Отговори
# 660
  • у нас
май на голяма част гърнето е проблем Rolling Eyes
и на мен ще ми е интересно. При нас това е играчка и сваля ли памперса да седне пищи Rolling Eyes

# 661
  • Пловдив
Добро утро, мами!
май на голяма част гърнето е проблем Rolling Eyes
и на мен ще ми е интересно. При нас това е играчка и сваля ли памперса да седне пищи Rolling Eyes
Защото им е рано на бръмбъзъчетата Simple Smile! Не е дошъл момента им, не са узрели акълчетата  Laughing! Вече сме си го говорили  Wink
bubolechence, сама си казва, че е късметлийка и е случила с малчо  Wink Това, че при тях се е получило, не значи да си тормозите децата и вие, за същите резултати  Wink Както и за всичко останало  Peace Когато му дойде времето Heart Eyes
Хубав ден!

# 662
  • у нас
хич не я тормозя- в яслата ще се научи Laughing като седят всички и тя ще стои Whistling

# 663
  • Пловдив
Да се включа и аз по въпроса с гърнето...
Малкия си е по гащички през деня, ако излизаме на по-дълга разходка (над час-час и половина) му слагам и пампа. Вечерният сън също е с памперс.
Както и Илиянка е казала - явно не им е дошло времето - Дидко си сяда сам, когато има работа за вършене hahaha
Забелязала съм, обаче, че скарам ли му се нещо и ответната реакция е да се напишка Joy Идва при мен и демонстративно ми показва мокрите си гащи hahaha

Рали, успешна реализация ти пожелавам!!!
Относно яслата - и аз очаквам всеки момент да ми кажат да подготвям документите, а ми се искаше да го пускам май месец... Мисля тук разни варианти, но обадят ли ми се - пускам го, че за класирането са нужни не връзки, ами корабни въжета Sad

Даниелка, честито Ви новодомци Hug И аз като няколко години живяла под един покрив със свекървата, след като се изнесохме направо се родих втори път hahaha Даже и сехга съм си още по нощничка  Embarassed

Веси, юридически погледнато съм самотен родител Wink

# 664
  • на североизток
Мъниче, да се включа и аз да те похваля за изявата пред камерата! И още повече да те похваля за свалените кг smile3521 Много добре изглеждаш, браво!

За гърнето изобщо не се тормозя Naughty Един-два пъти съм я слагала, но не и се седи на едно място Simple Smile Като му дойде времето, ще се научи и така като си мисля, може би това ще е следващото лято Thinking

Рали, стискам палци и аз да се оправи грешката, че и аз знам какво е да се напъваш да учиш, а пък после... fingerscrossed

# 665
момичета, добро утро. Току що видях, че имам преведени майчински 216 лв. Иво е роден на 31 Август. Сега трябваше за септември да взема, ама защо само 216? не трябва ли 240??? или аз нещо не разбирам??

# 666
  • Пловдив
тъкмо и аз сега видях смс за 204 лв newsm78
Доколкото знам се гледа датата на термина, не на раждане, но пък и така да е, пак не мога да му хвана колая ooooh!
Илиянка, ти да знаеш нещо? Hug

# 667
  • Пловдив
Да, гледа се датата на термина, а не на раждането /при тези родили по-рано от термин/. Моят термин беше 08.09., значи сега ще имам преведени до 08.09. високото майчинство. И ще чакам евентуално за остатъка от септември по-късно, когато счетитата са внесли молбите ни и са внесли и осигуровките ни Confused Т.е. знам, че вече всеки месец ще сме зависими от осигуровките ни!  На мен лично ми казаха, че един месец ще пропусна и тогава ще започнат да ми превеждат другото майченство.

# 668
  • на североизток
Да ви припомня, че имаше неработен ден -6ти септември, което също смъква сумичката Confused

410те дни се броят от излизането в болничен 45дни преди термин, и тогава свършва по-високо платеното майчинство. Аз излязох на 26юли в тези 45 дена, и сега на 8.09 ми свършиха тези 410дни. Всъщност и термина ми беше 8.09, но родих на 11.09  newsm78 Laughing

# 669
Да за паричките е така както казва Илянка-на мен в стр на НОИ ми пише така-7 работни дни през септември до датата на термина,в случая-13.09,по ставката на ден(от високото майчинство) и са ми превели 220лв,останалото ще е за другата полвина от септември,кото ще бъде преведено към 20 число,изчислено вече по мин.заплата.
. Peace

# 670
Да, и аз като илик съм на мнение, че хлапето трябва да е готово за гърнето. Ако се криви и пищи просто няма смисъл да се травмира излишно.
мъниче, ние навън също сме без памперс. Някои може и да ме съдят, но засега поливаме дърветата Blush Стори ми се излишно да го обърквам с памперса и през деня. Навън не прави голямата работа.

Иначе за тези, на които ще им е интересно копирам лс'то:

---както казах, късметлийка съм че хлапето си беше готово за махането на памперса. Той, от 7 месечен, докато ака видимо изпитваше неудоволство, че го прави в пелената.
Първо забелязах, че има редовен стомах и се изаква всяка сутрин по едно и също време, издава едни и същи звуци, прави разни гримаси, пръцка... После (отново съм късметлийка, че проговори доста рано) и вече започна да ми казва и показва като му се ака, но не знам защо все не се решавах да махна изцяло памперса.
Щукна ми изведнъж и реших да го слагам на гърне през интервал от час, час и нещо да чурка, в зависимост от това пил ли е нещо, сукал ли е и т.н. Гърнето държа в банята, а в него го държа примамвайки с играчка или нещо друго интересно (или нещо, което той си хареса в банята като влезем). Залъгвах го успешно, но тая чурка много се вири нещо и опикаваме орталъка с гърнетата, вече 3 пробвах - не става. Та го държа на тоалетната чиния и се оглеждам за адапторна седалка вече. Ако не можеш да го накараш да седне на гърнето, може да пробваш да го държиш на тоал. чиния или да седнеш с него, ако ти натежи на ръцете. По съвет на майка ми, преди да седне му духвам малко по чурката (това, съвсем сериозно, помага много!). Гледам да пазя тишина, за да се съсредоточи върху работата, така според мен разбира защо сме там. После следва одобрение и "браво" за продукцията.
Аз си прецених, че ако до минута не се изчурка трябва да става, че да не му дотегне и после да не иска пък съвсем да седне. Все още не ми казва като му се припишка, но загря, че тая работа се прави в тоалетната и ако позакъснея малко, си държи!! Случи се 4-5 пъти да се изпишка в гащите - извиква ме и ми посочва стореното.
На път към тоалетната му казвам едни и същи думи като "пиш", "ако", за да ги свързва с тази работа. ("На кой му се прави пиш? Кой ще прави пиш сега? Има ли пиш?" и т.н., и той почва да ги повтаря.) След разстройството навръх рождения му ден все още се изхожда 2 пъти на ден долу-горе по едно и също време, но се ослушвам и разбера ли, че пръцка съм нащрек. Изобщо - всичко правя по усет и се ръководя по него. И така..... дано не съм те отегчила:) Лично аз смятам, че ако бебчо не е готов няма смисъл да се настоява! Успех!----

# 671
Момичета, влизам само да питам: На всички от вас ли са изплатили парите до термин???? на мен в справката пише, че днес трябва да ги получа, а не са ми ги превели. Досега винаги сутрин са ми ги плащали  newsm78 newsm78 newsm78 ,

# 672
  • Пловдив
talktoher, погледнах току-що.Преведени са ми днес и на мен до термин.
bubolechence, браво и на двама ви  Heart Eyes!
Tommelisefingerscrossed  fingerscrossed   fingerscrossed   fingerscrossed   fingerscrossed   fingerscrossed   

# 673
  • София
И моите до термин са пуснати от НОИ. Вече в банката кога ще ги отразят по сметката, май зависи от времето на пристигане на превода (поне така си мисля аз  newsm78).

# 674
Много шум за нищо - платили са ми ги. Благодаря на Илик и Спасова!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт