Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 944
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Мрежички не съм виждала сигурно от 20 години, но явно ги има, защото показаният модел ми се видя много съвременен и хубав

# 106
Аз много си харесах мрежичката, но не съм виждала подобни никъде. Моля ви да напишете от къде да си купя такаава мрежичка.Ще съм благодарна.

Оттук
Надявам се да не се сметне за реклама

# 107
  • Под гъбата
По мои спомени, в средата на 80-те години на миналия век много често ме пращаха до магазина с мрежичка - не знам дали някой си ги спомня тези приспособления.

Има различни цветове, перат се в пералнята, не заемат място.

Другият добър избор са торбичките от американ:

Разнообразието от цветове и размери е впечатляващо.

Сега ако кажеш и къде да ги намеря въпросните торбички newsm78. Много мразя найлонките, някак си са ми гнусни и лигаво шумящи. Дразня се и на всеки клиент, когато ми иска и за най дребното нещо чанта. Да уточня, че не работя в хранителен магазин!!! Вече част от чантите ни се заплащат, а от септември, ще се заплащат всичките и тогава ще се радвам че на хората няма да им се дават стотинки за тях!

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 21:51 от mama_mima

# 108

Вече част от чантите ни се заплащат а от септември, ще се заплащат всичките и тогава ще се радвам че на хората няма да им се дават стотинки за тях!

Дано !  Praynig

# 109
Нося си торбичка и не страдам.
не е проблемът, в стотинките или да страдам, просто се дразня, че издребняват до някакви стотинки, а ти стотици левове им оставяш седмичен и годишен оборот - това е.
+1 Peace Писна ми под мотото "околна" среда и "био" да скачат цени.
Стоката трябва да бъде в плик - всички сме виждали огромните книжни пликове по филми
и наяве ,и не искам в дамската чанта да нося торба !
Пазарувам и случайно,и не искам да се връщам в Москва през 80-те години,когато
в магазините хората си носеха опаковки за масло,салам и пр.
Който е невъзпитан и безхаберен отново ще замърсява околната среда и с био отпадъци.

# 110
Миналата година пътувах в провинцията и в карая на един малък град, ако не се лъжа Кнежа, но може и някой съседен да беше видях едно поле ОСЕЯНО с наилонови торбички! Бяха навсякъде, по дърветата, по земята, по оградите и дворовете на крайните къщи! И преди го бях виждала, но си мпомислих че е моментно и че ще го изчистят, но не би. Направо на екологична катастрофа ми приличаше! Скоро може да ми се наложи да пътувам пак в тази посока и ще опитам да го снимам евентуално за да го кача в сайта на "Да изчистим Земята" и лично бих участвала. Беше ужасно!  Sad

# 111
красива белла, не стана ли ясно, че това е просто механизъм за ограничаване на употребата им, защото са екологичен проблем и се разграждат трудно. Какво значи "който е невъзпитан"? И много възпитан да е, ако ползва торбички за еднократна употреба на килограм, нали я изхвърля и пак спомага косвено за замърсяването. Не е прецедент заплащането им в България и не е каприз от страна на веригите магазини, за да ощетят драгия потребител и да забогатеят от това, по света има подобна практика отдавна. Полиетилена е по - лесен и евтин за производство, отколкото хартиените торбички и по - скъп за рециклиране.
Някои ограничителни мерки по света:
http://www.printguide.info/pomoshtnik/kakvi-ogranicheniya-varhu- … po-sveta,320.html

# 112
BirdsFlu,
много благодаря за разяснението. Мисля да се възползвам.

# 113
  • In The Middle Of Nowhere

Оф, като прочета, че на торбичката казвате "пликче" и  Joy

Ти се смей, но аз почнах да викам понякога на пликчетата торбички, след като зачетох преди време подобна тема.  Mr. Green.

# 114
  • София
Аз си взех няколко такива торбички в различни цветове - http://img1.tinydeal.com/images/60/61/16061_88715_HHI-16061.jpg и винаги имам една в чантата или окачена на бебешката количка. Като се свие става на ягодка с връвчица и е много компактна и симпатична.

# 115
Да ви кажа, според мен е редно всеки магазин да се обзаведе по закон с еко-био-к'вито-там чантички/торбички, да се включат в цените и да не се драматизира този въпрос излишно. С цялото ми уважение, не ме устройва мъкненето на многократни торбички - често пазарувам спонтанно, а и не бих си натъпкала чантата с подобни!

Много добре казано!
Добре момичета, ще перефразирам: какво мислите, ако най-накрая въведат еко-торби  ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА НАВСЯКЪДЕ  и пак ни/ви карат да си ги плащаме? Защото съм сигурна, че и това рано или късно ще стане и тук пак ще се плащат - защото сме свикнали вече.

# 116
какво мислите, ако най-накрая въведат еко-торби  ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА НАВСЯКЪДЕ  и пак ни/ви карат да си ги плащаме?

Пак ще си нося платненката.

Стоката трябва да бъде в плик - всички сме виждали огромните книжни пликове по филми
и наяве ,и не искам в дамската чанта да нося торба !

Явно не пазаруваш често или просто по дефолт изискваш на касата найлон.
Огромни, средни и малки книжни пликове, вече се предлагат във всяка верига супермаркети. Платени естествено.

# 117
  • София
Bсички са еко, а за 100 метра път до магазина палят колата.

# 118
Моята е такава

Много е удобна, побира всичко и е по-лесна за носене  Peace

ПП: Калинките са много весели и често ме спират да ме питат откъде е  Flutter

# 119
  • близо до Кресненското дефиле
Ха, и моята е същата , само че е с избродирани пеперудки! GrinningСупер е!

Общи условия

Активация на акаунт