В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 155
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Според мен не е задължително да е гладен като си лапа юмруците.И моят човек напоследък си ги откри и се опитва ДА СИ ГИ СЛОЖИ И 2ТА в устата.Аз пък се чудех да не би да е от зъбите? newsm78

Мейдънли,за преместването и аз мисля,че е добър вариянт.За наш срам София също много често спи при нас.Т.е при мен,защото мъжа ми се премества в др.стая-тясно ни е. Rolling EyesПреди год.се смеех на една приятелка,че сина и спи при нея,а сега сме в същата ситуация.При това първата год.и половина,две си спеше сама в леглото.После се научи(естествено с наша помощ Embarassed).Дори като си заспи в леглото после пристига.Ужас,трябва да се взимат спешни мерки. ooooh!

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 13:03 от avgusta21

# 166
  • София
Вачеее Hug  Не се вкарвай във филми, сигурно е нещо хормонално и изобщо не е задължително да е проблем със шийката Naughty  Я си почивай спокойно, като се завърнеш, ще отидеш да те прегледат Wink

Мейдънли, аз да си кажа, че не те упреквам Hug  Само се чудех - нали кърмата е по-доброто за бебето, ако имаш, тогава защо да му даваш АМ?  Сега разбирам, че е заради по-продължителния сън.  Не знам дали е сигурно, че ще спи по-дълго, обаче...Освен това, според мен до тогава е съвсем възможно нощното хранене да отпадне и без АМ (аз поне на това се надявам Laughing).  Аз също смятам да отделям Лора в нейната стая, най-късно до 6 месец (даже съм склонна и по-рано да се пробвам).  Наистина се надявам, че сама ще спре да се буди нощем до тогава, ако не - ще пробвам варианти, но по-скоро с водичка или постепенно увеличаване на паузите Rolling Eyes

зизуна, определено при нас смученето на ръцете НЕ е задължително признак на глад.  Прави го много често, когато я боли коремчето или има газове.  И на мен хората ми казват, че била гладна, но аз си знам, че съм и предлагала преди 5 мин, примерно, и тя е отказла, така че...По-скоро се успокоява така, а аз когато я хвана, че го прави, бутам залъгалката.  Все си мисля, че по-лесно ще я отуча от бибата, отколкото от пръстите, пък да видим Crazy
Съжалявам, че не си получила помощта, от която си имала нужда Confused  Как наддава Макс?  Ти сега имаш ли проблеми с гърдите или просто се чудиш дали всичко е наред?  Защото ако си наддава добре детето и изглежда добре, дали си струва да се тормозиш, дори и да няма перфектно захапване и т.н. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 14:51 от Sleeping Beauty

# 167
Здравейте.
За косопада и при мен започна,при първата бременност нищо не правех,само се подстригах по- късо, но като забременях толкова много се сгъсти, че сега сигурно голямо падане ще пада за съжаление  Sad

За това че докато кърмите не се забременява вижте ми лентичката и ще ви кажа, че кърмих до 1г.  Mr. Green Когато забременях баткото беше на 8-9 мес. някъде кърмих го три пъти -  вечер,през ноща веднъж към 2ч.и сутрин,а уж през ноща се задействали хормоните и не би тр. да забременея,но успях/целенасочено беше  Mr. Green .Аз кърмих до годинка,но го отбих заради бременността,а и той сам се отказа лесно не е било насила.

За захранването и аз мисля към 5-я мес.някъде,а този път ще кърмя колкото поиска Краси/но максимума е 2 г./

Честити рожденник Силве!По малко да те ядосва!
После ще дописвам и аз че имаше още въпроси....

# 168
Ей, ама много сте писали днес, брей!

ВАЧЕ, споко, на мен продължава да ми се случва- цикълът ми свърши преди 3-4 дни, а вчера пак имаше жилки- било от матката, поне 6 месеца може да се случва Simple Smile

СИЛВЕ, хайде, нека те слуша повече рожденика  Wink

Момичета, в неделя заминаваме за месец за Бургас, кажете- трябва ли да купя слънцезащитен крем и какъв, трябва ли да взема препарат против насекоми и какъв, а нещо след ухапвания newsm78

# 169
Ама че ден се очертава днес...
Днес минах през социалните и после през пощата и Оги такива ми ги спретна, но ще пиша за това после, сега да се включа преди да съм изпозабравила какво искам да споделя..

Зузи
- радвам се че при вас всичко е наред! За ръчичките - моя Оги си ги лапа от самото начало. Той и в утробата си беше все - така с ръчичките отпред, та явно му е навик още от коремчето на мама. Така се успокоява, а и това му е засега занимавката. Биберон вече не ще, но виж на няколко пъти го залъгах като му давам да смуче кокалчето на моя пръст - странна работа но това му хареса Rolling Eyes

Мейденли - принципно си права, че така е АМ е по-засищащо - и на мен ми даваха съвети с Бела да давам като последно вечерно ядене, че по цяла нощ се будеше, но бебка така и не пропи от шише въпреки че смених 3 АМ! И на мен преди ми се виждаше кърмене след годинка...да кажем странно , нооо следвайки принципа да се водя по детенце - откарах до 2 годинки че и повече и да ти кажа хич, ама хич не ми се виждаше вече неестествено кърменето след 1годинка, а най-естественото нещо. Неестествено ми е да виждам бебета с биберони в устата на 2-3 годинки. За мен това е признак, че децата до 3 годинки имат нужда да сучат. Относно местенето в друга стая...ами ако е свикнало при вас, и на 6 месеца няма да ти е лесно. Да ти кажа Бела спеше при нас до 2 годинки и нещо или по-точно в легълцето си допряно до нашето. После почнах леко да премествам леглото давайки ръчичка за заспиване. После без. Към 2 г. и половина ние се преместихме : ) в друга стая. След това никога не съм имала проблеми със спането на малката. Спи като пънче непробудно и чак сутрин идва при нас. Няма нощни страхова, спи на тъмно. Наскоро четох, че 2 годинки и нещо най-подходящата възраст за местене на детенце в своя стая. Но пък и децата са различни както и родителите  Hug
Като я гледам колко лесно бори болестите си мисля , че определено има ефект и дългото кърмене, което се поддържа от поне 1 нощно кърмене.

# 170
  • Добрич
Ха, пак здрасти!
Днес наистина много сте писали.  Wink
Силве, честит ти рожденник! Да е здрав и да не те ядосва много.  Wink  bouquet
Ваче,  Hug!
За косопада - предишния път пика при мен беше 6 мес. след раждането. Е, няма такова падане, направо се стелеха тези коси. Добре, че съм къдрокоса, че не си личеше колко малко коса имам по главата. Та, и сега с ужас чакам това време. Нищо не прави преди, освен, че се подстригах късо.  Peace
Августа, за заголването - още не заголвам на Вихрен. Не пипам въобще, само мия и толкова. Не знам какво чакам, др. път ще питам педито, че не помня с Борис кога започнах.
За кърменето - не мога да правя планове, защото опита ми показва друго, но искам да кърмя докато Вихрен иска и докато имам кърма. Ще видим, само живи и здрави да сме.  Peace
За захранването - аз ви бях пуснала едни линкове преди време за "Захранване водено от бебето", та мисля да пробвам, ако до 6 месец издържим само на кърма. Ако ли не, започвам със зеленчуково пюре, после плодово и после каши.  Peace
За преместването - за сега спим така: аз и Вихрен сме на спалнята в спалнята  Laughing, а мъжа ми и Борис са в хола. Така ще е докато Вихрен спре да се буди по 4-5 пъти през нощта / от 21,00 - до 8,00 часа/. После всички заедно в спалнята и когато малкия е готов да се премести с батко си в отделна стая, ще им направим такава.  Grinning
Кити, ти смяташ ли да ходите на плаж? Аз не мажа с нищо Вихрен, но и не ходя по жегите навън. За комарите - у дома сме навсякъде с мрежи, а навън може да слагаш комарник на количката.  Peace

# 171
Здравейте Simple Smile
брейййй, днес много сте писали Simple Smile
Мейдънли, знам, че ти ще избереш най-доброто за детето си, води се по него Simple Smile. И аз съм на мнение, че кърмата е най-доброто за детето, но пък всяка майка си има собствени виждания - сигурна съм, че ако видиш, че не се получава, примерно, веднага би сменила тактиката. Важното е на детенцето да му е комфортно  Hug
Силве, честити ти рожденик   bouquet, дано по-малко те ядосва Simple Smile. Ама то и аз като се сетя мъжа ми понякога как ме вбесява  Grinning
Зизу, и Алекс си смуче ръцете - аз не мисля, че е от зъби или че е гладен - просто е открил вече съществуването им Simple Smile. Освен това четох, че всяко бебе на определена възраст е готово да пъха по нещо в устата си - за начало това са ръцете  Peace
Теди, много ми харесва схемата ти за захранване и въобще плана, който си си направила. И аз много искам поне до 6-я месец да е само на кърма, после захранване, на 10-я месец детска кухня и така... Ама при нас го има това, че е голям гладник, а и от раждането си е едричък, та ми се струва, че ще иска по-ранно захранване, но да видим - то детето ще си покаже Simple Smile
Деска, браво на Йо, скоро ще се обръща самичка по коремче  Hug. Което ме навежда на мисълта, че и вниманието ни вече е двойно към дечицата - колкото повече се движат, толкова повече не би следвало да ги оставяме самички Simple Smile А за хлебарките  Sick #2gunfire - това за мен е най-гнусното нещо на света - имам страхова невроза от гадини  Sick. та щях да те питам - има ли файда от тоя Пест Реджект - нали беше това, дето го рекламират по телевизията, дето се включва в контакта  newsm78. В нас има от тия малките, кафявичките хлебарки - ей колко препарати накупих, наслагах какво ли не и намаляха много, но все още срещам тук-там  #2gunfire #Cussing out. За колко го купихте това?
На мен още не ми пада косата, но едва ли ще ме подмине де. Чувала съм, че нищо не помага - трябва да се изчака да мине от само себе си, но аз мисля да пия някакви витамини и да си взема маска и ампули за косопад.
Липсват ми Ичката и ПаО  Hug
Къдрокосче  Hug Hug Hug мерси за кафенцето Simple Smile

# 172
Mейдънли, никой в нищо не те упреква. От моя опит с АМ и кърма мога да ти кажа, че детето и с АМ и с кърма ще си огладнява ако си е решило. Моментът, в който спира да се събужда през нощта е когато то си реши и всякакви твои планове са излишни според мен. Нашите планове и удобства нямат общо с техните желания.
Ще дам пример и на АМ и на кърма, през нощта, Никола огладняваше като по часовник. Сам си махна едното хранене и то не заради АМ, а защото той прецени, че няма нужда от него. (по това време беше и на кърма)
За мен е най-важно детето само да определи режима си.
За отделянето в друга стая съм абсолютно съгласна с теб, но според мен това може да се случи и докато го кърмиш.
Каквото и да си говорим, нещата се случват много бързо, до тогава много вода ще изтече, Виктор сам ще си махне нощното хранене и за щастие ще си отидат мислите ти за даване на АМ.

Кити, можеш да си купиш на Чико слънцезащитния крем, този на Себа Мед също е добър.
Според мен обаче най-добре да я пазиш повече и да мажеш по-малко  Hug
Весело прекарване, да си починеш Simple Smile

Августа, аз често слизам и долу до алеите...
Ще се разберем някой ден Simple Smile

Деси, браво на Йо, а Нико от по корем се обръща сам на една страна.

Ваче, хайде прибирай се, че ни липсваш вече.

за пишлето- нищо не правя, според нашия педиатър- да не пипам до 4-тия месец, той след това ще дойде и ще му я оправи  Rolling Eyes

за захранването, може би ще почна по-рано - от 5-тия месец, ако Никола се чувства добре до тогава.

за хлебарките- в нас няма, но пръсках с един бял препарат, с който пръскаха и в МД.

за смученето на пръсти/ръце- не е признак при Нико за глад, а за това, че е нервен.
Когато му се спи обаче, търка очички (или поне се опитва)
Ние утре ще водим Никола на ваксина...  Praynig

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 14:41 от chin

# 173
Хелън, не знам дали има ефект. Ние също имахме от тия мъничките хлебарчици. След основния ремонт уж изчезнаха. По едно време се бяха появили пак. Сега нямаме и паяците май избягаха, но не ми се екпериментира ако го изключа дали ще се появи нещо. В интерес на истината кучето няма бълхи и кърлежи. Миналата година това беше напаст, от която много трудно се избавяхме. Иначе цената за комплекта е около 90лв, но ние с нашите си купихме един комплект и те взеха едното ние другото - така ни излезе по 45. Та ако има с кого да си направите партия, защото погледнато реално за един апартамен от около 60 кв.м. една машинка е достатъчна.

Кити, заложи наистина на сянката. Колкото и да предпазват кремовете са си мазила.

Чин, това от по корем да се обърне на една страна ми се вижда по-сложния вариант. БРаво на Нико и утре мъжки да се държи на ваксинацията.

# 174
  • Sofia
Здравейте!
Не мога да се разпиша напоследък, само чета... Явно това, дето ви се похвалих със спокойното бебе, е било случайност. Вчера тотално ме побърка - не мога да го оставя, ако го оставя в шезлонга, трябва да го гледам в очите и да не мърдам  Crazy, едва отскочих на 2 м да пъхна едни филийки в тостера. Заспиваше само, като е силно гушнат в мен или в плата от слинга (срязах го за поправка) да го нося като торба. Но ако усети, че легло се допира до гръбчето, веднага отваряше очи. Иска ми се да имах такава люлка като хамак, в която да го метна.

МамаАни, Силвия77, честити рожденици! Да са ви здрави, щастливи, усмихнати и много да помагат!

Maidenly, въпреки АМ и какви ли не още хватки, дъщеря ми се будеше през нощта по няколко пъти до 4 1/2 г.  Twisted Evil А пробвала ли си вкуса на АМ? За мен е супер гаден. Но в крайна сметка ти си решаваш де Wink

Августа, не забелвам, няколко пъти само пробвах съвсем лекичко, да видя дали не се събира мръсотийка вътре, но то беше преди зачервяването. В крайна сметка вчера си беше минало и дори не ползвах смрадликата.
Каката сигурно е добре, не съм я чувала от събота, но днес трябва вече да се приберат.

Утре имаме час сутринта за езичето, после ще пиша дали има подобрение.
Като гледам ние май сме най-дребни, 5100, като ви чета за какви 6.5 кг говорите, ние сякаш сме на светлинни години от тях!

Ушните миди и аз ги чистя, много мръсни уши има това дете! ooooh!
А вчера най-голямото ми постижение беше, че успях да му изрежа ноктите и на ръцете, и на краката. За пръв път! Иначе успявах едва-едва на едната ръка, докато стигна до другата, те пак пораснали, голяма борба пада.

Цикъл още нямам, слава богу!! Косопад от известно време ми се появи, а нали спим заедно с Макси, та и той целия става в косми... Аз по принцип си ползвам шампоан против косопад, сега мога да включа и едно лосионче, което се пръска в косата.

Юмруците и при нас са все в устата, ако може и двата едновременно да ги глътне, ще е перфектно сигурно. Не е гладен тогава.

# 175
  • София
кити, на мен ми препоръчаха и си купих на Мустела 50 фактор, не вярвам обаче да има кой знае каква разлика с другите, които чин е казала Wink  Но и аз бих те посъветвала да я пазиш и ако може да не  мажеш засега...Казаха ми, че като е толкова малка може и да се обрине и аз сега не смея Rolling Eyes  Слагам чадърчето, въртя, покривам й крачетата с пеленка, но избягвам мазането до момента.

За хлебарките - защо не повикате фирма да напръска?  Не е толкова скъпо, а мисля, че е ефективно Peace

чин, какво ще му слагат утре?  Дано мине леко Praynig

# 176
КЪДРОКОСКА, не, не мисля да ходим на плаж- с тия кила, целулит, стрии- направо е смея да си представя картинката ooooh!, пък и мисля,че е много малка още, но някоя сутрин или вечер ще й топна крачета Party

Обаче все пак ми се иска да имам нещо за крачетата, май ще заложа на Себа Мед (ЧИН, Hug), в интерес на истината, тези на Бочко също ме заинтригуваха newsm78

А за комарника- Дара никак, ама никак не го харесва, пречи й да гледа, трябва да мисля друг вариант, идеи?

ЧИН, спокойна ваксина Hug

ШУНЧИ, то няма угодия, на на с пък ни викат защо не сме 5, а Макси изглежда здрав, доволен и щастлив, на теб много сили ти пожелавам!

# 177
Губят ми се някои мами, да се разпишат как са...

Цвети, Елдра.. и много други Simple Smile

Шунче, Нико не съм го мерила 2 седмици, а преди две беше 6.3кг. Нямам ръце вече, иска постоянно да е в мен, и не просто да се гушкаме, а да вървим.
Коша му почти му е умалял, обмислям вариант да го слагам в летния вече, но се надявам този поне още месец-два да ни издържи.
Та исках просто да кажа, че ти съчувствам и знам какво е.. нямаме поли да се хванат за тях, но и ръцете ни вършат работа.
За пишлето, а кога смяташ да започнеш да забелваш?

Щях да ви питам и друго нещо. Вашите деца "ядат" ли си устничките ? Нико явно осъзна, че има уста, обръща си джукичките, захапва си долната устна и прави балончета...
Вчера Ани2 беше споменала, че Явор много се слюнчи- Нико също, но не знам как изглеждат надутите венци ?  Thinking
Другото е, че вчера баща му го изправи и му допря крачетата до дивана, а той прави стъпчици. От тогава все иска да е изправен и да усеща "земя" под краката си. Не го отпускаме на крака,няма напрежение в тях, но все пак да питам, според вас мога ли да го изправям така, защото ме гложди малко?  newsm78

Бюти, аз също съм чувала, че могат да се обринат...
Имаме приятел, чийто баща има фирма за обезпаразитяване. Лошото е, че ефекта е временен, може би и нарочно- за да потърсиш услугите им отново.
Мога да питам с какво точно пръскат, защото вкъщи и в МД пръскахме със същото и няма хлебарки, но не е безвредно за хора, т.е трябва да се изнесеш от вкъщи за цял ден.

Кити, дори и да не и харесва, мисля, че варианта е по-добър от всякакви мазила.
Има едни гривнички против насекоми за деца, можеш да купиш и да закачиш на количката, защото тя е много мъничка още за да и сложиш на ръката.
За нещата на Бочко- ползвам препарата за изминава на шишета, купих и едно шампоанче на Бочко, не съм къпала Нико с него, но си измих аз косата и съм доволна.
Ще излязат хубави нещата им, а са на много добри цени.

# 178
разписвам се набързо, че Явор си взе спането навън и сега е ясна картинката...
Кити, освен тези гривнички, в биомагазина имаше лепенки с лимонова трева, слагат се на количката или на дрешка и пазят от комари. Ние си носехме и пръчици с лимонова трева и вечер ги палехме в стаята на Св. Константин.
Чин, по-надути и бели стават венците при никнене на зъб - но те може да слюнчат месеци, преди зъбчето да се покаже.
Шунчи, Макси е много по-малък - Явор също беше 5 кг на 2 месеца.
После се надявам да мога да пиша повече.
Слагам следобедно фрапе, за пропусналите сутрешното кафе:)

# 179
  • София
кити, аз и преди съм казвала, но ние ползваме ето това.  Досега нямаме ухапване, а и мои познати са го ползвали без грешка досега Peace

Общи условия

Активация на акаунт