Как приготвяте зимнина?

• 187 455
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • Толбухин
благодаря  g_simeonova само не разбрах защо се минава през гивгир
Разбрахте ли защо се минава през гевгир?
Някой миналата година беше писал,че изтегляли тази вода с маркуч,без да цедят.Лично не съм пробвала.
ние доматите ги прецеждаме през тензух

# 256
  • Бургас
Привет,момичета.  Flutter

Включвам се с питане . Приготвяте ли сок от праскови? Баща ми има много праскови и освен сладкото ми се иска да направим сок от праскови. В нета намерих рецепта, по която сока се вари до кипване ,после се сипва в шишета,затварят се и се вари 30 мин. Чудя се дали не се слага лимонена киселина? И дали е добра техниката ?

# 257
здравейте!да се включа и аз-направих сладко от бели череши.вишни и сини сливи.сложих подправки за супа.млени домати.салца като на баба само с малка промяна и люти чушлета слмени във фризера.сега е ред на чешките за готвене и паниране.тук намирам страхотни идей затова ще следя.успех на всички Laughing

# 258
Момичета,имам едно питане.Как консервирате гъби.Аз искам да направя консервирани горски гъби които да мога да използвам след това за салата от гъби.Бяхме във Хисар за няколко дни и съпругът ми се влюби във салатата от горски  гъби и иск.а да си вземем и да си направим

# 259
аз съм почти готова с всичко,останаха малките неща от сорта на сок ябълки и кис.зеле!! Hug

# 260
Искам да споделя миналата година как направих доста сполучливо зелените домати,които ми бяха донесли от село и се чудех какво да ги правя.В буркани нарязах доматите на едро и на дъното сложих по няколко скилитки чвсън.Направих саламура от оцет,сол,вода и захар на вкус,кипнах я и както е гореща залях доматите.Затворих и обърнах с капачките на долу докато изстинаха.
Бяха много вкусни и ароматни.

# 261
Момичета,имам едно питане.Как консервирате гъби.Аз искам да направя консервирани горски гъби които да мога да използвам след това за салата от гъби.Бяхме във Хисар за няколко дни и съпругът ми се влюби във салатата от горски  гъби и иск.а да си вземем и да си направим

Дитсън, ето http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg874.html#msg874 точно с горски гъби става най-вкусна - много по-крехки са от култивираните.

# 262
Момичета,имам едно питане.Как консервирате гъби.Аз искам да направя консервирани горски гъби които да мога да използвам след това за салата от гъби.Бяхме във Хисар за няколко дни и съпругът ми се влюби във салатата от горски  гъби и иск.а да си вземем и да си направим
Ами аз ги задушавам в малко масло (не в олио), но не да станат готови, а свалям от котлона маалко след като пуснат сока си. След това ги изцеждам, парцелирам и във фризера. Но аз ги ползвам за ястия, не знам дали за салати ще е удачно, но може да пробваш с едно пликче. Чела съм в книга за зимнина, че във фризер гъбите никога не се съхраняват сурови-потъмняват след като се размразят. А в буркани преди години слагах, ама бяха станали гадни и оттогава не съм повторила.
А на Пепчо-голям  bouquet -правя още (сега се вари) лютеница -тук от темата е, дето е с моркови, ама вие ме уплашихте и ги намилих от 2 и 5 кг. на 1 кг., но рискувах и сложих кимион- почти цяло пакетче (викам си Пепчо не може да ме подведе-щом тя слага в нейната, хвърлям се и аз смело в неизвестното Joy, защото иначе ми беше странно), но резултата е жесток, върха стана и хич няма да оцелее даже до коледа (станаха около 20 средни бурканчета), ама много разправия бееееее. Червените чушки са ужасни все още-уж изглеждаха добре, но хич не са месести като се опекат и махането на семките продължи сто часа.

# 263
  • София
Казабланка и аз затова питах за чушките, дали не е рано още за тях, защото и аз хем купих от няколко различни места а едни такива странни... А за морковите аз поведох хорото  Mr. Green, миналата година сложихме повече моркови в лютеницата и хич не ми хареса, тази година едната част е с моркови, ама съвсем малко, а по-голямата въобще без моркови.
Момичета, пробвах и другия кетчуп на наталина, която даде g_simeonova. Еми и той стана някаква фантазия.   bouquet И двата кетчупа са такова попадение, че нямам думи. Различни са като вкус, все едно на две различни фирми си купил. Голямата, която като цяло е доста злояда направо едно бурканче с 3-4 филии хляб изяде. Simple Smile

# 264
казабланка, а ти не махна ли семето първо? Няма да те подведа за кимиона, това 1 пакетче е малко Peace  познавам хора, дето така я правят, че не ти трябва кебапче към лютеницата  Joy
И вярно е, разправията и е много  Peace  ама пък е вкусна и истинска, не нишесте, доматен сок и безброй Е-та

# 265
Съмнявам се, че някой може да е като мен, да не знае за съществуването на уредчето за изтърбушване на чушки, но все пак, ето какво представлява

http://detstvoto.net/index.php?cstart=2&newsid=1821

# 266
Пепчо,благодаря ти мила точно тази рецепта търсех.Знаех че съм я мяркала някъде но не бях сигурна къде а и не си спомнях на кой е. Hug  bouquet

# 267
tani-ass за зелените домати има и една идея за миш-маш по селски.може да го сложиш във фризер или да го кипнеш в буркани.също става много хубаво и почти готово за консумиране зимата

# 268
казабланка, а ти не махна ли семето първо? Няма да те подведа за кимиона, това 1 пакетче е малко Peace  познавам хора, дето така я правят, че не ти трябва кебапче към лютеницата  Joy
И вярно е, разправията и е много  Peace  ама пък е вкусна и истинска, не нишесте, доматен сок и безброй Е-та
Абе не ги махнах, защото ги пеках на котлоните, че и с чушкопека е досадно, защото моя е единичен (простАК), а на котлоните ако са махнати дръжките става по трудно и се гориш много.

# 269
Съмнявам се, че някой може да е като мен, да не знае за съществуването на уредчето за изтърбушване на чушки, но все пак, ето какво представлява

http://detstvoto.net/index.php?cstart=2&newsid=1821

Чудесно върши работа и при ябълки за отстраняване на семенната част. Peace

Общи условия

Активация на акаунт