Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 946
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да ви кажа, според мен е редно всеки магазин да се обзаведе по закон с еко-био-к'вито-там чантички/торбички, да се включат в цените и да не се драматизира този въпрос излишно. С цялото ми уважение, не ме устройва мъкненето на многократни торбички - често пазарувам спонтанно, а и не бих си натъпкала чантата с подобни!

Много добре казано!
Добре момичета, ще перефразирам: какво мислите, ако най-накрая въведат еко-торби  ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА НАВСЯКЪДЕ  и пак ни/ви карат да си ги плащаме? Защото съм сигурна, че и това рано или късно ще стане и тук пак ще се плащат - защото сме свикнали вече.

Тези от нас, които сме си изградили навик да си носим торбички,
им е все тая, какво ще се случва, но дори и по някаква причина да си я забравя,
никога няма да направя проблем, че трябва да си я закупя.
Просто мисленето ни е различно - не го ли разбра ?

# 121
Моята е такава

Много е удобна, побира всичко и е по-лесна за носене  Peace

ПП: Калинките са много весели и често ме спират да ме питат откъде е  Flutter
И аз си имам същата...  Mr. Green
Точно тея калинки много ми харесват и на мен!

# 122
  • На земята, която е всъщност звезда.
И чантите от юта са много по- хубави от найлонките:

Преди време имаше статия за найлонките със заглавие "Торбалан трябва да умре".  Laughing  

# 123
Да ви кажа, според мен е редно всеки магазин да се обзаведе по закон с еко-био-к'вито-там чантички/торбички, да се включат в цените и да не се драматизира този въпрос излишно. С цялото ми уважение, не ме устройва мъкненето на многократни торбички - често пазарувам спонтанно, а и не бих си натъпкала чантата с подобни!

Много добре казано!
Добре момичета, ще перефразирам: какво мислите, ако най-накрая въведат еко-торби  ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА НАВСЯКЪДЕ  и пак ни/ви карат да си ги плащаме? Защото съм сигурна, че и това рано или късно ще стане и тук пак ще се плащат - защото сме свикнали вече.

Тези от нас, които сме си изградили навик да си носим торбички,
им е все тая, какво ще се случва, но дори и по някаква причина да си я забравя,
никога няма да направя проблем, че трябва да си я закупя.
Просто мисленето ни е различно - не го ли разбра ?
Естествено , че го разбрах  Hug

# 124
....
Много добре казано!

Колкото и да са еко, щом са за еднократна употреба, пак замърсяват достатъчно, а и за производството им ще се разхищават материали и ценни суровини. Т.е. ще си предпочета отново торбата от плат за многократна употреба.  Naughty

# 125
Еко-торбите от хартия изискват много труд и суровини и затова са скъпи - в Пикадили са по 0.50 лв. едната.
Предпочитам си торба от плат, не е мръднала от години, пере се и няма опасност да се скъса като хартиената.

# 126
  • София
....
Много добре казано!
Добре момичета, ще перефразирам: какво мислите, ако най-накрая въведат еко-торби  ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА НАВСЯКЪДЕ  и пак ни/ви карат да си ги плащаме? Защото съм сигурна, че и това рано или късно ще стане и тук пак ще се плащат - защото сме свикнали вече.

Колкото и да са еко, щом са за еднократна употреба, пак замърсяват достатъчно, а и за производството им ще се разхищават материали и ценни суровини. Т.е. ще си предпочета отново торбата от плат за многократна употреба.  Naughty
Точно!

# 127
  • София
Поздравявам любителите на найлонки (безплатни, по възможност) с едно забавно-тъжно клипче.

http://www.youtube.com/watch?v=GLgh9h2ePYw

# 128
....
Много добре казано!

Колкото и да са еко, щом са за еднократна употреба, пак замърсяват достатъчно, а и за производството им ще се разхищават материали и ценни суровини. Т.е. ще си предпочета отново торбата от плат за многократна употреба.  Naughty

Това е и моят начин на мислене ! Peace

# 129

Ма тая тема я дъвчем има няма през два месеца. Купете си платнени бе, кво толкова. Аз си взех за багажника от ОМВ--преди ги даваха с точки, торбички не съм купувала от доста време.

# 130
ако най-накрая въведат еко-торби  ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА НАВСЯКЪДЕ 
Еднократната употреба по подразбиране не може да бъде еко. Екото е "reuse". T.e торба от плат.
Не е кой знае каква философия човек да свикне да си носи. В крайна сметка, като излизаме се замисляме да си вземем пари, да си вземем документи, ключове, връхна дреха (евентуално), така че няма да се скършим, ако свикнем да мислим и за вземане на чанта.

# 131
  • На земята, която е всъщност звезда.
Поздравявам любителите на найлонки (безплатни, по възможност) с едно забавно-тъжно клипче.

http://www.youtube.com/watch?v=GLgh9h2ePYw

Много хубаво клипче! Peace

# 132
Не знам точно на тях какви са им задните мисли, но определено е по-добре така, от гледна точка на околната среда и кофи, полянки, улици, паркове, дървета, преливащи и окичени с найлонови торбички, в цялата цветова гама.
Вместо да избеснявате толкова, носете си собствена торбичка...
Има достатъчно стилни, че да не ви загрозяват!  Mr. Green
bowuu

# 133
Аз си взех няколко такива торбички в различни цветове - http://img1.tinydeal.com/images/60/61/16061_88715_HHI-16061.jpg и винаги имам една в чантата или окачена на бебешката количка. Като се свие става на ягодка с връвчица и е много компактна и симпатична.
Много е хубава! От къде мога да си купя такава?

# 134
Не ми се чете пак цялата тема наново,и не знам дали някой е писал,но:

Не е ли най -лесният начин просто да спрат да се произвеждат?
И големите хипермаркети просто да не ги продават,т.е. да няма изобщо предлагане на торби?

Не знам,но човека като уж най-умно животно,всъщност постъпва най-глупаво....    Mr. Green
"Не пушете","Цигарите убиват",....ама се произвеждат като за световно....
"Не карайте с повече от 50-100 км"," Ограничавайте скоростта",....но се произвеждат все по-бързи и мощни коли.....
И т.н. .....лицемерие до безкрай!

На никой не му пука за Екологията.
Важното е печалба да има.От всичко.

Общи условия

Активация на акаунт