В момента чета....7

• 49 840
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Отворх четири книги: "Сенки в рая" (Ремарк), "Сянката на вятъра" (Сафон), "Любов в земята на Мидас" (Капка Касабова) и "Александрийски квартет" (Лорънс Даръл). Най-много ми вдъхна доверие и ми е като за момента последната. Дали заради прекрасния външен вид или защото нещо ми напомня на усещането за Саган или онези автори, живели в южни/източни колонии в началото на 20-ти век (примерно Дюрас) - ще видим дали е така...Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 11:32 от svet65

# 601
"Смъртта дебне в гората " - Еухенио Фуентес , тъкмо я започнах снощи . Първа среща с този автор.

# 602
  • На високо
Започнах ето тази книга:

Бях леко скептично настроена, но след първите 50-ина страници, смятам, че ще ми хареса.

# 603
Аз отново съм на Стивън Кинг -

# 604
  • Ямбол
Започнах "Блудна луна" - Майкъл Конъли. В началото съм и не е нещо особено, а уж си избрах кратък трилър за първа книга на е-четеца ми.

# 605
  • Варна/Лондон
И на мен не ми хареса Блудна луна. На М. Конъли най-ми допадат тези с Хари Бош, главният герой-детектив.Simple Smile
В момента чета Под мраморното небе . След ''Индийската принцеса'', продължавам с Индия, тази толкова загадъчна и древна страна.  Heart Eyes

# 606

Само няколко от разказите ми харесаха. Емигрантският елемент ми е доста познат и не много интересен (както и биографичният в повечето разкази). Като творец авторът не можа да спечели доверието ми засега...

# 607
  • Бургас
Чета Франки Фърбо на Уилям Уортън.

# 608
  • На земята, която е всъщност звезда.
Чета Франки Фърбо на Уилям Уортън.

Много хубава книжка. Винаги се сещам за нея, като видя лисичка. Simple Smile

# 609
Чета "Крадецът на книги" на Маркъс Зюсак, наистина качествена и впечатляваща. Толкова обичам хубавата литература!

# 610

споделям мнението на svet65 за "кратка история на самолета"...
честно казано, някой разкази ми се струват откровено слаби..

мисля си, че ако бях започнала с разказите, най-вероятно нямаше да разбера защо е всичкият този шум около "18% сиво", което всъщност е никак не-лоша книга (и сигурно вече многократно обсъждана тук)!
Simple Smile

# 611
Честно казано очаквах повече от разказите на Шмит от "Концерт в памет на един ангел". 'Одет Тулмонд и други истории" ме развълнува много повече.
Виждам, че той яростно защитава кратката форма на писане. Аз съвсем нямам нищо против нея. Просто прекалено ...."измислени" ми се сториха тези разкази. Съгласна съм, че трябва да бъде оставен и плод за размисъл и за въображението на читателя, но в случая с "Концерт в памет на един ангел" ми остава едно чувство, че просто биха могли да са написани по-добре. Развръзката е толкова нереална, че чак ми идва банална. Може би това обяснява донякъде вмъкването на св. Рита във всеки един от разказите. Напълно предвидимо непредсказуеми са героите, някак си черно-бели. Това не ми харесва.

# 612
# 613
Трилогия за Номите - Тери Пратчет

# 614

Общи условия

Активация на акаунт