Антена на мобилен оператор и детска градина

• 14 324
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не мисля, че преигравам, защото у дома аз решавам дали и какви ел. уреди ще има. Аз решавам дали да ползвам мобилен телефон, дали да имам микровълнова печка, какви ел. уреди ще има в стаяите, къде ще са разположени леглата на децата и т.н. А за антените никой не ни информира, тук в дълбоката провинция положението е отчайващо. Между другото мобилен телефон ползвам изключително рядко, а по време на бременността почти не съм ползвала, това е мое решение.
А наличното в съседите?  Grinning Рутер на съседите те облъчва много повече...

# 31
Не мисля, че преигравам, защото у дома аз решавам дали и какви ел. уреди ще има. Аз решавам дали да ползвам мобилен телефон, дали да имам микровълнова печка, какви ел. уреди ще има в стаяите, къде ще са разположени леглата на децата и т.н. А за антените никой не ни информира, тук в дълбоката провинция положението е отчайващо. Между другото мобилен телефон ползвам изключително рядко, а по време на бременността почти не съм ползвала, това е мое решение.

Преиграваш, така мисля и аз. Без да си измерила реално какво е облъчването, не прави излишни драми. Първо мери, помисли и после се шашкай.

Мога да ти кажа, че ние неспециалистите дори и не предполагаме колко ни облъчват привидно тривиални домашни електроуреди.
Ние се снабдихме с апарат за мерене на електросмога, и като поизмерихме фона в къщи, се хванах за главата. Една безобидна нощна лампа даваше нива на електросмог колкото микровълновата.
Ние бяхме на 1 етаж. На 60 метра от нас имаше 16-етажен блок. На покрива му имаше ГСМ антена, монтирана по всички правила и наредби- в Германия тези неща се спазват и следят. В стаята, която беше от страна на антената електросмога беше в пъти над допустимото. В останалите стаи проблем никакъв.

Другото, което малко се знае - има начини за намаляване на електросмога в къщи - продават се защитни екрани, специални строителни материали, които поглъщат или отразяват електросмога, има дори завивки, постелки за под и над матрак и прочие измисльотини, които да помагат в случая.
Ровене и интерес му е майката.

# 32
Момчетата от фирмата, която ни прави замерването ме "успокоиха", че мобилните апарати, които нормално са почти до главите ни докато спим, ни облъчват много повече от една антена на мобилен оператор, например.

Ако искаме чиста среда, трябва да се откажем от gsm-ите, компютри, рутери, телевизори, микровелета, и т.н.
Чак такава кристална чистота няма как да постигнем. Викни ги да замерят, да се успокоиш Hug

# 33
  • Дивия Северозапад
Някой може ли да ми каже това устройство какво е и дали може да се ползва в стаята? http://www.dealextreme.com/p/portable-cell-phone-signal-blocker- … -meter-range-7978

# 34
  • София
 Joy

Това блокира GSM-ите в радиус от 25 метра около него. Не знам, дали изобщо е законно, а и самото то има собствено излъчване, да не вземе да стане по-зле?

# 35
О, това "заглушава" сигнала по-скоро - точно блокира приемането му, тоест полето си остава вероятно като дори добавя допълнително такова, но не премахва вълните на GSM.
Единствено екраниране може да намали плътността на ЕМП, има сайтове с екраниращи материали, които се заземяват със специални шини за да има ефект от това.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 14:21 от Cygnus

# 36
  • София
Някой може ли да ми каже това устройство какво е и дали може да се ползва в стаята? http://www.dealextreme.com/p/portable-cell-phone-signal-blocker- … -meter-range-7978

Това нещо, за да заглушава GSM-ите в радиус от 25 метра, е задължително активно - т.е. излъчва. В този радиус, освен вашите  GSM-и, има и много други - на съседи, на случайно преминаващи хора и т.н. С две думи казано, ако твой съсед не може да ползва  GSM-и в дома си, то задължително ще се оплаче и ще сигнализира оператора, който ще разследва случая и задължително ще прихване излъчването от твоята джаджа. Подлежиш на глоба за излъчване на честоти, за които нямаш лиценз, преди доста години глобата беше около 500 лв.
Аз не бих рискувала. А да не говорим, че излъчването на тази джаджа, може да се окаже в пъти по-голямо от базовата станция, срещу която роптаеш.

# 37
  • Дивия Северозапад
Днес ходих до РИОКОЗ. От там ми обясниха, че нямат апаратура, не са акредитирани да правят такива замервания, да се обърна към Националния център по обществено здраве и анализи, но се съмняват че нормите ще са над допустимите. Казаха ми да разпитвам за човек, който има байпас и живее в блока или наоколо, евентуално той да се оплаче, иначе няма нищо да направя.

# 38
  • В.Търново
Цялата истерия в медиите и сред населението с "вредното" излъчване на антените на мобилните оператори се създаде изкуствено от фирма, която сега ходи и прави измервания - бързо, евтино и лесно. Не казвам, че излъчванията не вредят, но те са една малка част от излъчванията на които сме подложени - мобилни телефони, Wi-Fi, домакински уреди и т.н, които са делеч по-вредни и ни облъчват от доста по-близо, но за това не се говори - може би защото някой все още не е измислил начин да прави пари от това  Peace
Да ама нали сте чували приказката...."Капка по капка,вир става"!!!

# 39
  • Дивия Северозапад
Искам да питам за екраниране на жилището. Прочетох, че колкото по-екранирано е жилището, толкова повече вълните, които се излъчват вътре от уредите си остават за нас, защото се отразяват многократно от екраните. Справка: "Фарадеев кафез" от физиката. Това вярно ли е?

# 40
  • София
Искам да питам за екраниране на жилището. Прочетох, че колкото по-екранирано е жилището, толкова повече вълните, които се излъчват вътре от уредите си остават за нас, защото се отразяват многократно от екраните. Справка: "Фарадеев кафез" от физиката. Това вярно ли е?
Да, вярно е, Фарадеевият кафез работи.  Peace
Но не виждам как ще постигнеш тоз ефект с апартамент  newsm78  Най-общо казано - Фарадеевият кафез е нещо като консервена кутия и вътре има електроника, да речем. Т.е. за да го постигнеш, трябва да облицоваш целия апартамент с метал, включително и прозорците, което сама разбираш, някак си не е оферта  Mr. Green
Ама ако се облицоваш така - няма да можеш да приемаш ефирно радио, ефирна телевизия, няма да имате GSM вкъщи...

# 41
отделно и трябва задължително заземление отделно от това на ел инсталацията
Продават системи, които са доста скъпи - ето тук има една такава http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/LaVita_list.pdf
Има и други сайтове немски съм намирала с подобни решения www.aaronia.de   http://www.biologa.de/uk/index.php
Има и други сигурно по-нови - пусни в google EMF shielding или RF shielding
Не знам обаче дали има смисъл от такива инвестиции без да знаеш за какво електомагнитно натоварване става въпрос, първо викни да замерят . Не се паникьосвай излишно.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 09:55 от Cygnus

# 42
Да де, вече 3 страници разправяме на авторката да измери, после да действа.
Ако не и се занимава с фирми, продават и апаратчета за домашно ползване, например този (ама е хубаво да се ползва от технически грамотен индивид) :
http://www.techome.de/messtechnik/hf-eh-feld-messung/gigahertz-s … kemessgeraet.html
А тук има идеи как да намалим електросмога в къщи:
http://www.ohne-elektrosmog-wohnen.de/uk/loesung.php

# 43
 ooooh! Петленце, ти почна малко като ТИМ-аджиите да се оборудваш. Заглушаващо устройство, кафез...Бронирай стъклата, опъни едно титаниево ограждение, и като минават мутрите ще ти ръкопляскат Laughing

Нищо лично, не искам да те обидя, ама наистина е прекалено. Hug

# 44
  • Дивия Северозапад
Разбира се, че ще ги викна да замерят в къщи, но чета че много хора са екранирали апартаментите си, затова питам. Не се обиждам, аз питам винаги за нещата, които не разбирам.  За мен всяка информация е полезна, напр. за първи път тук чета за електросмог. Сега видях, че между блоковете има голям трафопост и т.н. Който не иска да отговаря на глупавите ми въпроси, да не отговаря.

И да замерваме и да не замерваме, мястото на тази база не е до детската градина.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 10:54 от Петлето

Общи условия

Активация на акаунт