Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 062
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Цената на Добротица миналата година беше 78лв(от 12-19.Юли) с ранните записвания. Момата от визит ги качваше офертите докато ние правихме резервацията по телефона. Peace
Иначе и ние тази година се отказахме от Албена, вече имам резервация за друг курорт с не по малко хубав плаж, е може би не толкова голям но плитичък и най вече чист.   sport027

# 691
Цената на Добротица миналата година беше 78лв(от 12-19.Юли) с ранните записвания. Момата от визит ги качваше офертите докато ние правихме резервацията по телефона. Peace
Иначе и ние тази година се отказахме от Албена, вече имам резервация за друг курорт с не по малко хубав плаж, е може би не толкова голям но плитичък и най вече чист.   sport027

Бързо издай  Wink

# 692
Искам Албена все още заради чистия плаж, пързалките в басейните, влакчето (голямата обожава да се вози на него) и вечер детето намира много хубави люлки и пързалки из центъра-за това. Не съм убедена,че ако отида другаде  ще намерим толкова чист плаж( в България). Така или иначе ще ни е за последна година явно, освен ако не се опаричим в бъдеще. Mr. Green

Judy , и на мен ми се ходи на Бяло море,ама не всеки има възможност. Tired Например който живее в София и Западна България му е по-лесно да палне и да слезе надолу, ама я питай тия, дето сме по центъра на Бг или към изток-колко ти струва само пътя да слезеш с кола до Бяло море? Или пък дължината на пътя с малки деца? Казвам го, понеже ще кажеш-ама то цените същите като Албена почти.  Wink

И аз заради плажа и зеленината я харесвам, както и заради възможността децата ни да се забавляват и да се разхождат извън хотела, да караме рикши и колело, многото люлки и Варна в близост. И нито съм я отписала, нито ще я отпиша от дестинациите си Албена.
Ако ходим на море или е там или извън България.
...................
Той и пътят не е толкоз много в повече до Бяло море. Ходили сме с малки деца. Търпи се. Важно е да имате климатик, обаче. Останалото- няма проблеми. Без да съм в южна България даже. През 2010 г. децата спаха в колата половината време, не го усетиха. А ние със съпруга ми обичаме много да пътуваме.
До Албена ми е три часа, надолу- шест или повече, зависи къде отиваме. Не са ни проблем точно тези разлики.
А на нас не ни доскучава. Напротив, ако морето ми е топло и мога да плувам, не знам как може да ми доскучее.  Laughing А и обикаляме много. И когато сме в България и когато не сме.

# 693
Не знам  как я гледате тая Азалия ама цената и е 140лв. на човек на ден. За тия пари има много по добри предложения мисля Shocked

Е то Фламинго гранд мисля,че беше  на тези цени-хубава храна,голяма стая.

# 694
  • Варна
Разликата м-у нас , Гърция и Турция е огромна ,ние имаме 200-300 км. крайбрежие с десетина курорта.Те имат десетки хиляди километри(Гърция=13 000 км ),хиляди острови и курорти и сигурно стотици хиляди и милиони къщи за гости,хотелчета,бунгала,къмпинги...................Не трябва да се съмняваме че Адриатическо море,Далмация,Турската Ревиера ,а защо не и Хавай,Бора Бора,Таити и къде ли не още са далеч по красиви,топли,богати и ..................какво ли не още от нашето си Черно море.Да не забравяме и че за югозападна Бг и за най големите ни градове София и Пловдив най-близкото море е гръцкото,а до нашето и една свясна магистрала няма още и  влака е 9 часа.При нас на Албена морето се стопля чак юли и втората половина на август пък''се обръща'' и почва да духа.Ама то и гроздето е някой път кисело.За нас ,които живеем в Източна БГ до гръцкото море са най малко 600 км.Т.е. с обиколките поне 1 500 км.Тоест само за гориво най-малко 300 лв.Студио за 2ма са най малко 40 евро/ден , сметнем и храненето,което е долу горе като цифри както у нас само че не в лева, а в евро..............................
Като се сложи всичко на кантара се разбира защо лятото и Албена и Кранево  ,а и другите ни курорти с прекрасните си плажове ,са пълни,колкото и недостстъци да имат.

# 695
.........
Като се сложи всичко на кантара се разбира защо лятото и Албена и Кранево  ,а и другите ни курорти с прекрасните си плажове ,са пълни,колкото и недостатъци да имат.

202uu

Не знам  как я гледате тая Азалия ама цената и е 140лв. на човек на ден. За тия пари има много по добри предложения мисля Shocked

Там е проблемът, нито са много предложенията, нито са непременно по-добри. Само така изглеждат офертите на пръв поглед, но като се разгледат задълбочено и като се сложи всичко на кантара, както казва peterky, излиза съвсем друга равносметката. 

# 696
Май не сте ме разбрали правилно. Не сравнявам нашите курорти с тези в Гърция и Турция, далеч съм от тази мисъл. Казвам само че в тази Азалия цената е 140лв. на човек на ден и това е малко множко според мен. Цената я сравнявам например с 5* Марина в Дюни където например ще почиваш райски за 156лв на човек на ден. За Азалия има много противоречиви мнения,за Марина и въобще Дюни като комплекс няма нито едно лошо мнение Hug

# 697
  • София
Май не сте ме разбрали правилно. Не сравнявам нашите курорти с тези в Гърция и Турция, далеч съм от тази мисъл. Казвам само че в тази Азалия цената е 140лв. на човек на ден и това е малко множко според мен. Цената я сравнявам например с 5* Марина в Дюни където например ще почиваш райски за 156лв на човек на ден. За Азалия има много противоречиви мнения,за Марина и въобще Дюни като комплекс няма нито едно лошо мнение Hug
Не малко множко, а мноооого множко  Laughing за скромните възможности, които предлагат повечето хотели в Албена. А за Азалия да не говорим. За тези пари в Турция има далеч по-добри оферти заедно с пътя, с всичко. Хайде стига сме се лъгали. За единия пясък не може да работиш 2 месеца, та да отидеш за една седмица да се свреш със семейството си в някакво измислено очукано хотелче и да чакаш на благоволението на камериерките да ти сменят чаршафчето поне веднъж в седмицата.

# 698
  • В.Търново
Но има пък водни пързалки и минерални басейни,което е + за мен.Няма ли водни пързалки...остава назаден план.Лошото е,че почти всички хотели в България нямат водни пързалки и губят според мен от това.В Турция почти всички хотели са заложили на това.Като повдигнах няколко пъти въпроса за Аквапарк във Фейсбук и написаха,че евентуално другия сезон 2013г. ще има Аквапарк.Ще видим....

# 699
Ооо, пързалките ще ги преглътна  Laughing Ако го докарат на аквапаркове като турските, то и цените биха били като техните. Тогава пък ще ревем, че ни е скъпо. Роси, както и да го гледаме, не може да се сравнява хотел три звезди и такъв с пет. В интерес на истината, турските тризвездни не са за препоръчване и почти никакви екстри не предлагат. А, тук из морските теми ние основно такива по нашето море коментираме.
На нас предните две години ни беше лесно, щото си знаехме - ограничавахме си избора между Сенди и Добротица. А, сега - групата не ще пак там, че много се повтаряме вече.... и три седмици няма избиране ... Накрая пак ще се се спрем на тестваното, да се свършат мъките ни  Laughing А, с разликата в цената с въпросната Азалия, ще си направим и една кратка августовска почивка.

# 700
Не малко множко, а мноооого множко  Laughing за скромните възможности, които предлагат повечето хотели в Албена. А за Азалия да не говорим. За тези пари в Турция има далеч по-добри оферти заедно с пътя, с всичко. Хайде стига сме се лъгали. За единия пясък не може да работиш 2 месеца, та да отидеш за една седмица да се свреш със семейството си в някакво измислено очукано хотелче и да чакаш на благоволението на камериерките да ти сменят чаршафчето поне веднъж в седмицата.

И аз мисля така. Ако трябва да се набутаме в една стая четири парчета за само една мижава седмичка и трябва да дам двумесечното си възнаграждение и да се законтрим само в хотела, без да си позволяваме разходки навън всеки ден, не бих го сторила, ще организираме друг тип почивка, явно тази не е по джоба ни, а ние предпочитаме да се побираме в него. Двумесечни доходи ще прежаля извън БГ, лично аз. Тук сме видели почти всичко, бихме предпочели нещо по- интересно.
Избор поне вече има- за всеки вкус и всеки джоб.

Вие тук тризвездни с петзвездни хотели ли сравнявате? Таз Азалия колко звзедна е, че не съм се заглеждала? Май четири беше? Ако е така- безсмислено е. Лично аз няма как да сравня 140.00 лв. на човек /ако е тази цената/ със 120.00 лв. за четирима души в две отделни стаи миналото лято.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 10:09 от Judy

# 701
  • Варна
[quote
Казвам само че в тази Азалия цената е 140лв. на човек на ден и това е малко множко според мен. Цената я сравнявам например с 5* Марина в Дюни където например ще почиваш райски за 156лв на човек на ден.
[/quote]
Ами то затова сетне ги виждаме  на ласт минит на половин цена.Много е хубава идеята да се почива райски ама колко семейства дават 3-4 000 лева за седмична почевка и то в БГ ,а не излизат навънка.И как се пълни цял хотел с такава оферта и то 100 дни.Колко скъпи чужди туристи идват-те са или от пенсионите фондове или пиянски туризъм.А и колко други хотели има от Дуранкулак до Резово.

# 702
  • Варна
Цитат на: Judy linkда
120.00 лв. за четирима души в две отделни стаи миналото лято.
[/quote

Сподели къде,какви са плюсовете и минусите,
това е ценото на форума,не да си чешем езиците с безмислени умувания.

# 703
Цитат на: Judy linkда
120.00 лв. за четирима души в две отделни стаи миналото лято.
[/quote

Сподели къде,какви са плюсовете и минусите,
това е ценото на форума,не да си чешем езиците с безмислени умувания.

О, аз съм споделяла, но темата, за жалост, се превръща в говорилня и вместо да споделяме опит, става какво някой друг предложил, за което си има други пък теми- напр. теми затова, къде ще прекараме лятото. Нека там се дават предложения, а тази тема да си остане.

Аз си пиша за Албена, съответно миналото лято платихме за две свързани стаи в "Магнолия" толкова на олинклузив, като двете деца бяха под 12 г., съответно бяха безплатно. Получи се цена от две единични стаи, та общо две по 62 лв. Ми аз това на такава цена не съм го срещала и ми е изключително тънко, пък и недоволна не съм нито от храната, нито от поддържането на стаите ни. Писала съм- румънци, руснаци не ми пречат. Хора като хора. Едно е сигурно, ние не сме по- красиви.  Laughing Избрахме началото на септември, за да може наистина да си починем и да не се тикаме в навалици и човешка гмеж, понеже не обичаме. Нито опашки имаше в ресторанта за храна, нито липса на места за паркиране. Имаше си шезлонги по плажа и басейна и си беше наред. И разходките си правехме им курорта и околните места, както си бяхме планирали.
Ако ще даваме въпросните 140.00 на човек за ден, ще задуем за чужбина сто процента. На по- топло море и да видим нови неща. 

# 704
Е, то септември естествено и цената ще е тънка, и навалица  и гмеж няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт