бързо и са равномерни. Това в голяма тава до обърквам със сол на вкус, заедно с 1 водна чаша олио и 1 водна чаша оцет. Пълня бурканчетата, които доливам с пусналия сос. Валят се за капачка-6-8 минути. От това ми излязоха 11 средни буркана.

# 233
Много хубава рецепта. PeaceАко нямаме специално ренде как да нарежем пипера , в смисъл на много ситно ли?

# 234
благодаря  g_simeonova само не разбрах защо се минава през гивгир

# 235
благодаря  g_simeonova само не разбрах защо се минава през гивгир

за да се отцеди сока и да не изваряваш дълго-пестиш си хем време ,хем ресурси за варенето.едно е да вариш например 1 час,а съвсем друго 2-3 и повече часове.а пък и отцедения сок може да го посолиш и да го прибереш за зимата за водката  Wink

# 236
много благодаря g_simeonova ще го направя по този начин   bouquet

# 237
Много хубава рецепта. PeaceАко нямаме специално ренде как да нарежем пипера , в смисъл на много ситно ли?
Ами на малки кубчета като за супа, Иве. Може и на тънки ивички по дължина и после напряко на 2 или 3 да ги нарежете. А може морковите и да се настържат на обикновено ренде.

# 238
Аз съм на финала на зимнината и да дам отчет  Mr. Green направих: компоти,"подправка"-(бурканчета с настъргани моркови,домати,пипер,магданоз),пукани чушлета,чушлета в саламура,апетитка(не лютеница,ама едно като манджичка с домати и чушлета),бланширан зелен боб за фризера,патладжан и червен пипер за фризера,пресни подправки за фризера,лозови листа в буркани,бамя в саламура цяла и имам няколко сладка от миналата година,за това няма да правя. Не се яде много много. Зимата сме по меда. Кисели краставички не се хачат в моето семейство,за това ако ми потрябват-от бабите 1-2 буркана ще взема и това е. Тази година правих само това,което ядем. Остана ми само царската туршия,но чакам да излязат зелените домати. Това е от мен. С малко дете на главата-това успях тази година  Laughing

Заинтригувахте ме с кетчупа на Пеп-чо. Върнах няколко страници назад,но не намирам рецептата  newsm78 newsm78 Пак ще търся,но ако някой я има под ръка няма да се сърдя за линк  Hug

# 239
  • София
Заповядай мила, това е кетчупа на Пеп-чо.
http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
Тук има още една рецепта за кетчуп, мисля, че беше на g_simeonova   Embarassed беше. И него ще пробвам тази събота и неделя. А на кетчупа на Пеп-чо само да кажа, че сложих на половин доза 4х80 гр. пакетчета нишесте и стана перфектен. На следващата половинка пак сложих колкова, като мисля, че това е нашата гъстота, но поема и по-гъсто да сатен, така че, ако обичате по-гъсто, действайте по рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт