Отговори
# 675
  • у нас
аз вече съм само на детски Whistling

# 676
Момичета имам питане към тези от вас с проходилите дечица ?
Падат ли много малчуганите и как?
Ади ходи отдавна, но все още не се е научил да пада по дупе и ръце, а все с главата напред  Confused
След един такъв удар се наплаши и у дома вървеше до скоро само ако някой го държи за ръка  Tired
Вече се пуска, но аз все съм след него.
Навън го придържам за ръба на блузката, сам не го оставям, страх ме е  ooooh!

# 677
  • Пловдив
Падат, как да не падат  Wink Но някак плавно го правят и обикновено на дупето се приземяват. Е, имаме и по-лоши падания с леки рани, но..., юнак без рани...  Laughing Все бързат, хем не могат да бягат, хем все бързат и понякога се разминават като два бързи влака и а се закачат..., а са дерайлирали...  Simple Smile За моя радост не се плашат от паданията, а стават и продължават Peace
 Каката като беше малка имаше една мама придържаше детето си за качулката на дрехата му. Той така свикна, че месеци след като беше проходил, тя си го държеше така...

# 678
  • у нас
момичета миете ли зъбките на децата newsm78, аз купих паста, търкам тук, мажа и като кажа на някой ме гледа сякаш съм изкъртила зъбите на детето Confused аз ли не съм в ред или хората newsm78 Mr. Green

# 679
Рали съвсем си си у ред Simple Smile Много ясно, че ще ги миеш!!! И аз правя опити и имам на Чико паста за зъби, но моята Мая нали нищо случайно не си слага в устата пищи от нея и не дава, та карам когато ми позволи само малко с четката, но тя почти не ми дава...ако детето дава естествено, че ще мием.
Ох, да си се оплача аз пак, не знам докога тази моята Мая ще ме мъчи с това неядене...голямо дете е вече, ходи по цял ден, спи максимум по 2 часа на ден, през ноща спи лошо, а НИЩО НЕ ЯДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, от какво живее не знам Sad !!!

# 680
И Иво доста пада. Ту на ръце, ту по дупе. Вече имаме одрано на лицето, прищипано пръстче, рани по ръце и крака... Simple Smile. Купих йодасепт да имам в чантата винаги, че с това негово тичане и лудуване...

за пастата за зъби, още не съм купила, ама си има четка и я дъвче от време на време, ама май вече е редно да пробвам д ги мия 5 те му зъба Simple Smile

Благодаря за отговорите за майчинството. Така има логика, ако сега са изплатили за септември до термина.

И за бибите благодаря за отговорите Simple Smile. Няма да го мъча да я махаме още. Поне вечер ще го приспивам с нея а денем малко по малко ще я махаме.

Лека нощ!!

# 681
  • София
Добро утро и от нас! Скоро не съм се разписвала май...

Вероничка и тя се престраши да тръгне самичка от една седмица. Тя все пак от скоро е проходила, пада си, но винаги гледа да се приземи внимателно - къде по дупе, къде на ръчички.

Зъбите ги мием, но имаме тактика. Застава каката срещу нея да ги мие и Вероничка сама посяга към четката да мием и нейните. Но това е от скоро, преди 2-3 седмици и взехме паста и четка, а имаме 7 зъба, трябваше май даже и по-рано да почнем.

Биба през деня не ползва, но ако я приспивам и давам, по-лесно заспива денем. Нощем заспива предимно докато се кърмим и не се налага, но ако се пробуди и давам водичка и ако промрънква още прибягвам до биберона.

Гърне ползваме само за "голямата" работа. Тя си знае за какво е гърнето, сяда, давам и леген с играчки, а после ритуално казваме "чао" на акито...но за пишкането не се престраших да я обучавам.

# 682
  • у нас
аз съм взела ненидент с накрайник-много удобна и малката много се забавлява Crazy
ей тази

# 683
Момичета здравейте  Hug,изчетох ви Simple Smile ,да се вклшча в темичките малко със закаснение  Mr. Green!
Велизарка,Ина и аз живях 3 години със

свекър и свекърва,на един етаж с обща баня и тоалетна,а и кухня,та...никога не се почувствах удома си там!Сега ми е прекрасно,въпреки 4е има още мн неща за дооправяне!
За гурнето,ще се научат,няма дете което да не се е научило,едни по късно,едни по рано...
Рали ,ти си ни гордоста  Hug!
За майчинството,аз полу4их 80лв вчера  Mr. Green,а се бех наканила да пазара!Счетоводителката каза,4е на 10.10 ще ми пусне документите  за втората година и накрая на месеца ще ми преведат остатъка!А аз друго да ви питам,сега ще взимаме минималната,тя не е ли 270лв вече?
Слънчев и усмихнат ден!  Heart Eyes

# 684
  • у нас
от 1.09 е 270 честито на печелившите Mr. Green
Дани- за този момент да сме самостоятелни бленувам, сънувам, мечтая, желая.....но за сега е само в смелите ми мечти- но го побутвам напред Simple Smile

и две предложения за нови заглавия Peace

Падат пожълтели, есенни листа, тичкат Септемврийските деца Hug

Златна есен на вратата чука,с нашите Септемврийчетата няма скука Heart Eyes

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 09:32 от Tommelise

# 685
  • Пловдив
миналната може и да е 270, но майчинството през втората година си остава 240 #Cussing out

Веси и аз се бях ошашкала покрай неяденето на Дидко, обаче изведнъж като му се отвори апетита - ела да видиш hahaha Забелязах, че ако баща му е срещу него, хапва доста повече, отколкото, ако стоя аз - по думите му - малкия ми гледал само ц*ц*те и затова не искал друго Mr. Green ...от малък се е ориентирал човека hahaha

Ние от понеделника сме на кухня и си хапваме от там вече. Със супата не пожънахме никакъв успех, защото докато с поднесе лъжицата до устата и вече я е разсипал, но основното си го хапва сам Heart Eyes Опитах се да му помагам като му придържам лъжичката, за супата, но категорично отказва. В крайна сметка реших, да му оставям корички хляб, които да топи вътре и така да хапва - получава се Laughing
Десерта го отказва - нещо моето дете не е любител на сладкото newsm78 Затова и предлагам плодове и така Simple Smile
И по този повод - един въпрос: Въведохте ли вече цитрусите? newsm78 Аз мислих да му ги въвеждам, но с таткото решихме, че докато има пресни плодове от нашите ширини, ще му предлагаме тях, а зимата ще минем на цитрусови.

# 686
  • София
Здравейте! Рали, страхотни заглавия. Аз също се вдъхнових от теб и предлагам и аз едно - Есента красива е със своите цветове, но още по-прекрасно е септемврийското дете

sweet_maniche, аз ще поизчакам с цитрусите. Нека да навлезем в "дълбоката" зима и ще видим. Ние всяка сутрин пием фреш от портокали, грейпфрути и нар и мисля да предложа и на малките

# 687
момичета миете ли зъбките на децата newsm78, аз купих паста, търкам тук, мажа и като кажа на някой ме гледа сякаш съм изкъртила зъбите на детето Confused аз ли не съм в ред или хората newsm78 Mr. Green
Еее, защо пък да не си в ред!? Много даже си си наред  Wink Аз също изтривам зъбките на Ники (6 на брой) всяка вечер със същата паста и накрайник. Това му е любимото занимание и като приключа ревва за още. Гледах "На кафе", миналата седмица и дадоха снимка на ужасни млечни зъби, от тогава и по 2 пъти на ден ги изтърквам, когато се сетя де, преди обедния сън.
Охххх, Даниелка, с общата тоалетна ми беше най-трудно. Живяла съм само с майка ми и изведнъж с 3-ма мъже, беше шок за мен. Както знаете и много ви хваля свекърва ми, противоречия с нея почти не сме имали, ноооооо със свекъра и най-вече брат му...Но нищо, сега той си е довел приятелката да живеят там, ще разбере какво е от другата страна. А откакто разбраха, че може да имат и по-лоша снаха се държат с мен като с царица. Оххххх, каква ли свекърва ще съм аз!?

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 10:31 от velizarka_8

# 688
  • на североизток
Буболеченце и другите мами с момчета, които се учите да пишкате прави в тоалетната, ще ви препоръчам да си вземете някакво ниско столче, на което детето да стъпва, ако му е висока тоалетната или нещо твърдо, на което да стъпва(някаква кутия)  Wink Така ще ви е по-лесно да го придържате, а може и да има стане по-интересно на децата Grinning Аз с моя батко, честно да ви кажа гърне не съм ползвала  Rolling Eyes Направо почнах да го уча в тоалетната на седалка за акането и прав, като тати за пишането Wink

Мъниче, мисля че и майчинството ни ще е 270лв, поне така казаха моите счетоводителки, а пък и всички хора така говорят. Ти откъде си чула, че няма да се променя?

Като ви слушам за тия зъбки как ги миете и почвам да се притеснявам вече за нашите кога ще изникнат? Още сме само с половин зъб Rolling Eyes Другите са на път, вижда се, но не пробиват Confused

# 689
  • Пловдив
Ивчи, точно за това говорихме в събота на протеста - за съжаление, вдигат само минималната РЗ, а сумата за отглеждане на дете до 2 годишна възраст остава 240 лева.
Дано аз да не съм разбрала правилно, но навсякъде това се коментираше.

Ще се поразровя, ако мога да намеря нещо по въпроса...

Общи условия

Активация на акаунт