Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 064
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
rosinauzunova, много благодаря за предложението за хотел Азалия!!! Изглежда супер и е на добра цена. А дали наистина водата в басейна през лятото е 37 градуса? Дано да не е  Praynig, защото басейна ще е неизползваем в жегите. Това е единственото притеснително, което забелязах, всичко друго е супер - джакузита на плажа, минерална вода, супер пързалки Simple Smile Изглежда страхотно място!

И на мен ми харесва, ама много скъп ми идва  Cry
Иначе сме ходили март месец, много вкусна беше храната  Peace

# 676
  • София
През март не сте влизали в морето, нали..? Дали някой може да каже дали дъното е каменисто и твърде стръмно? В басейните наистина ли е 37 градуса?

# 677
През март не сте влизали в морето, нали..? Дали някой може да каже дали дъното е каменисто и твърде стръмно? В басейните наистина ли е 37 градуса?

Не, не пихме толкова  Joy
Нямам идея как е брега, но и мен ме вълнува  Peace

# 678
Там плажът е хубав, граничи с този пред Слънчев ден.

# 679
  • Sofia
Азалия я гледам от две-три години и й се назлъндисвам. Някъде из форума мин.лято четох не особено възторжени отзиви и се успокоявах, че не съм пропуснала. Но може и да бъркам, ще трябва да се потърси инфо. На фона на Албенските дивотии изглежда примамлива и заслужава внимание.

# 680
Да вметна нещичко за Азалия и Св.Константин и Елена.
Азалия го знам още от времето, когато го строяха. Народът се възмущаваше, че го строят направо върху пясъчната ивица без оглед на строителни и архитектурни норми и правила. Както и да е, вдигнаха го там върху плажа. На гърба на Азалия се пада улицата, на която се намират поч. станции на БНБ (разкошна) и на Мин.съвет (тя е последната преди бариерата с комплекса "Слънчев ден"). Тези станции се намират в горската част на Дружба, стара гора, дебела сянка, много приятно съчетание от гора и море. Азалия обаче няма едно дърво и никаква сянка, понеже е върху пясъка. За съжаление примера с безразборното строителство на Азалия е само един от многото, с които развалиха иначе спокойния, подреден и зелен курорт, какъвто беше Дружба в соц-времената.  

Да, плажът е хубав, аз съм била няколко пъти в станцията на Мин.съвет, за последно 2005 г. мисля и помня добре, че плажът отпред си е екстра. Надявам се, че го поддържат чист. Но имам спомен, че морското дъно е каменисто.

elsi, Св.Константин и Елена и Слънчев ден се посещават най-много от руснаци. Аз съм чела отзивите им за хотели там в www.otzyv.ru/ и ми бяха достатъчни да добия представа за нивото на инклузива и качеството на храната.

# 681
На Слънчев ден никак не е плитък и подходящ за деца брега, това лято бяхме там, съжалявам, че не помня хотела, пред който се "опнахме"  Mr. Green, но беше много дълбоко, като капак имаше огромни вълни....въобще не пуснах дребната.
След Албена и плажа Нестинарка този плаж там въобще не  ми хареса.

# 682
Е така го помня и аз морското дъно там, каменисто и не е плитко, не е подходящо за деца. Пясъкът мисля, че е малко по-едър.

Както и да сравняваме плажовете, пясък, морско дъно, подходящо ли е за деца и т.н., все стигаме до общоизвестния факт, че албенския плаж е най-хубав по изброените критерии. Да не говорим, че е толкова широка пясъчната ивица на Албена, че има по 10 реда чадъри и още свободно място. Такъв плаж мисля, че няма друг в БГ, без да претендирам за точност, де.
То добре, че е природата в Албена, иначе досега да се беше затрил този курорт.  Mr. Green

# 683
Такъв плаж мисля, че няма друг в БГ, без да претендирам за точност, де.
То добре, че е природата в Албена, иначе досега да се беше затрил този курорт.  Mr. Green

Има друг такъв широк плаж- Нестинарка  Peace

Права си, че само плажът крепи Албена.
Като гледам обаче колко много хора предпочитат басейните пред плажа /което е нелогично според мен/, Албена ще трябва да се позамисли сериозно, но аз това вече съм "и" го казвала  Joy

# 684
колко много хора предпочитат басейните пред плажа /което е нелогично според мен/,

И за мен е нелогично. Някак си не ми е естествено да отида на море и вместо плажа да ползвам басейн. Нали сме отишли на море...
Няма да повдигам отново и въпроса за хигиената в басейните, аз се сдобих с очен конюнктивит след последния си досег с такъв басейн. Мисля, че който иска да се наслади на почивка с басейн, чист и поддържан, трябва да ходи в спа хотел, както Джуди спомена, че ще ходи в Девин.

# 685
Всеки- с предпочитанията си. Не мислете онези, с по- различните такива. Не се поставяйте на мястото им- няма смисъл. И аз не приемам това, което други харесват, но не им се чудя. Всеки да си гледа и удовлетворява неговите нужди.
Ние пък не ходим на "море", а на "почивка".
В нашето море рядко се къпем- мръсничко ни е и студеничко. Не обичаме да лежим и да се печем на плаж, никой не обича от нас. Отиваме за да плуваме, да сменим мястото, да подишаме друг въздух, да се поразходим и разнообразим, да се отпуснем и да се поглезим според личните си разбирания и нужди.
Плажът го ползваме основно да си направим огромен пясъчен град с малкия на брега. Миналогодишните ни имаха даже замък с околни села и ниви разорани, с кладенци за напояване.
В Бяло море, обаче, ни беше и чисто и достатъчно топло /поне на мен/, та от там не излязохме пък. А там има толкова рибки и скали, удоволствие е да се къпеш и гмуркаш и около себе си да ги гледаш. Населението в този форум се уби да се ужасява на морските таралежи, а за нас те си бяха атракция, събирахме раковини от мъртви такива и си аранжирахме с тях аквариума и закритата тераса. Като сложиш и една маска с шнорхел направо се забравяш. Аз така нагълтах веднъж вода там, да покажа на големия нещо, но буквално забравих, че сме под водата и му соча с пръст и поемам въздух да му кажа... на 3 метра поне дълбочина.  Laughing Нагълдах се със сол и йод! През ушите ми чак излезе.
В нашето море това не съм го намирала.
За нас не е проблем да почиваме и в Девин и в Албена. Но в Девин не сме ходили и искаме да посетим много места, където не ни е стъпвал кракът, а Албена я знаем наизуст с околностите вече. Зависи от настроението ни също. Писах, че можем да наминем и към Албена, ако ни пасне. Ако не ни- няма да идем и толкоз.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 11:17 от Judy

# 686
  • София
След като пред всеки хотел са разположили басейн, значи посетителите искат да го има и имат нужда от него. Досега не съм анализирала защо е така. Лично аз, тъй като все мисля за детето, държа да има басейн. Колкото  е по-атрактивен за деца, толкова по-добре. Мисля, че децата не могат да плуват и да се забавляват така в морето, както в басейните. Морето не е така безопасно като басейна и рядко съм виждала дете да кисне дълго в морето без надзор. Но плажа също има предимства - вълните и пясъка. Нашето семейство има нужда и от басейн и от плаж.

# 687
Не знам, ама аз с всичките си проблеми, все ходим по нашето мръсно черноморие и никога от море не съм хващала нещо, докато от басейни-редовно. Умирам да се топна в някой басейн,ама не вярвам,че съществува такъв, от който да не развиеш поне гъбички, да не говорим за друго-най-малкото заради химията, която хвърлят вечер за пречистване на водата.
Искам Албена все още заради чистия плаж, пързалките в басейните, влакчето (голямата обожава да се вози на него) и вечер детето намира много хубави люлки и пързалки из центъра-за това. Не съм убедена,че ако отида другаде  ще намерим толкова чист плаж( в България). Така или иначе ще ни е за последна година явно, освен ако не се опаричим в бъдеще. Mr. Green
Елл, ела да видиш моята дали не може да се забавлява в морето....прави го по-добре от колкото в ледената вода на басейна. Обожава вълните, да скача на тях с баща си или с мен. В морето я пускам да кисне свободно, докато в басейна ходех да я вадя, беше посиняла и зъзнеше.
Judy , и на мен ми се ходи на Бяло море,ама не всеки има възможност. Tired Например който живее в София и Западна България му е по-лесно да палне и да слезе надолу, ама я питай тия, дето сме по центъра на Бг или към изток-колко ти струва само пътя да слезеш с кола до Бяло море? Или пък дължината на пътя с малки деца? Казвам го, понеже ще кажеш-ама то цените същите като Албена почти.  Wink

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 17:23 от мишка върху книжка

# 688
... и на мен ми се ходи на Бяло море,ама не всеки има възможност. Tired Например който живее в София и Западна България му е по-лесно да палне и да слезе надолу, ама я питай тия, дето сме по центъра на Бг или към изток-колко ти струва само пътя да слезеш с кола до Бяло море? Или пък дължината на пътя с малки деца? Казвам го, понеже ще кажеш-ама то цените същите като Албена почти.  Wink

Е, сигурно няма да ви е повече от 600 км. Ние до Албена почти толкова пътуваме  Mr. Green Ама въпреки, че е по-студено, ако пропусна нашето море все едно не е било лято. Различно е. Ние до нашето ходим да се забавляваме с приятели, а на Гърция да си починем Laughing Там повече от 3-4 дни не издържаме. Доскучава ни.

# 689
Не знам  как я гледате тая Азалия ама цената и е 140лв. на човек на ден. За тия пари има много по добри предложения мисля Shocked

Общи условия

Активация на акаунт