Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 117
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Луната ни пази

Слънчев поздрав от Албена!

# 106
Ех,че хубаво искам пак на морето Cry
Моите май ще ги пращам в Нона.

# 107
Meg Noav, много хубава снимка, пък и виждам, че до момента сте си доволни от хотела, ние се върнахме от Ком и тъкмо мислех да изразя мнение, виждам, че zefira се е запътила за там, ще замълча за момента.Като цяло всичко в Албена на мен си ми харесва от 10 години ходим там, обаче Ком Sick, крещящ недостиг на персонал от там и повечето проблеми !

# 108
  • В.Търново
Meg Noav,благодаря за информацията! Simple Smile

# 109
# 110
  • Sofia
Ох, тая Албена. Сутринта сънувам, че мъжът ми ми казва, че е букнал някаква ласт минет промоция за Мура - 1100 лв. за четиримата 2+2 за седмица. А аз му казвам, парите са ок, ама нали нямаше отпуска повече. А той вика, абе ще го измисля, виж какво е хубаааво времето, а и да видим при онези хотели как е  Joy

Ще ми се, явно Mr. Green

# 111
Я! Здравна тема!  Laughing
Тогава да препоръчам- пийте поне синбиотик, сиреч с пробиотиците /хубаво е да са повече от един/ поемайте и пребиотици, да "папкат" първите. И е най- добре да не са на капки, прах или смучещи таблети, а на перлички, т.к. разграждането става там, където си трябва и не се губи мат'рял.
Такъв е, например, Пробиен на капсули. Има, обаче, и други.
Такова бих дала ако децата ми са болни, пили са АБ, имат стомашно разстройство. Профилактично при нормално хранене мисля, че няма смисъл. Дори синтетични витамини не давам "за профилактика". Да ма'ат туй, що расте, да си пият и хапват млякото, без друго баш сега му е времето на растежните храни. До сега тоз принцип не ни е изневерявал.
От вируси спасение няма, има засилване на имунната система, което си става само с качествена храна, почивка и добро настроение. И генът си е важен, ама той е константа.
хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

Колегата е доволен от Славуна, но съпругата му е недоволна от опашките за храна, т.к. се ползва от доста хора и няма въведен ред.
Говорихме с нея и тя смята, че по- добре би било да се организира хранене на смени в пиковия сезон, което не е лоша идея, според мен. Сега "безплатните деца" увеличават бройката доста и опашки си стават.
За нас се надявам да няма вече гъч, затова и поемаме другата седмица.

Елси, като ти ще ми направи го, бе! Laughing

Моят, малкият, сънувал и той морета и басейни. В петък бяха на басейн с вълнички и пързалки. От водата пак не са излизали. Те винаги така правят.

# 112
  • Sofia
Judy, ще ми се ама има други приоритети сега Mr. Green

Къде е било твойто хлапе на басейн с вълнички и пързалки? На морето или из вътрешността някъде?Мойто също го водих уикенда на плаж с мини аквапарк, но в Благоевград. Има ли другаде?

# 113
elsi  Joy Hug

----------------------------------

В био гайя не се съдържа Lactobacillus bulgaricus.
Мнение на лекари е, че е по-добре да се приемат български пробиотици.

babysiana, не си разбрала правилно Лулумба, тя даде пример за "добра", полезна млечнокисела бактерия с Lactobacillus bulgaricus, която се съдържа в киселото мляко - това всички го знаят. В капките Био Гайя се съдържат други добри млечнокисели бактерии - Lactobacillus reuteri Protectis. Мнението на нашата педиатърка е точно обратното на мнението на лекарите, за които ти споменаваш, а именно, че българските пробиотици не стават и че Био Гайя е най-добрият пробиотик на пазара. Да, изписва се като съпътстващ лечение с антибиотик, raja_nikol и Inka вече са го обяснили хубаво.  Peace И съм съгласна с Елл и Джуди, силната имунна система е най-важна, панацея срещу вирусите няма.

Джуди, още ли не сте заминали, точно се канех да те питам как сте прекарали и какви екскурзии на север сте направили.  Laughing

# 114
Judy, ще ми се ама има други приоритети сега Mr. Green

Къде е било твойто хлапе на басейн с вълнички и пързалки? На морето или из вътрешността някъде?Мойто също го водих уикенда на плаж с мини аквапарк, но в Благоевград. Има ли другаде?

Има, на Овощник, до Казанлък.
Ходим на този аквапарк всяко лято поне по веднъж, много го харесваме.
Да е делничен ден, обаче, да няма навалици. Това е много важно!

Little wingels , аз оповестих още през февруари, че ще почиваме накрая, че е по- сладко да ти престои, вместо да е минало.
Питай Елси, ако искаш.  Laughing
Днес имах дори дело. Случва се.
Лошо- хубаво време, набелязаните екскурзии няма да ги изтървем, само здрави да сме. Ще споделим, няма начин.

# 115
  • БГ
Момичета, някой да е разузнал, на чия фирма е производство онзи невероятен шоколадово какаов, маслен кекс на сутрешната закуска?  Сутрин ставаха опашки за него и рядко стигаше до по късно закусващите. Толкова беше приятен за хапване, с кисело мляко и кафенце че като се сетя Blush Blush
Тази година се разминахме без ентеровирус, но желязно правило беше миенето на ръце и старателно забърсване на приборите. За чашите като ми наля бармана една водка в чаша с розово червило, пиехме само в картонените. Не слагат явно препарати в миялните си машини, а това директно ме съмнява в измиването им.

Мдааа, кексът беше страхотен и ние му се наслаждавахме, когато успеехме да го сварим.   Heart Eyes   

Ние така и не видяхме стъклени чаши и слава богу, през целия ни престой се разнасяхме с картонени.   Peace

zefira, при нас аниматорите правиха караоке вечери, беше много весело, незнам за аниматорите от Ком, но тези от Оазис и Панорама си разменяха гостуване и по този начин гледахме различни комедийни шоута.

# 116
  • Sofia
Питай Елси, ако искаш.  Laughing
 Weary

Judy, мерси за идеята. Много добра дестинация за уикенда!

Хубава ваканция на всички, на които им предстои или вече са в Албена!

# 117
  • гр.София
Да си напиша отзивите за Магнолия както ви обещах  Mr. Green
Пристигнахме в 14.00ч. регистрираха ни бяхме 5 семейства с по-две деца , дадоха ни карти ,ключове и тръгваме да търсим стаите , намирам аз наща , да ама не е тя ,вътре някви чужденнци,дадоха ми друга стая на първи етаж ,  тия ме настанили в Магнолия Гардън , само нас от всичките 5 семейства и то в една малко стайче е направо полудях  Crazy опитаха се да ме преметнат че съм била за там , викам им е как всички сме платили еднаква цена а ние сме само  там , както и да е след кратка препирня ни дадоха хубава и по-просторна стая със спалня и двоен разтегателен диван  Wink
отиваме по-късно на вечеря ресторанта не е лош , но мноооооого народ ужас , е нищо не ми хареса от храната , зелеви и лозови сърми  Sick лятото и някви други булмачи , за скарата имаше километрова опашка , та се навечерях със сладки първата вечер , сиренето и кашкавала е тикава даже и не бях виждала като от гума  ooooh!
на другия ден закуската беше хубава , всичко имаше и този страхотен какаов кекс с киселото мляко мммммм  Grinning
Слава богу на обяд вече беше хубаво сиренето и имаше хубави обедни летни ястия , от този ден храната ни хареса , явно така се беше случило първия ден  Peace
Сладоледа ни хареса , пържените картофки и естествено ябълковия сок , басейните са страхотни и аз се спусках  Joy
Отсервираха светкавично чинийте , покривки се сменяха също , нямам забележки за това чиний , чаши , вилици и лъжици никога не са свършвали  Peace
Стаята ни се почиставаше до обяд всеки ден , хавлийте ни сменяха като ги сложа на земята , чаршафите също .
Не съм видяла някои да повръща , мисля че , нямаше вируси по-хората , но този румънци  Sick егати напастта , от руснаците нямам оплакване  Mr. Green
Плажа е уникален , и въоще не е далеч слизаш по-стълбите и си на плажа , никога не сме ползвали шатъла или влакчето , ходехме на свободната зона на самия бряг , така и не разбрах каде  е плажа на Магнолия  Grinning
Дълго стана извинете , ако има въпроси питайте , догодина бих отишла пак но в по-малък хотел  Wink

# 118
Елси, те го:
http://www.waterland-bg.com/aquapark-gallery.html

Ако ще ходите в почивни дни, то идете рано и препоръчвам хавлиите- на шезлонгите под кестените, целият ден е сянка там и е по- тихо.

Връщам се на темата вече и аз.

# 119
догодина бих отишла пак но в по-малък хотел  Wink

Като го откриеш свиркай  Heart Eyes И аз не съм фен на големите хотели

Общи условия

Активация на акаунт