Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 786
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
                                                             Здравейте, мамчета!
                                   Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee
 Като чета в последните странички, виждам че повечето мами са се присъединили в отбора на бебетата, които си похапват нощем. Елица е така, от както се е родила, и явно ще трае дълго още. Но на нея основното и папкане е през нощта, когато никой не я разсейва.
 За даването на сокчета за успокоение през нощта, аз мисля че е изключително вредно, и ако започне да се дават се стига пак до едно привикване, което едва ли е по- лесно и удобно от едно млечно нощно хранене. Плодовите сокове, независимо дали са от магазина, фреш, варени, или по друг начин направени съдържат естествени захари, ферменти, целулоза и др., които спомагат за появата на кариеси на зъбите, по- висока киселинност на стомаха, което пък води и до поява на колики, и куп др. не полезни неща. Но всеки е свободен да организира сам както намери за добре храненето на своето дете.
 Друга причина за промяна на нощния сън би могло да бъде горещината в стаята.
 При нас цяла седмица върлува някакъв вирус, който направо ни разказа играта. За капак и кърмата намаля, а Елица е от нервна, по- нервна, но не я кефи на празни цици да се мори. Та дадох на два пъти АМ по 100мл, и за капак се обрина.
 Междувременно си останахме само на три лъжички картофено пюре, та тази седмица наново почваме със захранването
 Хайде, че малката кипра вече ме вика....

# 571
  • София
Привет, момичета!

За срещата и аз съм ЗА. На мен ми е най-удобно в южния парк. Ако е другаде, ще се примоля на мъжа ми да ме докара (той ми беше обещал даже). Дано да има възможност Praynig

Хайде да се организираме за тази седмица, че ние май ще пътуваме също в края на седмицата.

Слънчев ден Hug

# 572
  • София
Хора, я ме подсетете какво в момента е в сезон? Динята, прасковите и кайсиите отминават. За тиква май още  е рано(поне ги няма по купчините под шатрите). Само за грозде се сещам и чушки, и карфиол. Доматите и краставиците отминават(иначе са любими на Никола). Как да разбера кои сортове ябълки и круши са сезонни за България в момента? Ако питам продавачите, все ми казват, че са българки и тъкмо в сезон, а те са внос доста. Сетих се, че и сините слива сега са в разгара си, даже май минават вече. Царевицата отминава ли или сега й е сезона? (аз като съм от балкана, само картофите ги знам кога са  Laughing )

За готовността за захранване - иска си учене, не може да стане веднага, независимо на каква възраст е бебето, и дори да е дало признаци за готовност. Ако някоя мама ми каже, че дори вече седеммесечно бебе, неизбутващо с езиче, веднага започне да си хапва няколкото лъжички от пюретата като едногодишно детенце, целенасочено и чистичко - е няма да повярвам.
Хе-хе, ами не дей да вярваш, но Никола беше захранен, като сам си взе храна от масата, сложи си я в устата и я глътна. Преди да изчезне рефлексът на избутване, изобщо не съм му предлагала, нито той е лапал сам храна. Не като едногодишно дете, а точно като за възрастта си  Wink . Плюл е храна по разни причини, но това няма нищо общо със защитния рефлекс(той за това е защитен. Защитава детето да не попадне нещо опасно в тялото.) А седем месечно кърмаче обикновено вече е загубило този рефлекс и избутването може да значи, че казва стоп на храненето или, че не харесва тази храна, ако я избутва още с първата хапка. Разбира се, че трябва учене, но избутването на храната не е нещо, което трябва да се отучи.
 целенасочено - да съвсем целенасочено се храни. Всъщност целенасочено искаше да се храни и преди изобщо да му позволя да успее.
Чистичко - на този етап съм далеч от мисълта, че е възможно, при условие, че той се храни сам.

Бишкота, допускаш ли, че може и глад да я буди? Казваш, че се налага да я успокояваш с водичка. Може би, ако я накърмиш може да се почувства по-добре. Иначе може да е и от зъбки, и от емоции. Всичките тези може да пробваш да ги облекчиш с кърмене и/или ако й действат гелчетата за зъбки примерно. Никола няма нужда, но на Митко му помагаха. Първо му намазвам венците, после го кърмя и се успокоява. Иначе беше голям рев.
ena4, от чисто любопитство зяпах щандовете преди време и не само, че прочетох, че има чисто кравешко мляко в пюретата, ами и в едно имаше шоколад  Mr. Green . Пишеше, че за 6 месеца било.
mama_vessy, колкото да омекне моркова. Да може да го смачка с венци. Но аз за сега не съм му приготвяла отделно храна. Давам от нашата. Обаче ще взема да приготвям и отделно, щото спокойно да му позволя да хапне повече.
~divina~, щом се чувствате добре и двамата с бебето, супер! Аз не се чувствам уморена от кърменето. Когато съм изтощена, то е като цяло от грижите по децата, които трябва да се съчетават с домакинство. Кърменето ми донася по-скоро почивка. Предпочитам да суче и да пощракам на клавиатурата, от колкото да го разнасям на ръце из целия апартамент, защото той иска да пипне всичко, по възможност и да го лапне. Постоянно ми скача в ръцете, мята се. А за нощното кърмене, до скоро почти нямаше такова. Суче като си легна аз и после рано сутрин. Но от както му избиват зъбите, суче по-често и спи неспокойно(сутрин е неспокоен. А нощем си спи кротко)

# 573
Весето  тези каши в бурканчета са с глутен ако си го въвела защо да не и даваш, и за днес дадох няколко лъжици пюре с пилешко много му хареса , от другия месец и аз ще давам попара ако я хареса , ако не предложете ми алтернатива за сутрешно хранене, че кърмата вече въобще не го засища, имам чувството ,че с нетърпение чака да стане обяд и да яде пюре и после в 5 каша.

# 574
Здравейте -  моето момиченце  е почти на шест месеца, захранихме се от месец вече / всичко което съм й дала й харесва/, хапва си доста добре и й личи по дебелите крачета. Опитахме млечните каши с бисквити на Хип - така се облизва, но те нали са сладки как няма да й хареса.

Но от вчера имаме проблем - май сме лепнали от някъде Варицела.
Весето - как се справихте с тази шарка! Cry Тъйкато не сме си в къщи ходихме в местната поликлиника и докторката която ни прегледа каза да не й давам нищо освен панадол, ако дигне температура.

# 575
Но има и нещо друго: да не забравяме, че нагласата и гледната точка на майката е много важна: това същото, което Редрени (определяща себе си като "припряна") нарича трудно захранване, в очите на Катилиас, (която определено е спокойна натура) би могло да изглежда естествено, т.е. много субективно "зависи" има.
sirence, чудесно си го казала. Това важи със сигурност и за кърменето, неспането и т.н. Аз така съм се изнервила от неспането на Ади, че ми се вижда черна  Embarassed Както казва моя мъж - тя ми е на мушка в момента и той можел да си почине  Laughing За всичко тя ми е виновна. Дори памперса като й сменям се изнервям, че рита. А като съм спокойна съзнавам, че е абсолютно нормално да го прави - нали е бебе  Laughing Така че между една припряна и спокойна натура едно и също нещо може да варира от непоносимо до приятно даже Wink Всичко е въпрос на гледна точка и настройка, просто се чудя как да се настроя положително като не се наспивам и се чувствам половин човек  Crossing Arms А и си е до бебе - баткото ми беше толкова кротичък, че се чудех на мамите, които стигаха до нервни кризи и не издържаха....е, дойде ми до главата, не се чудя вече какво толкова може да те изнерви едно бебе.
Как събрахте урина в колектора за момиченца, при нас е мисия невъзможна. Ади не стои за 1 мин. на едно място и е все празен. Как да го сложа, че да остане нещо вътре?
Бишкота, аз тъкмо се похвалих, че сме регулирали нощното спане и се върнахме пак на старата песен  #2gunfire Заспива след 1 часа вечерта и се буди по 100 пъти през нощта, като за капак стана и в 8 тази сутрин, докато баткото спа до 10.30. После естествено той като се събуди, тя заспа ooooh! Най-гадното е, че таткото е в отпуск и се чуди как да помогне, предлага аз да спя, той да я гледа, но като ми се развали съня и после трудно заспивам, направо вече не знам какво да правя  #Crazy
Еееееееее, тъкмо получих каталог на Икеа и се зарадвах, а как сме прекарани пак  Sad

# 576
Как събрахте урина в колектора за момиченца, при нас е мисия невъзможна. Ади не стои за 1 мин. на едно място и е все празен. Как да го сложа, че да остане нещо вътре?
Лъки,слагаш колектора като го залепяш плътно за устните и задължително я оставяш без памперс,за да може като се изпишка да я видиш веднага и да събереш урината в чашката. Ако сложиш памперса със сигурност ще ти се излее

# 577
Дори памперса като й сменям се изнервям, че рита. А като съм спокойна съзнавам, че е абсолютно нормално да го прави - нали е бебе  Laughing 
О, това с памперса направо може да ме побърка и мене. И даже и се карам като ми се върти по корем постоянно и се опитва да докопа всичко около нея. И аз не съм добре с нервите. Rolling Eyes
А, Маринелка, защо в чашка да се прехвърля урината? Нали колекторчето е направено така, че после се залепя и няма как да изтече нещо? Аз направо колектора дадох в лабораторията и си го приеха.
Моята маймунка напоследък големи плюнки хвърля навсякъде. LaughingЗапочва да бръмчи с уста и вратлето и става мокро за нула време. И много обича да си обърше олигавените ръчички в косата на брат си, който редовно и се навира. Така де, грижи се за прическата на бати, детето. Току се появи гелосан и голям смях пада. Mr. Green Но хубавото е, че той не и се сърди, даже и да го оскубе. Heart Eyes

# 578
Не се сещам кой питаше за зимно яке
Поръчала съм си от Некст ето това http://www.next.co.uk/x48764s4 в синьо
Дебеличко е с полар отвътре
Aз питах  Grinning Ако поръчвам, какъв размер е по-добре да взема 9-12 или следващия 12-18?

Аз съм поръчала 9 - 12 и мисе струва добре като размер
Но пък Алекс си е малко слабичък и си върви в нормите с дрехите  Wink
А на Некст дрешките са леко уголемени

# 579
tatarcheto , Панадола не ни вършеше работа...Давах сиропче Нурофен,давала съм и хегсалгин, и ефералган свещички 80мг съм слагала...давала съм комбинация нурофен + хегсалгин...това когато и беше МНОГО висока температурата и с нурофена не спадна...Само веднъж се случи...тя беше 5 дни с Т и то доста висока...През 3-4 часа беше с температура....изобщо не спазвахме това,което пишеше,че се давало лекарството през 6 часа...нямаше начин...неможех да я оставя някой гърч да направи...

# 580
Ха ето ме!  Mr. Green

Ние днес сме на консултация и ще ни бият ваксина  ooooh! много ми е криво, щото таткото кара някакъв вирус с разстройство и сега ме е шубе да не го хване и малкия  Sad

Лъки
Цитат
А и си е до бебе - баткото ми беше толкова кротичък, че се чудех на мамите, които стигаха до нервни кризи и не издържаха....е, дойде ми до главата, не се чудя вече какво толкова може да те изнерви едно бебе.
 Simple Smile забелязала съм че когато 1-вото дете е било спокойно, майките по лесно се навиват на породени деца  Peace На мен ми се виждаше черен света  с каката, затова има и такава разлика между моите  Joy

За колекторите може да се пробвате да издържите детето, ако не може по друг начин. Номера е докато го държите, ако пие вода да му давате  Peace а може и да го държите до пусната чешма и става бързо  Peace

Моя маймуняк не ще зеленчукови пюрета 1-2 лъжички и до тук hahaha обаче си харесва оризовата каша без млечната, аз я правя с вода и прасковите.  Joy не е глупав той  Laughing харесват му и доматите  Mr. Green  skrech мерси  Hug и аз така реших  Peace Днес му дадох, гриза ги погълна нещо ама те му се чупеха и той се издразни и изгуби интерес  Whistling а аз си мислех че ще му е по интересно, при все че иначе всичко гризе. А колко дебели ги правите  newsm78 да не би моите да са тънки и неудобни newsm78
За зеленчуците/плодовете Царевицата мина, има още ама тя не е млечна вече  Peace иначе синята слива е точно сега  Peace  както и чушките, тези месестите, морковите, есенните круши и ябълки /не зимните/  и май това е newsm78

За срещата какво ще качете за утре или четвъртък  newsm78 и къде, Борисовата или Южния? Хайде наддавайте  Laughing

# 581
За срещата- аз съм за Борисовата, че сме без кола и ще пешеходстваме до там. Ако е в Южния пак ще пропусна Confused

# 582
Привет  Hug

Отчет след днешната консултация +200гр, 0см за 15дни. Сега сме 7800гр/68см. Поговорихме с педиатърката за захранването. Според нея (а всъщност май и според всички статии за захранването) ,за да е пълноценно храненето зеленчуковото пюре трябва задължително да е с мляко/кърма. Аз досега давах по около 60-70гр пюре+кърма. От днес сме на цяло бурканче от малките+кърма и така още седмица. После постепенно включваме месните пюрета като ще редувам един ден месно пюре, един ден зеленчуково+кърма. Ще давам и пресни настъргани плодове след следобедното кърмене, засега пробвах банан, много му хареса Flutter Към края на месеца ще дам и каша на следобедното хранене, като пак ще редувам един ден пресен плод/пюре+кърма, един ден млечна каша. С жълтъка ще изчакам още поне месец, че не ми се рискува с яйца в жегите.

Да занеса урина за изследване се оказа цяло приключение. Всичко започна добре, залепих колектора веднага след като Ради се събуди и след няма и 2мин имахме резултат и тук започна екшъна - колекторът се оказа дефектен и течеше. Закрепих го някакси да не тече и на бегом до аптеката за контейнерче, което...ИЗНЕНАДА, се оказа пробито #Cussing out А това с контейнерчето ми се случва за втори път ooooh!

Биха ни противохепатитната ваксина, малчо се държа геройски, но като му вземаха кръв за изследванията орева лабораторията. Лаборантката беше една ужасна бабичка, която ми идеше да застрелям, защото  вместо да се опита да успокои и разсее малчо, започна да се тюхка, че се изцапала с кръв, защото малкия много шавал, като му слагаше лепенката #2gunfire

За срещата Моля само да не е в четвъртък, защото съм с първолаче и ако не се лъжа не съм единствената. Иначе съм за Борисовата.

# 583
За срещата какво ще качете за утре или четвъртък  newsm78 и къде, Борисовата или Южния? Хайде наддавайте  Laughing
Наддаваме  Laughing
Южния парк - първи път. Кой е втори?

На мен също сряда ми е по-удобно.

като му вземаха кръв за изследванията орева лабораторията. Лаборантката беше една ужасна бабичка, която ми идеше да застрелям, защото  вместо да се опита да успокои и разсее малчо, започна да се тюхка, че се изцапала с кръв, защото малкия много шавал, като му слагаше лепенката #2gunfire
При нас беше подобна драма. Лаборантката си сложи ръкавици, понеже с бебета ставало "мътна и кървава" и като започна да и се плъзга ръкавицата, а тя да му дърпа пръстчетата  #Cussing out Ужас. Едва я изтърпях! Взе 10 капки за анализ, а размаза три пъти повече по цялата му ръчичка  #Crazy

Tasha, мерси  Hug

# 584
Весе - а пъпките мазахте ли с нещо, колко време протече боледуването. Навсякъде пише че бебе до 6 месеца не е възможно да се зарази / имало имунитет/, пък ето налице е. Поне е мъничка и не разбира какво се случва. Незнае да се почеше.

Общи условия

Активация на акаунт