Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 929
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Не ми тежи, че ще платя 10-20 стотинки в повече, просто обожавам сърдитото им изражение, когато кажа: " Не, не желая фирмена торбичка. ", ако ми се стори, че не съм ги ядосала качествено, добавям: " Ще взема 2-3 обикновени, че са ми много покупките. " Hug
За всеки случай, да не би и тях да направят платени си приготвих и текстилна торбичка bowuu
 Mr. Green
Joy
И аз така правя и вадя текстилните:))))

# 76
Крайно непрофесионално ми се струва да караш клиента да си плаща торбичките.И ако не иска какво?!Да си носи картофите под мишница ли?!

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 16:29 от Мидичка

# 77

Оф, като прочета, че на торбичката казвате "пликче" и  Joy

# 78
Не ми тежи, че ще платя 10-20 стотинки в повече, просто обожавам сърдитото им изражение, когато кажа: " Не, не желая фирмена торбичка. ", ако ми се стори, че не съм ги ядосала качествено, добавям: " Ще взема 2-3 обикновени, че са ми много покупките. " Hug
За всеки случай, да не би и тях да направят платени си приготвих и текстилна торбичка bowuu
 Mr. Green

На мен ми се случи в Пикадили. Питат ме искам ли платена, аз отказвам. С  яд ми нахвърля едни малки торбички, аз гледам недоумяващо.  Що за разбиране ?!

# 79
Крайно непрофесионално ми се стува да караш клиента да си плаща торбичките.И ако не иска какво?!Да си носи картофите под мишница ли?!

Клиентът винаги си плаща торбичките. Такова нещо, като безплатен обяд няма!
Според теб е по-справедливо цената на "безплатните" торбички да е включена в цената на продуктите и да я плащат и тези, които не ползват торбички, така ли?
Когато отивам на пазар, съм подготвена с торбичка, ако ми се случи непредвидено да си купя нещо, нямам нищо против да си платя торбичката /въпреки, че съм скръндза, както казах/.

# 80
  • София
Крайно непрофесионално ми се стува да караш клиента да си плаща торбичките.И ако не иска какво?!Да си носи картофите под мишница ли?!

Как ще ги носиш си е твой проблем  Wink
Затова си носи в чантата торбичка, за да не си ги носиш
под мишница или да ги търкаляш до вас.

# 81
Добре бе , на мен пък защо не ми предлагат торбички ? От тези , платените , на съответния магазин ?
Те си стоят някъде на рафт , или закачени и който иска си взема , срещу заплащане .

# 82

Клиентът винаги си плаща торбичките. Такова нещо, като безплатен обяд няма!
Според теб е по-справедливо цената на "безплатните" торбички да е включена в цената на продуктите и да я плащат и тези, които не ползват торбички, така ли?
Когато отивам на пазар, съм подготвена с торбичка, ако ми се случи непредвидено да си купя нещо, нямам нищо против да си платя торбичката /въпреки, че съм скръндза, както казах/.

Първо, да уточня, че съм от "бабичките", които от край време си носят платнени торби /много преди да наболее въпроса с "найлонките/.
       Второ, в Европа има вериги магазини, в които се плащат найлоновите торбички, има и такива в които цената на торбичките се калкулира в стоките. С една дума явно въпросът с торбичките е фирмена политика, а не политика, която да е насочена към опазване на околната ЕКО среда.

# 83
Ина-Бубулина,просто не мисля,че един търговец ще обеднее като подарява торбичките струващи няколко стотинки.Бившата ми шефка се скъпеше за обикновени прозрачни торби и ме караше да искам от колегите останали такива от стоката,която са си донесли,а тези с картинката,плътните продаваше за 0.20лв.Сегашната ми шефка държи да даваме стоката точно в тези цветните плътни торби,които са безплатни за клиента.Стоката на двете места е еднаква,а на второто и по-евтина.Така,че не мисля,че като ме накарат да си платя торбата,значи не са си я калкулирали в цената.

# 84
Едно време ходихме на магазина с мрежичка  Laughing

# 85
И да ми ги подаряват , пак не ги вземам .

# 86
Писала съм и в предишната тема, ще го кажа и сега, в града в който живея торбичките от полиетилен са забранени и след две години почти, вече никой не прави драми от това, че ще си плати торбата за покупките.Когато няма накъде или си плащаш или си носиш твоя Simple Smile , а ако не ти изнася си търкаляш покупките до вкъщи Laughing

http://kozloduy-bg.info/?p=news&aid=861

Аз лично в повечето случаи ползвам ето такава
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41q3gKxkCiL._SY445_.jpg
а ако съм я забравила си плащам и не правя драми от това.

# 87
Пак ли...
Носи си торбичка от плат от вкъщи.

Laughing.

Мдам.
Носи си торбичка от плат. Така няма да откачаш.

# 88
Искам да уточна,че изказвам мнението си от позицията на продавач-и аз отпреди съм го казала-според мен безплатната торба е един вид уважение към клиента.Иначе като клиент нямам проблеми с това дали ще ми дадат торба,защото аз винаги си имам.

# 89
Подкрепям плащането на торбичките в супермаркетите.
Дори смятам, че цените им трябва да се поне два пъти по-високи!
Всички кофи преливат от такива торби, летят по дърветата
и не се разграждат с години.
Торбичките за плодове и зеленчуци могат да бъдат заместени
с хартиени такива или с някакви бързо разграждащи се.

Общи условия

Активация на акаунт