Как приготвяте зимнина?

• 187 463
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм замразявала във фризера и от двата продукта. Патладжаните ги пека, след това обелвам и задължително ги оставям в наклонена тава или гевгир(зависи от количеството) да се отцедят хубаво.Накрая слагам    по няколко бройки в кесии и замразявам. Чушките най-ми харесват , когато са печени в чушкопек и замразени, както са небелени. Така им се запазва повече вкуса. Хубаво е и тях да ги оцедиш добре преди да ги сложиш в кесията.

# 211
И аз искам да попитам за патладжаните,но мен пък ме интересува именно затварянето им в буркани.Как се обработват и колко време се варят бурканите,искам да консервирам патладжан който посред зима да смеся с майонеза и чесън,дано сте ме разбрали за какво питам.

# 212
g_simeonova ,   bouquet

# 213
здравейте момичета кажете как да направя хубав конфитюр от праскови и хубав конфитюр от круши благодаря предварително защото знам че сте страхотни

# 214
 newsm78 Praynigбих искала да попитам какво може да се прави с дивите праскови.имаме  5 ДЪРВЕТА  И ОСВЕН ЗА ЯДЕНЕ И ЗА РАКИЯ, НЕЗНАМ ЗА КАКВО ДРУГО ДА ГИ ИЗПОЛЗУВАМ

# 215
ЗДРАВЕЙТЕ  относно патладжана аз го пека във фурната небелен после беля пасирам и осолявам на вкус  слагам в малки бурканчета и варя 20 минути след отваряне му слагам чесън и майонеза

# 216
newsm78 Praynigбих искала да попитам какво може да се прави с дивите праскови.имаме  5 ДЪРВЕТА  И ОСВЕН ЗА ЯДЕНЕ И ЗА РАКИЯ, НЕЗНАМ ЗА КАКВО ДРУГО ДА ГИ ИЗПОЛЗУВАМ

обелени, стават на чудесно сладко - те са много по-ароматни. Но за съжаление - нищо друго. Защо не ги облагородите?

# 217
Преди когато ние имахме такива праскови правехме си сладко и компоти.Наистина са много ароматни.Попарвах ги с вряла вода да се белят по лесно,посипваш със захар и вариш.Аз ги правех на половинки.

# 218
  • София
Пеп-4о, благодаря за отговора за печените чушки, сигурно ще ги стерилизирам или пък замразя, че е по-лесно  Mr. Green, един въпрос ме "гложде" правя камби, моркови и карфиол със аспирин, но нали аспирина е противопоказен за деца до 12 години /май така беше/, та аджеба не им ли е противопоказна и тази трушия  newsm78, смешно звучи, ама ...., но определено предпочитам тази трушия пред суровата "пресечена" с натриев бензоат.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 09:24 от emy_emy

# 219
Сос за спагети искам да си направя, само тази рецепта намирам в нета, ама нещо предварителната подготовка много ми идва, дали ще стане да смеся всичко сурово и да стерилизирам около половин час
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=238

# 220
еее, ако имаш място във фризера не ти трябва да правиш буркани. Вярно, че е по-бързо, отколкото да размразяваш, но ако сложиш в мв-то пак става бързо. 
Колко трушия ще изядат децата ти за зимата? Ти си ги познаваш, ако се падне като количество 1 аспирин на  дете за зима, не мисля, че е много, или че ще навреди, повече от бензоата.

# 221
Моля кажете ми как е по-добре да се прави лютеница - да се изчистят първо от семките червените капии и тогава да се пекат или първо да се опекат и после да се чистят от семките?
От личен опит споделям,че по лесно се пекат чушките цели,но после пък по трудно се отстраняват семките,защото полепват по самата чушка.Когато са сурови,като тръснеш и падат,малко остава за отстраняване.
Успех!

# 222
Днес правих маринованият патладжан на Танчето,спазвах дословно рецептата на Пеп-чо,но ме притеснява това,че много мазнина ми поеха

Пеп-чо видях,че при теб въобще не се е получило така може би съм ги пържила повече от колкото трябва и за това са поели толкова,но ми отиде повече от половин литър зехтин,а може би от това да е проблема,нямах олио,а не ми се ходеше до магазина и реших да ползвам зехтина,иначе изглеждат много добре патладжаните,тази вечер ще ги опитаме да видим дали  стават за ядене!

# 223
  • София
Ох и аз минавам да се отчета-направихме лютеница тези почивни дни, няколко варианта, ами всичките станаха страхотни. Едната рецепта е тази: http://silvermountain.wordpress.com/2008/09/14/domashna-lyutenitsa/, като тя май ми е фаворит, защото няма моркови. Дрегата е лютеница без варене, има поне 3 рецепти тук и тях ги направих. Останаха ми смлени домати, чудих се какво да ги направя, в крайна сметка  наслагах цели домати в буркани и ги полях с останалите смляни домати, на бурканите сложих само сол и захар. Нямам идея какво ще се получи, ама дано станат.
Но с кетчупа на Пеп-чо за кетчупа направо главозамаях родата. Не ми се вярваше, че такова нещо може да излезне от моите ръце, Пеп-чо   Hug. Сега децата искат да повторя дозата Simple Smile.
Момичета, рано ли е още за печени чушки, че нещо хубави не намирам.
И още един въпрос-как да съхранявам царевица - ако я сваря, изроня и прибера във фризера дали ще стане?  newsm78

# 224
може и по-късно, щом не намираш  Peace радвам се за кетчупа, най-вече, че дечурлигата харесват  Hug и у нас това беше показателно, за да остане така да се прави преди години.

Гали, не мога да кажа за мазнината. Но сигурно има разлика в пърженето при зехтин/олио. Както и в степента на загряване на мазнината. Пробвай, може и да не натъртва много  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт