Щастието в Европа

• 8 883
  • 117
  •   1
Отговори
# 15
Forrester69 не прекали ли малко с броя на заканващите се човечетата  Grinning
поста ти няма да го коментирам, но искам само да ти кажа, че понякога е по-добре да започнеш всичко от нулата, отколкото да се притесняваш да си носиш на работното място обяд от вкьщи, защото ще те помислят за селянин. Една такава интересен тема се обсаждаше в клюкарника, ако се чудиш какво имам предвид.

# 16
Форестър69, на някакви медикаменти ли си  - имам чувството, че пишем от отделни вселени. Надявам се да не живееш  далеч от родното място, с толкова негативизъм сигурно би имал доста разклатено здраве.

# 17
Например в Швейцария водата на тоалетната не се пуска след 10 ч. Smile

преди два дни се върнах от Швейцария,ама не забелязох такова нещо Joy

явно не са те хванали като си го правила. Ние българите не сме от най-дисциплинираните и не обръщаме голямо внимание на правилата за обществен ред  Joy

сега сериозно, описано е в книгата, може да го прочетеш. Ако мислиш че не е вярно, пиши на писателя.

E,хайде сега,не мога да допусна,че в една цивилизована страна може да има такова нещо.
Авторът обяснява ли какви са причините за това? Ти представяш ли си по хотели и ресторанти ако има такава забрана какво ще е от хигиенна гледна точка.
Другия вариант е в някой забутано селце от 20 човека кмета да е решил да вкара такава забрана,но това не значи,че в цяла Швейцария е така.Логично погледнато е невъзможно.Няма ли някой живеещ в Швейцария да каже нещо по въпроса.

# 18
  • на брега на морето
Сега имам една група исландци редовни клиенти(работят временно тук). Наистина са едни от най-щастливите хора, които съм срещала. Излъчват едно такова спокойно щастие.
Живеем в Норвегия. Като цяло повечето норвежци са щастливи, особено тези, които разполагат с доста пари. Разбира се има и потиснати, и в депресия, но обикновено са от бедните, най-често жени, дето работят кофти работа и тъй като са бедни не могат да си намерят "добра партия". Затова накрая се женят я за някой англичанин, я латино или ако искат да скандализират- черен. Богат норвежец-нещастен сякаш не съм виждала досега, или поне не се сещам. newsm78
И за кво ли да е нещастен? Има прилежна жена(дама), минимум 3 деца, много роднини и приятели, голяма къща, яхта, нова кола, отделно хите(хижичка в планината или лятна къща на морето) и т.н. Лятото отмаря цял месец на някой топъл остров, зимата кара ски(или ходи на круиз), всеки петък се напива, на работа по цял ден пие кафе, говори по телефона и в 4 часа вече е облечен, заключил и дим да го няма.  atwork Вообще живот...
И много спортуват. Затова са щастливи. Почти всички си имат джим в тях или поне едно колело или пътека. А спортът е щастие и здраве.

# 19
Форестър, разсъжденията ти са смешни, но пък типични за теб. Обаче приеми факта, че смелите ти обобщения са крайно субективни и в повечето случаи не отговарят на реалността.
За да те приемат някъде, разбира се, че трябва да се "докажеш" и това не е запазена територия само за чужденците. Трябва да се "доказваш" и в родината - образование, работа, статус. А хората, които си правят крайно заключение за непознат само по държавата му на произход, не са от хората, които си заслужава да се познават - те не се интересуват от човека като мислене, характер, поведение и възпитание, а само от мястото му на произход. Елементарност.

# 20
Живеем в Норвегия. Като цяло повечето норвежци са щастливи, особено тези, които разполагат с доста пари. Разбира се има и потиснати, и в депресия, но обикновено са от бедните, най-често жени, дето работят кофти работа и тъй като са бедни не могат да си намерят "добра партия". Затова накрая се женят я за някой англичанин, я латино или ако искат да скандализират- черен. Богат норвежец-нещастен сякаш не съм виждала досега, или поне не се сещам. newsm78
И за кво ли да е нещастен? Има прилежна жена(дама), минимум 3 деца, много роднини и приятели, голяма къща, яхта, нова кола, отделно хите(хижичка в планината или лятна къща на морето) и т.н. Лятото отмаря цял месец на някой топъл остров, зимата кара ски(или ходи на круиз), всеки петък се напива, на работа по цял ден пие кафе, говори по телефона и в 4 часа вече е облечен, заключил и дим да го няма.  atwork Вообще живот...
И много спортуват. Затова са щастливи. Почти всички си имат джим в тях или поне едно колело или пътека. А спортът е щастие и здраве.

Много фантастика ли четеш, много сапунки ли гледаш или си вярваш?  Rolling Eyes

# 21
Например в Швейцария водата на тоалетната не се пуска след 10 ч. Smile

преди два дни се върнах от Швейцария,ама не забелязох такова нещо Joy

явно не са те хванали като си го правила. Ние българите не сме от най-дисциплинираните и не обръщаме голямо внимание на правилата за обществен ред  Joy

сега сериозно, описано е в книгата, може да го прочетеш. Ако мислиш че не е вярно, пиши на писателя.

E,хайде сега,не мога да допусна,че в една цивилизована страна може да има такова нещо.
Авторът обяснява ли какви са причините за това? Ти представяш ли си по хотели и ресторанти ако има такава забрана какво ще е от хигиенна гледна точка.
Другия вариант е в някой забутано селце от 20 човека кмета да е решил да вкара такава забрана,но това не значи,че в цяла Швейцария е така.Логично погледнато е невъзможно.Няма ли някой живеещ в Швейцария да каже нещо по въпроса.

потьрси на Интернет и ще видиш че имат такьв закон. Аз намерих това. Моето обяснение е че е страна на реда, а дали е логично или не това е друг вьпрос.
Switzerland - For tourists who goes a regular trip to take a pee at night must be aware of the laws imposed in this place. The Swiss must have excellent post-dinner bladder control because of this weird law. "Flushing the toilet in an apartment here in Switzerland after 10pm is actually illegal."
http://personaltravel.hubpages.com/hub/personaltravelgroup

# 22
Не разбирам защо някои персони се заяждат така,без нищо да съм им казАл,но явно е въпрос на възпитание Naughty
Госпожътъ не схвана ли от коментарите ми,че очевидно съм точно в родното си място newsm78 newsm78 Така че не се притеснявай Naughty От малкото хора съм,които са се реализирали в родния си град и си го харесват Naughty Naughty Naughty Naughty
Твърдо смятам,че е мнго по-престижно за един човек да се е реализирал в родното си място,а не да ойка насам-натам Naughty Naughty Naughty Naughty
Ама то е най-лесно да отидеш някъде наготово Naughty
Вместо да се потрудиш да направиш нещо сам Naughty Naughty Naughty
България е на тУЙ дередже само и единствено защото доста персони решават тактично да се изнесАт в чужбина,вместо да развият странътъ си заедно Naughty
За съжаление обаче малко Хора са с моето градивно мислене Naughty
Всеки гледа да се спасява единично Naughty

иначе благодАрим на някои хора от норвегия за отговора,макър че мен ме интересува най-вече отговор на последния ми въпрос от предишното ми мнение Naughty Naughty

# 23
незнам,не мога да чета на английски,не го разбирам тоя език.
Питах в Швейцарската тема,можеш да видиш там.
Може и да има някакви такива закончета,които датират от едно време,не споря,ама в 21 век да не си пускам водата в кенефа и то в Швейцария Joy

# 24
  • Paradise
незнам,не мога да чета на английски,не го разбирам тоя език.
Питах в Швейцарската тема,можеш да видиш там.
Може и да има някакви такива закончета,които датират от едно време,не споря,ама в 21 век да не си пускам водата в кенефа и то в Швейцария Joy

Ами ето какво са отговорили в швейцарската тема относно пускането на вода в тоалетната след 22 часа:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=523110.msg19546586#msg19546586

Законът касае тези, които живеят в апартаменти.
В нета има доста инфо по този въпрос (на немски, а и други езици).

В последните 3-4 години изследванията показвали, че българите сме най-нещастните (не само в Европа, а в световен мащаб):

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=28364 (2006 г.)
http://sagata.log.bg/article.php?article_id=8155 (2008 г.)
http://profit.bg/news.php?id=66648 (2010 г.)

http://yurukov.net/blog/2010/12/17/e-pa-kakvo-da-se-pohvalish/ - диаграма на "географията на щастието"

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 16:51 от Пипинс

# 25
Forrester69, аз пак не разбрах, тези заканителни човечета, някакъв характерен за теб стил на писане ли е. Като чета поста ти, има чувство че трябва да козирувам и да кажа yes Ma'm.

hahuhihi ако въпроса те вълнува пусни отделни тема, например странните порядки по света. Аз само го споменах като любопитен факт, нямах намерение да го обсьждам на дьлго и широко, а то май така се получи  Naughty

# 26
Пипинс, мен малко ме съмнява българите да са най-нещастните в световен мащаб.  Thinking В края на краищата в България няма война, мор като в Сомалия например, и т.н. Затова и написах, че всички тия изследвания са субективни. Можеш да хванеш един случаен човек на улицата и да ти каже, че е много щастлив и доволен, а вървящия след него да е нещастен и недоволен. И двамата не са представителни за цялата нация.
А това за пускането на вода в тоалетната след 22ч ... ако си в леглото тогава и си свършил работата преди това, няма да е проблем  Laughing Надявам се да не хапват диня късно вечер  Wink

Chrisimommy, той така си пише, с много и всякакви емотиконки, а между тях - не особено грамотно и разбираемо. Аз го чета по диагонал по тази причина.

# 27
Chrisimommy,просто ми стана интересно,не,че ме вълнува толкова,но в общи линии разбрах за какво става въпрос.

# 28
тази норма с пускането на водата е споменавана много.
в апартаменти, и нощем. съобразяване, какво да правиш.
в  София например в кооперацията на кръстницата ми в 22.30 асансьора спира да работи.
по същата причина.

форестър, евала как владееш материята за живота в чужбина и отношението към чужденците,  гледайки от прозорчето на родния си дом. едвам се сдържам да изпляскам 27 емотикона за по-убедително

# 29
  • Paradise
Пипинс, мен малко ме съмнява българите да са най-нещастните в световен мащаб.  Thinking В края на краищата в България няма война, мор като в Сомалия например, и т.н. Затова и написах, че всички тия изследвания са субективни. Можеш да хванеш един случаен човек на улицата и да ти каже, че е много щастлив и доволен, а вървящия след него да е нещастен и недоволен. И двамата не са представителни за цялата нация.

Аз не твърдя, че сме най-нещастните, различни изследвания (от незнайни университети, а доколкото си спомням и Economist бяха писали нещо подобно) се опитват да ни го вменят.  Съгласна съм, че всички тези изследвания и проучвания са субективни.

Общи условия

Активация на акаунт