Веганството - да споделим опит (7)

• 50 088
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Много бързо. Накисване 8 часа; след това към 12 час имаше вече малко кълнче.
Ето такъв е:
http://www.vntraders.in/

Горе в ляво се листва след царевицата и може да се види в по-едър план.

Иначе има много видове просо:
http://www.esuppliersindia.com/products/millets.html

# 391
Мерси Вери, ще си търся необелен да пробвам.Завиждам ви за разнообразието от стоки от цял свят, тук покрай кашерната храна и законите за защита на тукашното производство трудно се намират доста продукти Tired
Една статия за биопроизводството в БГhttp://www.pari.bg/?PublicationId=d2650336-fb10-4fff-bc8f-584822c5ae9d
   И нещо интересно за историята на храните http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/2856-hronologiya-na … te-otkritiya.html

# 392
Разнообразието от стоки се дължи на народа от цял свят. Тук наистина има всякакви, а на мен лично са ми интересни и не ми пречат. Много хора (бели) говорят за индийци, араби, черни, евреи с неприязън. Вярно има си гамени и от тези националности, но и белите не са толкова "бели".
Много пъти съм си правила експерименти да им отстъпя място, да им отворя врата, да им дам предимство на опашка, да им помогна с багаж или дете и са оставали много очудени. И разбира се, че им е приятно.
Наскоро мъжът ми викна полиция, тъй като в нашия парк бяло момиче тийнейджърка нападно момче негър по-малко от нея. Щеше да се размине този сеир, ако не беше почнала да се репчи, крещи, вика и заплашва.
Тук също има kosher foods.

# 393
Тъкмо се наточих на покълно просо и видях, че е небелено. Не съм виждала тук... Т.е. виждала съм преди много години - купувах от маказините за домашни любимци храна за папагали - от чували сипваха небеленото просо на грамаж колкото иска човек... Обаче за покълване не бих посмяла да взема такова, дори още да го продават...

Нацелих много приятна панировка снощи. Панирах сварен на пара био-зелен боб за да го яде и мъжа ми, но той по принцип трудно яде зелен боб, леща, грах - трябва да са направо убити в мазнина и подправки или да са в минималко количество смесени в нещо, за да ги яде. Така че и намоят боб не обърна внимание... Взех го Балев - на цена по 2 тази на пазара, но пък много крехък и вкусен!! Панировката - кестеново брашно, царевичен грис, соево мляко до кашеста кнсистенция, сол, пипер, подправки по избор. Правих го в керамичен тиган с много малко кокосово масло, така че не е точно пържено.

# 394
Все още не съм стигнала до магазините за домашни любимци. Wink Simple Smile)))))) Но нищо не се знае. Току виж някой ден съм захапала консерва с котешка или кучешка храна поради дефицити, липси, глад, студ и напрягане.  Joy
Въпросното просо съм го купила от хранителен човешки магазин.

# 395
Вари Simple Smile Аз просто съжалявам, че тук няма небелено в хранителните магазини и се сетих че навремето все пак съм виждала небелено, ама не съм сигурна, че това за папагалите става и за хора...

# 396
Аз те разбрах...Wink
Просто ми стана смешно: просо за папагали, люцерна за коне, разни плевели като тученица, щир, глухарче...ядливи цветя.  Laughing

# 397
А, овеса е за конете  Grinning Ама все пак небелен се намира и в диетичните магазини за покълване. Иначе преди време като търсех около женския пазар и ми предложиха точно от чувалите за коне, ама пак не посмях... Simple Smile

# 398
# 399
  • София
http://www.openpositivemedia.org/bg/friends/ ще мога ли  да изненадам някого?
аз така потънах, че няма измъкване Simple Smile

# 400
Здравейте!
Пуснах си въпроса, но после видях, че темата е преместена тук.
"Аз да попитам за чернодробното пречистване - кой източник ползва? Аз четох доста материали и съм на 99% навита, само че малко се притеснявам от разни сранични ефекти.
Някой може ли да сподели?"
Ще съм благодарна ако може да ми дадете инфо или споделите опит.
Повече инфо бях чела в Земя на заем. Там има статия за Чернодробно пречистване и отдолу коментари.
Май Спирулина от тук беше правила и тя може да даде личен опит.
Аз не съм правила. Нещо не си го представям с този зехтин и клизми.

Да се отчета и аз с млякото от диня Sunglasses Направих го вчера и смесих с една праскова и мед. Добре стана, интересен вкус. Сега съм се навила и пъпеш да пробвам. Между другото баба ми пие чай от смляно семе от пъпеш за бъбреците.

Аз все още не мога да намеря приложение на пулпата от ядковите млека. И засега просто я хвърлям. Бонбони и пастети вкъщи никой не яде и аз от дояждане на това онова и съм качила бая кг smile3538

Маката мога ли да я обработвам топлинно? Да я слагам в печени соленки/сладкиши?

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 00:04 от Soleil*

# 401
Маката мога ли да я обработвам топлинно? Да я слагам в печени соленки/сладкиши?
Можеш.
В Перу тя е съставка и в разни тестени изделия.

# 402
Аз все още не мога да намеря приложение на пулпата от ядковите млека. И засега просто я хвърлям.
Аз често слагам различни семена в хляба, ако правиш хляб можеш да пробваш да я добавиш или в други печива, палачинки, в салати също може да е вкусно, пък и ще е сурово...

Аз както се "похвалих", че досега не съм попадала на развалени храни на Алнатура от ДМ и на другия ден и стафидите и ядките от просо с миризма на гранясало.  Rolling Eyes

А, и хлябът напоследък все ми се сплесква  Embarassed

# 403
Вери, и тук има от цял свят хора, но храни не Laughing. Филипинци и тайландци на мен ми се струват далеч по-възпитани от много местни, а те са по принцип работници в тежката индустрия или на полето. Етиопци,суданци, араби има и проблемни има и нормални. Белите отдавна не  са пример за нормално поведение Confused Peace
    Основно суровоядците да попитам,имахте ли проблеми като обостряне на стомашни проблеми, хемароиди т.н. при смяна на начина на хранене. Аз подозирам честата консумация на мляко от киноа, но може и да не е това Tired

# 404

Аз все още не мога да намеря приложение на пулпата от ядковите млека.

аз затова/и заради мързел,че понякога просто не ми се пече нищо  Embarassed/,постепенно научих децата да пият ядковите млека с повечко пулпа   Blush  ,даже някои изобщо не ги прецеждам/бадемовото например /

Общи условия

Активация на акаунт