В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 164
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Забравих да ви се оплача как ме нахокаха вчера... Simple Smile

Вчера докато бях в магазина на опашката, една баба ми вика: момиче, изправи му малко главата на това бебе, никога няма да се научи да сяда, станало на 5-6 месеца, държи го легнало...
Отговорих: Г-жо, може ли да не ми казвате как да си гледам детето?
а тя: как няма да ти казвам, лекар съм била, аман от безхаберни майки...
викам й : може би не сте толкова добър лекар, щом не можете да видите, че това бебе не е на 5-6 месеца, а на 3!
а тя: а, 3 месеца, 30кила го направила... хахахах (изсмя се така гадно, че чак всички на опашката я погледаха лошо)
Реших да не се занимавам с нея...

Май си личи, че Нико спа цял час, написах 3 поста Simple Smile

# 181
  • Sofia
Леле, как ми се допи Фрапе! Ани, как можа!!!  Laughing
Бих си направила, но го обичам с мляко и не трябва.

Чин, наистина носенето е ужасен проблем. И мен много ме болят ръцете, особено както обича в поза тигър, понякога ми се струва, че ми се сковават и ще го изпусна.

По този повод, Кити, как е твоята ръка, минава ли? И всъщност как се лекува тендовагинита?

Нашият педиатър каза след 6ти месец да забелваме по малко. Сигурно пак ще каже, като наближи момента.

Педиатърката от ДКЦто каза специално да го държа така на крака да прави стъпчици по няколко пъти на ден. Той не прави де, но се оттласква от време на време и аз така го държа да си подскача. Като почне да подскача хубаво и да разбира, ще видя аз как съвсем ще ми се откачат ръцете Wink

Устните сега не си ги яде, по-рано от време на време ги смучеше, като почне да огладнява и се обърка. Сега само пуска лиги или онзи ден ги пусна с пръцкане с уста. Laughing

Ау, тая бабичка много гадна!! На нас веднъж в Аико една ни изкоментира по подобен начин - беше на 1 месец и само го бяхме гушнали през рамо. Не се гледали деца така.  Crazy

# 182
Днес голяма навалица тук. От повече от час ви чета.  Grinning

Кити, за кростренажора се обадих на мой познат. Сега ти търси нещо подходящо. Явно килограмите имат значение и ме пита колко кг си. Казах му най много до 70кг. Дано да не съм го подвела. Сега го чакам да ми прати линк и ти го поствам веднага.
За слънцезащита ползвам малиново масло, но бебето не съм мазала. То нали няма да ходи на плаж. Срещу насекоми на една кърпичка капваш няколко капки цитронела и я слагаш в количката. За след ухапвания ползвам Фенистил, но за бебето не ми се е налагало. Само ме е страх от ужилване от пчела.

Дарка, много неприятно с тези повръщания. Като се замисля и Иван повръщаше до 9 месеца. Как го установихте че е от ваксина? Леле, как съм си наказвала детето.

Силве, да е жив и здрав мъжа ти. Сега вече се усетих какво значи ММ.  hahaha

Майденли, аз мисля да кърмя докато бебето суче и имам кърма. А за спането с 5 годишни и аз понякога още спя със сина си. До 2 г изобщо не го вземах при мен. Той нямаше нощни кърмения и изобщо не е припарвал в леглото ми. Но като започнах работа и сама го научих да спи с мен, за да го гушкам. А и сега не му отказвам, че като знам че детето ми пораства и после и да искам няма да мога да си го гушкам. А за Ники ми е още по мило и не искам да пораства бързо, защото може да ми е за последно да си гушкам бебе. Станала съм много сантиментална и не искам никой да отделям от себе си. Коййто когато реши , тогава да се отделя.

Августа, аз сега не забелвам точно, отварям, мия и това е. Сина ми така го заведохме да го "оправят" и после психическата травма беше голяма. Много се бях притеснила.

Отивам да мия дупе...

# 183
Аууууу, на мен ако някоя така ми говори направо ще я  #2gunfire. Много ме дразнят като почнат да дават акъли - ми хубаво са гледали деца, но то е било преди 100 години. Не се научиха, че за едно дете грижите на собствената му майка са най-доброто, което може да получи!!!!
Ето пример: Днес една продавачка се радва на Алекс и му казва: "Ми така е, лельо, майка ти хич не ти говори, нали. Те днешните майки никакви ги няма?!", при което аз така  Shocked и й казвам "Абе, госпожо, вие откъде знаете дали му говоря на детето или не?!?!?!? И освен това не е полезно да му говорите на детето с тоя лигав тон, все тая е - не ви разбира какво му плещите и по-добре!!!!". При което си тръгнах супер ядосана без да купя хляб  Joy
Чин, Алекс си смуче долната устна и аз като я побутна лекичко чак се чува звук  hahaha

# 184
Hарабела дано се оправите и нямате повече проблеми Peace
Китикат аз също чистя с клечки с ограничител много внимателно и мисля,че е по-добре така отколкото мръсни уши.
Силвия77 честит рожденник,прости му за ден ,пък после ще му видиш сметката Laughing.Оф,мен ме ядосва,когато гопомоля за помощ и все зает.Да питам как стимулирате мъжете си да ви помагат.Дайте да обменим опит , не искам да стигаме до мълчание,това мен повече ме тормози,но понякога наистина не знам как да постъпя и си мълчим, а това според мен повече задълбочава проблема. Искам да не се отчуждаваме 1dating
Мейдънли,аз имам дълга коса,бързо расте засега и аз нямам косопад.
Ана2 супер снимка с фрапето, а Чин не се чдосвай,тези жени са бунадисали вече,aз си знам,че съм психясала с бременността и раждането,ама такива изобщо не ги чувам и директно им казвам съветитеси  да ги пазят за снахите си,ако изобщо има кой да ги чуе
хелен30 и тази жена не е наред Joy
За захранването-мисля след 5-6 месец,ако г-цата е готова.
Май се събужда щедописвам после Hug

# 185
Чин, такива бабички най-ги обичам. Хем изперкали, хем се мислят за голямата работа.
Хелън, и тази продавачка е била ........
Ани2, с това фрапе ме разхлади.
Шунче, не мисля, че една чаша мляко ще навреди много  Hug
Зара, когато видя, че Марти няма желание да ми помогне с някаква домашна работа му пробутвам Йоана и винаги с довода - днес не си се занимавал с нея, а детето има нужда и от баща. Вярно той цял ден е из улиците и като се прибере ако го питам няма да може да ми каже и името си, ама за детето няма как да не помага. Аз през това време си върша домакинската работа  Grinning Мълчанието не е най-доброто решение, защото повярвай ми мъжете не се усещат за много от нещата сами. Дори и да мълчиш три дни той може да реши, че просто ти се мълчи и може и да не разбере, че няма проблем. Говори и казвай всичко, което ти тежи. У нас практиката е такава - не се премълчава нищо, но пък за 3 години не сме се скарали нито един път (пу пу пу да не чува дявола).
Йоана днес цял ден е на активната гимнастика (освен ако не спи де). Голямо дърпане ги дърпа тия играчки, а тя самата е като изтървана като от зоопарка -ау ау цял ден се крещи. Та затова май и аз като Чин списвам цял ден, че дори и един епилатор ударих на краката, а сега ще се разкрасявам малко.

# 186
Вярно сме активни днес. Laughing

В моята книга пише-без слънцезащитен до поне 6мес.И аз го спазвам-и с каката и с бебо сега.

Бюти,ние имаме същото,но за вкл.в контакта от няколко дни и 2 от тях се будя от бръмченето на комар и съм  #CrazyПолудявам като не мога да го убия! #2gunfire #2gunfire

Чин,така ме развесели с тая случка. JoyНа теб сигурно не ти е било никак приятно,но аз добре се забавлявам с нея....
Хелън,май няма да посещаваш вече този магазин,а? hahahaНе им се ядосвайте-винаги ще има коментари.   Hug

Аз да се оплача-тук при свекърите си имаме басейн.В 12.30 днес малката идва и ми вика дядо иска да плуваме в басейна.Аз и казвам,че е много силно слънцето вече и,че дядо и е трябвало по-рано да се сети,да изчакат докато стане от сън да ходят.След малко идва и ми казва,че дядо и бил казал,че това са глупости. Rolling EyesЕ,не издържах и и казах следващият път като и каже такова нещо(за 2рии път му е) да му каже,че така не се говори и да му каже,че мама не казва,че дядо говори за неговите приказки така. Rolling EyesЧудех се дали да не му кажа аз,но се въздържах,че нямаше да съм мн.мила,а не ми се разправяше.Сега-с най-милият си тон ме пита кога да я заведял да поплуват...Със сигурност,обаче,другият път няма да го оставя да говори така,че ми писва...

# 187
Ха ха, Чин , тая лелка много серт!  Grinning Аз до сега не съм попадала на такива!

Кити, кростренажора пристигна. Ето го:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/( … 075&scenario=
Това е оптимален вариант между цена и качество. 12кг маховик е нужен за човек около 100кг. Ако е с 12 килограмов, цената ще е много по висока. Ако само ти ще тренираш,  този трябва да е ОК. Дано да съм била полезна.

И като съм почнала да препиша и рецептата за Течен Шоколад, ако на някой му се хапва и има излишно АМ.

1 пакет сухо мляко (рецептата е стара и тогава бяха на пакети)
4 с.л. какао

1 пакетче краве масло (150гр)
2 чаши захар

Подскача ми поста , ще допиша в друг, че така не виждам какво пиша

# 188
Августа, браво на София, че идва да ти докладва. Моя ако беше , ще направи каквото каже дядо му!  Simple Smile МММ много готино че си имате басейн. Искам и аз!  Wink

Сега да напиша за течния шоколад:
Приготвяне:
Сухото мляко и какаото се смесват добре. Кравето масло се оставя да омекне. Добавя се към сместа. Разбива се с миксер.
Две чаши захар и една чаша вода се завират, докато се разтопи захарта и тази вода като стане хладка се налива в сместа. Разлива се в чаши и се поставя в камера да замръзне.

Децата и двете спят и аз само тук стоя.
Обещах на Ивко да го заведем днес на цирк, но да видим как ще ни се получи цирка с бебе.

# 189
  • Добрич
Днес и Вихрен спи, та и аз съм по-активна тук.  Laughing
Кити, аз не бих слагала кремове, като са казали и др. момичета. Предложили са ти и доста варианти за насекомите. Хващай един и си готова. Не се тревожи толкова, отпусни се малко!  Hug
Чин, Хелън, ай стига кви хора има.  Crazy И на мен наскоро ми се беше случила случка в Кауфланд. Бях в крайните месеци бременна и бутам си аз количката, ама Борис в нея и онзи като ми се развика...шо детето било с обувките вътре в количката.  Shocked Е, викам бос ли да го събуя. Хаххахах? Той се вбеси, после и аз и бях готова бях да му завъртя един шамар, ама се въздържах щото не ми ходи бременна с голям корем да млатя дъртия дядо.  Mr. Green
За помагането от мъжете - Моят е от тези дето не им се занимава с никаква домакинска работа и отдавна съм спряла да искам помощ - оправям се сама. Евентуално, ако се позанимава с Вихрен малко, а с Борис са си партия откакто се роди малкия.  Simple Smile
За хлебарките - нападнаха ни входа и вчера идва фирма да пръска. Пръскаха и в баните по апартаментите. Миришеше ужасно, а и сега леко понамирисва. Казаха уж, че няма проблем за бебето.
Ани2, страхотни снимки разгледах.  Браво, изкарали сте си супер, личи си!

# 190
Клатя с крак Оги да заспи и ви дочитам...

Шунка
- заповядай при нас в Люлин! Открих готина гръцка сладкарничка - много хубаво фрапе правят. Аз вече 2 път си вземам - но аз го пия без мляко и то не цялото, да не му дойде на бебо много...
Ако на още някои му се пие - уелком, пък има наблизо и малко паркче  Simple Smile

Ани2 - мерси за статията за менстурацията - отговорих си на някои въпроси...

Купила съм на бебо басейнче, може по-късно ако не духа на терасата да го топнем за малко, че тогава напича при нас.

айде сега да поработя на компа, че вече да приключвам с тоз пътеводител...че скоро пак ще хващаме пътищата... Wink

# 191
Ани, благодаря за рецептата. Те явно всички са сходни и грешката е в мен  Hug

# 192
Здравейте ,чета ви ,но нещо не мога адекватно да се включа ,а и не запомням -май съм доста уморена.
Хелънче ,пробвах,както ти казах на Лидл памперсите -много съм доволна ,пробвах и Пуфис-изобщо не ми харесват ,много мокри стоят дори след едно напишкване -та сега тоя огромен пакет докато го изразходя -ама много ме е яд.
Вчера бяхме до Карфур-имаше намалени зимни пижамки -като плюшени гащеризончета цели ,намалени от 12 лв на 4  Simple Smile ,та си взех и плюшени гащеризончета по 7лв .
Пао,и на мен ми липсва -но мисля ,че е на почивка ,затова ако е така приятно изкаравне ,мила.
И аз харесвам нещата на Бочко .
Чин и Хелън -напълно ви разбирам колко са досадни тея бабички и лелички,омръзнало ми е от такива.
Ани2 ,мерси за фрапенцето.
Ние вкъщи сме днес на препечени филийки ,че нещо и двамата със стомасите закъсахме Embarassed

# 193
За помагането, моя мъж знае че държи да ми помага. За децата много помага. Като се върне сам ги гледа, без да го моля.
За чистенето също -  в неделя имаме полуден за чистене и така излизаме. Ако той не чисти и аз не бутвам нищо. И продължавам да му опявам да си наемем хостеса, но той не дава. Като не дава, ще помага.

# 194
Ани, моята рецепта е подобна, само дето водата е съвсем малко  и не се слага във фризер.

За помагането. Слав не бута нищо вкъщи, а преди живеехме в 40квадрата и помагаше, сега живеем в 120 и ми е много трудно да се справям с пране, готвене, чистене и малко бебе.
За щастие с бебето помага. Този месец е само на сутрешен блок, така че през повечето дни от седмицата си е у дома през деня и го гледа. Разнася го, храни го, само дето не го преоблича и преобува, а и сам мляко не може да направи.

Хеберлеа, апартамента ни е с източно изложение, тук през деня много напича, аз оставям една кофа с вода и вечер го къпя със слънчева вода.
Басейнче още не сме купували.

Къдрокоске, не са в час просто, дано ние не станем такива.

Дайте идеи за магазини за платове на добри цени?  Thinking
Искам да си сменя пердетата, но прозорците ми са 2.5м на 3м, в хола имам 3 такива прозореца. Обмислях да сложа пердета само до прозореца, но трябва да скрия и грозното парно.

Общи условия

Активация на акаунт