Лятото горещо, много е добре МАЙ-чето на плажа дупето пече! - Тема 6

• 27 588
  • 705
  •   1
Отговори
# 615
menyanthe къде живееш? няма ли от кой да вземеш малко кърма наистина,банка за кърма,приятелка,или питай консултантите да те насочат към някоя сигурна МАМА   Hug

за аптечката-ние също го откарахме август извън варна на няколко пъти та...панадола,спрей за нослето,ножичка,оксикорт взимах,,термометър,кремчетата за подсичане и останалите мазила както и пантенол п/в нахапване или погазване евентуално от гадинки(вечер бая стояхме навън до късно,верно с комарника ама все пак),комарник си вземете също  Peace

Андреа също един път мрънка един път не,луда работа,да и се ненадяваш-отдавам го на предстоящите зъби-мисля,че я сърбят  от сега яко венците,понякога така си смуче като,че ли с злоба бибата,незнам и аз  newsm78

# 616
Ох, мили майчета, затъжих се за вас, честно. Ама много сте писали, почти щях да изпусна темата. Ние все още сме на "почивка" (доколкото може да се нарече тва почивка с две малки деца), но утре си тръгваме. Едното дете си изкарва страхотно, на другото не му пука къде се намира точно, а за мен все същия чеп където и да съм, така че..  Grinning Но смених поне обстановката де, че в този парк просто корени пуснах.

Гледах снимки от готината срещичка и естествено ме е яд, че не можах да присъствам. Гледах снимки - и тук, и във фейса - много сте хубави всички, както и бебетата върху чаршафа - даже вече ги научих кое бебе на кой е и как изглежда, всички бебчета си имат свойте си сладки муцунки. Хич не си приличат (дето някои викат, че всички бебета били еднакви).
В тази връзка исках да ви предложа да си направим срещите традиция- следвайки примера от вчера (вторник, 30 август), може да ги правим примерно всеки последен вторник в месеца или нещо друго подобно регулярно (и да си знаем, и да си ги чакаме). Давайте предложения.
Ще е готино обаче да си правим срещи от време на време и без бебета - в някое заведенийце на по джинче или мохито, та да поизпуснем парата.

Менианте, много тъпо с това лекарство. И аз ще те посъветвам за второ мнение и ако е възможно да отложиш или смениш лечението, така че да си кърмиш. Пък като се успокоиш току виж се излекувало само. Тези кожните са много странни, идват и изчезват сами без да разбереш откакво и как. Често изчезват и без лечение, когато се елиминира първопричината (която не е ясна) Аз за кожен добър лекар до сега рядко съм чувала, именно защото при кожните заболявания и алергии никога не се знае откъде точно идва проблемът (е, с някои изключения де).

Мария, на път аз взимам термометър, панадол, физиологичен разтвор с помпа, Ентерол (за стомашни проблеми), евентуално Хидрасек (срещу обезводняване при повръщане и диария), йодасепт (за рани), Аутан (за насекоми) и Псилобалсам или Фенистил (за след ухапване, ужилване и т.н.). Но не знам дали всичко става за бебета (ние и за каката взимаме). Друго и аз разчитам като Нанди да намеря в аптеките, въпреки че досега колкото пъти се е налагало общо взето не стигаме до аптека, ами прибягваме до нещата на приятелите с нас. Сега се сещам и за витамин С, щото сега ни трябваше докато бяхме на почивката.

Спасдиди, Яската да се стяга, Мартина каза, че искала да се жени вече.
(Някой беше попитал колко време й пускаме косата - ами откак се е родила, само връхчетата са подстригвани 2 пъти и това е).

П.С. Луси, и аз свикнах да се виждам като Сума, така че нямам против изписването.  Simple Smile

# 617
  • До морето :)
Менианте, Miss Monk, много неприятни ситуации значи. Дано скоро се оправят нещата. Менианте, опитай наистина с лъжичка, може и да хапне малко.  Hug Прегръщам ви и пишете как се справяте и вие, и бебоците  Hug
За акането - сега се е научила сутрин, след като се наяде, тогава да ака  Grinning И стига толкова за деня  hahaha Пък понякога и през ден. Даже се чудя, дали да не я слагам на гърне, след като знам кога ще си свърши работата  newsm78
За спането - пу-пу, да не й е уруки, ама ние май сме най-заспалите  hahaha Вечер си спи от 22 до 8 сутринта (събужда се да яде и пал заспива), през деня между всички хранения си поспива за 30 минути до 1 час и на обяд спи по 4-5 часа (като пак се събужда да яде)  Grinning

Върху камъчета се приспиваме или блъскам количката в някой бордюр (тя и затова се разскърца вече  Embarassed )

newsm62  hahaha hahaha hahaha

Ама блъскаш количката в тротоара и тя заспива???  Tired Crazy

smile3521 smile3521 smile3521  Ама то от майка й е това.  hahaha Като бях бременна не се спрях, стълбите по 2, по 3 ги взимах, падах, до магазина до последно си бягах (все притичвам, като ходя на магазина  Crazy ) и си е свикнало детето. Не може на спокойствие. Спи си на шум, музика без проблеми. Е, ако се блъска, тряска - събужда се, то пък без хич не може. Ама така били Близнаците. Като малки все спали, ама като големи - пак  hahaha

# 618
И тук да ви питам -
Аз от няколко дни имам проблем с Ангел.По-точно през нощта към 3-4 часа след кърмене се започва истински ад.Не заспива,а започва да реве доста силно със затворени очи.Вдигам го,той заспива в ръцете ми,но след малко пак се събужда и всичко се повтаря поне десетина пъти до сутринта.Освен това доста често пръцка,а през деня започна да повръща по малко почти след всяко хранене.Случвало ли му се е на някой нещо подобно и какво може да се направи по въпроса,защото е направо ужасно през нощта! #Cussing out
Гери,аз му купих крема на Мустела и след 2-3 намазвания се махнаха,но го сресвах с гребенче.
за акането,акаме веднъж на ден или през ден и в деня,в който не е акал е по-спокоен. newsm78
за приспиването,през деня заспива само в количката,а вечер на гърда.
Менианте и Мис Монк,стискам палци бързо да се оправите!

# 619
  • Варна
Мерси за отговорите за аптечката. То и аз се надявам да не ми трябва, ама знам ли. А и ние ще сме в Пампорово, то е по-скоро курорт и едва ли ще има денонощна аптека /понеже при мен поне ако ще ми се случва нещо, се случва през нощта, задължително събота срещу неделя примерно #Cussing out/. Зимата като бяхме на почивка в Боровец, докато бях бременна, една нощ ме хвана най-бруталното разстройство с повръщане Sick. Съответно наблизо ни аптеки, ни медицински лица. Така си откарах нощта, редувайки лице и дупе в тоалетната чиния  ooooh! /сори за експресионизма Laughing/.

Добре че ме подсетихте нещо против разстройство да взема, ще трябва да питам в аптеката кое става за бебета.

# 620
menyanthe, освен инжекцията и пиеш някакво лекарство, така ли? Щом в кърмаческия са ти казали, че след втория ден не е силно действието му - аз бих се доверила! Ако не - разшири биберона с игла, или го цепни леко с нож - да и тече млякото в устата - така може направо да и се излива, без да дърпа много-много!
Много ми е мъчно за малкото пиленце! Представям си как е свикнало сладко, сладко да суче от мама и сега не ще тая гума и е тъжно!  Cry

И момичета, дъщеря ми е много впечатлена от срещата!  Crazy  Flutter Само за вас говори, за бебетата. Колко били сладки всички и как искала да имаме и ние такива крачета като на Марти, че да ги щипела по цял ден!  Crazy
Защо другите били толкова сладки и мекички, а само наШто е по-мъничко? Ще стане ли като тях?  Blush

Каза, че това бебе на високата майка, дето прилича на водеща по ТВ /Люба, за теб сатава въпрос-а, сега да черпиш и детето  hahaha/, та - Дани, хванал Ирката за ръчичката, а тя му стояла през цялото време с гръб и ревяла! Той искал да я успокои!  hahaha
И каза, че само аз не кърмя от всички мами /та аз ходих в банята, та ревнах  Cry/. Аз и отвърнах, че и Галя не кърми бебка, ма тя ми отговори - Неееееее, тя имала кърма, ама бебето не искало да суче! Та само аз не кърмя! Баси, тВа дете ме настъпи по мазола!
Хоупче, ти прочете ли че родата стои и дебне в малък автобус на Нишава?!? Mr. Green Остава ли уговорката?  Mr. Green  Да Н СЪ уплашиш??? hahaha
SYMa, страхотно предложение! Много гот е да си го спазваме и на определената дата, който може да идва!  Laughing
Яската е стегнат! Ти дай къдрокоска!!!  Hug

# 621
  • До морето :)
И момичета, дъщеря ми е много впечатлена от срещата!  Crazy  Flutter Само за вас говори, за бебетата. Колко били сладки всички и как искала да имаме и ние такива крачета като на Марти, че да ги щипела по цял ден!  Crazy
Помислих, че за Ирка става въпрос  rotfImbo
А ти не се връзвай толкова на щерката. Нали сутрин и вечер кърмиш малката или се бъркам  newsm78

# 622
  • София
За лечението - аз вече се подложих на тази "страшна" инжекция и вече няма връщане назад. Мога да спра да пия хаповете, да не ходя повече при лекарката (да се направя на ударена един вид) и да си се самолекувам по някакъв начин оттук нататък. Но инжекцията няма как да я махна вече.
Но ако го спра - ще се чувствам като безотговорна - и спрямо себе си и собственото си здраве (не че ще ми е за първи път) и спрямо лекарката, която се опитва да направи всичко възможно, за да ми помогне! (без кой знае каква изгода за нея - отидох с направление, два пъти си платих 2.40 потребителска такса, но каза направо да ходя при нея без да минавам през регистратура и сега третият път нищичко не съм платила!) Предполагам това се дължи на факта, че е млада и сигурно се старае повечко - дори вероятно се престарава, ама карай...

За кърмата - проблемът е по-скоро в шишето, тъй като тя не искаше и изцедената кърма, когато имаше такава. Ще пробвам да й давам АМ с лъжичка, ама се опасявам, че ще стане бавно и трудно и ще стане едно голямо мазало!

За аптечката - и на мен ми е много интересно, понеже заминаваме за Трявна след около 2 седмици и половина, та ще ми е полезно. Но може да си вземете - нещо подходящо против комари, кремчета за разни обриви по кожата, май само това се сещам да добавя. newsm78

Момичета, благодаря ви за подкрепата! Ако не бяхте вие и майка ми и ММ, които също ме подкрепят много (за разлика от свеки, която още първия ден ме изнерви до степен да й крещя по телефона - досега се правех на добрата снаха...), просто наистина не знам колко щях да се депресирам, отчаям  и не знам какво още без вас!

П.П. Това мислех, че съм го пуснала преди около час и половина!!!  ooooh!

# 623
menyanthe, а и другите момичета с проблеми - свързвайте се направо с някой консултант я на лични, я на живо.. поне в днешни времена има такава опция! Консултантите и двете организации работят доброволно. Има и по другите градове, не само в София. Така че който си е харесал някой от пишещите в темата може спокойно да поиска координати на някой близо живеещ. По-лесно се решават проблемите, ако се реагира навреме.
Аз примерно вече не мога като преди да чета, време не ми остава. Но се радвам като ми се обади някоя мама, на която мога да помогна. Та връзка с мен или на лични, или по тел, или на живо Simple Smile))

Алекс, понякога хем ме радват постовете ти, хем ме натъжават  Hug

# 624
  • София
jenny_b, в момента не знам какво точно би ми помогнал консултант по кърмене "на живо". А и май не ми е до това.
Лягам, че утре ще преваря щерката, за да й измия дупето от кремчето на чешмата и да мога да я издебна да се изпишка в бурканче преди да се е разбудила прекалено много...

# 625
Помислих, че за Ирка става въпрос  rotfImbo

Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy
Аааааааааааааа, Нелка, умрях от смях като си го представя това изказване, от страна на Ирката!  hahaha
Ами, като не съм обяснила за коя щерка става въпрос!  Embarassed
И като знаете, че ме бие тока, като нищо някой моЖ да помисли, че ми се струва, че все едно ИринДа ми ги обяснява тия неща!  hahaha

menyanthe, то сега ако не може консултант да ти помогне, кога бре?
Аз и в парка забелязах, и забравих тогава да те питам, защо и мажеш на Съни дупето с кремче? Подсечена ли е?

Жени, нали знаеш, то и аз съм си такава - хем съм радостна, хем съм тъжна!  Confused

# 626

Ама така били Близнаците. Като малки все спали, ама като големи - пак  hahaha

миииииииии нее всички  Mr. Green. На мене като малка съня ми е бил от 5.00 до 11.00  Mr. Green, а като голяма ако може и по цял ден  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green hahaha hahaha hahaha Голяма поспалана съм, ама ей ме на... младежа тая заран, такова разсънване направи, че съм кукуряк..

Ми забелязала съм го, че винаги сутрин в 6.00 като се нахрани и се изаква, и се почва смяна пелени, миене, дрън, дрън... разсънване... тая сутрин, осирането беше на МАКС - в моите ръце  Joy hahaha ooooh! Crazy

Уф, ей го на почна да мрънка - ми айде де, да заспива, ама докато мама не го вземе, няма да заспи сам, знам го аз  Crossing Arms

Менианте, аз също те съветвам да те консултира някоя консултантка "на живо", то ако не сега, както е писала СпасДиди, незнам кога ще да е!  Peace

Ей, забелязвам, че момите ни или са поспаливи или са големи дяволчета (няма да цитирам, че да не се обиди някоя мама  Hug), а момченцата, май не са много кротки...
ИСКАМ ДРУГИЯТ ПЪТ М-О-М-И-Ч-Е   Grinning Rolling Eyes

# 627
menyanthe, Miss Monk  Hug Hug Hug Стисам палци бързо да се оправят нещата при вас Praynig . Като знам какъв ужас беше като му ограничавах храната на малчо и после като го отбивах, как търсеше гърдата милия и ревеше до припадък. Дано бързо свършат кошмарите ви Praynig!

nikita131 Дани правеше същите неща, които си описала при Ангел, три поредни дни, но вечер между 9 и 11 и после между 1 и 3 през нощта, като преди това се изакваше. През тези дни акаше по 8-10 пъти на денонощие доста обилно и рядко. Мисля, че това доста му изтормози стомахчето и затова бяха тези кризи. Мина като му се сгъсти акото. Аз реших, че е реакция от Ротарикса, защото и след първия прием пак акаше по много.

Моя мъж нещо много нервничи като вляза във форума, явно търси повече внимание. Аз и затова няколко дни не бях писала. Бре тотално се сбърка този човек Joy. Още не може да свикне май с промяната в живота ни. Иначе е страшно грижовен и мил и помага много, но това постоянно мърморене и оплакване ужасно ме влудява и изнервя #Cussing out

# 628
  • София
spasdidi, мажа й дупето с кремче, защото иначе много лесно й се обрива и раздразва - тя и тя е нежна като мене!  Laughing И общо взето не пропускам да я намажа и пак в момента има една пъпчица!
Тази сутрин с шишето на NUK с каучуков биберон стана доста по-лесно. Мисля да й взема още един с голяма дупка и да го сложа на Авентското шише, дето купих вчера - пробвах, става!

А аз съм голям идиот - тази седмица е с 2 нечетни дати подред и изобщо не се усетих! Т.е. днес ставам, тя не се е събудила още, подхващам я, събличам я, нося я на чешмата, заедно с баща й, за да я мием и с едно измиващо кремче за дупе (свеки ми го беше купила) - то няма измиване от крем Здраве бебе - все едно такова мазничко си стои. Избърсах я с една пелена после в стая да дообера остатъците от кремчето и седя и чакам. По едно време мъж ми ме смени, после пак бях аз, пак той и накрая пак аз. А докато беше той, й дадох и да яде, че тя вече беше гладна. Е, 1 час точно сме я чакали!!! И утре трябва да повтарям същата процедура!  Crossing Arms Т.е. днес лекарката пак е следобед, както и вчера и трябва да отида чак утре, когато е отново сутрин! Е, как можах по-рано да не се усетя!  Crossing Arms #Cussing out

# 629
Прекрасни сте майчета с бебочета!!!

Spasdidi,имаш истински талант да разказваш,да започнеш да се изявяваш професионално в таз' насока,чу ли Hug

Maria_I,относно медикаментите,миналата седмица на почивката си носех и Хидратин Алфа,Смекта и Ентерол-за  евевнтуални стомашни проблеми при бебка.Слава Богу,не ми потрябваха.

Общи условия

Активация на акаунт