Отговори
# 570
  • София
v_spasova , гумени ботуши ми звучи страхотно ,но лесни ли са за обуваане и има ли малки номера>Досега все попадам на по-големи.Люляк ,не ми се отварят страниците и явно нещо вкъщи е проблема Sad жалко ,исках да видя какво си избрала за Дара.
Относно отбиването ,на мен ми беше много лесно/като изключим личните ми терзания/ ,но само защото Йоана сама се опитваше да го направи.Последните ни седмици на кърмене бяха истинска борба м/у нас двете.Поради тази причина не мога да дам кой знае какъв адеккватен съвет.При нас просто съвпаднаха нещата ,но пък и аз отдавна си знаех ,че ми предстои лечение и започнах отбиването малко по малко със заместване на хранене.Нощното хранене го изключих след като ходихме в Париж.Майка ми и баща ми я бяха свикнали само за 5 нощи  Grinning , в началото й давах водичка ,но много скоро спях и с това.И както не веднъж съм казвала това не й преи да се събужда през ноща ,по няколко пъти  Grinning .
Като цяо кофти период си е и дано скоро мамите поели това начинание ,намерите своя път  Peace .

# 571
Антония, и аз не съм наясно какъв е проблемът. По-скоро, проблемите са различни. В последните дни тя просто искаше да суче, а аз нямах кърма (болна, уморена, пред цикъл...). Сега явно пак имам. Има седмици, в които просто не иска да заспи, въпреки че и през деня е спала малко. Друг път пък се буди през нощта, и след сукането пак не заспива, а се върти и тръшка поне час. Ей такива работи. А на гърда не заспива много отдавна, но явно когато ми намалее кърмата, просто не може да се наслади и цвърка. А онзиден, когато така афектирано писах тук, се бяха насъбрали повече неща. И не че искам да я отбивам веднага, просто не искам да суче нощем. Това с АМ-то ми се вижда непосилно, засега не го иска под никаква форма. Тя освен вода, не е пила друго от шише. С чашка се олива...Със сигурност си права за едно, че щом детето се противи на някакви наложени от мен режими, просто ще трябва да я оставя тя да определя кога ще спи. На този етап ми е трудно да я разбера, когато нямаме още вербална комуникация, но ще трябва да се ориентирам някакси....

PS btw, тази вечер пак заспа лесно за 10 минути. И извинявайте, че ви отегчавам всички с едни и същи неща от няколко дни.

# 572
  • София
Здравейте мили мами на едногодишни малчугани! Прегръщам ви всички!

Не съм влизала отдавна тук, а не съм писала от месеци. При нас доста неща се случиха и не ми остава никакво време за комп. Али е добре, кърмих я почти 11 месеца, има 8 зъба, ходи, дърдори, прави беля след беля, страшна фурия е. Ходим по градинки, три пъти я водихме на море и много се кефи на открити пространства - паркове, градини и т.н. Ощеима алергия към кравето мляко. Дори днес за пореден път пробвах да и дам ХА мляко и веднага я хвана разтройство.

Ние се преместихме да живеем при свекърва ми преди 4 месеца. Направихме солиден ремонт преди това, но не можахме да се сработим да живеем заедно. Върнахме се обратно в нашия малък апартамент. Сега жената е в болница и ние пак сме у тях (или у нас, вече незнам къде е "у нас"), но това е времено, после пак ще си отидем в малкия апартамент, а след това не знам накъде. Винаги ме е плашило преместването от едно място за живеене на друго и макар нашето разстояние да е едва 300 метра, това ужасно ме изморява. Събирай багажи, пренасаяй мебели, влачи 5 етажа без асансьор, разопаковай и после пак и пак и пак, истински кошмар... Доста зле ми се отрази всичко това, а и като сложиш атмосферата в дома ни, просто не ми се говори. Та затова и не съм писала, то на кой му се четат такива работи.

Аз още не съм се върнала на работа и поне още няколко месеца мисля да остана с Али.. По този повод исках да ви питам какви документи трябва да занеса в офиса, за да ми се продължи майчинството и какви документи трябва да подаде работодателя ми от своя страна? Предварително ви благодаря!

# 573
vesy_evi, за ботушките - предполагам, че си ги обърнала в лв., но си се объркала като си написала евро. Аз нямах предвид от тук да се поръчват (въпреки че мисля, че тази верига доставя навсякъде вече), просто ги дадох за пример какъв тип да се търси. А за нас тази цена не е висока, защото и заплатите са по-високи, нормално е като обръщаш нещата в левове, някои неща да са скъпи. Но дебнем и намаленията, които са редовни навсякъде. Ето сега, ако реша да купя тези апрески, ще чакам първите по-големи намаления, и без това е още рано за тях.

antonia, тя Дара ако ставаше примерно по един път - да се накърмим, няма проблеми. Но трудно вече се издържа, често с по 3-4 ставания на нощ, или напълно разбуждане за час-два. То и аз вече трудно заспивам някой път - тя си суче и заспива блажено, а аз седя будна час след това и тъкмо заспя и тя цъфне Rolling Eyes, или тъкмо заспя и хайде ставай за работа. Работата често ми е седяща и на моменти просто едвам си държа очите отворени. Та не ми е проблем самото кърмене, а това, че тя не знае да заспива сама - нито вечерта, нито като се събуди на няколко пъти през нощта. Знам, че много деца го правят, но също така знам, че и много са свикнали и знаят как да заспиват сами, без да се налага да ги кърмиш, да буташ шишето или биберона, да ги люшкаш или каквото там всеки прави. Освен това проблем ми е това, че тя е вече на година и месец, и не знам още колко време ще продължи тази одисея. Така и времето за мен самата е много по-малко, защото тя ако си спеше и ставаше примерно само веднъж на нощ, аз щях да разполагам с някакво споконо време тя като заспи. А сега аз гледам набързо да се оправя и лягам и аз, че не знам какво ме чака поредната нощ. ... Съжалявам и аз за дългото оплакване ooooh!.

Гери, ами аз сега гледам, че линковете са малко странни - линка не съдържа всичко, което съм копирала, хм... пък аз като ги натисна и се отварят, а и vesy ги е отворила newsm78. Ще опитам пак да ги пусна http://www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_ … 4146_283910_25851 и http://www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_ … 7601_200337_25851|61673_baby%20girl|shoes_babygirl. Може би ако пейстнеш целия линк в нов прозорец, ще излезе.

Giada, не ни отегчаваш, това си е реален проблем за теб. Освен това винаги се намира някой с подобен проблем в момента, така че човек най-малкото съчувствие може да получи.

# 574
  • София
Гери, първите ботушки на Лора ги поръчах от тук - http://www.mytoys.de/Baby-M%C3%A4dchen-Gr-17-26/Gummistiefel/KID … mt.sh.ca02.04.04/
И на нея 22-23 номер и бяха леко големи за 1-вата зима, ама с хавлиен чорап се траеха и можеше да ходи, без да падне. Но на пролет вече и лепнаха.
Аз затова писах, че ще поогледам магазините и ако не намеря малък номер, ще поръчам от нета, може би и точно от майтойса. Само дето трбява да хвана моя колежка да помага с поръчката, че мен много ме няма с тоя немски Simple Smile

Мъниче, а тези гледала ли си ги - http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1954
Успяват да издържат едно напишкване, не протича. Ползвах при Лора, като реши миналата година, че не иска вече пампа. И като цяло съм доволна от тях.

# 575
  • Пловдив
v_spasova, гледах ги и тях, но най-малкият размер е от 11 кг, а Дидо си е 10. Затова и мисля да взема от тези, които бях показала. Спира ме единствено това, че не знам дали има полза, но май ще взема един чифт, за да пробвам и тогава - ако съм доволна, ще купувам още Simple Smile

Люляче, благодаря ти. наистина се поуспокоих след написаното от теб Hug

# 576
  • Варна
Момичета, Джада, Люляче, не съм целяла да звуча наставнически ни най-малко.
Люляче, аз споделих преди 3-4 седмици, че искам вече да приключваме с кърменето по същите причини като твоите. Съзнавам, че имах късмет и нещата се случиха лесно и безболезнено.
От три дни Дани не сукал изобщо и спи непробудно цяла нощ. Аз три дни съм направо друг човек. Но от началото на месеца му предлагам АМ вечер и сутрин, вместо кърмене. После ако много се разплаче през ноща или деня си го кърмех. Като първо опитвах дали с гушкане и/или водичка няма да се задоволи. И така бавно и славно станаха нещата, НО с благословията на Дани  Wink Grinning. Ако той не приемаше други варианти, щяхме сигурно да продължаваме с кърменето.
ДжадаHug  spoko Ще се погодите с малката принцеска някак. Но не разчитай много на вербалната комуникация.  Mr. Green Като започнат да говорят и започват претенции, въпроси, ама защо така, а не поиначе, това искам/онова не искам. Понякога ми липсва времето, в което още не можеха да говорят  Tired/за големите говоря/.

# 577
Момичета
от 2 дни Димитър е с температура. стартира онзи ден на 37.5 вечерта стигна 38.8
вчера пак вдига на моменти до 38
днес няма ама забелязах на вратлето му в окосмяването 2 големи пъпки и по-встрани зачервено петно

може ли да е варицела?

# 578
  • Варна
Лита, на варицелата пъпките са малки, колкото лещено зърно и с връхче. Като пъпка, само връхчето не е бяло, а прозрачно. Дано ме разбра. Така както го описваш прилича повече на ухапано/полазено от насекомо. А тази  високо Т е от вирус най-вероятно, за съжаление.

# 579
Честит 1-ви рожден ден на Пламена, Браян и Живко!!! И на патерички на всички, които пропуснах тези дни!
Здравейте и от нас с Ники!
Ние сме добре, вече и здрави, все още непроходили и все повече недоспали.
Готвим се с пълна пара за кръщенето. Повече мама, отколкото Ники, но нали съм жена...  Flutter
Вече не знам къде никнат зъби, всичко е побеляло, надуто, не спи добре нощем, през деня разбъркан сън. Иначе е спокоен, весел, игрив. Само този рев през нощта не се издържа. Поне 10 пъти се събужда така. Най-дългата дрямка е 2 часа - от 22 до 24 ч.  и после става весело. Но какво да пиша повече, не съм сама като чета.  Rolling Eyes
Какво ще кажете за сребърни прибори за малчо? Това иска да подари кръстницата му. Отначало беше златна гривна, после отсъди че ще я къса и ръбка. След това пък златно кръстче, но решихме че няма да иска да го носи като поотрасне. Накрая се спря на този подарък. Не съм го хранила с метална лъжичка, само с пластмасова и в началото със силиконова. Няма ли да я ръба и да се опитва да я дъвче? Така ще се нарани метала си мисля и ще е на някакви чертички и отпечатъци от зъбки  Rolling Eyes А иначе е много мил спомен, като ги гледа пораснал ще има да се чуди с какво съм го хранила  hahaha
LITA_ , и на мен ми изглежда като нещо вирусно. Бързо да се оправя Мити!
Люляче, страшно добре те разбирам!
brilliant, попълвах молба с данните на детето и давох копие от акта за раждане. От там нататък нашата секретарка се оправяше и не знам.
Мирка, при вас отмина ли кашличката? Дано се включиш с добри новини.
Giada, никого не отегчаваш, тук не е затворена стая и да трябва да те изслушаме задължително, който не се вълнува да отминава поста. Не мога да ти помогна за вашия проблем, но се вълнувам, както и за всяка майка и всяко бебче от нашата групичка. Все пак мисля, че е добре да се успокоиш, защото наистина негативните емоции оказват влияние и на кърмата и на малката. Дано да е период и да отмине скоро! Ето пишеш, че запива вече бързо! А и има деца, които трудно се поддават на режим. Оффф, то едно обяснение дръпнах, но целта ми беше да ти вдъхна спокойствие и увереност!
Мъниче, Даниелка, големи сладкиши са Д и Д!!!
За зимни обувчици пишете... а ние сме още с буйки за прохождане  Joy Не съм мислила занапред, но харесах на КиК, но са по-скоро като боти. Но и гумени ботуши е добра идея, знаете по морето сняг няма, но кишааааааа....... цяла зима сме подгизнали и мокри.
Ехеееее, аз се изписах за една седмица напред! Laughing

# 580
# 581
Здравейте и от нас  bouquet
Честито на всички пораснали дечица,които празнуваха тези дни и на празнуващите днес

Катрин беше отново болна,с ангина,нас ни нямаше през почивните дни и естествено точно тогава се разболя,голяма температура голямо нещо 3 дена,кошмар,днес вече е по-добре,но ще пием антибиотик още 2-3 дни Whistling
За ботушки и обувчици-ние в момента сме с маратонки на Найк-на мен лично тези спортните обувки най ми допадат-хем естесвена кожа,хем твърда подметка,хем са достатъчно височки за да придържат кокалчетата,както бях чела в една статия,било хубаво Peace
За ботуши,ние също ще сме с гумени сега късната есен,а зимата с апрески
Само се чудя за якетата още,че и космонавт ще трябва,като почне да ходи из снега,а и друго якенце за в количката,по леко,та се чудя дали да не и взема от тези космонавти,които са с панталонче и отделно яке Thinking
Лека вечер от нас,че се събудихме и ще излизаме на разходка Laughing
Абе Дана къде се изгуби???

# 582
Antonia, не си звучала назидателно, аз много ценя съветите ти.
velizarka, благодаря за милите думи. Сребърен комплект е хубав подарък. Моите родители ни подариха за раждането сребърна лъжичка, и сега я ползвам. Нали се твърди, че среброто е много полезно. Обаче, добре е да изберете прибори за захранване. Моите родители са взели дълбока лъжичка, и ми е малко трудно с нея.

По въпроса за обувките, аз също съм в чуденка, и сега разглеждам линковете ви с интерес. Засега сме с КиК. Днес най-сетне взех от подплатените с кожичка чорапки за домашно ползване, все още ги тестваме. Шошката прилича на тибетски монах с тях, но мисля, че ще й пазят крачетата от студа.

Последните два дни тя е много по-спокойна, и спи добре. Аз също се наспах, и засега положението е ок.

Да ви се оплача обаче, вчера ходихме в Икеа. Така бяха надънили климатиците и въздухът беше сух, че си тръгнахме оттам като болни, а днес Николета е с пресипнало гърло  Confused А тъкмо се бяхме позакрепили.

PS На Витошка има някакъв нов магазин с дрешки, има хубави якета. После ще ви кажа каква е марката, че не я знам.

# 583
  • на североизток
Велизарка, а някой друг ще купува ли кръстче за кръщелника?
Сребърните прибори са много добър подарък за всякакъв повод, но това си е кръщене и идеята и смисъла е да станеш християнин, а какъв по-добър символ за това от кръста и то осветен на самия ритуал! И защо мислиш, че после няма да иска да си го носи, нали постепенно ще го възпитаваш да бъде добър човек и добър християнин или най-малкото човек с добър вкус Simple Smile

# 584
ivchi_79, аз лично не нося. А имам две кръстчета и то предавани от поколения. Но не мисля, че това ме прави по-малко християнка. Съгласна съм с написаното от теб и все пак ще донеса едното, така ще е осветено и наречено за него. А кръстницата да му подари каквото желае, знам че ще е от сърце. За мен това е най-важно!  Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 21:08 от velizarka_8

Общи условия

Активация на акаунт