В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 146
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Майденли, ама така си е. Марти става една сутрин и гледа чехъла ми на средата на стаята. Познай, веднага му идва на ум, че под него се крие изненада. Като сме качвали неща от мазата бяхме вкарали от тия гадните големите хлебарки едничка. Просто ужасно ме е гнус от тия гадинки.
За цикъла - така като гледам на почти всички ни към 40ия ден ни текна по нещо, което объркахме с цикъл. Явно е нормално. Аз тогава също реших, че ми идва и бях много разочарована, защото тази радост искам още известно време да си я спестя. Супер ми е готино така, а и като се сетя какъв болезнен цикъл имах, чак като родих разбрах, че граничи с раждане моя цикъл. Ужас значи.

# 151
Деска,и аз бях с мнооого зъл цикъл.На системи направо.Но сега като ми дойде почти не го усетих.Дано излезе вярно това ,което разправят бабите,че като родиш,МЦ вече не е болезнен.
А иначе раждането не може да се сравни и с най-болезнения ми цикъл умножен по 100.(поне при мен беше така) Mr. Green
Кити,и аз се замислям за спортен уред вкъщи.Чудя се за пътечка. newsm78.Но са много скъпи хубавите модели май.
Момичета аз не съм се наспивала от дни наред.Моичката суче нощем през 1 час.Сигурно усеща ,че млякото намалява и си вика-я да си помогна ,че ми спират кранчето(нали пролактина е най-висок нощно време и от него зависи количеството кърма през деня).Та хитра е момата-знае кога да суче.Ама аз вече ще изперкам.През деня почти не яде.Явно жегите я мъчат много милата.И пъпките естествено се завърнаха.
Исках и много честитки да направя,но мозъка ми е пихтия направо.
Днес ММ има Рд ,но така ме е ядосвал тези дни,че думи нямам.Ако не ми спре кърмата заради него,те па на. #Cussing out

# 152
  • София
Силвия, звучи логично, детето си знае работата  Simple Smile И да ти е жив и здрав рожденика, и по-малко да те ядосва  Simple Smile

Деска
, и ние си имаме от време на време домашни любимци, ама от малките  Sick Не можахме да се справим с тях преди да се роди бебето, но тази седмица със сиурност вече ще взема Фронтлайн, да пробвам.

Аз два въпроса се сетих да ви питам.

Единия е - бори ли се някой вече с косопад и как?
Че при мен от няколко дни насам се появи. Сутрин по възглавницата, чаршафите, а и по четката... Чудя се какви мерки да взема.

И докога смятате да кърмите, ако всичко е наред с кърмата?
Аз мисля като навърши пет месеца когато се събуди през нощта първия път да започна да давам АМ (за по-дълбок сън после  Simple Smile) След това и захранване лека-полека... Ако всичко е наред се надявам до към март месец да си остане вечерното кърмене.

# 153
Мейдънли, появи се при мен косопада... чакам го да си отиде, слагам ампули за коса и тва е...

Ако кърмех и имах кърма не бих замествала никакво хранене с АМ.  Peace Когато започнеш да захранваш, замествай с пюре, но не давай АМ, ами кърма.

# 154
  • София
Аз трепя с чехъла, но после чехъла си остава там върху гадинката и не пипам. МНого ми е  Sick
hahaha И аз съм същата...Понякога хвърлям чехъла и се надявам да уцеля, без да се приближавам, даже бягам надалече, та ако пропусна да не ме налази Mr. Green

Мейдънли, при мен започна да пада доста, не бих го нарекла косопад засега, но май с времето казват, че се засилва Confused  Купих си маска на Ревалид...По-натам, ако се влоши, ще пробвм с някакви ампули Rolling Eyes
Аз пък на този етап още не мисля за захранване и отбиване, даже не съм чела особено по въпроса...Ти много отрано имаш план Rolling Eyes  И аз като чин се чудя, защо искаш да заместваш с АМ newsm78

# 155
Мисля да захраня средата на 5-ти месец, освен ако той сам не пожелае по-рано. На някои бебета не им стига млякото, не ги засища, огладняват много рано, затова ги захранват по-рано..
Още схема нямам, та не знам как ще се случат нещата. За сега само чета.
Грехота е да имаш кърма и да отбиваш. 1 месец и отгоре цедях по 10мл на всеки 3 -4 часа за да има да му дам поне на едно хранене цяло шише с кърма, недей така.  Naughty
Има майки кърмят по 2 години, моя приятелка отби детето си на 1.5 години и то защото забременя.

# 156
Майденли, аз слагам ампули и правя маска с тривитаминол.
А аз се надявам да давам кърма дълго време. Дори четох някъде, че до 2 годинки е много полезно децата да поемат кърма. Това естествено не означава като сега по 5-6 пъти на ден. Сутрин и вечер е достатъчно. Смятам че няма да ми тежи да цедя сутрин и вечер.
Също знам, че заместено кърмене/хранене с АМ е хубаво да има чак след годинката, но предвид това, че може да ми се наложи да се върна на работа не знам как ще се случи. Все още обмислям да работя от къщи, дано стане така, че да си гледам детето поне до 2 годишна.
Чин, ми то почти не останало. Колко бързо минава времето. Преди си виках кога ще мине година да се очовечи и да разбира малко повече, а то се оказва че доста бързо ли лети времето.
Йоана днес се обърна. За сега само на една страна, ама успя на два пъти.

# 157
Мейдънли,хубаво е ,че имаш план,но детето само ще си покаже кога и как да процедираш. HugТова е най -естествения начин.Имам приятелка,която захрани на 3-4 месеца,но той нейният разбойник голям гладник си е.Вече на 8-9 месеца яде пиле със зеле.Гледа все към масата на големите.
Иначе съм съгласна за АМ,че засища далеч повече(от личен опит го казвам).С какво го блъскат незнам,но когато Матея яде вечерта към 23 АМ,след това спи поне 5 часа.Но аз не я насилвам -яде когато ,колкото и каквото поиска.Един път реве за цица и ако не дам е някакъв ужас.Друг път не е заситена от кърмата и докато не вземе и от шишето мира няма.Залъгалката я предлагам и то по простата причина ,че си смуче пръста.Страх ме е да не и остане навик.Залъгалката ще я мисля как да махна като поотрасне,но пръстчето винаги ще е на разположение в живота.Засега не мога да измисля как да я отуча от този пръст. newsm78

# 158
Добро утро и от мен(пиша с една ръка и главните ще ги пропускам)
Къдрокоске,мерси за кафенцето   bouquet

Меидънли,не съм мислила още за кърменето,но като почна да захранвам ще намаля.И аз вероятно до края на пролетта ще спра да го кърмя.Миналият път се справих с домашни маски(от тези с маслата-яйце,кисело мляко и разни масла на Икаров).Все се каня да ги почна от сега,но не успявам.

Шунче,забравих да и пиша за пишлето.Ние се опитваме лекичко да го забелваме и е малко червенко накрая(не насилваме нещата,просто леко).Ти правиш ли го на Макс?Да не би да е от това?Аз не го третирам с нищо.

Ани,Ани2,вие забелвате ли?Съжалявам ако сте писали,но не си спомням.Къдрокоске(а и другите с по едно по-голямо детенце),а ти?
Ани2,исках да те питам нещо.Прави ми впечатление,че моят мъник отвреме-навреме явно е жаден и пие съвсем малко млекце скоро(да кажем час,час и пол.)след хранене.От коя гърда да му давам-от тази откоято е пил последно или от другата?Аз обикновенно давам другата,защото мисля,че е гладен(в повечето случаи храня само от едната),но после разбирам,че явно е било жадно момчето.Хубав ден ти желая с малките сладурковци. Hug

Чинче,и аз.Но си помислих,че ти вероятно се разхождаш по-нагоре(към Парк хотела),а аз бях по-близо до Орлов мост.Планувам ходене до Коколандия и ще ти пиша ако си свободна да се видим.

Мая,как сте във Варна?Как мина пътуването със самолет?Почиваш ли си при мама? Wink

Деска,и аз от това се притеснявам.Но аз от опита,който имам мисля,че с повече повторения и постоянство се постига успех.Но щом сестра ти се спрявя добре ще може да споделя и опита си с теб(и грешките,разбира се,което е неизбежно) PeaceДай боже да се справим добре. Praynig

Силве,да ти е жив и здрав рожденника!Много да те обича,да те радва и да те слуша! WinkИ по-малко да те ядосва.

Бюти,много неприятна случка... ooooh!

Моят Жожо сякаш започна да отбелязва кога го оставям самичък и взе да се разревава.И май много взе да му харесва да се гушка,не ще си седи в количката много-много.Аз и преди го вдигах да гледа,но сега иска повече да седи така.Но иначе си е все така кротък.Каката ни също е добре. Heart Eyes

# 159
Тедичка, при намаляло в едната гърда е възможно то да е с по-солен вкус (такова е и млякото при мастит и преди цикъл), но това е променимо. Аз все пак по-скоро съм склонна да мисля, че не толкова вкусът, колкото струята действа. А това за двата часа...Явор и от двете гърди като яде, често е гладен след два часа  Embarassed Какво нещо е хиперлактацията...Пробвай с компресия, ако не, просто след двата часа пак можеш да пробваш със същата проблемна гърда.
Да разбирам значи, че млекопроизводството е малко над средното за страната, а просто малката е свикнала да и тече в устата и сега я намързява да суче. Тя от шише като яде (когато се е налагало да я оставя за час-два) за 30 минути едва изцоква 80 гр. Не знам колко яде от гърдата по принцип, но за втория месец е качила още 1.200 кг, значи и стига.
Деси, аз често съм в сходна ситуация. Братовчед ми (на 3г.) постоянно и пипа играчки, взема и биберона за да и го сложи в устата, полюшва я по гръбчето. Прави го с добро детето, но ръцете му винаги са мръсни, защото ако не скубе райграса от градината, то бърка в купата на кучето  ooooh! Хем му се радвам и искам да отраснат заедно, хем ми причернява, че ще я зарази с някой бацил.
Мейдънли, ако нямаш проблем с кърмата, не лишавай сина си от нея за сметка на АМ и 1 час повече сън през нощта. Моят оптимистичен план е: до 6-я месец само кърма, след това захранване, от 10 месец - детска кухня, и след 10-я месец отбиване до годинката някъде. Ако нещо се случи - кърмата ми спре, или Диляна спре да наддава достатъчно, следва по-ранно захранване.
Косопад и аз забелязвам тези дни, нишо не съм предприела, ще чакам да прочета хитринки тук.
Взехте да се циклите вече ... И мен ме болят яйчниците тези дни и силно се надявам да не ми дойде, защото тъкмо ми спряха лохиите. Точно 2 месеца и нито ден по-малко се чистих.
Приятен ден, Мрънчо се събуди и отиваме по улиците  Simple Smile

# 160
  • София
Здравейте моми4ета Simple Smile)) Извинете за грознописа ама пи6а от телефона и някои букви не ги знам къде са...
За цикъла. Аз нямям о6те цикъл, но ми се ппояви преди десетина дни дискомфорт и засилено те4ение. Понеже тук няма АГ ре6их да се самолекувам с Полижинакс Simple Smile))) Добре ама ве4е 2-3 дни имам сутрин леки кървави жил4ици и сериозно се вкарах във филма проблем с 6ийката Sad(( Дано да нямам проблем...

# 161
  • София
Не мога да поствам дълги постове та 6те пи6а по много Simple Smile)))
За фитнеса... сега като се върна в София и 6те по4вам с пилатес и велоергометър. Може да по4на и разделно хранене, ама например сутрин ям кисело мляко с овесени ядки и не ми се иска да го спирам. 6те видим...

# 162
Здравейте момичета!

Да знаете благословени сте с ЛЛЛ България, а в нашата темичка с Ана2. Ходих тук на среща на ЛЛЛ и съм честно казано разочарована, може би очаквах прекалено много. Кърмих Макс пред тях, според консултантката, която погледна за 2 мин., позата и захапката е добра, няма място за притеснения. Според тях е фаза, която ще израстне, скоро щял да се храни по-бързо и по-ефективно. Търпение му е било майката. Еее големи натуралисти са, оставят всичко на естественият ход на нещата, няма компресии или биологични пози. А аз съм техничар човек, щом има проблем, то трябва да има решение на този проблем или поне начин да се подобри ситуацията.  newsm78 А може и да съм си представяла, че проблемите ще изчезнат като с магическа пръчка след срещата.
Вчера идва и акушерка у дома, според нея пък захапката е плитка. Показа ми как правилно да захапва детето, но Макс се дави сякаш, личи си че му е неудобно на детето. Скара ми се, че съм много чела и че трябвало да си гледам детето. Чак неудобно ми стана  Shocked
Макс си откри ръцете и се опитва да си налапа юмрука! Където и да мина хората казват, детето е ГЛАДНО! Изнервих се. Лежи си, гледа си играчките, спокоен е, но си смуче ръката, това признак, че е гладен ли? Досега никога не е правил така. А кърма имам, даже нощем тече, докато кърмя тече, омръзна ми все да съм мокра. Акушерката ми прегледа гърдите, стисна зърното като фонтан потече добра струя, според нея млякото е достатъчно. Та смученето на юмрука, задължително ли означава глад?
Жегата се завърна, вчера за първи път беше над 40 градуса. Макс седя по памперс, после го съблякох голичък, и за 5 мин докато отида до 00, се беше изакал и изпишкал на чаршафа  Joy голям карък съм.
Сори Макс е гладен ще дописвам и редактирам после...

# 163
  • София
Чак план не бих казала... просто си мисля. За захранването не съм чела почти нищо, но аз мисля, че вече е време, за да може да се обмислят варианти и да се вземе най-доброто решение според майката.
За заместването на едно нощно хранене, не сега, а като стане на 5 месеца някъде - какъв е проблема, не разбирам  newsm78 Едва ли ще намалее кърмата от това  newsm78 Говорим си с мъжа ми, че така ще спи повече, а предвид, че имаме желание да го преместим да спи самостоятелно след НГ също има значение.
Всеки си преценява за тези неща, аз също искам най-доброто за детето ми и точно затова ги мисля отсега нещата и то комплексно. За себе си знам, че не искам да кърмя много дълго. Личното ми мнение е, че ми е неестествено  говорещо дете, което суче. Не искам никого да обидя  Hug  Naughty И уточнявам, че сега мисля така, а кръчмаря какво ще рече - той си знае  Simple Smile Всичките ми приятелки (или почти всичките) са вече родили и черпя от техния опит. Отделянето в самостоятелна стая и отбиването след определен период е много по-трудно и с повече травма за детето, а и за родителите... Това искам да избегна.
Приятелки, които са се допитвали до психолози, казват, че на 6-7 месеца е най-добрата възраст детето да се научи да спи само. С кърмене постоянно през два часа как да стане тази работа  newsm78 На мен също ми е приятно да си го гушкаме при нас на спалнята, събуди се, дам гърдата и заспим, ама така докога? Не мисля, че е правилно да си казвам - после ще го мисля... Защото скоро на една погача имаше една жена, чийто син е на 5 години и още заспива и спи с нея. Вместо тя да си спи с мъжа. И сега от днешния си опит казва - по-добре по-отрано да се отдели. Казва ми -  и аз така като тебе си мислех - колко е мъничък и сладичък, колко е хубаво да го гушкам, ама после излиза през носа.

Това са мислите, които ми се въртят в главата.

# 164
  • София
Косопада.. миналия път към 4-татта година по4на да ми пада косата едва ли не на ки4ури. Фризьорката миказа, 4е косъма имал около 4 г живоот и сега пада това дето е порастнало през бременността. Тогава се оправих с витамините на Мерц за красива коса и кожа. Но ги пих 6 месеца по схема. 3 месеца 2х1 и 3 месеца по 1 т. на ден. Само с мазане на косата няма да стане, трябва и вътре6но да се поемат витамини

Общи условия

Активация на акаунт