Отговори
# 645
  • Варна
Фата, честит ви първи рожден ден! Много бели и палави игри на малката бебона!

# 646
Фата, жива и здрава да е, много да се слушате!

Мирка, благодаря, че се интересуваш. Но сополите не са мръднали.  Confused вече трета седмица, утре май пак ще ходим на лекар, че и той е с кашлица от сополите май. Съжалявам за Никола, дано се оправите вече  Hug Hug Hug

# 647
fata, Честит Първи рожден ден на Илианка  bouquet!
Нека да ви е жива и здрава, щастлива, и много весели игри й пожелавам!

Ее, от редовните съфорумки, това ни беше последното рождениче. Живи и здрави догодина пак Simple Smile. Остана Ели на steretje, но тя отдавна не пише тук, но я виждам чат-пат в чужбинската, където шпионирам мамите Wink. Тя между другото обаче мисля, че роди чак на 13-ти, а не на 3-ти, но не съм на сто процента сигурна.

Мирка, Никола да не е с бактериална инфекция? Гъсти и зелени сополи, доста се проточи, пак вдига температура newsm78.

Вики, бързо да се оправи Яна, от каквото и да е неразположението Praynig.

Рали, стискам палци да успееш нещо да направиш с оценката, но ако не стане - наистина, едва ли това ще е от най-голямо значение за бъдещото ти развитие.

Аз така малко набързо влизам. Дара спи, но ще се приготвям да излизаме тримата с баща ми тя като стане.

# 648
Честита 1-ва годинка на патерички на Преслава на мама Palmirka, на Елена на мама Геник и днес на Илиана на мама Fata_morgana!!!
Рали, не му мисли толкова, не се ядосвай! Никой няма да ти погледне после дипломата, само трябва да я имаш, а какъв е успеха...никой не го интересува. Когато бях II курс исках да взема 2 за 1 и имах 4.97 като границата беше 4.50. Точно като отидох септември да подам заявлението и бяха вдигнали успеха на 5.00. Ейййййй "изгризах си ноктите от яд", ама то тогава беше за да завърша с мъжо заедно, че той е една година преди мен. И после беше едно.....аз в Пловдив той в Бургас, че и в казарма, много неприятно, но минава и се забравя. А накрая завърших точно с 5.50, ама минало вече, за какво ми е такъв успех, когато ми трябваше го нямах. Та както са мисали мамите това не е никак важно за бъдещата ти реализация.
Мирка, много време тези сополки, antonia може би е права.
Victoria, едва ли е от ваксината, по-скоро и вие ще минете през този гаден вирус, само дано е по-леко!
Мъниче, много добре говориш пред камера Wink

# 649
Честит първи рожден ден и на октомврийското ни септемврийче! Да расте щастливо и безгрижно!  Hug
Tommelise , знам, че сега ти е болна тема и те е яд, но както и другите са казали, ще видиш след време, че оценката от дипломата съвсем не е от такова значение и че други неща се оказват много по-важни.
Victoria, давай и да си гризка сухарчета, и да хапва варени картофи.

Искам да благодаря на всички, които приеха присърце градинския ни проблем, както и  и за съветите, които ми дадохте. От днес сме в нова детска градина. Честно казано, използвах връзки за преместването. Blush Към другите родители не се обърнах, защото...ами как да кажа, моето впечатление е, че са доста инертни. Не ми се разправя подробно колко грубо се отнесе с нас старата ни директорка, когато и казах, че ще местим детето - крещя, обижда, обвинява....изобщо направи всичко което можа, за да ни създаде пречки. Обмислях да подам жалба в инспектората за грубото и поведение, но като размислих се отказах, за да не рефлектира това и върху хората, които ни помогнаха да осъществим преместването. Както и да е. Минало.
Но, пък днес на новото място ни посрещнаха толкова топло и радушно и директорката, и новата ни госпожа. Направиха всичко възможно да предразположат детето и да го накарат да се почувства сред приятели. Изобщо, силно съм впечатлена и единственото за което съжалявам е, че не преместих баткото по-рано там, а изгубихме цели две години.

# 650
  • у нас
velizarka_8 - вярно е че после никой не гледа диплома, а просто я изисква....
обаче от тази година има приоритетни специалности на министерството, за които ще се кандидатства по диплома. Т.е. без изпит, а по бал- педиатрията е една от тях и не знам дали ще ми стигне успеха. Не че 1-2 стотни са кой знае колко, но някой път се случва успеха да се сравнява и класирането с„да се извършва по втори трети знак след десетичнта запетая.... вярно че го има момента и на лично удовлетворение Embarassed
абе каквото ще да става Confused

сега съм пред др. голям въпрос- дали да чета за специализация (гастроентерология) и да участвам и в конкурс по документи февруари (педиатрия) и да пусна Рая януари на ясла-година и 3 м баш в люта зима Confused или да я пусна май-1,7м, да си потърся работа по ЦСМП или мед. представител и да чакам догодина специализации, демек 2013 Whistling....

дано се събурат средствата за това детенце Силвия Praynig

# 651
  • Варна
Рали, аз бих кандидатствала веднага. Райчето ще се справи на яслата, а ако може и баба да помага ще е чудесно. Във твоята професия, няма място за отлагане и изчакване.

# 652
абе каквото ще да става Confused
Много правилно, не се ядосвай за неща които вече не можеш да промениш, минало - заминало! Пък и "всяко зло за добро", казват старите хора. Знаеш ли къде ще ти е късмета и в каква специалност!?
Понякога се удивлявам какви обрати настъпват в живота ми, а аз си правя, правя планове...  Но виж за личното удовлетворение си права  Wink един вид награда за целия труд, а той е огромен в случая с Райче-Зайче! Възхищавам се на напористия ти характер, дано да си все така целеустремена в живота!  Hug
Даниелка, вие сега като сте младоженци и нямаш време за нас, а? Много се радвам за вас, повярвай ми, знам какво е. Пет години живяхме заедно с родителите и брата на мъжа ми... И след 10 годишна връзка заформихме семейното огнище, ехееее как прозвуча  Joy Няма нищо по-хубаво от това да станеш сутрин по дом. халат или нощничка, да си направиш кафенце и да си го изпиеш пред телевизора пак с тази нощничка. Пък и много други ежедневни и възрастови противоречия възникват постоянно. Всякакъв заем (както в нашия случай) си заслужава това спокойствие! Много щастливи мигове и детски смях да има в дома ви!!!

# 653
Рали за яслата ти най-добре ще си прецениш, притегли си плюсовете и минусите и с което решение ще се чувстваш най-добре...всеки най-добре си знае за себе си. Аз примерно Мая не бих могла да я пусна на ясла, но то и всяко дете си е различно...Мая е толкова закачена за мен особено напоследък, направо прекалено...така че аз не бих могла в тази ситуация би било ужасен шок за детето със сигурност с последствия върху психиката му. Но това си е за нашия случай, ти най-добре си познаваш детето, неговите и твоите потребности и възможности.

# 654
  • у нас
благодаря ви за подкрепата  bouquet
за яслата- определено не е готова- не може да се храни сама, не пие от чаша, не е преминала алергията към млякото.... и още и още Confused

# 655
  • София
Рали, а няма ли санаториални ясли в Плевен? В Сф. има няколко и уж менюто там е съобразено точно с алергиите на децата. Пиша 'уж' щото сега с тоя недостиг тук, едва ли взимат там само алергични деца.
Иначе лично за мен това, че не се храни сама и че не пие от чаша не е проблем. Лора тръгна септември, родена е юни  - т.е. на 1г3м, много бързо се научи.
По-притеснителното е според мен алергията, дано бързо да я израстне.
Иначе и моето мнение е - не отлагай, щом сега успя да се справиш с бебе и изпити, ще успееш. Дори и да не е на ясла, къде ти, къде бабите - ще гледате Рая.

Мирка, миналата година точно след изписването на Сами, Лора влезе в цикъл със сополите и нашата педи накрая сама предложи да давам ЕскимоКидс. Все пак трявбаше да го пазим от инфекции на белия дроб заради операцията.
Та лекарката я бях питала още по-предната година за яслата на Лора дали да давам и тя каза - по-разнообразна храна, плодове повече, остави тия лекарства. Та реших да я полсушам и да го дам, щото все пак  не се хвърля да изписва разните му имуностимуланти.

Моето наблюдене е, че и клеевата тинктура, и Ескимото, не правят чудеса - давам и 2-те Simple Smile По-скоро помагат за по-леко преминаване на вирусчето и действат добре на нервната ми система, че все пак правя нещо по въпроса Simple Smile

Сами днес беше цели 2 часа на ясла. Казаха, че е плакал малко. Според мен не е е усетил какво става. От утре си е в нас - спирам го щото сама видях как заведоха близнаци със сополи, а тр. другата седмица да му слагам Приорикса.

# 656
  • София
Честит рожден ден на всички прекрасни дечица, които пропуснах да поздравя навреме. Аз пак изчезнах, но и тримата ми бяха болни - повръщане, разстройство, сополи, кашлица, а Ясин ми направи и пневмония - направо се побърках. Сега всички са добре, за мен остана умората и успокоението, че всичко мина без повече усложнения. Прегръщам ви всички Hug

# 657
  • у нас
момичетаааааааааааа искам мноооооооого тихо да ви споделя нещо Whistling
преди малко ми се обадиха да ми кажат че инспекторката се е объркала, понеже е нова и успеха че изчислява по друг начин и моя трябва да е 5,71 Party утре ще се обяда до уч. отдел да питам Praynig стискайте палци fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Бебчо- тоя вирус е  гадна работа Confused добре че сега всички сте здрави  bouquet

не знам дали има такива ясли в Плевен, но аз ще я пускам в ясла където... по така... да тръгне от средата на годината и да е уж по-гледана, пък ще видим Crazy

# 658
Tommelise, леле каква хубава новинка! Само дето те разтревожиха излишно Crossing Arms За кандидатстването - ти си знаеш най-добре приоритетите, така че не бих могла да те посъветвам...

велизарка, адмирации за търпението да живееш с толкова хора на едно място... То аз, дето се имам за доста търпелив  човек, едва ли бих издържала толкова дълго newsm78

бебчо, пневмония чак? Горкото детенце, дано само да се е излекувало напълно!

Мирка, за премахването на памперса съм късметлийка, че малчо си беше готов. С останалото на лични, че да не занимавам аудиторията.  Crazy

# 659
  • София
bubolechence ,не мисля ,че на аудиторията тук няма да й е интересно  Peace .Поне за мен е  Simple Smile .Ние имаме проблем със седенето на гърне и като цяло всеки опит и съвет в тази насока ми би бил полезен.

Общи условия

Активация на акаунт