В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 130
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мами,

вързах се тук набързо, за да ви почерпя за рождения ден на порасналото ми голямо момче!

Ани2, благодаря за пожеланието! Аз използвам това, че Сиана се буди рано, нахранвам я, тиквам я в количката и хайде на разходка!

Шунче, на моя син така съм я виждала леко зачервена, но не съм се притеснявала. Не знам какво да те посъветвам.

Инсайд, браво за добрите резултати!

Марки го кърмих 1.5 година. Някакси ми беше по-удобно да го кърмя само от ляват гъда и сега тя е по-голяма.  Confused Сега кърмя повече от дясната.  Laughing

# 106
Ани, благодаря за отговора. А физически възможно ли е млякото от различните гърди да е с различен състав/вкус? newsm78 Снощи пак я прилъгах като спеше, и пак точно на втората минута взе да мрънкоти, но беше сънена и и я набутах в устата. Вися 10 минути, но явно не е яла качествено, защото точно след 2 часа се събуди. А вече вечер се храним на около 4 часа, значи определено не и е стигнало. Пробвеах с компресия, но не ми се получи нещо, ще бъда по-настоятелна другия път.
Шунка, ходихте ли да го клипват? Извинявам се, ако си писала, но съм пропуснала.
Вчера мернах Елдра на балкончето, значи все пак е оцеляла в лудницата  Laughing Дано просто е заета, а няма по-сериозна причина да не пише.
МамаАнелия, да ти е жив и здрав баткото и много да те слуша  Heart Eyes

# 107
Мили мамчета , върнах се  и нямам търпение да ви поздравя!)))) Ще чета след малко и пак ще вляза , за да ви пиша повече.... Много ми липсвахте...честна дума Wink Laughing LaughingХубав ден! Hug

# 108
  • София
Здравейте!

Много хубаво и доста продължително се разходихме вчера със зверчето и Плами Heart Eyes  Даже с тяхната подкрепа успях да кърмя 2 пъти навън и вече съм смела и неудържима по парковете Laughing  Съжалявам, че никой друг не можа да дойде...мушморонко, голям "късмет" с този асансьор ooooh!
Другата среща може да я направим в Борисовата, като че ли там е по-удобно за повече хора...

МамаАни, честит празник!  bouquet  Да расте здраво и щастливо момченцето ти Hug

Ирето, добре дошла отново, аз те помня Hug

За возенето - аз се возя отпред... Така или иначе като сме само двете (което си е доста често, всеки ден) тя си е самичка отзад, а и като се вози в зимния кош нямам почти никаква видимост, ако съм седнала до нея, защото е обемен. 

Инсайд, радвам се, че всичко е наред с резултатите Hug
А за кенгурото - не бързай да го отписваш, пробвай го пак, малко по малко ще свикне, просто му е било нещо ново Peace

рая
, здрасти Hug

# 109
Как ви завиждам за разходката............... Трябва и аз да се науча да кърмя навън, че докато стане и то ще застудее....

МАМА АНИ, нека Марки е все така дружелюбен, контактен, умен, послушен и добър!

момичета, дайте идея от къде да купя крос тренажор (все пак искам подарък за РД) и какъв да е?

# 110
Добро утро! От МамаАни тортата, от мен кафето:
Да ти е живо и здраво момчето, да те радва и расте все така чаровен!

Бюти, радвам се, че макар и малко, сте си прекарали чудесно  Hug
Рая, и ти липсваше Simple Smile
Тедичка, при намаляло в едната гърда е възможно то да е с по-солен вкус (такова е и млякото при мастит и преди цикъл), но това е променимо. Аз все пак по-скоро съм склонна да мисля, че не толкова вкусът, колкото струята действа. А това за двата часа...Явор и от двете гърди като яде, често е гладен след два часа  Embarassed Какво нещо е хиперлактацията...Пробвай с компресия, ако не, просто след двата часа пак можеш да пробваш със същата проблемна гърда.
Мушмуронко, и ние сме като теб - кърмя си около половин час, на всеки два-три часа, само първия ден от пътуването беше на по-големи интервали.
Шунчи,  Hug, дано скоро го преведат този болничен, че ви мисля  Hug Радвам се, че му намерила цаката на човечето, дано след клипването станат съвсем приемливи нещата, че преживя кофти период  Confused Напълно възможно е бебчо да изцоква 75 мл за минути, след първия месец цеденето е по-трудно (урегулирана лактация), особено при майки, които не цедят регулярно.
Хеленче, пет хранения звучи прекрасно, но ако Алекс иска да хапва по-често, не знам дали е разумно да го ограничаваш. Възможно е така наддаването да намалее сериозно, както и млякото. Не че това не може да се оправи - с вмъкване на допълнително хранене при нужда. Не му се притеснявай на човечето сладко - децата са различни, наддават различно, развиват се различно. Румен например си вдигна главата много късно, защото е голяма, заради нея почна да седи стабилно късно, но какво от това.
Деска, от жегата е сигурно, наистина. Не се ядосвай на свекито  Hug
Хубав ден от мене  Hug

# 111
Здравейте.
чета, но нещо не ми се пише тези дни.

Ани2, благодаря, добре съм вече.
Благодаря за кафето   bouquet

Инсайд, много се радвам за хубавите резултати.

Шунче, горкият Макс. Дано всичко от тук нататък да е наред   bouquet
За пишлето не знам  Thinking

Хелън, Нико държи много главата, но аз всеки ден го оставям по корем и то доста време.

За возенето- возя се отзад при Никола. Предвид колко ми е ревлив в колата не мога да си позволя да го оставя сам. Веднъж бяхме само двамата- два пъти спирах, затова или с метро, или с татко му.

Мама Ани, честит рожден ден на твоето пораснало момче. Да расте жив, здрав, много усмихнат и щастлив.   bouquet

Да ви кажа за Нико- напоследък преди да заспи е ужасно крив, слага ръчички около очите, не може да затвори очи и просто да заспи, ами са едни циркове... не иска да го люлея, не иска биба, не иска на ръце, ужас. И така докато не се измори от мрънкане и не си заспи спокойно.
Вече съвсем осъзнато посяга към играчки, някои ги държи и  дори дрънка с тях.
Две вечери ми прави големи паузи, не знам какво става с този негов режим.
Будя го в 12 яде и след това трябва да яде в 6, вчера се събуди в 7:15, а днес в в 8:30.
През нощта се буди, но мрънка само и не иска да яде.
Дойде време пак за ваксини, Ани2, вие кога ще ходите на консултация?
Нашата ЛЛ май е в отпуск, та трябва да звънна да видя кой я замества.

Това от мен за сега. Лек, усмихнат и спокоен ден   bouquet

# 112
Чинче, радвам се, че си по-добре! Не му се притеснявай на Нико, сигурно има нужда от тези паузи  Hug.
Аз пратих Румен и баща му на плаж в Симитли, но не отидох с тях, че ми е тъпо там да съм до количката и да люлея. И Явор преди да заспи е трудно поносим. Иначе целенасочено посяга към играчки, даже вчера така се хилеше на собствения си образ в огледалото...купихме му една играчка с огледало по този повод. На консултация сме в петък.
Хеленче, другото, което си мисля, та нашите юнаци с Чин са месец по-големи от Алекс, така че и това си има значение...

# 113
  • София
МамаАни, честит рожден ден на баткото!   bouquet

Ани, страхотно е, че си си запазила хубавия бюст! Дано всички сме така  Simple Smile При мен номерът е един отгоре, не са пораснали много, ще видим после какво ще стане.

Ирето, добре дошла отново  Hug

Шунче, браво, и аз вече си мисля да сменя коша на количката със седящия, да го слагам на около 30 градуса, за да може да гледа. Малко време вече издържа да е легнал, в един момент се налага да го разнасяме и да опознава света  Simple Smile Та мисля да си улесня живота в най-скоро време  Simple Smile

Чин, разбира се, че по-добре със зала, отколкото без зала. А тя е страхотна, а и не само тя - около нея всичко също много добре е направено - пътят, паркинга, оформлението между платната - имам предвид цветята... много е красиво. Направо се почувствах като в друга страна Simple Smile
Имах предвид, че ББ малко я преекспонира, но това да е.

Поздравявам Нико за голямата пауза, тъкмо мама да се наспи.
Виктор прави вече една почти 5 часова, но във време, в което аз още не съм си легнала, а после се мъча да заспя. Така че засега не ме грее особено  Simple Smile А днес сутринта след 4-5 часа се буди през час, точно когато ми е най-сладък съня. Да се надяваме, че е било изключение.

Чудя се сега като си вземем друга кола, дали да не остана при нашите една седмица... Малко ми е жал за мъжа ми да остане сам, ама имам нужда от почивчица, а и нашите да му се порадват повече. Ние така или иначе ще ходим за няколко дни, но може още малко да остана аз с Виктор.

Аз също се возя отзад. По-спокойно ми е.

# 114
Sleeping Beauty, Maidenly благодаря Hug
Insaid, не се ядосвай за кенгуруто, може просто в този момент мъника да не е бил на кеф. И ние си взехме, при първия опит за слагане изрева, при втория се разрева като тръгнах да го нося, а при третия вече му беше интересно и си се оглеждаше доволно.
helen 30, може да пробваш да сложиш бебчо върху теб. И Ивко не иска да си вдига главичката когато лежи по корем, но когато е на мен си я държи сам.
chin, едно наше съседско бебче беше на три месеца и половина, когато сам отказал нощните хранения и правил пауза от 21 до 6 часа, първо отказал това в 3, а после и в 12, и си се развива супер (бтв - той е на АМ). Само можеш да се радваш, че ти дава по-дълга почивка.

Искам да попитам някой знае ли до колко време най-много след спирането на кърмата трябва да се появи цикъл, защото моят извор пресъхна още преди месец и половина, а гости няма Rolling Eyes

# 115
Добро утро.
МамаАни, честит рожден ден на голямото ти момче. Да ти е живо и здраво и много послушно.   bouquet
Аз още не мога да се оправя за излизане. Тъкмо нагласих Йо, хапна и наака чистия памперс и всичко отначало. Сега вече заспа дори. Сигурно ще изчакам Марти да се върне на обяд, да хапнем и тогава ще се паркирам на някоя сянка.
Ани2, не е от жегата, а от манията да е център на внимание и да командва. Да ама за пореден път трябваше да разбере, че в нашето семейство не пее в хора. На всичкото отгоре до сега винаги търпях всякакъв начин на приказване от нейна страна - назидателно, поучително, подигравателно понякога, но един път аз изказах мнение и повиших тон и се оплака на Марти. Не че той не беше предупреден за случката, ама аз винаги съм търпяла с цената на моите нерви заради добрите взаимоотношения. Е вече ми е ясно, че от нейна страна не се получава, от тук нататък ще си казвам всичко.
Ирето, добре дошла   bouquet

# 116
да ви се оплача мами ...Оги нещо ми е настинал  Sad
От вчера кашля, макар и не много а снощи му текнаха и сополки - то милия голям зор видя тази нощ. И ние с татко му покрай него...
Слагам капки морска вода и давам проспан, май се оправя но ми е едно притеснено ...а и трета нощ без сън как ще се издържи не знам #Crazy

Чин - късметлийска си че Нико си прави сам такава хубава пауза нощно време...Моята щерка 2 години се будеше да яде поне в 2 часа през нощта...И Оги още ми яде на 2 часа. А беше почнал да прави паузичка от 5 часа... Confused

мамаАнели - да те е жив и здрав рожденника!

Ирето - добре дошла!

# 117
Ирето, добре дошла отново...
Аз също нямам цикъл още, кърма нямам от около месец и малко.

Деси, няма смисъл да хабиш нерви. Щади ги, тепърва ще ти трябват. За жалост трябва да подържаме някакви отношения.
При нас също се опитва много да командори. Сега ни плаща тока, защото е на разплащателната й сметка, още от времето, когато те са живяли тук. За сметка на това ние им плащаме телефоните и водата, като се има предвид, че свекър ми по цял ден звъни безразборно, дори и на игри, а водата никак не е малко, защото в Бояна има двор и се полива трева, въпреки това тя прави разни намеци колко много ток имаме и се опитва да ми казва кое къде и как трябва да си подреждам.
Правя нещата както сметна за добре и се опитвам да следвам съвета на мама, на лошото, на иронията, на подигравките - с добро! Много повече я дразня, отколкото да й отговарям и да си тровя нервите.

Хеберллеа, слагай и сребърна вода. Аз започнах да давам профилактично, една капка в една чаена лъжичка. Дано бързо оздравява огненото момче  Hug

За паузите, явно иска да яде на 4 часа вече, т.е от 6  хранения да мине на 5, не ми се нрави много. Яде в 8:30, чак в 12:15 огладня.   Rolling Eyes

Щях да ви питам за обиколниците, сложихте ли ги вече? Аз не съм за да не събират прах, но днес мисля да ги сложа.
Преди малко намерих Нико със завряно краче между решетките. Оставям го посредата, а го намирам с глава до горната табла и стигнал до решетките. Много се движи вече, а вчера от по корем дори се обърна на една страна...

# 118
  • София
МамаАни Честит празник,много щастие и здраве на детенце и на вас   bouquet

Аз да ви све оплача, Жожо имаше малко температура сутринта ..ректално измерена 37.7 и нали се махат 5 излиза 37.2, педиатърката каза,че била нормална температура,но аз сега на всяка смяна на памперса му я меря и засега няма повече....чудя се,дали яко напъване за акане и акане след това може да повиши леко телесната температура измерена ректално? newsm78

Чин,аз обиколници не съм сложила ,няма и да слагам поне докато не захлади малко-поне така се надявам....в тия жеги остава да спра и притока на малкото кислород в леглото на детето....е кофти е като се върти,но в нас е много жега, не пада под 27 градуса и....

# 119
Честит рожден ден на Марки! Да е жив и здрав и много весели игри му пожелавам! МамаАни честит празник!   bouquet

За паузите - Нико прави голямата пауза от 21 до 2-3ч. Не ме устройва много, но това е положението.

Чин, за сметките, най чисто е ако всеки си плаща своето. Моята свекърва до скоро плащаше всичките ни сметки и като ми даде бележките , аз и давам парите. Но сега си направихме интернет банкиране и това отпадна. Сега мъка, че не може да ни следи какво харчим, но и преди дума не може да каже. В началото искаха те да ни поемат сметките, но аз бях категорична че няма как да стане. Спокойствието не си продавам!  Wink

Хаберлеа, знам какво ти е. И ние до скоро влачихме кашлицата. Всяка сутрин му изсмуквайте сополките. Може би от тях се дави. Сребърната вода също помага.

Магнет, до 37,5 Т при бебетата е нормална.  Peace Мисли позитивно!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт