Вегетарианци сме тук събрани,весели, живи и здрави- тема 1

• 28 087
  • 389
  •   1
Отговори
# 360
А по време на бременност може ли да се яде, защото примерно грейпфрут докторът ми е забранил? Може би заради фитоестрогените.  newsm78

# 361
А по време на бременност може ли да се яде, защото примерно грейпфрут докторът ми е забранил? Може би заради фитоестрогените.  newsm78
По време на бременност не е препоръчителен, защото може да предизвика контракции. Ето тук един линк:
http://www.boldsky.com/pregnancy-parenting/prenatal/2011/pineapp … 0311-aid0104.html

# 362
По време на бременност не е препоръчителен, защото може да предизвика контракции. Ето тук един линк:
http://www.boldsky.com/pregnancy-parenting/prenatal/2011/pineapp … 0311-aid0104.html

Може да предизвика, ако изядеш две кила наведнъж, може би. Аз си пиех сок от ананас и хапвах грепфрути доволно по време на бременностите ми. Фрешовете, съдържащи грейпфрут пък не съм броила изобщо, имаше дни, в които пиех всяка сутрин. За канелата важи същото, ако е по малко в някой сладкиш или капучино, няма проблем. Странни са ми тези доктори, дето така забраняват плодове..... newsm78

# 363
  • София
Момичета, четох доста  за Кокосовото Масло - приложението му във вегетарианското хранене,

Самоотговарям си  Laughing  Ползвах го за "топчета" с елда + мед + тахан+ малко бисквитки.....След това ги овалях в Пшеничени трици  и сусам. Станаха супер! Хем здравословни, хем вкусни!

а елдата вариш ли я предварително?

# 364
Не знам кое точно прави ананаса проблемен или полезен в случая.
Моите извинения ОМ, но смятам че мога да се доверя на акупунктуристката ми. Това, което прави ананаса полезен в случая е ензим наречен бромелайн. Ето тук има повече информация:
http://www.amandabears.com/pineapple-core-for-implantation.html

Жълта Роза
, форумът е за обмяна на мнения,а изборът е изцяло на този,който си носи отговорността.Успех!

# 365

Жълта Роза, форумът е за обмяна на мнения,а изборът е изцяло на този,който си носи отговорността.Успех!
Точно така ОМ, споделих моето мнение и не се съгласих с твоето.  Wink
И понеже ти не знаеше кое е това нещо, което правел ананаса полезен или вреден ти дадох материал да прочетеш. Grinning

А за това, че всеки прави избор и си носи отговорността си много права! Peace

# 366
  • София
Относно канелата - скоро прочетох нещо в темата за "Здравословно хранене на децата":

"В канелата се съдържа кумарин, ароматно вещество, което е вредно за черния дроб. То се съдържа в големи количества в канелата от вида Cassia. Затова е препоръчително да се купува канела вид Ceylon, в която няма кумарин.
Кумаринът се използва и в редица козметични продукти и лекарства и лесно се абсорбира от кожата. Така че бързо може да се премине допустимата граница."

# 367
Жълта Роза,статията не ми каза,които са тези белтъци,които подтискат имплантацията?Що се отнася до бромелина,то ми е известно,че разгражда протеините, и поради тази причина какво пречи  да разгради и нещо,което се е създало преди да бъде имплантирано?

# 368
Жълта Роза,статията не ми каза,които са тези белтъци,които подтискат имплантацията?
ОМ никога не съм писала, че в ананаса има нещо, което подтиска имплантацията, още повече пък белтъци. ShockedКазах точно обратното, че е всъщност е добре да се яде ананас за да се подпомогне имплантацията. След което ти каза, че не знаеш кое е това нещо което помагало или пречело при ананаса. Peace

# 369
Аз не съм казала, че ти го твърдиш.
Как точно бромелина подпомага имплантацията?

# 370
Using Pineapple to Assist Implantation: Pineapple contains bromelain. Bromelain is a proteolytic enzyme that breaks up proteins that inhibit embryo implantation. Consuming a whole pineapple (focusing on the core as it has the highest concentration of Bromelain) during a fertility cycle can be beneficial.

# 371
Pineapple contains bromelain. Bromelain is a proteolytic enzyme that breaks up proteins that inhibit embryo implantation.

Ок.Ти как го разбираш?
Белтък=протеин

# 372

Ок.Ти как го разбираш?
Белтък=протеин
О, това ли било...не можем да се раберем. Ами да протеин си е белтък, аз го разбирам така че прави средата в матката "по-приятелски настроена"(ако може така да се изразя) и по този начин спомага за имплантацията. В смисъл такъв средата да не атакува ембриона. Не мисля, че се превежда буквално.Peace

# 373
Аз пък мисля,че изобщо не се разбрахме,обаче за мен това няма никакво значение.
Не съм променила първоначалното си мнение за ананаса за този случай.
Ако искаш нещо дето да спомага изграждане на структури,трябва да изключиш всичко,което може да ги разгради-храни,хора,емоции...И съответно да наблегнеш на изграждащи елементи Peace

# 374
Аз пък мисля,че изобщо не се разбрахме,обаче за мен това няма никакво значение.
Не съм променила първоначалното си мнение за ананаса за този случай.
Ако искаш нещо дето да спомага изграждане на структури,трябва да изключиш всичко,което може да ги разгради-храни,хора,емоции...И съответно да наблегнеш на изграждащи елементи Peace
Добре, да оставим ананаса настрани. Joy
Кои са изграждащите елементи според теб? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт