Вегетарианци сме тук събрани,весели, живи и здрави- тема 1

• 28 083
  • 389
  •   1
Отговори
# 345
  От няколко години съм веганка.За който не знай-ние сме хора,отричащи убийството на животни и използването на продукти,добити от тяхната експлоатация.Тъй като искам да стана майка обаче ,започнах да ям някои неща...Бях на гости на моя аверка еврейка и научих за кашерно хранене.Както и да е...Сега ям някои млечни неща и риба.Горките рибки! Cry

# 346

punky90, има и майки-веганки, родили живи и здрави дечица  Simple Smile
Напълно възможно е:)

# 347
Това,че се раждат,не означава,че и нататък се развиват безпроблемно.Веганството е скорошна мода и жените,които дават интервюта по медиите не са дългогодишни вегани,ами съвсем отскоро.Дори и да са родили дете докато са били на веганска диета,то може да са имали още запаси от важни хранителни в-ва, от времето докато са се хранили със всичко останало.
Освен това забрави да кажеш,че те си набавят елементите чрез добавки.

# 348
  • Linz
Бях вегетарианка от 10+ год. преди да забременея с първото дете (риба също не ям). Добавки не съм приемала, защото съм убедена, че нищо не ми липсва. Сега децата ми са на 11 и 8 г.- и те, и аз сме в отлично здраве (да чукам на дърво). Любовта към всяко живо същество са я наследили от мен, въпреки, че голямата яде месо (малката по свое желание се отказа).
Връзката между вегетарианството и анемията е пълна глупост.

# 349
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein,доколкото знам,за да не се пренася,мерките(комплексно,не само чай) трябва да започнат около 2 седмици преди термина.

ами почнах 3 седмици преди термина, ама ефект нямаше  Rolling Eyes

# 350
Не знам какво е било.

# 351
Веганството е скорошна мода и жените,които дават интервюта по медиите не са дългогодишни вегани,ами съвсем отскоро.Дори и да са родили дете докато са били на веганска диета,то може да са имали още запаси от важни хранителни в-ва, от времето докато са се хранили със всичко останало.
Ако става дума за бг медиите, тези, които се въртят, нито са карали бременност като вегани, нито са родители.
Иначе да, права си, че не е на лице дългогодишен опит.
Много ми е смешно като почне някой да лее акъл как трябвало да бъде по време на бременност и кърмене. Пак от тези същите медийни звезди. Наизуст и теория е много лесно, практика - нула.

# 352
  • София
Момичета, четох доста  за Кокосовото Масло - приложението му във вегетарианското хранене, в алтернативната козметика, и сега, като най- накрая се сдобих с него, ми изчезнаха всички идеи и източници  Embarassed  ....давайте идейки!

# 353
  • София
 Може да се използва навсякъде, където има нужда от мазнина за подобряване на вкуса, вкл. и в сурови ястия, десерти, кремове. Ползва се в печива, при готвене, ползвала съм го и в баници и намазано на филийка почти ежедневно за малкия.

# 354
Аз също имам въпрос за кокосовото масло - как точно се прибавя към печива и т.н. неща? Аз съм го ползвала няколко пъти досега като го разтапям в касеролка. Не знам обаче правилно ли е така?

# 355
  • Пловдив
Аз го разтапям като кравето масло - на водна баня....

# 356
Благодаря ви за отговорите за канелата.
Обожавам я, но понеже скоро ми предстои ин-витро процедура ще трябва да я спирам. Simple Smile
Що се отнася до ананаса има и друг момент: в първите дни след овулация(или след трансфер при ин-витро) се яде ананас за подпомагане на имплантацията. Това е нещо, което знам от моята акупунктуристка. Изпробвано е от моя бременна в момента приятелка. Peace

# 357
Коригирам.Всъщност ананасът май е доста спорен-потърси си допълнителна информация.Някои народи ползвали сока от ананас като средство за "след това".
Летрилите(вит.Б17) пък примерно възпрепятствали имплантацията.
Не знам кое точно прави ананаса проблемен или полезен в случая.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 15:56 от ОМ

# 358
  • София
Момичета, четох доста  за Кокосовото Масло - приложението му във вегетарианското хранене,

Самоотговарям си  Laughing  Ползвах го за "топчета" с елда + мед + тахан+ малко бисквитки.....След това ги овалях в Пшеничени трици  и сусам. Станаха супер! Хем здравословни, хем вкусни!

# 359
Не знам кое точно прави ананаса проблемен или полезен в случая.
Моите извинения ОМ, но смятам че мога да се доверя на акупунктуристката ми. Това, което прави ананаса полезен в случая е ензим наречен бромелайн. Ето тук има повече информация:
http://www.amandabears.com/pineapple-core-for-implantation.html

Общи условия

Активация на акаунт