Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 679
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Мър, хих, само аз ли те разконспирирах?! Simple Smile Котенцето те издава де... Сега по въпроса с кърменето- при нас е на моменти. Ако е наистина гладен успява да суче и навън, но задължително покрит с пеленка, че всичко е толкова интересно и забавно Simple Smile Вкъщи вечер като си дойде баща му, само наднича да го види и ми е по-трудно и от навън!
Да се похваля- имаме напредък с моркова! Половин бурканче от малките! Утре ще пробвам картоф и морков в комбинация!

# 646
  bouquet  ЧЕСТИТ 15-ТИ СЕПТЕМВРИ - на мамите с ученици; на учителките по образование, и на тези по призвание - виждам, че тук има много такива  Hug Обичам го аз много този ден - та като истинска учителка, затова и на него се оженихме - та хапнете по едно сиренце от нас с малко винце   Wine Glass   До четири годинки ги докарахме  party023 , живи-здрави, и занапред Simple Smile

Сиренце съм си аз - обожавам всякакви сирена и кашкавали, нямам търпение и Марио да го зарибя, ама и аз като Маринелс - изчаквам и с попарата, и със сиренцето. Ама няма какво на вас да го разправям - то вие тука ме научихте на тази предпазливост  #Crazy Wink
Енач, аз рано или късно ще дойда до Пловдив, та ще се запознаем лично  Hug

За историята от Пенмар - и аз съм на мнението на  Скреч - в случая родителите са си виновни. Обнадеждаващото (и звучащо още по-ободряващо точно на днешния ден) е, че бъдещето на децата ни е в нашите ръце - ама не само като изтъркана фраза го казвам. В работата си съм виждала хиляди погрешни примери на възпитание, и най-страшното е, че родителите почти винаги са убедени, че правят най-доброто за своите деца, а често в конкретни възпитателни ситуации не могат да проумеят колко грешат.  Но за децата на обущаря поговорката я знаете, та дано да усещам правилната посока и за нашето дете, че отстрани е лесно да даваш акъл, ама на хорото е нещо друго ...

# 647
Здравейте момичета  Hug

Едно кафе  Sunglasses

Честито на всички първолаци  newsm51 както и на всички други ученици и учители по призвание и по душа, както писа сиренце  smile3525

skrech така е, ама все пак най важното от което е имало нужда бебето е получено. От тук нататък вече не само това яде.  Peace

Uinen   сладкиш Hug

Mur оризовата безмлечна каша на Милупа, чистата без банан и т.н. И да само с преварена вода и си я яде. Ехххх тези зеленчуци хич ги не ще  Thinking Вчера му дадох резен краставица и за известно време се занимава с нея  Laughing Ама после реши да си играе и само я пускаше на земята, аз му я дам и той пак я пусне и ми се хили и чака да му я дам. А бе започнаха да изхитряват тези деца  Whistling  А му дадох и една солета от морков и той взе че нещо се позадави от отчупено парченце и мъжа ми като се стресна, скочи и като го тресна по гърба  ooooh! и малкия се разплака  Crazy а иначе нищо му нямаше на детето  ooooh!
За кърменето навън Ами то май за всички е валидно. Нали си растат децата всичко им е интересно. Малко е неудобно навън наистина защото моя сладур посуче малко и се изправи да види какво става наоколо и след това пак си иска, ама в това време цицата ми трябва да стои навън и да чака  Joy

Пипиллота ще пробвам и аз. дано да се получи

racholina и ние сме така  Laughing и когато след баня се храним, таткото излиза от стаята иначе е мисия невъзможна  hahaha дръпне 2 пъти и се обърне да го види и да му се хили.  Joy Браво за напредъка  Hug

sirence
Цитат
В работата си съм виждала хиляди погрешни примери на възпитание, и най-страшното е, че родителите почти винаги са убедени, че правят най-доброто за своите деца, а често в конкретни възпитателни ситуации не могат да проумеят колко грешат.
Пътят към ада е осеян с добри намерения. Дано ние да сме по добри  Peace

# 648
  • Пловдив
Мами, с какво си играят 4-годишните? Каква играчка можем да подарим? Дайте идеи, моля  Praynig

Мър (поправям се, че и аз те бях кръстила Мур  Embarassed) и при нас кърменето навън  и вечер е сложно. Много се разсейва, все има нещо интересно да зяпа, оглежда се. Някои пъти цоква 4-5 пъти, пуска, гука, блее и пак отначало. И така сигурно 50 пъти  Mr. Green Само в просъница суче спокойно, макар че и тогава се опитва да се търкаля и да се обръща по корем  Crazy
Като казахте да си закачим нещо интересно, на него май са му много интересни носът, бузите, вратът ми. Суче и стиска, мачка, щипе яко  Crazy

# 649
Мами, благодаря, че споделихте за кърменето навън.
Пипиллота, мерси за идеята. Струва ми се обещаваща. При първа необходимост ще я приложа Hug

Commelina, и при нас е ритане, мачкане и щипане, където докопа - лицето, гърдите, ужас  ooooh! Само през ноща като се кърмим е спокоен, защото е тъмно и е в полусънено състояние.

Аз като кърмя в къщи, не давам никой да влиза в стаята, че "радара" засича и най-малко движение и забравя за яденето мигновено  Whistling

mama_vessy, и аз се ориентирах към Милупа, обаче на инструкциите пише кърма или АМ, а аз предпочитам да я правя с вода. На друга марка гледах, че на чистата оризова каша пише, че може с вода или плодове, освен кърма или АМ, разбира се. Така че ще пробвам и аз първо с вода, пък после и някое друго плодче за разнообразие.

racholina, забелязах аз, че ме разконспирира Peace Иначе, картоф и морков може да е малко запичаща комбинация, та внимавай с нея.

sirence, Честит троен празник   bouquet Да го отпразнувате подобаващо със сиренца и хубаво гръцко винце  Laughing

# 650
Сиренце, честита годишнина!  bouquet Да се обичате още много по четири и да се радвате на нови попълнения в семейството. Wink
Кърменето навън при нас не е проблем. Най-много се върти, когато брат и е наоколо. Тогава забравя да суче и започва да му се хили. Чудя се как така и нищо да не прави той, тя му се смее с глас. Laughing
Викат ме.

# 651
Хей момичета бях дала предложение за новата ни темичка:
МАРТенчето вече с лъжичката се запознава и вкусовете опознава!
Моля някой да я впише в анкетата, мисля че сега е доста актуална
 Hug

# 652
sirence, честита годишнина и от мен! А сега се сещам, че преди време и veset0 празнуваше, а аз се отнесох и пропуснах да и честитя! Sad Мноооого семейно щастие и на двете ви! Hug

# 653
Мами, здравейте. Да ви питам, че се чудя нещо. Започнахме захранване с Ади - вече 4 дни сме на тиква. Не е много очарована. Не е акала оттогава, а уж тиквата регулира. Това притеняващо ли е? И друго по-важно. Днес вдигна изведнъж 38.7 температура. Водихме я на преглед, но засега има само зачервено гърло. Да спирам ли захранването или да си продължавам и с тиква ли да продължавам, ако да, или може да въвеждам и картоф например?
Мъъъъъъъър, за кърменето и ние сме така, ще пробвам и аз шал, гердан или каквото намеря  Mr. Green Комелина, и мен Ади така ме стиска, драска и щипе, че ми идва да й вържа отзад ръцете  Crazy
Сиренце, честита ви годишнина! Да сте много влюбени всеки ден и да се наслаждавате на компанията си заедно. Моят мъж е в отпуска в момента и си правим много хубави разходки цялото семейство, но на моменти така ме дразни като почне да мрънка - като госпожица е станал, все нещо не му е наред - или е много топло, или не се е наспал, или нещо се е схванал - старост нерадост направо...сигурна съм, че като му свърши отпуска и ще ми липва, но от време на време изпушвам направо.

# 654
Мами, здравейте. Да ви питам, че се чудя нещо. Започнахме захранване с Ади - вече 4 дни сме на тиква. Не е много очарована. Не е акала оттогава, а уж тиквата регулира. Това притеняващо ли е? И друго по-важно. Днес вдигна изведнъж 38.7 температура. Водихме я на преглед, но засега има само зачервено гърло. Да спирам ли захранването или да си продължавам и с тиква ли да продължавам, ако да, или може да въвеждам и картоф например?
Лъки, според мен си продължи с тиквата, докато не се пооправи Ади. Аз не бих я спряла, тъй като 4 дни вече си я предлагала и би трябвало да е свикнала с този продукт. Но може би е добре да изчакаш с въвеждането на нов, докато не се позакрепне. Hug

# 655
Лъки, моя мрънка за същите неща, но аз се правя че не го чувам Whistling
Бързо да се оправя Ади Praynig Hug Щом не и е добре по-добре май да спреш захранването, мен така ме посъветва педи Вики като изкара еднодневния вирус с повръщането и само на кърма си бяхме целия ден.  bouquet
marinels, благодаря че ме добави  bouquet
Uinen, голямо бонбонче си имаш Heart Eyes, как бясно ритка с краченца Hug
racholina Hug
Пиппилота, мерси за идеята  bouquet И аз ще я пробвам, че почнем ли да се храним то е едно въртене едно чудо, да не изпусне нещо Simple Smile
mama_vessy, и ние сме така с кърменето навън, пуска да се поогледа какво става наоколо и пак захапва, сладури Heart Eyes
sirence честита ви годишнина  bouquet Много да се обичате и уважавате!

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 22:38 от matza83

# 656
  • София
sirence, честита годишнина!!! Да се обичате все повече и повече с всеки изминал ден и да се радвате много на малкото съкровище!!!

# 657
sirence, честита ви годишнина!  Само любов и щастие!
Лъки, вкъщи се изредихме с един гаден вирус с Т. И Елица имаше такава-38,7 Т и зачервено гърло. Бях и дала предните дни да си опита картоф, но в деня с Т, и след това не съм захранвала. Моя съвет е да не предлагаш нищо освен кърма по- на често. Все пак сте в самото начало на захранването. А ако все пак решиш и продължиш, поне не сменяй зеленчука. Но то детето само ще ти покаже, дали иска, или не.
 Вероятността сега да ти направи реакция от твърдата храна се увеличава в пъти повече, а и тази Т, която има Ади (дано да е еднократно) е сигнал, че нещо не е наред.
 Бързо оздравяване!
За кърменето и разсейването и аз се нареждам в отбора, но с тази разлика, че при Елица кърменето трябва да е задължително легнала на спалнята, за да може да се върти и спортува. Абе мани- мани, направо е мисия невъзможна да я нахраня навън, или ако брат и се върти покрай нея, докато яде. А  на него това му е любимо и е задължително.
 Хайде лека ви вечер, момичета и повече спящи и сити бебета!

# 658
  • София
Не съм писала отдавна, а се каня всеки ден почти, но най-често заспивам рано-рано. През деня не успявам да пиша, защото Бобо, докато заспи и вече се е събудил  Rolling Eyes.

Бетта, ще разкажеш ли малко по-подробно как действаш с изхождането на Бобо - колко често го издържаш, кога? Усещаш ли да ти дава някакви сигнали, като му се ходи? Нощем предлагаш ли му, помня, че беше писала, че изкарва цяла нощ сух. Като почне да седи, ще го слагаш ли на гърне или направо на тоалетната чиния?

Комелина, не ми подава точно сигнали, че му се ходи. Ако е наспан, нахранен и започне да нервничи в шезлонга вместо да си играе както обикновено, може да е защото му се пишка или се е напишкал. Но го слагам винаги след ставане, след ядене и горе-долу 45 мин - 1 час след предишното пишкане, когато се сетя. Ако не му се пишка, се извива на дъга да си ходи  Simple Smile, ако му се прави нещо, се напъва.

Покрай въпроса ви за чашите и аз започнах да давам - от капачката на ниблера  Laughing и като че ли схваща за какво става въпрос. Иначе сиренце (честита годишнина!), и ние бяхме от тези, които не избутваха с език, хем го захраних на 5 месеца без 2 дена. Днес специално си гледах филмчето, още първата хапка се опитва да я "дъвче", а на втората ми награби лъжичката и си я сложи сам в устата. Съответно се омааааза и така ми провали филмчето Simple Smile.
Ние доста напреднахме с храните, вече е ял: морков, картоф, банан, пащърнак, тиквичка, карфиол, оризова каша, круша, пъпеш, краставица, диня, броколи, целина, горе-долу в този ред. В момента яде сутрин към 9 часа оризова каша с настърган плод около 50-60 грама. На обяд към 13.30-14ч 90-100гр зеленчуково пюре с АМ - бъркам му разни, понякога аз ги правя, друг път купено, понякога смесвам домашно с купено или две купени. Днес например е ял домашно пюре от тиквичка, морков, картоф, лук и целина, с добавено малко АМ и олио от гроздови семки. Какво мислите за това олио от гроздови семки, видя ми се подходящо? Вечер пък към 19.30-20 ч му давам малко плод - 30-40 грама банан с лъжичката или пък банан с пъпеш, пасирани. Май доста твърда храна му давам, но отделно си се кърмим на поискване, през деня главно за приспиване и отделно през нощта.
Точно както и с кака му, след захранването ми се появи цикъла, явно все пак поразреждането на кърменията дава сигнал на организма и се почва. Казвам на мъжа ми: "Дойде ми вече, можем да си правим трето", а той ме глеееда тъпо. Викам: "Шегичкаааа, скоро не би ми хрумнало пак да бременея".
С ниблера много се омазва и не го ползвам често. Нашият е силиконов, но имам резервни мрежички, които подарявам, ако някой ги иска.

Дивина, нашият бебок не пожела да плува с този пояс, използваме го да си го рита вкъщи, голяма игра пада с него  Laughing.

Betta, аз вече съм купила столчета за колата, но да питам кои могат да се слагат и в обратна на движението посока  newsm78 Бях чела, че уж с изофикс са най-сигурни, а те няма как да се поставят на обратно.

Лъки, виж тук, доколкото разбирам някои столчета Бритакс стават.

...
слагате ли ги седнали в количката?

При нас няма кой знае какво ново. Научи се да пуска нарочно предмети и сега  това е модата Simple Smile .... Режимът му е с 4 малки дрямки за деня от по 40 мин, направо целият ден минава в приспиване и после пазене на тишина, докато спи  ooooh! Не пълзи, не се изправя Wink Като гледам ваште спортистчета ми е супер странно колко различни могат да са децата на една и съща възраст.
...
Знаете ли, бебетата , които спят заедно с родителите си, на каква възраст горе-долу са готови да се отделят в самостоятелно легло? Без това да става насила и без рев и драми?

И при нас модата е такава  Laughing.
Аз слагам Бобо повдигнат на 30-45 градуса. Обаче изобщо не може да се закрепи седнал сам, веднагически пада, ако го пробвам. Също не пълзи и не се изправя, придвижва се с претъркаляне Simple Smile.
За спането ние най-често сме на две спанета по 2 часа (а тези два часа са две едночасови слепени с междинно цокане за приспиване). Обикновено паузата между спанетата е около 3 часа.

Ние не спим заедно, т.е. слагам го вечер в неговото си легло и по-късно на някое събуждане го взимам. Когато започне да не се буди вечер, спира да идва при мен и така става отделянето, поне така стана с кака му  Simple Smile. Сега остава да я отделим в отделна стая, засега баща й спи при нея.

Ще спирам, друг път пак, че прекалих.

Само да питам, някой може ли да ми даде научно обяснение защо не трябва да се ползват микровълнови печки за бебетата? Аз веднъж се бях запалила да не ползвам, четох как увяхвали цветята от вода, топлена в МВ, ама моето цвете си е ОК, тествах го. Специално моля г-жа Стихийно бедствие да сподели нейното мнение по въпроса.

Моля и katilias да даде рецептата за солети  Hug.

# 659
  • София

За кърменето и разсейването и аз се нареждам в отбора, но с тази разлика, че при Елица кърменето трябва да е задължително легнала на спалнята, за да може да се върти и спортува. Абе мани- мани, направо е мисия невъзможна да я нахраня навън, или ако брат и се върти покрай нея, докато яде. А  на него това му е любимо и е задължително.
 Хайде лека ви вечер, момичета и повече спящи и сити бебета!

И при нас е същото. Тео въобще не може да се спре, ако има някой около него /особено татко му или баба му/ и само легнал иска да суче. Любимият ни фотьойл вече не му е никак удобен, а навън е просто невъзможно да се храни. То са протести, то са викове.......

Общи условия

Активация на акаунт