Отговори
# 585
velizarka, ние направихме нещо подобно с кръстчето на Шошката. Баба й беше кръстница, и й подари нейно старо кръстче, много хубава изработка и семейно наследство - какво по-хубаво!

# 586
  • София
Честит първи рожден ден на Плами, Браян и Живко!!! Нека растат здрави, щастливи, усмихнати, палави и любознателни!!! Желая им безгрижни детски дни, изпълнени с много игри, смях и веселие!

Веси, честито ти християнче!!!  bouquet  Ох, като чета какво пишеш за Мая, все едно си описала моята Ивана едно към едно. Дано поне ти намериш верния подход към нея, защото ние все по-трудно се справяме с нейното желание да се налага, съчетано с крайно болезнена чувствителност. Последните месеци нервните й изблици така зачестиха, че вече се замисляме за консултация със специалист.
brilliant, радвам се че се включи!  Hug Дано скоро разрешите жилищния въпрос и намерите вашия ДОМ! Гушки на Али!  Heart Eyes
Велизарка, ние сме по-добре. Благодаря, че попита!  Simple Smile Останаха само сополките, но се надявам и тях скоро да преборим! Да дам една идея за подарък от кръстницата за Ники - нашата още при раждането му подари малка посребрена икона на Свети Николай Чудотворец. Може да я видиш тук на страницата на Монетния двор -  http://mint.bg/3/1/14/
Tommelise аз знам, че реда на въвеждане на млечни продукти при АБКМ е "масло – извара - сирене – кашкавал - кисело мляко - прясно мляко".
И понеже стана въпрос за захранването, да ви попитам дали сте чували за препоръката преди поставянето на ваксината за шарките детето да е захранено с белтък. А също и че в деня на ваксината детето не трябва да яде риба и млечни продукти. Вече не помня от къде ми беше инфото, но за всеки случай тази седмица започнах да давам белтък.
Покрай първите есенни дъждове Никола вече се сдоби и с гумени ботушки. Обаче са оказа, че милият изобщо не може да ходи с тях. Хем подметката не е много твърда. Напоследък ходи само с маратонки и явно е свикнал да му е меко на крачето. За по-студените дни му взех едни ботички на Чико, да видим с тях как ще е.

И да споделя последните бели на моя малък разбойник. В момента любимо място да се подвизава е банята. С кеф рови в кошчето за буклук и това за мръсни пелени, като много обича да изхвърля разни неща. Голям мерак му е да бърка в тоалетната чиния и също да хвърля каквото има в ръката там. А от няколко дни е хвърлил око на четката за почистване на тоалетната и само да я докопа я разкарва из цялата къща. Другият любим номер му е да се качва на масата и да вика някой да го свали от там. Поне се научи освен да се качва и да слиза по стълбите от леглото на кака си, че доскоро и от там трябваше да го сваляме. С любопитство чакам кой ще е новия му номер.  Crazy

# 587
Хахахаха Мирка, браво на момчето, много е оправен Simple Smile А за тоалетните изкушения, май всички ги влекат, вдигнала съм каквото мога (включително и четката) на високо Wink А пък за характера на девойките ни, оххх, какво да ти кажа, женска им работа, все капризи, все драми  Laughing предполагам, че все по-трудно ще става и ще видим как ще се оправяме....Няма лошо ако намерите време и правилният човек да си направите една консултация все нещо полезно може да си вземете Simple Smile Ако се чудиш към кого и къде да се насочиш, ако искаш ми пиши на лични...в смисъл точно по какъв въпрос и за какви трудности бихте искали да се консултирате и евентуално бих могла да ти препоръчам нещо подходящо  Peace

# 588
  • Варна
Мирка, това за ваксината и белтъка го дават като препоръчително, но не и задължително. Изхожда се от това, че Приорикса е жива ваксина създадена върху пилешки ембрион и ако има алергия към белтъка, ще има проблем и със ваксината евентуално. Дават го като препоръка към деца с доказани алергии, или с наследствена обремененост.
Аз смятам, че Дани е захранен с белтък, щом е ял баница и кекс с цели яйца.

# 589
  • Пловдив
И аз броя белтъка за въведен - малкия яде с охота палачинки (в които има и прясно мляко, между другото), а вчера се и замозахрани с мусака, на която в заливката също има белтък Simple Smile
Следобед ще отида до педито, за да взема направлението за изследванията на малчо и ще я питам и нея.

И сега да разкажа на какво станах свидетел вчера...
Прибрахме се от сутрешната разходка и аз се захванах да му сготвя една супичка. Докато се мотая над котлона, човека някак си отворил хладилника и докопал тавата с мусака hahaha
По едно време се усъмних, че е много тих и му хвърлям едно око и какво да видя: седнал си малчо пред хладилника, заровил ръчички в тавата и омазан до уши, си яде сладко, сладко smile3532. Е, мусаката не беше предназначена за него, защото 1во - каймата е запържена; 2ро - има сол и 3то - в заливката има белтък, който не беше въведен... Е да, но пред тази гледка нямаше какво да направя и затова за обяд малчо хапна мусака, а аз - приготвената за него супа hahaha

# 590
  • у нас
получих обувките некс- уникално красиви са Heart Eyes, но са ни много големи. Рая е и с по-тясно краче и направо хлопа, не може да върви с тях. Cry
Писах на Гала тъй като прояви интерес, но ако и др. се интересува- 12.5см стелка, другото на лични Peace

# 591
  • В царството на мечтите
Ние пак сме болни  Cry пак повръща ме
Имам въпрос мисля да спирам сутрешното и единствено кърмене и се замислям каква закуска да предлагам сутрин като не обича и не яде никакви попари

# 592
Благодаря на вси4ки за позздравите !

# 593
Имам въпрос мисля да спирам сутрешното и единствено кърмене и се замислям каква закуска да предлагам сутрин като не обича и не яде никакви попари
Аз давам кис. мляко с бисквити / попара / кус-кус / някакъв йогурт / каша и задължително плод след 1-2 часа, най-често банан. Като погледна не е много разнообразно... но пък първото му е любимо  Laughing И да оздравявате бързо  Wink
Мирка, раздвам се че сте добре! Благодаря за идеята за подарък, по-скоро ние ще им подарим таква икона, знам че се купува на този, който кръщава. Защото реших нещо по-голямо да вземем на детето им, те естествено нищо не искат (така беше и за сватбата) много ми е трудно така. Но това е страхотен подарък за тях.
Мъниче, голям бандитко бил вашия Дидко  hahaha Така е като го държите гладно детето  hahaha ще се захранва набързо. И Ники има мерак за хладилника, но е висок и не може все още да го достигне, като дойде този момент не знам какво ще измисля.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 15:31 от velizarka_8

# 594
  • Варна
Ние пак сме болни  Cry пак повръща ме
АМ, макарони с масло и сирене, кисело мляко с овесени ядки и плод, филийка с кашкавал/сирене.

# 595
Днес малката ми принцсеа пораства и празнуваме 1-ви РД Simple Smile Почерпете се за нейно здраве!
Ще съчетаем рождения ден с къщене в Басарбовския манастир.Май ние ще сме последното христянче за тази година  Laughing
Честит 1-ви Рожден ден и на Преси на мама Рalmirka,с която задно раждахме  bouquet  Gift Gift

# 596
Хора, току що гледах по бТВ един репортаж за момченце, болно от паралич. Майката казва, че се е разболяло от менингит след ваксина срещу полиомиелит. Момченцето е толкова безпомощно, направо се разревах. Сега то е на 13 г и е в инвалидна количка, показа му снимки като бебе - здраво, хубаво детенце. Като си помисля, че скоро предстои реимунизация, ми се изправя косата. Аз не съм голям привърженик на ваксините, но досега сме ги слагали всичките. След това, което видях обаче, ми се сви сърцето и почвам да се колебая.

# 597
  • на североизток
Мъниче и моята мома имаше подобно изпълнение Grinning
Бях я оставила да си щъка из къщи и да си пълзи и по едно време чувам познатото мъркане от удоволствие, което прави докато си хапва нещо вкусно...и започвам да я издирвам из къщи и какво да видя Laughing Нашта седнала до количката в коридора, извадила торбичката, в която съм приготвила кутийките с храната от ДК, извадила кутийките, отворила едната и се храни с ръце hahaha и то не какво да е, ами супата точно Joy Joy Добре, че бях сложила сухара вече и той беше попил течното, че иначе  ooooh! И най-важното, че не беше изцапала нито килима, нито дрехите си, само ръчичката и устата Laughing На мама чистницата Mr. Green

Giada, точно аз ще замълча по темата, но винаги имаш право на избор и никога не е късно Wink

# 598
Здравейте!

Този месец беше един от най-гадните през тази година (дано да е и последния такъв), тук от няколко седмици съвсем съм полудяла. Симон пак е болен, има ужасни сополи, че и не можеше да диша нощно време, сега е на имунокинд, виброцил и проспан. Преди пък да се разболее, педиатърката му забели наполовина пишката и няма да ви обяснявам какво преживях аз, а не знам какво му беше на него. Така пищеше цял ден и плака, че сърцето ми се късаше и не съм спряла да рева с него. Отделно като знам, че пак ще има такава манипулация идния месец ми се свива сърцето. Аз съм виновна, че не го направихме по-рано това. А отделно сега като е болен, не дава да му слагам капки, сироп също, да му бърша носа, и така реве, сякаш го коля. И така сме вече две седмици, нищо не му влияе............ откачила съм, иде ми да хвана гората. А разбира се не само това ме е тормозило + още гадории, които станаха.

Иначе рождения ден мина много добре, не съм правила кой знае какво, но си изкарахме повече от добре.

Симон сам се отби окончателно един ден преди рождения си ден и оттогава не иска и да знае за гърдата. Имам чувството, че затова сега е болен и още не може да се оправи. Аз точно никога не съм вярвала, че може дете само да се отбие, но факт! Няма нищо по-хубаво от това сам да го направи и да не го мисля поне това. Сега яде кисело млекце нон стоп, а АМ въобще не давам. Добре че не е свикнал да заспива докато пие нещо.

За есенните обувки, купих му на адидас маратонки и няма проблем. Купих му и пантофи на КиК, но нещо много му спарват ( а са отворен модел) и почват да му понамирисват крачетата  Thinking и добре че ми напомнихте за чорапките с кожена подметка. Той цяло лято бос ходи в нас, но вече става доста студен пода и няма начин.

Има още много да пиша, но главата ми е празна вече.

Лек ден на всички!
(и да минава вече този месец  #2gunfire )

# 599
Джада защо сега се притесняваш от полиомиелитната ваксина, ние сме приключили с тях, по график те се слагат в 2,3 и 4 месец, казваш, че сте слагали всички, значи вече сте ги сложили тези. Сега на 12м е пневмококи и после на 13м е морбили, паротит и рубеола и на 16м - дифтерия, тетанус, коклюш и хепатит Б.......това си е утвърдения имунизационен календар, би трябвало всички педита по него да слагат.

Общи условия

Активация на акаунт