Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 119
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Под гъбата
Сладоледа ни хареса , пържените картофки и естествено ябълковия сок , басейните са страхотни и аз се спусках  Joy
Отсервираха светкавично чинийте , покривки се сменяха също , нямам забележки за това чиний , чаши , вилици и лъжици никога не са свършвали  Peace
При нас такъв проблем имаше само в първите три дни. След един не особенно приятен разговор с персонала, изнесоха купища чинии, прибори и чаши! Глупаво е да си разваля човек почивката за такива дреболии, но явно може да се преодолее такава пречка!
Както казва моят съпруг, конфликтна личност дреме в мен. Embarassed Simple Smile

# 121
  • Вече на светло в София
Да разкажа и аз за хотел "Нона"
Много приятен и чист хотел В стаята имаше  спалня, а детето беше на отделно самостоятелно легло, а не разтегателен диван . Кърпи сменяваха всеки ден. На плажа няма кърпи. Имаш право на един чадър и 2 шезлонга на стая, но ако има празен шезлонг може да се вземе за детето - няма проблем. Матраците за шезлонга са платени - 7лв на ден. Масичките, онези пластмасови на които се играят карти е 1 лв на ден.
Храната лично на мен ми хареса . Не е нещо кой знае какво , но ако нямаш претенции не оставаш гладен. Разнообразие в менюто липсваше. Закуските са еднотипни. Обядите с малки корекции от предишния ден - също.
Може да се ползва басеина на съседен хотел - Елица. Ние не ходехме там и незнам дали може да се намири шезлонгМеждинните  закуски - сутрешната и следобедната също бяха ня басеина на Елица.
Те са вафли или сладки.Това се редуваше. Няколко пищи, които не са достатъчни за многото желаещи и салати и бургери, които ги има всеки ден на вечеря.
Морето беше чисто. На пложа се чувстваш спокойно. Няма джангър или тарапана.
В общи линии семейството ми остана доволно и със сигурност живот и здраве ще се върнем да почиваме пак там.

# 122
Някой има ли впечатления за Хотел Сенди Бийч? Има ли достатъчно чадъри на плажа към хотела или трябва да се ходи в 8 часа?

# 123
  • Sofia
И в 8.00 ч. вече са намятани кърпи на първа и втора линия, като до обяд никой не идваше на някои от чадърите, а кърпите си седяха и хората с малки деца се лутаха в задните редици.
Това много ме дразнеше и един ден махнах две джапанки, разположени на двата шезлонга на първа линия, към 11ч. дойде една рускиня, взе си ги и ни изгледа кръвнишки, но не посмя да каже нищо.

# 124
Тази година бяхме в Елица .
Всичко беше добри освен храната.
Ако ви се ядат соц.-манджи хотелът е идеален newsm11

# 125
Да се похваля и аз от почивката ни на Албена.Бяхме там от 17 до 24 август.Четох и не виждам мнения за Хотел .com. С две думи за нас там беше -просто прекрасно.Е имаше и някои дребни неуредици ,но като повечето дето пишете няма да започвам да се оплаквам,що сме толкоз негативни бе хора.При нас чистотата беше на ниво,сменяха ни кърпите всеки ден,спалното бельо за 7 нощувки го смениха веднъж,но мисля напълно достатъчно-вие у домовете си през колко дни си сменяте чаршафите бе хора??? Grinning
Персонала се държеше толкова приятно и любезно, че мога само да ги хваля-то ти камериерки по коридора те поздравяват и ти пожелават приятен ден,готвачите те питат как искаш да ти приготват пържолата и рибата по -препечена или не,наливачите по баровете ти правят какъвто коктейл си поискаш, абе супер супер.А за анимацията -направо са велики в хотел .КОМ.Тези момчета и момичета направо се раздаваха за почиващите,то не бяха разни игри с децата,детски дискотеки,вечер с ориенталски танци,игра на бинго-беше много забавно,избирахме и Мистър КОМ ,просто уникални.Поздравления за екипа аниматори!!!Храната беше добра ,на бар Хавана също всичко беше ОК.
Догодина живи , здрави пак ще сме там!Специални поздрави за Зузи и готвача Мартин Laughing

# 126
Ей ся са та заяли- отде познаваш Зузи и готвача Мартин.  Laughing

# 127
То хубаво пращаш поздрави на готвачите, ама надали Зузи и Мартин четат тук, че да се поздравят от теб  Laughing

# 128
Не не сме негативни, просто не мога да си представя да ми плуват всеки път в банята краката до колене в пяна и вода, както и на едното семейство което беше с нас, не мога да си представя, разлято кафе и сокове, натрошени сладки около басейна, които си стояха и до вечерта, всички ходещи боси крака, включително и до тоалетната на басейна и аз да скоча в него с кеф Sick, сори ама съм платила поне за елементарна хигиена и подръжка, пък ако щат да ми се усмихват камериерките и персонала, който освен че беше кът, бе и безкрайно мързелив, да не говорим, че от 21,30 започваха сервитьорките да ни грабят чиниите и чашите през главите, защото били до  22 часа и трябвало да измият, че да си тръгвали Twisted Evil и ред, ред други неща, които в никакъв случай не мога да нарека маловажни или претенциозни, ясно, че съм в тризвезден хотел на трета линия, но никой не ми е изкарал парите за почивката, за да преглътна дори и нарязаната като за патките диня и т.н Close. Ходя в курорта от 10 години и мога да направя сравнение. В Ком никога повече, ако ще е и без пари дори.Иначе Албена си ми остава фаворит курорт на бг черноморието.

# 129
Здравейте! И аз със семейството си по4ивахме в Албена за първи път тази година, много ни хареса курорта и живи и здрави догодина - пак там. Но хотела ще сменим, бяхме в Ком от 13 до 20 август, знам , 4е това са дреболии за някои, за други не са, но да се от4ета - хавлии ни донесоха 1 път след 1-вия ден, камериерката я видях 2 пъти за престоя ни, като си идвахме от плаж към обяд тя ве4е беше минавала през нашата стая и познавах само по изхвърления боклук и веднъж остави тоал. хартия, 4аках 4аках за смяна на 4аршафи, мислех към 3-тия ден , 4е ще ги смени,но не - мина 3-ти, 4-ти ден, на 5-тия ден, след плажа видях 4е е взела боклука,4аршафите пак старите,  коли4ката и беше още на етажа, явно 4истеше в друга стая, взех си 2 4аршафа и си ги смених, имаше метла и моп, после си по4истих, не ми се оплакваше, не ми се разправяше, другото семейство, с което бяхме ми казаха, 4е я 4ули докато минавала по коридора и казала на някой- за толкова пари , толкова работа. Ами за толкова работа - няма бакшиш, то пък грам старание нямаше . Храната не ни допадна, а и вси4ки ни тръшна вируса,  детето, после и двамата с мъжа ми , както и другото семейство един след друг. Имаше и други болни, на детската дискотека имаше детенце, виждаше се 4е не му е добре, имаше позиви за повръщане и викна майка си и тя го отведе...На мен персонала не ми направи добро впе4атление - все нацупени, барманите си мърморят...Най не ни допадна, 4е е по дале4е от плажа, 4акахме автобуса ама голямо препускане си беше, все да не го изпуснем, бързай, бутай се вътре,ама това си е наша грешка де, можеше да ходим и с колата,  имаше къде да се паркира на плажа, ама пред хотела беше препълнено с коли и не рискувахме за да не търсим място после с 4асове, плажа - страхотен, бяхме на свободната зона пред Боряна, за догодина съм си я заплюла тази Боряна  Wink

# 130
  • В.Търново
Тази година бяхме в Елица .
Всичко беше добри освен храната.
Ако ви се ядат соц.-манджи хотелът е идеален newsm11
Какво е според теб соц манджи?Сефте чувам за соц манджи,за соц сгради да,но за манджи....обясни ми моля те,любопитно ми е! Grinning
Каквото се е ядяло преди 20-30год. ,такова се яде и сега... Thinking

# 131
Да се включа с малко инфо за Ком.Били сме там преди  4 год. , и за трите си  звезди  беше много добре , ресторанта  дори се водеше тогава с четири звезди .Тази година търсих отзиви , но не видях нещо кой знае какво притеснително и реших пак там .Проблема  е най- вече с ресторанта, но както чета  това е масово явление за хотелите предлагащи all  inclusive,липса на прибори , чинии, чаши .Странна практика беше и нарязаните на  четири домати ,  и както някой спомена парчета диня като за патици  Joy.Стаята я  чистиха всеки ден , кърпите сменяха също , чаршафите смениха веднъж и то ,защото ги  бях махнала и ги бях  оставила на земята до мръсните кърпи.Басейна беше доста мръсен и то не само с листа , а и с ластици за коса и др, лични предмети  Thinking.Едва ли ще отида там повече. Rolling Eyes.За съжаление в БГ пак сме разбрали неправилно all inclusive. ooooh! Tired

# 132
Здравейте, понеже ще почиваме в Балчик, мисля да разнообразим плажа някой ден и в Албена,и да ви питам има ли все още такса на входа на Албена и целият плаж ли е на хотелите, може ли ами да си опънем чадър

# 133
Здравейте,
върнахме се снощи от Албена- бяхме във Вита Парк.
За първа година почиваме там, но живот и здраве, няма да е последна. Grinning Аз останах с много добри впечатления както от самия курорт, така и от хотела, от обслужването, храната и т.н.
Разбира се, че има и неща, които не ми харесаха и имам някои забележки, но като цяло съм напълно доволна, като уточнявам, че не съм отишла с кой знае какви претенции и очаквания.
Първо за хотел Вита Парк- ние бяхме настанени във вила, тъй като бяхме с кумовете и искахме да сме заедно. Базата е остареличка (като почти всичко в Албена), но пък се поддържа чисто и явно позакърпват оттук-оттам и е прилично. Grinning
Чистеше се основно всеки ден, кърпите ни смениха 3 пъти за 6 нощувки, чаршафи веднъж, камериерката беше много любезна, винаги следеше кога излизаме, за да влезе да чисти без да ни пречи.
На рецепцията, персонала на баровете и ресторанта,аниматорите - много любезни, особено като разберат, че сме българи. От форума бях чела, че с българските чужденци се отнасят като с второ качество. Аз останах с точно противоположното впечатление.
Храната- бяхме на ултра ол инкл.- много съм доволна. Всичко ми беше вкусно, всеки ден имаше по няколко от нещата, които обичам. На няколко пъти обаче доматите бяха презряли и миришеха на ферментирало, също така наистина са нарязани на големи парчета. Laughing, та трябва да дорязваш.
Десертите ми се видяха много еднообразни, чак до втръсване. Всеки ден почти едни и същи пастички- накрая като ги видех и ми се ставаше лошо. Една вечер имаше крем карамел- отвратителен. Десертите им куцат, но не може всичко да е идеално..
Продуктите на Пепси също имат малко странен вкус, но пък Мириндата ми хареса, а и обичам соковете на Присън, така че жадна не съм останала.
Понякога се образуваха опашки, особено на бара на плажа, маси трудно се намираха, но не сме останали без място, повъртиш се малко и веднага се освобождава нещо.  Вилиците в ресторанта понякога бяха кът, но като помолиш някой от персонала веднага се отзоваваше и носеше цял панер.
За плажа- в 10 вече трудно се намираха свободни чадъри и шезлонги, голяма блъсканица е до 13 часа.  После повечето хора тръгват и се поопразва. Ние така или иначе не искахме на сме на първите линии, защото не сме с деца. Ходихме пеш повечето пъти, шатъл ползвахме 1-2 пъти, но наистина спазват до секундата разписанието и вътре не е блъсканица.
За съжаление, във водата всеки следобед прииждаха много водорасли и ставаше като каша. Явно е имало някакви течения. Иначе улучихме идеално време, много слънчево и топло. Laughing
Хареса ми, че от никое заведение по центъра,а и в целия курорт, не се чуваше чалга. Много приятен курорт, за семейна почивка е идеално.
Та това е. Другата година- живот и здраве, пак.
Като слушам прогнозата следват страхотни слънчеви дни и благородно завиждам на всички, които още са там или им предстои сега да отиват. Mr. Green
Поздрави!

# 134
Здравейте, понеже ще почиваме в Балчик, мисля да разнообразим плажа някой ден и в Албена,и да ви питам има ли все още такса на входа на Албена и целият плаж ли е на хотелите, може ли ами да си опънем чадър
Има достатъчно свободни зони, може да си ползвате ваш чадър, както и  да си наемете, срещу 5 лева и чадър и жезлонг, престоя на ден с кола е също 5 лева Peace

Общи условия

Активация на акаунт