В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 126
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мами,
моят Даниел днес прави 2 месеца!  newsm38 newsm38

# 121
Здравейте!
МамаАни,честит рожден ден на малкото ти пораснало момченце!Много успехи в живота и много да ви радва!  bouquet
За паузите, Краси си прави 5-6 часова от 22 до към 4 и ме устройва идеално  Mr. Green Даже до 6 ми се иска вече да изкарва за да мога да си поспивам повечко  Grinning Иначе през деня е ламята спаска - през 2-2.30 иска да яде,трудно изтрайва 3 часа,ама то си му и личи.Обаче с това връщане и постоянно оригване е кошмар,все на ръце иска а не го оставям да плаче,че ме е страх да не се задави ако върне и откарваме по 1ч. разнасяне докато се успокои.Брат му обаче страшно ревнив става и вече едвам издържам да не хвана пътя Crazy
Ирето,добре дошла.
За цикъла,аз уж имах на 35-я ден след раждането,а сега хич го няма,но знам че може да прескочи няколко месеца заради хормоните.
Честито на Даниел на m-g!
За гърдите,моите сякаш поувиснаха ,размера им след 2-рата бременност е два пъти увеличен.

# 122
  • София
Магнет, до 37,5 Т при бебетата е нормална.  Peace Мисли позитивно!  Wink

Хм, това добре,мисля аз позитивно...но шефката на детското в Тина Киркова ми каза,че темп. дори да е 37.1 има нещо....

Ох тоя цикъл...що не вземе и мене да прескочи, а сякаш само чакаше да родя и ме връхлетя с пълна сила, за трети път ми идва неговата кожа ,а вече трети ден сега не излизам навън,защото не мога да излезна сама с детето...сменям се през 15 мин  Sad

Гърдите ми увиснаха,въпреки че не кърмя,а цедя нямат нищо общо с преди  Sad преди бяха големи,сега са още по-големи и увиснали, ужас...май ще играе пластика по-натам....

# 123
Чин, Ани - а вие как я давате сребърната вода? Като капчици в нослето ли? Аз все се каня да я пробвам таз сребърна вода и май сега му е дошло времето.

Моя цикъл още никакъв го няма...въпреки че отвреме на време ме тресе ПМС Wink Миналия път ми дойде 5тия месец въпреки кърменето. Сега да видим. Още си позволяваме гушкане с мъжо без предпазни мерки (то още пътите на 1ната ръка ми се броят Rolling Eyes) та дано не направим беля...

Най-после успях да дремна и аз. От 2 месеца не се получаваше, но снощи съвсем не спахме. Сега съм по-добре. Дано тази нощ се спи... Praynig

# 124
Хеберлеа, през нослето му капах. Сега като няма проблеми и не го мъча. Дава се и за имунитет, когато нищо му няма. През устата, мисля!  newsm78 Не съм давала още.

Магнетче, дано нищо му няма на Жожо. Пиши как е!

За обиколниците забравих да пиша, аз слагам, че ми е по уютно така. Пера от време на време.

За фотосесията се оказа че съм изтървала срока. Прави се на бебета до 20я ден.  Sad Сега вече ако искам да станат хубави снимки, трябва да започне да сяда, а това кога ще стане идея си нямам.

Ще имаме гости довечера , вихря се малко из кухнята!  Wink

# 125
ХЕБЕРЛЕА, дано бързо ви се размине, но мисля, че кашлицата действително може да е от секретите- и на Дара са едни такива гъсти newsm78

МАГНЕТ, и на мен така ми казаха- че температура на 36.8 си е температура, но трябва да се следи през 3 часа- ако не се покачва или не е постоянна- няма проблем, та в този ред на мисли- дано е нещо временно!

ЧИН, и Дара почна да прави големи паузи- веднъж или два пъти на ден-по 4 часа, а през нощта въобще не знам дали ще се събуди, ако не я разбутам аз на 6 час, или на два пъти по 5, но вече е 6470, макар че за една седмица е качила само 120 гр.

# 126
Здравейте..

Магнитче, на мен доц. Слънчева ми е казвала, че темп. до 37.5 е нормална. Нали се гушкат в нас, предаваме им и на тях топлина.
Ако е само темп. и нищо друго, можеш да му дадеш 2.5мл. Панадол, но според мен не е нужно.
Предвид, че е много топло у вас, вода даваш ли? Аз смятам, че ако не е само на кърма трябва да пийват малко вода или по-често предлагай кърма, че да утоляват жаждата.

Хеберлеа, давам с лъжичка в устата сребърната вода, а когато му е сухо нослето и леко запушено, с капкомера капвам в нослето. В една кафяна лъжичка слагам преварена вода, капвам една-две капки сребърна вода и му давам.
За гушкането, и ние така, аз още цикъл нямам, но и не кърмя.  Rolling Eyes

Кити, Никола преди 2 седмици беше 6300, сега не знам колко е, защото ни се изтощиха батериите на кантара, но в края на седмицата е на консултация и ще видим.  Сигурно просто ми е пораснало момчето и иска да ме улесни Simple Smile Дано  Praynig
Само 120гр? -напълно нормално. Тепърва ще качват по-малко.

За гърдите - не ми увиснаха, но преди ми бяха някак по-плътни. Сега имат същата форма като преди, изглеждат като преди, но на пипане не е същото.

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 18:04 от chin

# 127
Здравейте и от мен Simple Smile
Ирето, добре дошла в нашите редици  Hug
Честит рожден ден на голямото детенце на МамаАни - да ви е жив и здрав и много да ви слуша Simple Smile
m-q, честита месечинка на Дани - жив и здрав да е малкия   bouquet
Чинче, аз съм сложила обиколниците, защото нашето легло не е много голямо и има решетки от двете страни и Алекс вече ги докосва като разпери ръчички и ме е страх да не се заклещи. Но съм сложила от трите страни за да мога да го виждам през нощта ако се наложи  Peace. Иначе си е жега още, но пък горното положение на нашето легло е много високо и не мисля, че на детето му е топло. Ето виж:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1997393054071&notif_t=video_processed
Ани2  Hug, много съм далеч от мисълта да ограничавам детето - аз не мога да го слушам как плаче, давам когато иска, ако е останало малко време до 3-те часа давам да суче, но е ако е минал час, час и половина - давам биберон или вода. Алекс хапва след къпане в 21 - 21.30 и после спи до 4 - обаче го забелязвам, че яде в просъница и то защото аз го взимам и му давам - мисля си ако изчакам да се събуди тогава да давам, но пък ще трябва да цедя тогава през нощта, за да не прецакам лактацията.
И моите гърди значително пораснаха  Tired, все си мисля, че няма да са като преди, ама да видим  Tired. А пък цикъл откакто съм родила нямам...
Деси Hug, направо не знам какво иска тая твоя свекърва, както и тая на Чин де...  Rolling Eyes. Аз на моята съм й дала пълен игнор, даже и по тел. не си говорим, радвам се, че е чак в Пловдив - на синчето си да се обажда, аз нямам какво да й кажа  Naughty. Когато се погрижи за внука си, тогава ще си говорим - знае само да се възхищава на детето, ама едно бодинце не му е купила, чорапки дори - нищичко  Crossing Arms. Аз обаче не мога да търпя и да подминавам - в момента, в който ме ядоса ще си кажа всичко, което ме мъчи. Няма да спестявам на никой нищо - така, както и на мен не ми се спестяваше когато бях бременна  Naughty
Хеберлеа, пожелавам на малкия Оги да се оправя бързичко  Hug
Maidenly, твоят Виктор има същия режим като Алекс  Grinning

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 22:27 от helen 30

# 128
Момичета, много ви благодаря за мили те думи за моето момче!  bouquet

Ние за първа година по това време сме на морето и този път има деца, което за него е нещо различно на рождения му ден. Много е щастлив от което  Grinning

# 129
  • София
Магнитче, на мен доц. Слънчева ми е казвала, че темп. до 37.5 е нормална. Нали се гушкат в нас, предаваме им и на тях топлина.
Ако е само темп. и нищо друго, можеш да му дадеш 2.5мл. Панадол, но според мен не е нужно.
Предвид, че е много топло у вас, вода даваш ли? Аз смятам, че ако не е само на кърма трябва да пийват малко вода или по-често предлагай кърма, че да утоляват жаждата.

Засега не е вдигал повече,но ще го следя....а вода давам от ден 1 в къщи,той поне всичко пие..вода,чай,кърма,ам.... Grinning

# 130
Мами,май и аз трябва да се впиша по-подробно.Моята малка мома е е родена на 18 юни,3 600 и се казва Дария. Как можете ме регистрирате.Може ли малко подробности на лични.Аз честичко ви чета и вече малката е  по-спокойна и мисля,че ще имам време да се включвам по-често и с коментари. Как мога да кача и малко снимки на Дария във вашия албум.Много станаха въпросчетата,но чакам помощ Hug Честита месечинка на m-q,честит рожденник и на мама Анелиан  bouquetЗа свекървите да ви кажа,аз показах жълт картон на моята и й казах,ако иска сина й да е щастлив с мен ,трябва и тя да се постарае,за да не се караме заради нея.За щастие не живеем заедно,но това преди не беше пречка да ни насъсква да се караме. Twisted EvilНо откакто си казах всичко изобщо е много внимателна Laughing

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 20:02 от zara82

# 131
Имам един въпрос към Анни2 и ЛЛЛ
Да представя картинката - кърмим се на около 3 часа, редувам гърдите на всяко хранене. Диляна суче максимум 5 минути, като се пусне и леко хвана ареолата от гърдата ми още струи мляко. От известно време забелязвам, че отказва да яде от дясната гърда. Ядосва се, реве, крещи, блъска, и суче около 2 минути само. В момента, в който я сложа на лявата млъка и засуква. До преди 3 седмици някъде дясната ми гърда се препълваше два пъти повече от лявата, беше по-буцеста, с по-силна струя, но сега са абсолютно еднакви. Непрофесионалното ми мнение е, че са напълно регулирани, мляко има, струята е еднакво силна и на двете гърди. Да, но малката упорито реве от дясната. Вечер като спи я прилъгвам и суче горе-долу добре, но през деня е голям зор. Сменям пози, да не би да не и е удобно нещо да лежи на тази страна, но няма ефект. Опитвам се да я взема за люлка и я насочвам към лявата гърда, като отвори устата веднага бутам дясната и я изплюва. Не ми се иска да минем само на една гърда. Не вярвам да я изяжда до край и да се нерви, че е мека и празна, защото мляко продължава да излиза. Какво да я правя?
Отделно с акането главоболията продължават. Последно направи 4 пълни денонощия пауза, но поне този път успя да се изака сама, без да и давам Лактулоза. Като последните две денонощия е една постоянна вътрележка от пънене, повръщане, плачене, нервене, пръцкане и т.н.

teddy_varna, Ана2 ти е отговорила навреме и подробно. Виждам, че и ти много адекватно подхождаш към ситуацията   bouquet
Сещам се само някои неща да допълня: може да предлагаш дясната гърда тогава, когато е сита и спокойна, както и когато е сънена или спяща. Контактът кожа-до-кожа също при много майки има чудодеен ефект - да сложиш Диляна върху голите си гърди, а тя да е само по памперс.
Също можеш да опиташ да й предложиш дясната гърда, след като е сукала от лявата, без да променяш позата на тялото й. Например ако от лявата е сукала в поза люлка, можеш леко да я преместиш на дясната в поза футболна топка.
Ако се изнервя, когато предлагаш дясната гърда, не е добре да я насилваш, защото може да асоциира кърменето с неприятни неща.
Възможно е наистина струята да я притеснява. Може да опиташ да кърмиш в биологичната поза, ако вече не си го направила. Обичайно в тази поза силата на струята леко намалява.
Успех!   bouquet

# 132
Евридика,  Hug
Магнет, предполагам, че прокрай жегата се е повишила малко температурата - бебетата са си с несъвършена терморегулация - следи го детето, но едва ли е нещо притеснително  Hug
Кити, нормално си е качила Дара - и Явор наддава скокообразно - някои седмици повече, някои - по-малко. И въпреки че вече ми изглежда доста пухкав, си е по-лек от много бебета тук - сега е около 6 кг.
Хм, Ани, жалко за снимките...
Ирето, зара, добре дошли!!! Зара, напиши ми на лични кога е родено детенце, с какви мерки и ще те запиша на първа страница.
М-г, честита месечинка на Дани!
Да си кажа - Явор много лигави вече - дрехите стават направо мокри и слагам лигавници  Confused Но венците още не са надути.
Хубава вечер!

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 20:42 от Ана2

# 133
Здравейте мили мамчета  Grinning Grinning Ние растем усилено и вече гукаме помалко  Hug Hug Hug Целувки на всички бебчета  Hug Hug Hug

# 134
Аз се разготвих по никое време, ама поне утре няма да имам работа (хихих поне няма да готвя, тя другата работа си е ясна).
М-г честита месечинка на порастналото ти дете.
Нещо не съм на кеф май днес. Всичко ме дразни. Ето вечерта на нашите познати детето взе дрънкалката за количка на Йоана. Няма проблем нека я види. Да ама детето нещо изтеряса и я хвърли на земята, при което си я прибрах. Настана олелия от нейна страна. Казах на родителите й да не се сърдят, ама няма да я дам. Все пак утре Йо ще почне да си лапа всички играчки и тогава нищо няма да давам да се пипа, няма всеки път да ми се цупят другите деца я. Да свикват.
Хелън, абе нека не купуват нищо, ама поне да не се опитват да се месят за всичко и винаги да изказват мнение. А пък като бях бременна си спомням Марти по едно време й забрани да ми говори, че тогава тя живееше у нас и беше по-зле. Дано тази зима не ми се налага да я гледаме. Лошото е, че нещо ми падна перето и виждам как от тук насетне няма да премълчавам нищо, което пък определено май няма да се отрази добре на моите нерви, че и на Марти на търпението ама ......

Общи условия

Активация на акаунт