Как приготвяте зимнина?

• 187 447
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
От мен  Laughing

2. Пуканите люти чушлета не могат да останат хрупкави. Абсолютно невъзможно, те още при пукането омекват. За хрупкави - но сурови, виж в подписа ми има други. На пуканите водата я слагам гореща (над 50* е, не може да се топне спокойно пръст вътре) , за да може, заедно с горещите чушки да нагрее силикона на капачката и хване вакуум.

1. Не знам за актив-фрая, за него знам, че не пържи с мазнина. Най-вероятно ще станат кисели, защото ще поеме повече оцет, захар..... а олио няма да има. Или трябва да сложиш в маринатата, която вадиш олио..... повечко. Предлагам да ги изпържиш, те не се ядат всеки ден, така че не вярвам да е толкова вредно.

# 301
Labrex,правих "Сините сливи в шоколад",ами....неустими са,огромно благодаря за предоставената рецепта  bouquet.Допавих и орехи и се получи много добра комбинация.Направих грешката да е половин доза,но определено смятам събота неделя са я поправя Laughing.
Пеп-4о,правих по твойта рецепта кисели краставички-първия буркан вече е много вкусен спомен,хем почти веднага бе изконсумиран.Много,много  bouquet

# 302
От мен  Laughing

2. Пуканите люти чушлета не могат да останат хрупкави. Абсолютно невъзможно, те още при пукането омекват. За хрупкави - но сурови, виж в подписа ми има други. На пуканите водата я слагам гореща (над 50* е, не може да се топне спокойно пръст вътре) , за да може, заедно с горещите чушки да нагрее силикона на капачката и хване вакуум.

1. Не знам за актив-фрая, за него знам, че не пържи с мазнина. Най-вероятно ще станат кисели, защото ще поеме повече оцет, захар..... а олио няма да има. Или трябва да сложиш в маринатата, която вадиш олио..... повечко. Предлагам да ги изпържиш, те не се ядат всеки ден, така че не вярвам да е толкова вредно.
[/size]

Mersi много, Пепчо   bouquet,

Сама съм с дребното, което лежи и пъшка, че е болно, а утре отново съм заета с работа и за тези зимнини ми е остатъка от днешния ден.

# 303
някой питаше за сладко от дренки:

Плодовете се сваряват в малко вода, за да омекнат ,  претриват се  през сито или гевгир. Семената и люспите  се изхвърлят. Кашата   се вари около 5 мин. и се прибавя захарта. Вари се, докато се сгъсти (след бъркалката да остава бразда на дъното на тавата). Пропорции обаче не мога да дам - предлагам на 2кг общ плод с костилка - 1кг захар

# 304
Момичета слагате ли магданоз в лютеницата ,и ако да ,надробен или смлян.

# 305
ситно нарязан. Понякога, в една част, когато започна да разсипвам в бурканите.

# 306
Благодаря ти,аз винаги съм слагала ,но колежката днес ми каза че съм в грешка и че не се слага магданоз.
п.п.прибавям още кимион,чер.пипер.сол,захар или мед,чесън че малко.

# 307
и защо да си в грешка  newsm78 Много ясно, че ще сложиш, щом харесваш. Подправките са въпрос на вкус.

# 308
Тя се изрази, че магданоза не е за лютеници а за супи, и че го знаела от стар готвач който и бил казал че магданоза почернявал в лютеницата   и нагарчал,което аз не бях чувала и усетила а и от 20г. правя зимнини.

# 309
 newsm10 добре, обещай и да не му даваш от твоята лютеница. И на нея.
Все едно в консервирано ядене да е черен магданоза.... че потъмнява,  да, ама пък да е черен - тц  Naughty

# 310
Хи-хи , шЪ мъ скъсате.
И кво се разбра ?
че не следва да се ступорира от неясното чуждо мнение ли ?
Въх , голЕмо откритие.

# 311
Тя сподели рецептата за лютеницата,мисля,че за всички ще е интересно!

Споделям:
Днес ме помолиха да напиша рецептата на лични и направо си копвам съобщението,  че много е дълго за писане:
Здравей,
рецептата е трудоемка, но си заслужава.Втора година правя по две дози и не ни стига, но нямам сили за повече.
10 кг. червени чушки
5 бурк./ лютеница от старите около 0,400 кг./ дом пюре
1 ч.ч. оцет
1 ч.ч. захар /мед/
1 гл. чесън
1 литър олио
сол на вкус
До миналата год. си правех и доматеното пюре, но тази реших да купя готово. Заложих на италианско, понеже в бълг. има и нишесте/ от Метро, 2 кг. за една доза/Чушките се изчистват, пекат и обелват.След това се смилат с машинка за месо или както правя аз ги накълцвам в кухненския робот с ножа за накълцване.Можеш да ги оставиш така, лютеницата става като домашна по едро мляна. Но понеже аз държа да я ядат децата, в казана след това я пасирам с пасатор.Добавят се останалите продукти ,  вариш до желаната гъстота , добавям чесъна на края пресован с пресичката.Слагам в бурканчета и стерилизирам 10 мин.
Рецептата е бедна от към подправки, патладжани и други ,но за мен това  е класическата рецепта за лютеница.Един съвет оцета не го слагай целия.Сложи половин чаша.Аз слагам винен на кулинар и половин чаша за мен е идеално, иначе ми киселее.Когато я опитваш, за да добавяш сол, си извади в чинийка и я остави да изстине малко иначе не се усеща много вкуса когато е топла лютеницата.
Чушките ги пека единия ден сутринта и вечерта ги белим, изхвърлям водата която се образува.След това г и измивам за да няма люспички ,семки и др. такива.Това упражнение го правя, защото иначе малкия син е много капризен и няма да яде.След това разделям чушките в две тави и ги оставям леко наклонени за да изтече водата от чушките.Това го правя за да не я пържа много на другия ден.

Да Ви е сладко!

ooooh! Милото ме агитира да направим още  една доза.Вчера направихме 2 и вече два буркана ги няма. Ох, ама много време ми отнема печенето на чушките. Пека в чушкопек.

# 312
Cllaire, при мен се получи обратно - тези с винт ме издъниха, другите да ок. Да не би много да си ги пълнила и затова да са гръмнали?
Тя, как правиш сиропа от арония, дай рецепта, моля!
Абе, не мила, първо напулвах догоре, но съпругът ми каза, че може от това да се отварят капачките, но после ги пълних до ръба на бурканчетата и пак хвърчаха. Уф "глям кеф" беше ... даже по едно време така се специализирах, че в полет ги хващах тези капаци, за да не иде зян продукцията Simple Smile))

# 313
привет,дами !покрай многото зимнина нямам време да ви чета.влизам с 1 бърз въпрос някой има ли изпитана рецепта за бамя.интересува ме на туршия.предварително благодаря!!!

# 314
привет,дами !покрай многото зимнина нямам време да ви чета.влизам с 1 бърз въпрос някой има ли изпитана рецепта за бамя.интересува ме на туршия.предварително благодаря!!!
Ау, и у нас много я харесваме  на туршия, но нямам рецепта,винаги си купуваме готова.Ще следя с интерес! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт