Щастието в Европа

• 8 870
  • 117
  •   1
Отговори
# 30
Пипинс, мен малко ме съмнява българите да са най-нещастните в световен мащаб.  Thinking В края на краищата в България няма война, мор като в Сомалия например, и т.н. Затова и написах, че всички тия изследвания са субективни.
Ако не се лъжа точбо проучването на Икономист определи Бангладеш като страната с най шастливите хора. В този ред на мисли най вероятно ако неопределен брой поколения преди теб са живели в бедност, войни и мизерия, средното имущество е сламен покрив и дървен хаван, а смъртта- ежедневие, сигурно щастието се измерва в това, че си се събудил, че си жив и че си се нахранил.
Докато живеейки в България хем не си на много богато място, хем си на една ръка разстояние и на един час полет от доста по богати страни, та с две думи контрастът действа леко депресивно.
Според мен лично тези изследвания- когато са проведени от авторитетни източници- са възможно най обективни, доколкото изобщо е възможно.
Моя приятелка от Ю.Америка в началото у нас беше много впечатлена точно от това- мърморят и се оплакват хора, които бутат пълни колички в Пикадили, и то не с мляко и хляб, а с маскарпоне и продукти за суши.
Днес баща ми изнесе цяла гневна тирада, защото сафридът бил станал 12 лева, а да не казвам, че вчера изхвърли една почти пълна тенджера  Rolling Eyes

# 31

Докато живеейки в България хем не си на много богато място, хем си на една ръка разстояние и на един час полет от доста по богати страни, та с две думи контрастът действа леко депресивно.

За какво ти е да летиш 1 час, в страната е пълно с много скъпи коли и палати в мутробарок  Rolling Eyes Контрастът го има в страната.

# 32
Нямах точно това предвид, по скоро се опирам на мненията тук във връзка с емиграцията. Често чета, че хората мечтаят да живеят в град/страна с по чисти или добре асфалтирани улици, повече градинки, по хубави коли, по добра работа и т.н.
Мутробарокът през три улици по скоро ги дразни и прави нещастни.

# 33
Форестър, знаеш ли, просто нямаш самочувствие ....... но и  аз съм на това дередже, имам познати които даже няма и да разберат, какво искаш да кажеш, като майка ми, жена от класа - та разправям и аз такива дивотии като твоите оплаквам се и тя ми вика - честно, не мога да разбера, какво искаш да ми кажеш, мъча се мъча се и не проумявам, та тя не може да си представи че някой ще я гледа от високо ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е ОТ България и тогава схванах, че повредата е в мен, даже ме досрамя от думите ми hahaha не отричам, че няма всякакви хора, но ти ако си със самочувствие, ставаш без да искаш сляп и глух за негативите, но насила не става, жалко, при нас се получава малко  - гузен негонен бяга...........и така пропиляваме хиляди шансове в живота.

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 00:17 от kailid

# 34
охх ooooh! ooooh! ooooh!
Тук не иде реч за имане или нямане на самочувствие Naughty
Иде реч за факти Naughty Страната ни е много зле/особено през последните 2 години Naughty/
Хората обикновено се интересуват и питат неща от сорта каква е минималната заплата,каква е средната,какви са пенсиите,социалните помощи,помощите за майки и още 69 милиарда други неща Naughty Naughty Naughty Naughty И като ги светнеш за какво иде реч,би било твърде налудничаво според мен в същото време да демонстрираш велико самочувствие Naughty Айде нема нужда Naughty Такова може да показвате в албания и македония Laughing
Някои персони по-горе определиха размишленията ми като смешни,ама пак казвам понякога,както в случая,не иде реч за мнение и размишления,а за факти Naughty Naughty Пък на някои персони като не им изнася голата истина,могат винаги да си определят фактите като смешни Naughty
А за госпожътъ с ник 10,да не си мисли,че гледам само от прозореца на родния си дом Naughty
Всъщност работя и с чужденци,ама не смятам да се обяснявам Naughty
Не говоря наизуст като вас Naughty Много добре знам какво е отношението на хората от развитите страни към нас Naughty

И с каквито и мисли да се успокоявате,за тях винаги ще си останете бедняците от България,които са отишле някъде си,за да могат да преживяват Naughty Naughty Това е ясно и на малките деца Naughty

# 35
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
И с каквито и мисли да се успокоявате,за тях винаги ще си останете бедняците от България,които са отишле някъде си,за да могат да преживяват. Това е ясно и на малките деца
Човек където и да отиде да живее може да се чувства щаслив. Това много зависи от обкръжаващата го среда. Много съм размишлявал защо не съм могъл да постигна това нещо в България, а го направих в далечна Испания. И тук има безработица и други отрицателни неща, но не е като в България. Тръгнал съм от нулата, спал съм под мостовете и в приютите. Работил съм какво ли не за да стигна до работата която съм желал и работил и в България. Имам добри доходи, прекрасен дом, любяща жена и добри приятели. Всяка седмица се отдавам на хобитата си футбол и риболов. И не се чувствам човек втора ръка. Хората казват "За да се докажеш не го прави само в къщи, а го направи и навън". Аз го доказах и в Испания. Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 36
Кайлид, много хубав пост, макар че остана неразбран от този, към когото беше насочен  Peace
Оставам с извода, че Форестър си прави генералните умозаключения на база отношението на чужденците, с които работи, към него. Което изглежда, че не е никак хубаво. Но едва ли защото е българин, а по-скоро заради начина му на разсъждение и липсата на самочувствие + ниска себеоценка. Е, ако ти се възприемаш за втора ръка човек, и другите така ще те възприемат, това е стара истина  Peace

# 37
Форестър и бедността няма нищо общо, та я виж гърците, какви са вирнали носове по Европа, пък в каква криза са, латинците и те, въобще и бедни и богати има навсякъде, в чужбина има и доста заминали заможни българи и тн. не само отишли да берат череши. И да не забравяме, че днес имаш утре не  и тогава....... от опит говоря.

# 38
  • на брега на морето
Много фантастика ли четеш, много сапунки ли гледаш или си вярваш?  Rolling Eyes
Така ги виждам нещата. Не виждам нищо лошо в изказването на различни мнения. Разбира се постът ми е леко хумористичен, но като цяло има доста истина в него. Живеем тук от години, още от началото и до днес работя. Изказванията ми са базирани на наблюденията над колеги, клиенти, съседи, и вообще цялата общност в района. Сервитьорките чуват и виждат доста неща...

# 39
Вярно има доста истина в поста ти, макар че трябва да се приеме от хумористичната му страна  Laughing

# 40
  • на брега на морето
Мда, тук започнах да оценявам богатството и красотата на черния хумор. Laughing

# 41
От разсъжденията на Форестър оставам с впечатлението, че да си нещастен и с ниско самочувствие е едва ли не някаква специфична българска черта, която с нищо не може да се промени, независимо къде живее човек и какво е постигнал  Thinking

Французите  май са някъде в горната част на класацията по щастливост, но пък са и на едно от първите места и по песимизъм. Не страдат от чувство за малоценност, нито пък са чак толкова за оплакване, но пък са известни като вечно недоволстващи  - справка, честите стачки

И както уж са щастливи, защото особено добре разбират от изкуството да се живее, доста хора около мен се оказва, че страдат от депресия. Едва откакто дойдох тук разбрах, че това си било истинска болест, а не някакво временно състояние.

# 42
До колкото знам франсетата са на първо място в Европа по брой депресии.Не мога да си го обясня много този факт.

# 43
Човек където и да отиде да живее може да се чувства щаслив.
Огромна заблуда Naughty Но е лесно да го кажеш от Испания и от позицията на реализирал се там Naughty НО както казват и други персони в темата-да не правим глобални обобщения и заключения Wink Освен тУЙ бих казАл,че Испания е единствената европейска стрънъ със съвсем друг манталитет-по-народен,по-добронамерен и отворен към чужденци и т.н. Naughty Naughty А и като бонус е факта,че испанският е супер елементарен език Naughty Naughty затУЙ почти всички българи са тръгнале към Испания Naughty Naughty Naughty

Цитат
Това много зависи от обкръжаващата го среда.
Тук си прав Naughty Всичко зависи от средътъ и от обстоятелствата Naughty Naughty от късмета и така.... Naughty

Цитат
Много съм размишлявал защо не съм могъл да постигна това нещо в България, а го направих в далечна Испания.
И стигна ли до някакъв отговор newsm78

Цитат
Тръгнал съм от нулата, спал съм под мостовете и в приютите. Работил съм какво ли не
Ами това повод за гордост ли е,че го казваш?Интересно ми е с ясното съзнание,че това те чака ли замина?Не всеки би се унизил толкова Naughty

Цитат
за да стигна до работата която съм желал и работил и в България.
Значи всичките тези години в Испания са загубено време.Минал си през какво ли не,за да работиш това,което си работИл в България години преди тУЙ Naughty

И един въпрос,ако не е много личен-твоята грация да не би случайно да е испанска Laughing

# 44
Те тези факти са май само в твоята глава...

Общи условия

Активация на акаунт