В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 106
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София

Все така,станах с 38 градуса,дрища,пия парацетамакс,ентерол,сега ще варя вода с ориз и препечени филийки и картофи на фурна... Rolling Eyes Cry да ми е жив и здрав мъжа че помага и гледа малкото,че....ходя с маска в нас,потя се като дзвер абе въобще ми се реве...утре пак няма да може да му бием ваксините...писна ми! А и на ендокринолог се налага да отложа да отида...

# 391
Днес ни е 4ти ден без акане и дадох Дуфалак и ми е много криво .Може би съм избързала ,но днес Дара е по кривичка и реших да не чакам.Знам ,че може би усоява кърмата ,но като че ли ече психически не издържах и й дадох -дано мине и не се повтаря....нещо ми е смотано и не ми се пише Sad

# 392
И май май ще се съглася с Ваче и може би ще се наложи по-рано да давам сокчета ,защото ако има стомаха на майка си ,ще страда цял живот от запек.....

# 393
Привет от мен Simple Smile
Не съм влизала отдавна пак. Миналата седица ММ си взе малко отпуск и бяхме в Дупница. В събота сутринта се обадиха съседите, наводнили сме се.  Спукала се някаква тръбна връзка, водата стигнала до първия етаж. Аз си дойдох снощи с детето и в момента въртя седмата пералня. Добре, че е топло. Паркета е за смяна, но ще го сменят докато сме на морето- заминаваме на 11.Мебелите са се надули и тях ще сменим постепенно. За съседа под нас не ми се мисли, тъкмо завърши ремонта.
Деска, видях във фейсбук за кризата и влезнах да прочета какво става. Малкият дявол, добре че се е нормализирало кърменето.
Магнет, много е тежък този вирус, доста хора се оплакват. Пии течности да не се обезводниш, че на свеки система и слагаха.
Крустите - и Крум има, много. Опитах с шампоана на мустела, после и с крема- ефект нулев. Накрая ги махнах с бабината рецепта - олио и гребен, но май пак ще има.
Отивам да чета назад.

# 394
Ичка - сокчетата може да му докарат проблеми на детенце, които да се проявят по-късно..и определено не са решение на проблема според мен... я кажи какво ти е менюто обикновено?Много зависи от храненето дали стомаха ти ще е редовен... Опитай с Инфакол при бебче - при нас много помага - само леко да се запече (да кажем ден) даваме по 2 капкомера и - скоро пълни памперса.

мами - помагайте, как да накарам бебо да поеме биберон newsm78 ми не ще и не ще. Иска само да виси на мен, а аз на моменти много се изнервям ooooh! И да пие от шише не ще - снощи успях малко чай за колики да му дам с лъжичка...

# 395
И май май ще се съглася с Ваче и може би ще се наложи по-рано да давам сокчета ,защото ако има стомаха на майка си ,ще страда цял живот от запек.....

Ичката, сестра ми е пиела сок от 40-ия ден и пак ди е със запек  Peace Ако детето е спокойно не го мъчи с нищо, прбвай примерно да увеличиш храненията - ако не му стигат. Или усвоява всичко и няма какво да ака.

Мушмуронко  Hug

# 396
Моите мъже се гледат малко и мога да седна малко пред компютъра.
За соковете мисля,че може да почна,но по лъжичка-две и все пак Краси ще покаже как му действа. Simple Smile

# 397
Деси, бравоо!!

Ичка, не се коси, че си дала Дуфалак, и ние на там отиваме. За съжаление и аз цял живот съм със запек, захранена съм на 3месеца със сокчета  Rolling Eyes

Магнет, ще се молим за бързо оздравяване. Лоша работа, в това топло време, че и чревен вирус.

Мушми, лошо, постепенно ще смените всичко.

Хеберлеа, може пък да е за добро неискането на биба. Освен да си по-настоятелна, друг вариант едва ли има Simple Smile

Ходих до КАТ и съм бясна, подадох док. за смяна на книжката преди 4 месеца, още не е готова, защото молбата, която подадох на 34 гише за да ми мине досието от КАТ Шумен до КАТ София, още не е стигнала до 37 гише!!  Twisted Evil

# 398
  • София
ичка, съчувствам ти Confused  И другите са ти казали обаче - даването на сокчета едва ли ще разреши проблема.  И деската има право - причината може да е, че хапва по-малко или просто да усвоява всичко и по-бавно да й се събира необходимото количество ако (аз така си го обясних при нас).

хеберлеа, много странно, това доказва, че всяко бебе е различно - счита се (чувала съм, де), че Инфакол действа точно обратното и при прием бебетата разреждат акането Rolling Eyes
За бибата бих те посъветвала да пробваш с друга, всяко бебе си харесва различен вид, може би просто не си уцелила точната Peace

деска, супер, че нещата с кърменето са се нормализирали Hug  А така, както описваш ситуацията, има за какво да си поизнервена.  Другия път направо им казвай, че не е удобно, по-важно е да мислиш за себе си и бебето, те ще го преживеят някак  Wink

мушморонко, много кофти история Confused

чин ooooh!

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:24 от Sleeping Beauty

# 399
  • София
Магнетче, оправяй се бързо... няма какво да кажа друго. Докато не издрискаш вируса няма да имаш мира. Оризова вода много помага, морков също. Вари супа ориз, морков и картоф, само със сол и с никакви други неща. Без мазнина, без лук!!! Само това и яж. Гадна е, ама ще те оправи. Ентерола също пий. Той е дрожди, няма да има проблеми с кърмата...

Ичка, и аз мисля, че сокчетата няма да свършат работа.

Мушмуронко, много неприятно ...

Аз още се ориемтирам в обстановката, имам много работа, пера... абе лудница ми е  Crazy

# 400
Здравейте мамчета Hug
Бюти, страхотна закуска ммм... За мен ще е следобедна Simple Smile
Деската, гледай да си поспиваш и да си почиваш повечко. Когато на мен ми спираше кърмата имах единствено след сън. Не знам дали има връзка, сигурно съм сънувала хубави работи, а не дразнителите около мен Laughing
Ичка, пробвай с овесена вода (в която са варени овесени ядки), тя разхлабва, но е за по-големи дечица, пий я ти и дано предадеш нещо на бебка.
Аз също съм за по-ранно, но и по-бавно захранване. То и без това мойта ламя скоро ще спре да даяни само на АМ. Хем му става тежко от всичкото мляко, хем ако му дам по-малко не се засища и реве като свърши.
Днес бяхме на консултация, станал е 59 см и 5.8 кг... качил е 1.6 кг ooooh!  Laughing
Биха му две ваксинки, плака, но не колкото мен.
На болничките - бързо оздравяване. На заминаващите - весела почивка.
Цунки на бебоците Heart Eyes

# 401
Момичета,не мисля,че не й стига -яде си през 2,30ч. и спи през деня по 40мин някъде между храненията ,будува си ,смее се ,по ми се нрави обяснението ,че усвоява ,но пък не знам 4 дни дотук все ми се виждат доста .Тази вечер спа от 22ч. до към 4 ч.
За сокчетата може и да сте прави ,тя ще ми покаже .
Иначе аз мисля ,че знам горе долу какво да хапвам ,за да не ми е запечен стомахът ,но това си е дълги години ,ям доста плодове и зеленчуци,пълнозърнест хляб ,но напоследък нямам време за течни манджички .Пия и пробиотици.
Деска ,радвам се ,че кризата с кърменето е преминала и напълно те разбирам относно гостите и то неочаквани.
За инфакол-а -и на нас ни дейстаха всякаквите капки запичащо.

# 402
Здравейте пак Simple Smile
Макензен, тази тема сигурно ще ти е от полза, ако не си я открила. Не се притеснявай, ще си имаш кърма  Hug
Дес, радвам се, че си по-добре  Hug
Ичката, съчувствам ти - с Румен имах същата картинка - с дни не акаше в този период - добре, че и зълва ми беше минала по този път и ме успокои, а и педиатърката казваше, че е нормално.  Мина и това. Недей да се притесняваш, че си дала Дуфалак - това е по-добър вариант от сокчета при вс. положения. Не си мисли и че този запек ще доведе до запек по-късно - няма общо - Румен сега няма никакви проблеми, но той си хапва доста плодове.
Виждам, че те притеснява кърменето ви - при положение, че си имате доста голяма нощна пауза, дневен интервал от почти 2 ч. и половина си е повече от нормален. А явно преди това и по-големи интервали сте имали - значи вероятно скоро пак ще се увеличат. Това си е напълно естествено за кърмените бебета. Ей-сега ще мине времето - кога се роди Явор, кога наближи четирите месеца  ooooh!

За сокчетата моето мнение е, че все още е много рано - в сокчетата яма почти нищо полезно освен плодови захари и киселина - витамините се окисляват много бързо, а целулозата, която е полезна за перисталтиката, е в плода, а не в сока. А киселината не е най-добрата първа храна за бебешкото стомахче, което все още е и незряло. По-добър вариант и след захранването са пюретата - от тиква, слива, круша.
Мушмуронко, наистина неприятна работа...
Чинче, щеше да е смешно, ако не беше повече от тъпо!
Хеберлеа, нашият човек вече съвсем не я ще бибата - пробвала ли си каучукова?
Много момичета изчезнаха пак...Орнела, Гарли, Роси, Миси...и много още  Embarassed

# 403
Ана 2 , Hug мерси отново ,че ме успокояваш.
Мамита имам въпрос -моето свеки иска да прави шишенца от праскова като един вид нектар ,та по този повод ме пита да прочета в нета Laughing как да го прави -в смисъл захар да не слага ,нали newsm78

# 404
Мушмуронко, много неприятно. Два пъти сме го преживявали тоя момент и то все след ремонт. Затова вече имаме застраховка и не ни се случва!  Simple Smile

Хеберлеа,  Hug

Момичета, много ще ми бъде интересно всяка да отговори на въпроса: Как избрахте име за свето дете? Предполагам , че не само на мен ще е интересна тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт