Как приготвяте зимнина?

• 187 197
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Може ли някой да даде хубава и изпитана рецепта за кетчуп?

пеп-4о, преди малко изядохме последното бурканче кетчуп  Mr. Green   newsm20 /това малко извън темата/..........

ето http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post.html и отзивите винаги са добри.

# 646
Тези дни замразявах сурови вишни. Много трудоемко ми е дори чистенето от костилките, синът ми самоинициативно се включи в "мацаницата" с чистенето Laughing , но са супер за една торичка. Добре, че майка ми и свекърва ми правят сироп. Рецептата на майка ми е за суров сироп от вишни, с идея да се запазят витамините Wink . Ето я рецептата:
 Изстисква се сокът от вишните, може със сокоизстисквачка, важно е да няма части от плод. На 1 част сок се слагат 2 части захар. Като се разтвори напълно захарта, на 1л.  сироп се слага по 1ч.л. лимонтозу. Налива се в стъклени шишета и се държи по възможност на хладно- мазе, килер... Аз имам даже от миналата година едно шише, още става , сега направиха новия  Mr. Green .

# 647
пеп-4o ,благодаря ти за рецептата!
Знам аз ,че твоите рецепти са сто процента винаги сполучливи!  bouquet

# 648
Аз да се похваля с моят нов конфитюр от кайсии, с белени кайсии. И да питам за рецепта за конфитюр или сладко от праскови. Доста се рових в старите книги, но явно конфитюрът от праскови не е много популярен...

# 649
  • София
Аз го приготвям така:
1 кг праскови
1 кг захар
2 ч.ч. вода
щипка лимонтозу
Прасковите трябва да са по-твърди. Измиват се и им се обелва кожата (може да се попарят предварително). Разрязват се наполовина и се махат костилките. Нарязват се на полумесеци. Приготвя се сироп от захарта и водата. Вари се 10-15 минути. Внимателно се добавят прасковите и котлонът се изключва. Оставят се да престоят 3 часа. Слагат се на бавен огън да заврят и се обира пяната. Съда отново се оставя на страни за няколко часа. Това се повтаря 3-4 пъти. Докато е на котлона трябва да се бърка от време на време да не загори. Към края на варенето се добавя лимонтозуто. Горещ се налива в буркани,затварят се и се оставят да изстинат обърнати.

# 650
Записвам се да ви следя . Peace
Имам още доста да уча за затварянето на зимнина  Simple Smile

# 651
Донесоха ми около 5 кг чушки люти/румънска шипка/ някакви идеи?
Какво мога да ги правя?

# 652
  • Варна
опукваш ги и ги затваряш в бурканчета със скилидки чесън, зелении, сол, захар, оцет.

# 653
Аз го приготвям така:
1 кг праскови
1 кг захар
2 ч.ч. вода
щипка лимонтозу
Прасковите трябва да са по-твърди. Измиват се и им се обелва кожата (може да се попарят предварително). Разрязват се наполовина и се махат костилките. Нарязват се на полумесеци. Приготвя се сироп от захарта и водата. Вари се 10-15 минути. Внимателно се добавят прасковите и котлонът се изключва. Оставят се да престоят 3 часа. Слагат се на бавен огън да заврят и се обира пяната. Съда отново се оставя на страни за няколко часа. Това се повтаря 3-4 пъти. Докато е на котлона трябва да се бърка от време на време да не загори. Към края на варенето се добавя лимонтозуто. Горещ се налива в буркани,затварят се и се оставят да изстинат обърнати.

Благодаря ти много! Ще го направя със сигурност! Мерсииии!

# 654
  • София
Донесоха ми около 5 кг чушки люти/румънска шипка/ някакви идеи?
Какво мога да ги правя?

Ето ти точна рецепта:http://wingeneration.com/MenuDetails.aspx?&id=4c23b6d5-bbd1- … afb5-8f93c2973d04

# 655
Благодаря ви Emmilly  и  Vanja77 ,днес ще се позанимавам с тях!
Консумиращите сте страхотни!

# 656
Сдобих се с голямо количество летни ябълки, които не са особено трайни. Моля за всякакви идеи как мога да ги консервирам за зимата.

# 657
# 658
Сдобих се с голямо количество летни ябълки, които не са особено трайни. Моля за всякакви идеи как мога да ги консервирам за зимата.

Аз правя компот - режа ябълките на тънки филийки, слагам по 3-4 джанки в буркан, захар на вкус, вода, запечатвам и варя 20 минути.
А миналата година правихме мармалад - смляхме ябълки, вишни (без костилките), малини. Сложихме плодовата маса в тава, на около 3 кг от нея, 1 кг и малко отгоре захар, 2ч.ч. вода и на огъня. След като се свари, сложихме в бурканчета, запечатахме, заварихме за капачката. Стана чудесно!

# 659
Fortuna ,   bouquet

И аз май се спрях на вариант за мармалад ( но тъй като нямам блендер , а ползвам за мелене каната, в която пюрирам крем супите) та се чудех, че там трябва да добавя вода , за да се смелят ябълките. Но щом добавяш в твоята рецепта вода значи ще бъде удачно. А за мармалад слага ли се накрая лимонтозу като при конфитюрите или не е необходимо?  И как определяш гъстотата до която вариш - като конфитюрите с капка или на око? Извинявай , но досега не съм варила никога мармалад, само котфитюри съм правила и някои неща не са ми ясни.

Общи условия

Активация на акаунт