Веганството - да споделим опит (7)

• 49 639
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
безобидна, това е същият сладкиш.  Peace
Само че, има мазнина в него...

# 226
Тази сутрин дойде времето за диненото мляко. Simple Smile
Да споделя резултатите от продължителните ми усилия

-събиране и  сушене на слънце
- подготовка за блендирането
- готово 100 % динено мляко

Документирах последователно целият процес.

Млякото ми хареса!  Simple Smile
Много благодаря на Cantariny и Вери за идеята и вдъхновението  bouquet

# 227
  • София (Възраждане)
Хубаво момиче, имам ги на файлове като картинки. Upload-нах ги тук:

Дао, с огромно закъснение - огромно благодаря  bouquet

# 228
Реалист, най-хубавите моменти си запечатала.  Hug Аз още не мога да събера семки, че мъжа ми все забравя да ми ги пази.

От къде да се сдобия с бакла?

# 229
  • София
M_Nik - само за магазинче, незнам дали ще е търсено, но виж нещо като магазинче и заведение в едно, където да има такива деликатеси като това динено мляко от снимките по-горе, от бонбонките на mimkis@ и повечето от споделените тук смутита, салатки и т.н......мисля, че ще е супер!

# 230
Точно това и на мен ми мина през акъла: да има готови неща за консумация, но тогава ще има мисля доста разправия с ХЕИ.

По-късно ще се включа пак..

# 231
  • София (Възраждане)

Суха ли? Купувала съм от арабски магазин, на прясната май-вече не й е сезон newsm78

# 232
  • София (Възраждане)

Напоследък нещо ми става, мозъкът хич не ми е на място, тръгвам към определен магазин за определено нещо, влизам вътре, купувам си разни неща, които сами необходими, но не съм ги планирала и забравям това, за което съм влязла. Е, днес това поне доведе до полезно нещо - научих за зелената соя.  Crazy

Пушка си, Почти! Mr. Green  Hug

Момичета, относно съсиреците в менструалната кръв, това са парчета лигавица, просто е била по-удебелена, затова се излющва на по-големи парчета.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 21:46 от Mooimeiske

# 233
  • варна
Здравейте! Ще следя и ще се включвам с интерес!

# 234
take a smile, изглежда страхотно млякото Grinning

При нас има при замразените зеленчуци целогодишно, може и в големите супермаркети в БГ да има Thinking
   Един интересен линк, на който попаднах в търсене на цветотерапия. Ето няколко полезни цитата:
"Choose fruits and vegetables locally grown and in season as much as possible"
"Do not mix fruits with vegetables at the same meal. Eat fruits and vegetables that are compatible and require the same types of enzymes and time to digest."
"Eat as much raw vegetation as possible. Obviously, many vegetables require some cooking but perhaps fewer than imagined"
"If tolerable, try to eat plant foods the way they are served up by nature. Sometimes, the best vitamins and phytonutrients are found in the pod, rind or seeds."
"Whole grains are superior to processed flours."
"Not exceeding three or four colorful food items on the plate is best for digestion."
"Never skip breakfast"

# 235
Да, суха предполага. Аз прясна (както и грах) не съм срещала по пазарите.

mimkis@, тук май не е така, ако питам за нещо по екзотично и непознато ме гледат странно.

Примерно дразня се, че трябва да ходя до другия край на София, за да си напазарувам зърнени или бобови, понякога ядкови и зърнени млека и т.н. Защото мнозинството не знае за съществуването на тези продукти, какво остава да ги предлагат по големите магазини (визирам и един биомагазин до нас, който уж е зареден, но доста продукти, които ми трябват ги няма).

# 236
  • на острова на мечтите
Тази сутрин дойде времето за диненото мляко. Simple Smile
Да споделя резултатите от продължителните ми усилия

-събиране и  сушене на слънце
- подготовка за блендирането
- готово 100 % динено мляко

Документирах последователно целият процес.

Млякото ми хареса!  Simple Smile
Много благодаря на Cantariny и Вери за идеята и вдъхновението  bouquet
Искам да попитам, освен семките, какво друго добавяШ,за да полу4иШ "мляко" newsm78
Идеята ми харесва, но не ми стана много ясна процедурата?
Аз досега съм приготвяла оризово мляко, бадемово и соево и там,за да се реализира процесът на смилане, се добавя вода. Тук не виждам те4на добавка newsm78

# 237
Ами пак си се слага вода. Аз писах по-напред.

Take a smile, браво за "капучиното". Simple Smile

Личи и аз сушено не съм яла. Май не съм и виждала.

Ямс, батат също не съм яла, само ги гледам и разглеждам в магазините. И съм чела за тях.
Нещо не ме привличат разните корено и клубноплодни: ряпа, цвекло, моркови, пащърнак, дори сладък картоф. Става дума в сурово състояние и така настъргани в салата. Рядко ям. Ако са ми на крекер или подобно ги хапвам. Готвени също.

# 238
danilu ,
Цитат
Идеята ми харесва, но не ми стана много ясна процедурата?

Семките от чашата изсипах в съд, в който ги смесих само с вода и  пасирах.  Получва се редичка кашеобразна смес. Това не съм го снимала, явен пропуск в "документирането на процеса"   Wink Blush

После прецедих и снимах готовата напитка.  Simple Smile
самата процедура: / блендиране + филтриране/ не се отличава по нищо съществено от другите подобни процедури по направата например на мляко от бадеми, лешници, слънчогледови семки , коноп и т.н. Peace

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 22:53 от take a smile

# 239
Усмивчице, страхотен репортаж за диненето мляко!!! Поздравления!!! Simple Smile

Аз се мъча с моята безглутенова диета... Не ми е мъка да ям без глутен, но като гледам да се придъжам към списъка, просто се оказва, че не ям - или не ми се яде каквото има вътре, или пък ми се яде, но не е налично в магазина/хладилника... Накрая карам с един плод и една салата на ден... Отначало ми беше много добре с водораслите в по-големи количества, но беше само няколко дни - после буквално ми се гадеше от тях... Сега намалих количествата и е по-добре. Трябваше и сурови желтъци да ям - почти се бях прежаляла, даже си купих пъдпъдъчи яйца, но нямаше сила на земята, която да ме накара да ги ям. Само от мисълта ми стваше зле... И пак се върнах към добавките... Ям по-малко от детето и изобщо съм много далеч от каквито и да е стнадартни дневни дози на аойто й да е хранителен елемент... Единствено се надявам безглутеновата диета да ми оправи чревната лигавица и да започна пак да си усвоявам каквото ми трябва.
Уф, прозвоча като оплакване... А само си споделям Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт