Юлчето пристъпва с радост – заредено с нова пакост!

• 33 125
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и от нас с Борито в БГ.
Моля мамите от Търново да м и препоръчат гинеколог там който съответно да е в час с нещата, оффф нямам идея за нищо.
Благодаря

# 631
pumbi ,пълна ти е кутията!

# 632
  • При моите мъже...
Теди спи по веднъж дневно за час-час и половина. Вечер заспива в 21, сутрин става към 7, а нощем се буди минимум 2 пъти...

Освен това ме хапе като побъркан - където ме докопа - там впива зъбки! Crazy Затова пък само мен хапе Wink Някакви идеи как да се справя с това?

# 633

Освен това ме хапе като побъркан - където ме докопа - там впива зъбки! Crazy Затова пък само мен хапе Wink Някакви идеи как да се справя с това?
    Ще казваш "Не!" ,"Не дей!","Заболя ме!" и т.п.......но това ще е само начално въвеждане на граници и обясняване на чувствата,не очаквай да подейства от раз....Дечицата още са прекалено малки за да могат да се контролират и да реагират адекватно на "не"-тата.

Обикновено този период минава от само себе си.....Просто е период....
    Моите и двете са минали през това (Юлия все-още ми впива по някой зъб  Crazy )

В една от статиите на бг-мамма се споменаваше за това,че може би на детето му липсва внимание и затова хапе,но аз не възприемам тази теория.....
      Rolling Eyes

# 634
    Ади,честити ти миналите семейни празници!  bouquet  bouquet  bouquet
    И миналата година се умилявах,как сте ги подредили така на куп,да минават един след друг.... Grinning Hug

Кирова,честит рожден ден!   bouquet

Majestic++ ,  Hug не те познах бе мила в този грим!  Laughing Hug

За кърменето.....Когато спрях да кърмя по-голямото дете ,намерих доста плюсове  и в некърменето.  Wink Това,например,да облечеш спокойно дерха,която не предполага спешно заголване на гърди за да кърмиш....Или да си пийнеш спокойно уиски с кола .....  Mr. Green  Wink
    Все-пак и на мен леко ми липсваше кърменето.....Но го бях спряла сравнително постепенно,почти и нямах кърма.....Затова,предполагам,хормоните и не ме удариха чак с такава сила,че да се депресирам или нещо подобно...

# 635
  • При моите мъже...
Благодаря за отговора, Селма.
Така правя - казвам му "не", обяснявам му, че ме боли и т.н., но той се хили и се настървява още повече newsm78 Явно му е някаква игра това Thinking
Познавам майчета, дето като ги захапе детето и те го хапят, но не искам да правя така - не смятам, че е правилно.
Определено не мисля, че елипса на внимание - цялото ми внимание е за него - играем, четем книжки, даже телевизия не пускам докато сме вкъщи...
Даже се чудя дали не се опитва да ме целува така Laughing

# 636
Karinna, сега трябва да е ОК.

# 637
  • Stavanger, Norway
Здравейте! МИнавам набързо да се отчета. Ние се местим с пълан сила. Не съм подозирала колко много вещи сме събрали през годините. Искаше ми се поне половината от тях да изхвърля, та да не ги мъкнем и в новото жилище, но после ще трябва да купувам пак същите и се спрях  ooooh!За известно време сме при свеки докато направим новия апартамент годен за живеене, а до края на октомври ще ни пристигнат и новите мебели. Като капак ни изпотръшка някакъв грип и всички сме сополиви, постоянно ме цепи главата, а тъй кат кърмя не мога да пия какво да е (ето един минус на кърменето)  Rolling Eyes Вземам по една кърпичка във всяка ръка и с едната бърша Алекси, с другата - мен  Crazy
Хайде, отивам да събирам още багаж и после сигурно ще отивам в новото жилище за обратния процес  ooooh!

# 638
  • Тук и сега
И Божидара вкъщи е с вирус с висока температура и сополи. В съчетанието с избиването на долните кътници - картинката е ясна. Не спим от две нощи, не иска да пие панадол и постоянно мрънка за всичко. Сега отиваме при док да видим какво става.
За кърменето - аз спрях доста постепенно - отбивахме се един месец. През това време кърмата ми значително намаля, а би трябвало и хормоните съответно. Но не знам, има нещо доста лабилно в характера ми напоследък и затова си викам да не би да е нещо свързано с това.

# 639
  • Stavanger, Norway
murzel как спря кърменето? Нямаше ли съпротива от детето? Интересува ме, защото в някакъв момент и аз ще отбивам (все се случва нещо и отлагам, но иначе ми се иска). Не ми тежи  кърменето освен нощем, когато е раздразнен и виси по цяла нощ на гърдите ми  ooooh! Иначе отдавна го кърмя само вечер и сутрин докато се разсънва.

# 640
murzel,много неща могат да предизвикат лабилността на психиката....
Някъде съм чела,че и от астрологична гледна точка  в момента периода е доста неприятен.....,разбутващ,разклащащ....
Дано намериш начин да се уравновесиш.  Hug

# 641
murzel,много неща могат да предизвикат лабилността на психиката....
Някъде съм чела,че и от астрологична гледна точка  в момента периода е доста неприятен.....,разбутващ,разклащащ....
Дано намериш начин да се уравновесиш.  Hug

Селме, дай моля те още малко инфо - може на лични  Peace
може и линк  Peace

# 642

Тази статия ме разсмя, колкото и да е трудно напоследък Sad  : http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4431

murzel , как е Божидара?
  cvetulka, до къде стигнахте с преместването?
  Алена, как мина първият ти работен ден? Надявам се, че и двамата с Калоян сте добре.

Хайде лека и спокойна вечер!

# 643
 Wink Може да ми се смеете, но на мен напоследък ми се случва да пророня някоя сълза по време на филм и се чудя дали пък не са тези някакваи след бременно-родилно-кърмещи хормони  Rolling Eyes

Аз също ще се връшам съвсем скоро на работа и колкото повече наближава момента, толкова повече не ми се иска  Sad Макар, че Ния все така не спи особено добре и е станала капризна малка фръцла, на мен ми е все по интересно и забавно с нея  Crazy вече си имаме тайни думи за кеф - "дуба, дуба, дуба" след модата на "гагн, гагн"  Crazy

Вирусът го изкарахме и ние и затова отложих ваксината за шарките, както и изследванията. Сега този ангажимент си виси с пълна сила  newsm78

# 644
  • в 1001-та нощ
...  Алена, как мина първият ти работен ден? Надявам се, че и двамата с Калоян сте добре....

Благодаря за вниманието  Hug мина прекрасно Wink)) може би защото колегите ми бяха устроили прекрасно посрещане и много се трогнах  Blush направо не съм предполагала

никога, ама никога не съм била толкова негативно настроена - тръгвайки за нещо  newsm78 - още повече, че си обичам работата  newsm78 но явно някаква вътрешна съпротива вземаше връх .... мислех да ставам в 6ч - не знаех как ще се оправя  newsm78 ....после склоних да стана в 6:45 и часовникът ме вбеси - какво се е раззвънял  Sick направо не бях в час - че ще ходя на работа

мотах се като муха без глава ...... гримирах се прекрасно - което направо ме изуми - толквоа доволна не съм била от месеци  Sick ...тръгнах и си забравих лаптопа ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green върнах се  Mr. Green ...после "се загубих" из центъра ....т.е. мотах се като муха без глава  Mr. Green е ....накрая пристигнах и ме посрещнаха толкова хубаво Wink)))

стаята ми беше много хубава, след мен влезе една колежка - много близка на шефа и разбира се ...се наложи аз да се преместя .... когато разбрах, наскоро, много се ядосах ...но днес това изобщо не ме смути, дори напротив .....някак новата стая ми бе като нов път .... връщайки се в стара да си взема рани неща ...ме обляха някакви кофти спомени, за напрежение, лудници .... стари гаджета ….някак не ми стана приятно – дори се почувствах освободена, че не съм там Hug

като цяло …докато ме е нямало ….съм попрецаквана доста пъти „служебно”, но гои приемам като цена на спокойствието … време за семейството, за себе си

вярвам, че всичко ще се нареди по най-добрия начин, а и по план …. догодина по това време – започваме новото бебе (честно казано – май само това ми е в главата Wink

Калоян – бе на „бабин дом” с любимата си кака и за него е страхотно Wink))

като се прибрах ….готвене, чистене …. някак не можах да му обърна внимание ….но явно това предстои, сравнявам какво е да съм по цял ден с него и как е сега, е няма как да е като преди Sad

мисля, че повече ще ми е свито др. месец, като тръгне на ясла, макар, че сме се разбрали – баща му да го води …. все ще ми напрегнато Sad

Общи условия

Активация на акаунт