Как да се покажа на плажа си знам благодарение на Дюкан - 254

• 42 289
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Плевен
Шуши, Честито бебче! Гооолямо сладурченце, бе! Много сте готини всичките! Да ви е живо и здраво детенцето и да ви прави мнооого щастливи!
Марпълче, Чистит Рожден Ден! Желая много здраве, щастие, късмет, усмивки!

Шанел, без продължение на ударната! Изкарай си и петия ден и минавай на ПЗ! Какаото е от толерираните храни от по-новия Дюкански период - по 1 чаена лъжичка /ден - 11% какао. Обсъждан е преди бакпурвера -  но това е смешно! някакви си прашинки и какво му е нережимното?!? Степчетата може и да са наша добавка, тъй като не съдържат захар. Но пък помнете, че съдържат аспартам! Поздравления за готварските ти начинания - супичка, пилешко рулце - браво! Ами това е истината! За етикетите - гледай само табличките с белтъчини, въглехидрати и мазнини. Сигурно няма кутийка, на която да няма такава табличка

Крисче, абе слагай си лимончето в содата! Еее като се почнат тия дебати с-у толкова полезно нещо! Лимонада - не, защото сигурно се налага в големи количества лимон - 2-3 и да се добави захар или подсладител...! Но пък да си изстискаш половинка или резенче на месцето и да си сложиш парченце в содата - защо пък не!?! Прекален светец и богу не е драг! Хайде пък дано само лимона ви е прегрешението! Тя Мира може и от лимона да отслабва толкова бързо или от съчетанието - лимон+риба!!!

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 14:50 от ArhMih

# 331
  • Германия

Тъй като аз имам една книга на Дюкан и там има изброени категории храни. Никъде не видях, че може да се използва бакпулвер, степчета, какао дори. Това в други негови книги ли го има или е просто малка добавка, която е допустима?

Hug Със сигурност ще ти отговорят по-обстойно, аз само ще спомена, че какаото и някои други продукти са сред толерираните или както съвсем вярно си го написала, допустимите. Смайлис е публикувала неколкократно от испански източници списък на тези толерирани храни, които са в ограничени количества. Копирам от нейния пост от предишната тема:

СПИСЪК НА ТОЛЕРИРАНИТЕ ОТ ДЮКАН ХРАНИ /от испански източници/

Внимание: в случай на задържане се откажете от толерираните храни, докато не започнете отново да губите тегло

Зехтин – 3 капки дневно
Кисело мляко Актимел 0% - 1 на ден
Обезмаслено какао без захар – 2 чаени лъжички на ден
Дъвки без захар – максимум 8 на ден
Готово гаспачо – 150 мл на ден
Соево брашно – 1 супена лъжица на ден /може да замести Маисената/
Кокосово мляко – 100 мл на седмица
Соево прясно мляко – 1 чаша на ден
Бирена мая под формата на ядки – максимум 1 супена лъжица на ден
Маисена /царевично нишесте/ - 30 г на ден
Сметана лайт /3% мазнини/ - 2 супени лъжици на ден
Соеви протеини – 50 г на седмица
Кремообразно сирене /максимум 4% мазнини/ - 40 г два пъти седмично
Сирене лайт с по-малко от 6-7% мазнини – 30 г дневно
Ревен – 100 г дневно
Пилешки кренвирш /много добре изпечен, за да изгуби макс. количество мазнини/ - 1 на ден
Сладък соев сос – 1 чаена лъжичка дневно
Соев сос несладък – 2 супени лъжици дневно
Бяло вино за готвене /трябва да се готви без капак, за да се изпари/ - 3 супени лъжици на ден
Кисело мляко с парченца плод – 1-2 дневно, ако е с максимум 6 г въглехидрати
Соево кисело мляко – 1 дневно

Бележка: В първа фаза са забранени толерираните продукти. От Втора фаза се разрешават 2 толерирани продукта на ден, както в П дни, така и в дните ПЗ.

Не мисля, че е излишно да се припомня от време на време списъка. Ако се зачетеш в английски, френски или немски форуми също ще намериш подобни списъци с вариращи количества. Истината е, че в първа и втора фаза е най-добре да се забрави за този аванс и да се кара максимално чисто за по-ефективен резултат.

В Лидл има обезмаслена шунка, тоест е възможно да не е прегрешение. Говоря за немския Лидл, който би трябвало да се родее с артикулажа на холандския. Погледни тук, разгледай моите снимки от албумчето - може да разпознаеш нещо, което има и при теб.  Hug Нови пет дни са наистина излишни, просто се придържай към съвета на Необикновена за по-чистите, домашно сготвени храни. Избягвай овкусените за барбекю меса в супермаркета и взимай натюр. Непременно направи след време снимки на нещата, които ползваш - един ден ще помогнеш на някой, който започва режима в Холандия. Аз живея на 15 минути от границата с нея, откъм страната ѝ с Роемонд. Ходим по домашни пантофи да пазаруваме често. Бялата риба, на която холандците казват "кибелинг" ми стана любима. Виждала съм доста немски стоки в магазините. Апропо, като ти е криво или неясно нещо, отвори си темите от едно до 50, които са вече архивирани и се зареждай с тях. Чудни мотиватори са. Чета си ги като роман с много действащи лица, когато издебна време.

Дори, поздравления за 12-те килограма шармантен резултат .  Hug Веднага се сетих за онази ти снимка с трапчинката, правена в профил, в офиса ти преди години. На мен ми е сред любимите стимули.

Крис, голям дерт си правя с твоето плюсче от ПЗ.  Hug

Сега като прочетох и се сетих за Мира 1919, която веднъж беше написала, че "зеленчукът ѝ за деня е един". Пропуснах тогава да я питам какво има предвид - един вид, на един прием, или нещо друго? Тя е от примерите ми за топене на кг. и в ПЗ и ми е прелюбопитно какво точно визира. Hug Аз държа фронт като спазвам съотношение 1:3 - зеленчук:белтъчини. На една порция риба ми се полага например един среден домат или две малки краставици /тип корнишон/.

Честити прекрасни поводи на момичетата на Дюкан!  bouquet

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 15:06 от Натали Никол

# 332
Благодаря ви за обстойните разяснения!!
Не съм се сещала да снимам това, което купувам, но ще започна. То са само кисело и прясно мляко за сега. Ще търся в Алди, това, което си показала Натари Никол.
А за суримито колко си позволявате, като четох ца него в холандсикя форум реших да го спирам

# 333
Шанел, браво на теб, готвиш си. Това е най-доброто, което може да направиш за себе си  Hug
За супичката, вярно си се сетила, пилешкото бутче без кожа (пропуснала съм да спомена, но мисля, че е логично) Също може да слагаш и пилешки дробчета и воденички и заприличва на едно време на село по време на сбор  Mr. Green за който си спомня де  Joy
Освен това аз винаги имам в хладилника опечени пилешки бутчета, за моменти, когато нямам време за друго. (тях обаче ги пека с кожата, а после я махам) Снощи например нямах време да готвя и взех две бутчета, кото обезкостих и наситних. 4 гъбки нарязах на филийки и ги сложих в купа, поръсих с мааалко сол и повечко оцет и ги врътнах за три мин. в МВ после смесих всичко и се получи нещо страхотно. Може да добавиш и горчица, ама аз забравих.
Освен това погледни на първа стр. има рецепти на наши момичета, които са невероятни  smile3521
Николче, не се коси мила за плюсчето ми  Hug аз и преди след ПЗ съм имала малки плюсчета. Утре ще съм го разкарала, след П  Hug

# 334
Здравейте момичета!
Шуши, да ти е жив и здрав малкия Дани. Голямо сладурче е Hug
Мис Марпъл, честит рожден ден! Много здраве, щастие и любов! smile3525
shanel1982, няма да повтарям писаното от момичетата. Ти вече си наясно какво да правиш. Успех в свалянето Peace
kris70, от 6 месеца не съм кусвала супа. Твоята рецепта ми хареса. Изкуши ме момиче, ще взема утре и аз да си спретна една пилешка супичка Crazy
Мира 1919, разясни ни какво имаш в предвид за зеленчука. Аз винаги имах покачване в ПЗ дните. Писахте нещо и за кръвните групи. И аз съм А+, ама винаги качвах. Sad

# 335
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
МАРПЪЛЧЕ, да си жива и здрава и много щастлива! ЧРД!  newsm51

Обади се, драсни два реда, много ни липсваш!  Hug Весел празник!  Hug

# 336
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
         Два часа писах, шарих и... на края всичко нейде се затри, така че вдигам ръце и само ви раздавам мнооого  Hug Hug Hug Hug Hug за който иска.
                    Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug

# 337
  • София :(
                    Добро утро  Hug
               Много спите, хайде да пием кафе  Wink

Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 338
ДобрЮтрУ Дюкеси  Hug Hug Hug
Днес имам минус, колкото ми беше вчера плюса.  Чудя се днес като пак съм на ПЗ и утре пак имам плюс, а вдругиден пак го преборя - аз кога ще отслабвам  newsm78
Мименситка, добре си се завърнала  Hug Hug Hug Как беше риболова?
Пожелавам ви прекрасен ден и много гушлячета  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 339
Здравейте,Дюканки сладки фиданки! Hug
Мимс,благодаря за кафенцето!Ето че неусетно се изнизаха 3 месеца от началото на режима.След почивката и прегрешението наддадох1,5-2 кг,но след 3 дни на ПЗ  всичко си дойде на място-станах пак 65 кг.Днес навършвам три месеца и съм 64 кг.Изключително съм доволна и удовлетворена. newsm68 newsm44 newsm44Благодаря на всички за споделения опит и съвети  bouquetПожелавам Ви усмихнат ден! smile3525

# 340
  • Испания
Честита месечинка, Иве!

Никакво покачване вече, ей!  Hug

# 341
  • Плевен
Ивче, честита трета месечинка! Браво! Бързо си ги сборила плюсовете! И си дръж на тези килца!
Аз като Крис - ту нагоре, ту надолу и накрая - при мен никакво отслабване този месец! Покрай МЦ като се качи с ~2 кг и от два дни съм почнала уж да свалям - по 300, 400 грама...Но 1 кг си стои отгоре твърдо. Абе, борбата продължава! Снощи празнувахме имен ден на сина и имаше една хуубава салатка (сама си я направих с току що откъснати домати от градината, чушки, които пекнахме на скарата, лучец, магданоз и само сол), плюс мръвката на барбекюто...Мммм! И на тиферич до мръкване в онази Убавата градина на село! после хайде по колите и обратно в градо! Днес - на работа! Довечера - фитнес! И така до края на света!
Отивам  да си изям триците, че стана 10 часа и дано днес да успея да съм на чисти протеини!
Еее, Мимсче, добре завърнала се! И как можа да разбридаш чергата, бе мило! Вземи днес да я изтъчеш, че "немоим без нея веке"... Мерси за кафенцето и хубав ден желая!

# 342
Smileys,ArhMih,Благодаря Ви милички! HugУстанових че аз отслабвам повече при ПЗ дните.Когато ям риба и домати бързо падат килцата. Simple Smile

# 343
Аз не съм се теглила от три дни ... ноо ... тоо голямо ходене по малка нужда беше ... От сутринта почвам - вода , вода , супа , айран , пак супа , пак вода , пак айран ... Вечерта си направих хляб и мъфинки .... Днес ако ми остане ред мисля да си изцедя мляко ... и да си направя нещо като тирамису ... Дано ми се получи де =) Бях гледала из френските сайтове нещо такова ... ноооо там изглеждаше добре , а аз какви ще ги свърша е отделен въпрос =))) ... Много благодаря за преведените рецепти . Все ще пиша колко съм очарована от тях и от работа и ядове до там не стигам ... За сега ви оставям ... Просто исках да се разпиша, за да не си мислите , че съм ви забравила =)))) До скоро , момичета ! И  все така фиииииинннннички и борбени да сте ми =) ! 

# 344
Здравейте, Дюканки  Hug много съм щастлива само за един ден съм -1,100  Heart Eyes днес ми е петия ден в първа фаза, но първите дни отслабвах много малко (по 300-400 гр на ден) и разбрах от къде идва проблема...от ролцата от раци  smile3516 и след като вчера не съм яла днес големия минус е налице  Laughing та се чудех дали да удължа първа фаза или да минавам във втора  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт