В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 178
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Кити, Йоана днес също спа цял ден. Хапва обаче през два часа и пак заспива. Следобяда вече като се разхлади пободува достатъчно дълго.
Инсайд, за 21 дни 500 грама не мисля, че е малко, но Ани2 и другите мами с вече големи деца могат по-добре да кажат. Нашата педиатърка каза, че е нормално на седмица по около 100 грама. Йоана за предния месец качи 600гр. Щом бебо се чувства добре и все пак наддава, според мен няма проблем. Пробвала ли си го сънен да го храниш? Тогава хапват най-добре.
Цвети, стискаме палци на Симонка. Нека бъде герой утре.
Дарка, и на вас стискаме палци.
Вова, обезателно ще се обадя. Не знам обаче нищо по въпроса за черепа, дано не е проблем.
Днес разбрах колко добре децата ни усещат. Бяхме на заведение. Въпросните ни познати (с детето болно от шарка, тя мина де, но сега пък кашля здраво) бяха там. Йоана като се събуди и тяхното дете висна върху количката, а майка му седеше зад гърба му и нито един път не му направи забележка, а само аз виках не не не. Чух я няколко пъти как се изкашля върху Йоана и веднага я взех на ръце. Да ама явно се бях изнервила, щото тя след две минути писна. Такова чудо на вън никога не сме имали. Винаги й е било супер приятно. Ядосах се, хванах си детето и си тръгнах. Оставих Марти там, за да оправи сметката и да прибере количката и другия багаж. Йоана поне 30 мин рева в къщи преди да заспи. Стана ми мъчно, че аз винаги се съобразявам с хората, а насреща нищо. Лошото е че сме голяма компания и няма как да ги избягвам постоянно.  #Cussing out

# 256
Sorry za latinitsata, s nov laptop sam, niama kirilitsa.
Dnes merihme Max, rezultatat e 62 sm i 5,400. Na 01.08 beshe 58 sm 4,500
Kakvo ste kajete, tova dobri merki li sa? Moje li da spra da se pritesniavam za karmeneto?
Vrashtam se da cheta...

# 257
Чин, май само ние не спим WinkАз чакам Жоро да огладнее Sad, а ти вероятно наблюдаваш Нико за реакция от вакнисата...дано всичко да е ОК Praynig
След ваксина и аз давам Панадол, но доки каза, че след като съдържа парацетамол, успокоява болката и от самото убождане при ваксината...Следващия път мисля да дам предварително...после ще споселя...
deskatta,всеки лекар със собствено мнение...един казва 600 гр на месец, друг 200 гр на седмица...на теб пък са ти казали 100 гр... кой да слушам...много неприятно с тази майка... #2gunfire
Zizuna,според мен няма място за притеснение...детенцето ти наддава и то доста добре Peace

# 258
Insaid, първите месеци минимума е 600гр на месец- до 1кг. След 3-тия месец качват по-малко..

Деси, познато ми е това. Ние имаме много близко семейство, чието дете много обичам, но не ми е приятно, когато пипа играчките на Нико или се катери по количката му.

За жалост много хора гледат своя интерес, ти се съобразяваш, но с теб не...

Аз чакам Нико да се събуди в 12 да хапне..

# 259
Nesto ne moga da se opravia s kirilizatora. Taka che prodaljavam na latinitsa  Embarassed

Cheta che se oplakvate ot nahalni babi i t.n Tuk takova neshto oshte ne mi se e sluchvalo. Zaglejdat ni, radvat mu se i tolkoz. Komentari i saveti niama. Daje pitat dali moje da poglednat v kolichkata  Wink Draznia se na komentara: Auu, kakvo sladko\krasivo\malko bebche. Daje ne iskam da go zaglejdat, sled tova imam zversko glavobolie  Twisted Evil Daniel mi se kara i kazva: Vmesto da se radvash, ti...

Planiram skoro da se pribera v BG. Posavetvaite me, koga e nai-udachno da leti chovek s malko dete  newsm78. Imam vazmojnost da izbiram mejdu:
1-v 7 sutrinta
2- v 16.00
3- v 20.00
kato poleta e okolo 1 chas.

# 260
  • София
Добър вечер Hug
Много жега днес бре, уж края на август, обаче май от другата седмица вече няма да е толкова топло, а пък ние на море отиваме #Crazy
Благодаря за инфото за хумата, объркала съм се явно, кой какво е писал, но благодаря все пак Hug
Кити, недей да се вкарваш във филми мила, като гледам всички бебета имат дни в които спят повече, и други в които спят по-малко без причина. Щом няма температура и си хапва, защо си мислиш глупости Naughty А за гърдите, и аз чат пат усещам една пронизваща болка, но това отдавна, не знам от какво е, но е за кратко и за сега не ми пречи Rolling Eyes
Аз слагам Крис да спи в чувалче вече, много е яко, не го мисля отвит ли е, не е ли Mr. Green Сигурно се чудите де на тази жега, но аз нали живея до гората и тук вечер си е хладно, понеже няма как да му завия ръчичките, все са му студени Rolling Eyes но поне в чувалчето кръста и крачетата са винаги топлички Laughing
А искам да питам тези от вас, които пътуваха подалечко, на колко време спирахте бебето да го вадите от столчето newsm78
Зизу, наддал е 900 грама, което си е добре, 4 см са си супер. Не ги мислете толкова тези мерки, децата се развиват различно Hug За полета ти си познаваш детето, в смисъл знаеш кога е най-малко вероятно да плаче, поне аз бих заложила на това. При нас това е сутрин примерно, като се наяде и след това 2 часа е щастлив Hug
Деска, трябваше още тогава да направиш забележка, много странно уж е майка, а не се е съобразила сама, да каже на детето да се дръпне...
ехх пак стана 12, ако можеш да си лягам веднага след Крис, щях добре да се наспивам...аз пък хич не бързам да махаме нощното хранене, толкова ми е мило и сладко да си го кърмя, че всяко хранене ми е сладко и важно, пък той през нощта хапва по 10 мин и пак си заспиваме, и поне за малко си го гушкам Heart Eyes
Охх лягам, че и компютъра ми залепна за коленете от жега...навънка духа...топъл вятър Twisted Evil

# 261
Ами странно ми е. Това дете израстна у дома почти, но сега не искам да го виждам колкото и грозно да звучат думите ми. Като си говорех с Марти, защо евентуално така постъпват думите му бяха - ми защото майка му не може да се справи с него. Тя ще му направи забележка, то ще се затръшка и те трябше да станат и да си тръгнат. Значи заради тяхното дете, с което те не могат да излязат на глава, аз прибрах дъщеря си в топлия апартамент, вместо да стои на въздух на вън. А пък опитите за катерене ги потуших с думите - нека се катери, като я счупи ще ни купите нова, че тъкмо ще си харесам по-скъпичка.  hahaha Вече не му дават да се катери.
Аз също чакам да се опитам да я нахраня в 12, цедя и лягам.
Зизу, и трите полета са добре от към време - в смисъл няма да хванете някакви жеги, ако пътувате съвсем скоро де. В 20 часа ми се вижда късно, защото докато сложите бебо да спи може да стане доста кисел. Аз сякаш бих избрала този полет в 16.
Зверче, ние като пътуваме до Варна пътя ни отнема около 2 часа, като задължително имаме по средата едно спиране и това си е от преди Йоана. Т.е. час някъде и я вадим за мъничко. А пък аз през цялото време говорех на другото дете - не така, не така .... Майката трябваше да се усети. Оня ден със случката с дрънкалката видимо ми се понацупи, та днес не знаех как да постъпя. Не искам да се изпокарваме заради децата си. Утре Йоана ще порастне и ще боледува, аз как трябва да постъпя спрямо тяхното дете - да я пазя или..? newsm78

# 262
  • София
Деска, уместен въпрос, според мен е ясно, че като ти е болно детето не го водиш при здрави деца, все пак са деца, като си го извел болно, няма как да го накараш да стои далече от другите деца. Поне аз така бих постъпила и сега гледам и мои приятелки, които имат деца, като се разбираме да се виждаме и дори и само малко нещо да има на техните ми казват и се виждаме като се оправят. Те сами така ми предлагат и се съобразяват...Кофти е да се карате за това, но ако тя сама не се сеща е по-добре да й кажеш, все пак сега Йо е най-важна, и на нея би трябвало да й е ясно това... Hug
Хайде лягам наистина  Hug

# 263
Момичета, последен въпрос за тази вечер...Случва ли се вашите слънчица да се събудят с рев...Когато е гладен и е поспал повече, Жоро се събужда така, но сега се разплака докато спи...гушнах го и той отново заспа...Дали не го боли нещо newsm78 Cry

# 264
  • Sofia
Зизуна, чудесно е наддал адашът. Simple Smile
Аз бих избрала също полета в 7 поради причините, които е изброила Зверчето - и при нас най-благото време е сутрин. Simple Smile

Деска, просто има някои жени и то не малко, както сме установили с ММ, които като им се роди дете и смятат, че целия свят се върти около тях и им е длъжен. Независимо има ли целия свят също деца... Около нас има страшно много майки с малки деца в градинките. Един ден търся сенчеста пейка, на която да седнем - ами една си сложила количката и боклучките на едната пейка, седнала с детето на втора пейка, само крак дето не беше опнала на третата.  Close На доста такива дребни, но изнервящи ситуации се натъкваме.

# 265
Момичета, последен въпрос за тази вечер...Случва ли се вашите слънчица да се събудят с рев...Когато е гладен и е поспал повече, Жоро се събужда така, но сега се разплака докато спи...гушнах го и той отново заспа...Дали не го боли нещо newsm78 Cry

Инсайд, Йоана сутрин към 9 заспива и към 10 се буди с рев. Успокоявам и заспива пак. Според мен се дължи на това, че се е събудила, а й се спи още. Повярвай ми, ако го боли нещо няма да спре да плаче  Hug

Зверчето  Hug Hug лягай да почиваш.

Аз се опитах да нахраня Йоана. Тъпо и упорито се опитвам да й изместя нощното ядене, но не се получава. Хем стоя до 12, хем в 3 пак храня. Ако не храня в 12 я тя не се събужда.  Joy

Шунче, така е. Аз избягвам парка, защото съм с куче. Намирам някоя самотна пейка около блоковете и се паркирам там с учебника. Те първа ще се сблъсквам с такива неща и много ме е яд, че гледам да не създавам конфликтни ситуации и си мълча. Явно ще трябва да се науча.

# 266
Ако знаете каво ми се случи докато ви четях.... ooooh!Децата спяха в спалнята и чувам наякакъв странен шум като дращене от нокти.Обръщам се да погледна,мислех,че е Жожо,а то м/у тях застанало някакво огромно насекомо-8-10см голямо.Така се уплаших!Само издърпах бързо пелената,върху която лежеше бебо и бързо задърпах Софи да става!Извиках и мъжо от др.стая да се оправя с чудовището(въобще не разбрах какво е в бързината,даже ми заприлича на скорпионче в тъмното)Той го събра и го изхвърли на улицата и каза,че е богомолка.Само като си помисля,че е минало през него,или че можеше да спя и да го усетя да ме лази.... ooooh!Добре,че реших да ви видя...Сън не ме лови в момента!Ужас!

Шунче,дано бързо му мине на Макс и да не го боли повече! HugДерзай и с кърменето! Simple Smile

Деска,хареса ми това с катеренето! JoyА за майката-за съжаление има доста майки,които не се съобразяват никак.Даже те самите вдигат малкото си дете над количката,за да "види бебето отблизо" Rolling EyesПравилно е предположил Марти за вашата позната.Защо не и каза(на майката)директно?Аз сигурно щях да го направя.
Ние пък вкъщи(в свекърите де) имаме проблем с племенничката на сестрата на ММ.Толкова силно пищи и реве,че ме побърква.Разбирам,че е в такъв период(малко над 2 е и се тръшка),но и София беше на толкова като тя се роди-постоянно я карах да внимава и да не вдига шум заради бебето.Аз ако не и направя забележка те много много не се сещат... Confused

Дарка,Цвети,стискам ви палчета за ваксините! Hug
Цвети,вкъщи наистина си е най-добре. Simple SmileКак са дечицата?

Бухтичке,лошото е,че малкият на приятелката ми е вече на почти 8,а още се гушкат. Mr. Green

Зизуна,чудесно си наддава момчето!Не се притеснявай повече,а стягай дисагите за Бг. Wink Hug

Инсайд,и за Жорко си мисля,че нямаш повод за притеснение.София ми качваше така и си беше мн.добре(писала съм го и др.път).Просто явно качва на долната граница. Peace

Хиберлеа,ще взема да се разходя аз до теб др.седм.да пийнем по едно фрапе.Каката ви си е тук,нали?

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 03:05 от avgusta21

# 267
Ири,мойта лична каза,че ако в повърнатото има тъмно към черно нещо (както го описваш)-да и звъня непременно. ConfusedМоже би е по-добре да питаш личната си. newsm78

Май мойте постове са най-дълги.И досадни сигурно! Mr. Green

# 268
Добро утро, мамчета и бебоци Hug

Благодаря ви за пожеланията!
Моето синче ме събуди колкото да си свърши сутрешната работа в памперса и заспа, и аз отивам да пия кафенце на двора. Ето и за вас

Цунки не бебчовците Heart Eyes

# 269
  • София
Добро утро!

Ирето, мерси за кафенцето Hug

деска, ние пък като бяхме на вилата имахме гости с малко дете на 2 годинки и нещо.  Бях оставила мъж ми на двора с малката, но той решил, че другите като са там (нали все пак са родители) може да отиде до тоалетна.  И аз излизам и гледам това дете цялото се покатерило върху количката и се навряло в коша да гледа бебето,  родителите му стоят отстрани и му се радват Shocked  Това е дете, което ходи на ясла и не е много ясно с какво е влизало в контакт, да не говорим, че тежи 15-ина килограма и не знам защо искаха да изпробват колко е издръжлива количката  #2gunfire  Просто побеснях, но нямаше какво да им кажа, само казах на детето да слезе и подкарах количката надалече...Искам да ви кажа, че етърва ми (мй такава се падаше) не дава на племенницата дори да пипа коша на количката, какво остава да се навре вътре ooooh!
Отплеснах се, ама и на мен това много ми тежи Crossing Arms

августа, ужаааассссс!!!! Shocked  Като знам аз как изтръпнах от една буболечка, не знам как си се почувствала с тaзи богомолка, бррррр Sick

Шунче, хайде и от мен успех с кърменето с "новото" езиче Hug

Инсайд, моето детенце много често се буди с плач, отделно плаче и в съня си.  Четох една тема по въпроса, оказа се, че има и други, които правят така.  При нас много често е от коремчето (чувам я, че пръцка, когато се разплаква).

кити, да знаеш, че подкрепям чин в мнението й.  Радвай се на малката красавица, стига се вглежда и всичко ще е по-добре и за нея, и за теб (знаеш, че го казвам с много топли чувства) Hug Hug

Хайде стига съм писала, че ще конкурирам августа Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 10:30 от Sleeping Beauty

Общи условия

Активация на акаунт