Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 115
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • В.Търново
Момичета, вместо да пиете пробиотици, за да засилите организма си (и на децата) яжте повече плодове. Като бяхме в албена тази година (и не само тази) ми направи впечатление, че на масите на повечето българи и румънци за десерт на обяд и вечеря винаги имаше пастички, толумбички и баклавички, вместо пресни плодове. За закуска повечето ядаха тестени неща - пържени филии, палачинки, кифли, кексове - пълни чинии и пак никакви плодове.
В плодовете няма пробиотици,те единствено могат да осигурят повече ВИТАМИНИ,АНТИОКСИДАНТИ,МИНЕРАЛНИ ВЕЩЕСТВА,ФИБРИ,които подсилват организма,но в никакъв случай не спомагат за развитието на полезните бактерии в стомаха,от където тръгват чревните инфекции.Това не означава,че трябва да ядем по-малко зеленчуци и плодове.Може би,ако не беше пил Био Гайа сина ми,щеше да изкара по-тежко ентеро вирусите....

# 91
  • София
Био гайя според мен не върши никаква работа.Давала съм на дъщеря ми,не преди морето ,заради аб зимата.По никакъв начин не забелязах да има положителен ефект.Най-важно е миенето на ръцете,чистотата на приборите и храната на морето.Другото е прах в очите.Не,че като пих миналата седмица аб не си взех био гайя,ама пусто пари на вятъра.За море пък съвсем безсмислено.
За първите пъти като започна да повръща дъщеря ми на морето-свещички вомитус хил и още на обяд приключихме с повръщането,а и зелена енергия водорасли и ентерол.Тези 3 неща от 7ч сутринта до 13ч ни премина заболяването.За пръв път толкова скоростно се развиха в положителна насока нещата.

# 92
  • София
Моето дете също не се размина без повръщане. Става два пъти да повръща една нощ и, слава богу, с това се размина - без био неща и лекарства. Затова и писах по-нагоре, моят съвет е -> наблягайте на пълноценната храна и не изнежвайте децата старайки се да им създадете стерилна среда. Не че с това сме абсолютно застраховани, но със сигурност има ефект.

# 93
  • гр.София
Здравейте ,
и ние се завърнахме от Албена живи и здрави без вируси , бяхме в Магнолия определено останахме доволни  Grinning
по-подробно ще ви пиша по-късно , че малката иска и тя да ви пише  Mr. Green

# 94
Толкова е масов този вирус, че незнам, няма застрахован никъде, нито по морето, нито по градовете Sad.
Между другото в сайта на Съни турс, от Ласт Минит офертите никъде  в момента не намирам Албена, нито откъм оферти, нито в падащото меню-дали това не означава, че готвят изненада с нови, по-ниски ласт минит цени? Simple Smile

# 95
  • В светлината на слънцето
Така като чета, онези които отричат Био гайа и изобщо пробиотиците явно хич не са наясно за какво точно става дума.  Thinking Първо - никога не се дава по време на вирус, защото не върши работа. Пие се месец по-рано, за да има ефект и то по определена схема. И не, не помага за зимните грипни щамове. То си е точно за летните ентеровируси. Освен това не се пие заедно с аб, защото аб-то потиска действието на пробиотика. И не, не изнежва ни най-малко, защото става дума за естествена бактерия, а не за лекарство. Тоест за нещо, което спомага работата на стомаха и предпазва от лошите бактерии - обяснено на по-популярен език. Пробиотици има в киселото мляко например. Прочутата Lactobacillus Bulgaricus е именно такава полезна бактерия. Абе най-добре прочетете ето тук и не говорете повече глупости.
http://www.jpi-probiotics.com/bg/probiotics.php

# 96
Лулумба,  съгласна съм с теб  Peace
Изписва се обаче и при лечение с АБ за възстановяване на чревната флора, т.е.в такъв случай  е по- скоро съпътстващо АБ- ка лекарство

# 97
  • София
Така като чета, онези които отричат Био гайа и изобщо пробиотиците явно хич не са наясно за какво точно става дума.  Thinking Първо - никога не се дава по време на вирус, защото не върши работа. Пие се месец по-рано, за да има ефект и то по определена схема. И не, не помага за зимните грипни щамове. То си е точно за летните ентеровируси. Освен това не се пие заедно с аб, защото аб-то потиска действието на пробиотика. И не, не изнежва ни най-малко, защото става дума за естествена бактерия, а не за лекарство. Тоест за нещо, което спомага работата на стомаха и предпазва от лошите бактерии - обяснено на по-популярен език. Пробиотици има в киселото мляко например. Прочутата Lactobacillus Bulgaricus е именно такава полезна бактерия. Абе най-добре прочетете ето тук и не говорете повече глупости.
http://www.jpi-probiotics.com/bg/probiotics.php
Не че ги отричам, сигурно действат в някои случаи, но не мисля че са панацея срещу летните ентеровируси, защото ако беше така нямаше да има летни ентеровируси.  Под изнежване имах предвид стремежа да отглеждаме децата в стерилна среда. Напр. да не давате плодове, защото може някой може да ги е пипал с ръце.
Редактирах се малко, за да не се обиди някой, защото не искам да споря - всички правим за децата си това което смятаме за най-правилно и трудно някой може да ни убеди в противното

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 22:48 от Елл

# 98
  • Под гъбата
Момичета, някой да е разузнал, на чия фирма е производство онзи невероятен шоколадово какаов, маслен кекс на сутрешната закуска?  Сутрин ставаха опашки за него и рядко стигаше до по късно закусващите. Толкова беше приятен за хапване, с кисело мляко и кафенце че като се сетя Blush Blush
Тази година се разминахме без ентеровирус, но желязно правило беше миенето на ръце и старателно забърсване на приборите. За чашите като ми наля бармана една водка в чаша с розово червило, пиехме само в картонените. Не слагат явно препарати в миялните си машини, а това директно ме съмнява в измиването им.

# 99
  • София
Лулумба,  съгласна съм с теб  Peace
Изписва се обаче и при лечение с АБ за възстановяване на чревната флора, т.е.в такъв случай  е по- скоро съпътстващо АБ- ка лекарство
Точно така!И даже не трябва да е свършил курса на аб и се започва с био гайя.Чрез възстановяването на нормалната бактериална флора,впоследствие се повишава имунитета и така повлиява благоприятно и при вирусни и бактериални инфекции.Не е само за летните ентеровируси.

# 100
  • Sofia
В био гайя не се съдържа Lactobacillus bulgaricus.
Мнение на лекари е, че е по-добре да се приемат български пробиотици.

# 101
Момичета, темата е станала за Здравния.  Не отричам пробиотиците. Използвам ги за цялото семейство.  Но тук говорим за почивка на море в даден курорт.

# 102
  • В.Търново
Момичета, темата е станала за Здравния.  Не отричам пробиотиците. Използвам ги за цялото семейство.  Но тук говорим за почивка на море в даден курорт.
Не съм съгласна!Ами нали стана въпрос,че в Албена има действащ ентеровирус,как да няма нищо общо.......?!На някои им предстои почивка там и е добре да се информират и да получат съвет от някои хора,минали през това вече!

Кои са българските?

# 103
  • Луната ни пази
Не съм съгласна!Ами нали стана въпрос,че в Албена има действащ ентеровирус,как да няма нищо общо.......?!На някои им предстои почивка там и е добре да се информират и да получат съвет от някои хора,минали през това вече!

Кои са българските?

Здравейте! Виждам сте разразили голяма дискусия:) По този въпрос- давам пробиотици, но моето дете, както и цялото семейство ядем много плодове и зеленчуци, които сами си произвеждаме. Росина, на детето давам Ентеросан- основен за деца, а аз пия Ентеросан- основен. Това е БГ пробиотик, според мен върши работа (аз имах друг стомашен проблем и успях да го регулирам) и е 6 пъти по- евтин о Био ГАя.
Иначе по въпроса за Албена- до тук всичко ни харесва, нямаме почти никакви забележки. А децата са много щастливи и доволни!

# 104
Здравейте момичета, ето че нашата почивка също наближи - от събота ще бъдем в хотел Ком. Но се сетих да попитам нещо - има ли в Албена КАРАОКЕ в някой бар или ресторант. Ще ви бъда благодарна за информацията.
Желая ви хубав и спокоен ден!!

Общи условия

Активация на акаунт