Санторини

• 157 071
  • 826
  •   1
Отговори
# 540
  • Street of Dreams
Може да не съм прочела внимателно, не му скачайте Peace

# 541
Здравейте, май месец мислим да ходим до Сантори с кола 4ма души. С 3 нощувки на острова и една в Атина. Ще оставим колата в Атина. Така като чета направо се плаша за цените, а ние сме с ограничен бючет по 700-800 лв на човек. Има ли шанс да се съберем. Не сме от претенциозните.

# 542
Леле, колко драматично изкарахте пътуването до Санторини! Първо не е 8 часа, а между 4.5 и 8 часа, зависи кое возило ще хванете, дали е през Парос, Наксос, Санторини или минава през Сирос, Куфониси и т.н. Билети самолетни от Солун бол, стига да имате възможност да дебнете намаления. До островите летят Олимпик (Ейджиън), малки около 20 местни самолетчета, за нискотарифни не знам. Разписанието е зимно и лятно. Сега, с вдигането на ДДС, поскъпнаха и билетите. До едно време пускаха по-често на по-тънка цена. Санторини си е световна дестинация, не залюхана като Парос и Нксос, така че не очаквайте манна небесна. Гърците си знаят интересите и приоритетите. Извън сезон има добри попадения с чартър от София, като не сте длъжни да сте с групата.
В момента гледам Блу Стар за 20Е на човек в посока, но ще Ви кандилка 7,5 часа. И какво от това? По пътя може да наблюдавате делфини или подводница, да се моткате из ферито ( ако е Блу Стар Делос е нов и по-голям от другите), може да се печете на палубата, намирате си занимание. Ако искате да сте  Бате Мишо - Бързи, Смели, Сръчни - плащате си Сий Джет и за 58-65Е евро в посока  и сте до Санторини за 5 часа. Там си намирате настаняване според джоба. Скоро четох, че пускат Блу стар от Кавала до Санторини, но не мога да го потвърдя в момента с линк.

# 543
  • Варна
И аз не мога да разбера какво толкова се тюхкате с това пътуване, та Вие сте тръгнали на почивка, а не на маратон. Ние бяхме края на септемви 2015 година на остров Санторини, пътувахме с агенция, защотото ни хареса офертата, която ни дадоха, а и екскурзовода беше един път, никога през живота си не бях виждала по добър екскурзовод! Пътувахме с автобус от София до Атина, където имахме една нощувка, пристигнахме вечерта и се разходихме из старинна Атина, където ни беше много забавно. А на следващия ден ни беше пътуването от Пирея за Санторини с Блу фери с продължителност 7 часа и 30мин., изобщо не съжалявам за пътуването ми с ферибота, беше едно забавно приключение, а да наближиш Санторини по вода е просто върховно, приближаваш се бавно бавно към острова и ти тръпнеш в очакване да видиш това райско кътче на земята...Невероятно усещане...неописуемо с думи...Колкото повече наближаваш този остров, толкова повече ти се пълни сърцето... Ние бяхме настанени в град Камари, за което изобщооо не съжалявам, хотела ни беше супер и не бих избрала друг, храната беше също на много добро ниво. Бяхме си букнали кола предварително, така че имахме цели пет незабравими дни на този остров и пет дни не ни стигнаха! Първият ден разглеждахме столицата Фира, това беше и първата ни гледка към калдерата и до ден днешен като затворя очи си спомням спиращата дъха гледка не можехме да спрем да си одивяваме на гледката, дълго време се разхождахме по уличките на столицата. Слязохме с лифта да разглеждаме и старото пристанище, където цари такова спокойствие...после се качихме отново с лифта. Следобед посетихме винарната Koutsoyannopoulos, от която останах също много очарована, имаше аудио и на български език, а музея беше направен доста интересно с тези восъчни фигури, а накрая разбирасе дегустация на ваната:) Вечерта посетихме град Имеровагли от където щяхме да наблюдаваме залеза, ноо преди това дълго се разхождахме по уличките и се наслъждавахме на невероятната гледка. За наблюдаване на залеза си избрахме останките от замъка Скарос до него се стига по една пътечка, като стигнагме скалата продължихме надолу до църквата Теоскепасти и от там наблюдавахме приказен залез с облачета и лодки във вода, беше много красиво, а на връщане вече беше станало тъмно и можеше да се насладим на нощна Фира и Фиростефани! Това е за първия ни ден на острова. Реших да споделя моите лични впечатление и да разкажа кои места сме посетили, защотото този форум ми помогна и при нашето пътуване за Санторини, така че може да съм в полза на бъдещия пътешественик!

# 544
  • София
Не съм останала с впечатление някой да се "тюхка". Просто обсъждаме различни варианти за стигане до там. За мен най-добрият е със самолет, независимо дали е от Солун или от София с прекачване в Атина.

# 545
И аз не мога да разбера какво толкова се тюхкате с това пътуване, та Вие сте тръгнали на почивка, а не на маратон. Ние бяхме края на септемви 2015 година на остров Санторини, пътувахме с агенция, защотото ни хареса офертата, която ни дадоха, а и екскурзовода беше един път, никога през живота си не бях виждала по добър екскурзовод! Пътувахме с автобус от София до Атина, където имахме една нощувка, пристигнахме вечерта и се разходихме из старинна Атина, където ни беше много забавно. А на следващия ден ни беше пътуването от Пирея за Санторини с Блу фери с продължителност 7 часа и 30мин., изобщо не съжалявам за пътуването ми с ферибота, беше едно забавно приключение, а да наближиш Санторини по вода е просто върховно, приближаваш се бавно бавно към острова и ти тръпнеш в очакване да видиш това райско кътче на земята...Невероятно усещане...неописуемо с думи...Колкото повече наближаваш този остров, толкова повече ти се пълни сърцето... Ние бяхме настанени в град Камари, за което изобщооо не съжалявам, хотела ни беше супер и не бих избрала друг, храната беше също на много добро ниво. Бяхме си букнали кола предварително, така че имахме цели пет незабравими дни на този остров и пет дни не ни стигнаха! Първият ден разглеждахме столицата Фира, това беше и първата ни гледка към калдерата и до ден днешен като затворя очи си спомням спиращата дъха гледка не можехме да спрем да си одивяваме на гледката, дълго време се разхождахме по уличките на столицата. Слязохме с лифта да разглеждаме и старото пристанище, където цари такова спокойствие...после се качихме отново с лифта. Следобед посетихме винарната Koutsoyannopoulos, от която останах също много очарована, имаше аудио и на български език, а музея беше направен доста интересно с тези восъчни фигури, а накрая разбирасе дегустация на ваната:) Вечерта посетихме град Имеровагли от където щяхме да наблюдаваме залеза, ноо преди това дълго се разхождахме по уличките и се наслъждавахме на невероятната гледка. За наблюдаване на залеза си избрахме останките от замъка Скарос до него се стига по една пътечка, като стигнагме скалата продължихме надолу до църквата Теоскепасти и от там наблюдавахме приказен залез с облачета и лодки във вода, беше много красиво, а на връщане вече беше станало тъмно и можеше да се насладим на нощна Фира и Фиростефани! Това е за първия ни ден на острова. Реших да споделя моите лични впечатление и да разкажа кои места сме посетили, защотото този форум ми помогна и при нашето пътуване за Санторини, така че може да съм в полза на бъдещия пътешественик!

Бих искала да знам с коя агенция сте ходили и ако може да разбера и агенцията за колата под наем.За момента не мога да намеря изгодни самолетни билети и се замислям за вашия вариант - агенция за път и хотел а на място обиколка сами

# 546
Темата е за обсъждане и всеки споделя мнението си, не виждам драми.  Повечето от пишещите тук сами организират пътуванията си и не разчитат на агенции, сравняват се цени на самолети, фериботи и транзитно време . Лично семейството ми и аз не бихме си причинили дискомфорта да пътуваме с автобус, та ако ще и без пари да е. Чартъра, който ми предлагат сега не ме устройва. В момента следя какво пускат егейците за края на април, началото на май като оферти, но все още цените са високи, около 450 евро на човек. За тия цени имаше билети до Маями Wink

# 547
  • Варна
milenium 123 Агенцията се казва Елфи Турс, а екскурзовода Ивайло Дилов. Фирмата, която използвахме за колата под наем е Romani, пускам и линк към сайта им от, който направих предварително резервация http://www.santorinicarrentalonline.com/en/ , написахме им къде да ни докарат колата и в колко часа и бяха абсолютно точни и коректни, направихме си и пълната им застраховка и ни беше много спокойно така. Платихме за 4 дена 172 лева мисля че беше със застраховката, а на петия ден си взехме АТВ за разходка Simple Smile

# 548
  • Варна
Вторият ден изцяло беше посветен на разглеждането на Oia. Пътят до там е много живописен и зпълнен с много красиви гледки. Ия е по-модерен град, поне така ми се стори, главната улица там е по-широка, имаше повечко хора, но пък гледката беше зашеметяваща. Там може да направиш типичните снимки за остров Санторини. Разгледахме църквата Свети Спиридон до центъра, църквата Агиос Георгиос със ярко син покрив, останки от древния замък на селището,вятърна мелница, която е символ на Ия, тя е част от хотела GoldenSunset Villas. Въобще цялото градче е една голяма забележителност, дълго време се разхождахме, снимкахме и се любувахме на това красиво място. Следобеда беше време за релакс, а вечерта се върнахме отново в Ия да наблюдаваме залеза. Имаше доста народ, но това не ни попречи да се насладим на този уникално красив и романтичен залез...

# 549
  • Варна
Трети ден: Това беше единствената екскурзия от която се възползвахе. Този ден бяхме на посещение на вулкана Nea Kameni, като с автобус ни закараха до новото пристанище и от там ни взе лодктата Калипсо, която беше с прозрачно дъно, специално нашият екскурзовод я беше уредил да е точно тя. За 15 мин. някъде се пристига на вулкана, като там си има друг екскурзовод.На мен лично вулкана много ми хареса, това е място което трябва да се посети, то е различно всякаш си на друга планета, с черни камъни, много е внушително. Навсякъде има кратери, но те не са действащи, само този който е най-горе. Върви се около 20 мин., със спирания и разкази на ексурзоводката. От вулкана има страховна гледка към Санторини, улучихме и прекрасно време. Кратера най-горе пуши от различни места и мирише спицифично на сяра, за мен беше доста внушително. От вулкана се вижда и островчето с горещите извори Palea Kameni. След това се връщаме при лодката и отпътуваме с корабчето към горещите извори. Те са наблизо, корабчето спира на около 60 метра от брега и който иска може да доплува до там. Разбирасе ние го направихме, водата беше много приятно топличка и колкото повече се приближаваш толкова по топла става, разбира се има си я специфичната миризма на сяра и е малко по-мътна и излизат балончета от време на време. На нас много ни хареса, но не ни стигна времето... Тук да вметна, че препоръчвам да си носите шапка, слънцезащитен крем, удобни обувки, бански (ако възнамерявате да плувате до гоещите извори),фотоапарат и разбира се много позотивизъм и добро настроение Simple Smile Цялата екскурзия е около 4 часа. Следобед се разходихме до Пиргос  най-високото населено място на острова, има запазени руини от Венецианска крепост и красива панорама. След това посетихме манастир Пророк Илия на 4 км. от Пиргос.Невероятна панорамна гледка към целия остров, такава тишина и спокойствие...и душата ти пее от страхотната панорама...Вечерта посетихме град Фиростефани, от където наблюдавахме най-страхотния залез! Тук беше по-спкойно нямаше много хора, видяхме и лодката върху покрива на една къща от където ставаха страхотни снимки Simple Smile
Тук искам да вметна, защо похвалих екскурзовода, както сигурно разбрахте ние използвахме само една единствена ексурзия от тази агенция, другото сами си го посетихме. Но всеки път като се прибирахме в хотела, ексурзовода ни питаше къде сме ходили и ни разказваше още много любопи факти за тези места, разказваше ни какво задължително трябва да видим и за някой места които изобщо не са известни, но са не по-малко красиви!

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 12:07 от zvezda9001

# 550
zvezda 9001 благодаря за линка.Прочетох с интерес и разказа ти. Продължавам да следя темата и ако някой улучи евтени билети ще се радвам да сподели.Ще си помислим и за варианта с фирма.Но Санторини от миналата година ми е в топ 3 за почивка и не съм се отказала!

# 551
Извинявам се за въпроса ми отново, но билета за ферибота е от 30 до 80евро в посока ли или отиване и връщане?

# 552
Към 30 евро на калпак е в посока. За колата е доста по-скъпо.

# 553
  • Бургас

четох последните страници и реших да потърся чартъри за Великден и видях, че има, ама колко са на сметка не мога да преценя

# 554
Здравейте, имам един въпрос относно ферибота. Не е ли студено и ветровито на дека? Мисля да пътуваме през май и се чудя? А какво става ако вали? Има ли възможност да се доплати на борда за местата със самолетните седалки?

Общи условия

Активация на акаунт