А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 749
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Шестокласникът почти привършва " Знакът на Атина", която му купихме в неделя и е много нещастен, че няма поне още една книга от поредицата.  Grinning

Ах, този Рик Риардън. Много го харесват момчетата.  Peace

# 661
Ах, този Рик Риардън. Много го харесват момчетата.  Peace
Да. Синът каза, че не бил като " онази  Роулинг".  Joy Joy Joy
Като се има предвид, че е изчел и всичко за Хари Потър.

# 662
  • Под сянката на разлистените кактуси
Моята 13-годищшна щерка чете "Да убиеш присмехулник", която ми е много любима на мен и й я набутвах преди 2-3 години, но на нея не й хареса тогава, каза ми че сега може да я оцени.

# 663
  • София
Шестокласникът почти привършва " Знакът на Атина", която му купихме в неделя и е много нещастен, че няма поне още една книга от поредицата.  Grinning

Ех, как хубаво ме изненада! Не знаех, че е излязла нова книга. Тъкмо се чудех каква коледна изненада да му спретна на младежа Simple Smile

# 664
  • Ямбол
Шестокласникът почти привършва " Знакът на Атина", която му купихме в неделя и е много нещастен, че няма поне още една книга от поредицата.  Grinning

А моят осмокласник вчера я започна.

# 665
Моята 13-годищшна щерка чете "Да убиеш присмехулник", която ми е много любима на мен и й я набутвах преди 2-3 години, но на нея не й хареса тогава, каза ми че сега може да я оцени.
И аз точно я "набутах" на сина ми като беше около 11-годишен, но не я хареса особено. На мен ми е една от любимите книги (не "детска"). Сега като се интересува повече от съдебни дела и адвокати, каза, че пак ще опита! Simple Smile

Купихме втората част за съученик (разменят си подаръци за Коледа в класа (също 6 клас)), но синът ми категорично отказва все още да чете фентъзи (това е такова, нали) освен Хари Потър около 4-ти клас. Казах му поне да разгледа книгата докато е в нас - само погледна първата страница и я затвори... Не знам "загуба" ли е, ако изобщо пропусне този тип книги в живота си, но пък и има време - знам ли след 2 години какво ще харесва...?! Simple Smile Като не харесва нещо, все едно не съществува; като харесва друго - става направо мания... Wink
И на мен никак не ми харесва  една книга да слиза на нивото на ежедневния детски жаргон, но и  малката си щерка от малка учим, че книги, филми (и действия) или начина на изразяване/постъпване на другите хора извън семейството ни не са непременно пример за подражание. Щом чуе някоя дума, която в къщи не употребяваме, сме казали първо да ни попита за нея, преди да реши да я повтаря, защото като не я знае, може да е неприятна, обидна дума и да засегне някой.

Звучи прекрасно, но според мен има полза до една възраст. Ние все пак продължаваме да говорим за „речника”, но за младеж с косми, пъпки и мутирал глас (като моя шестокласник) това явно няма голямо значение... като прекарва повече часове в псуваща и да не казвам каква още среда... Сливаш се с групата и речникът ти се променя донякъде, дори да се възмущаваш... Всякакви думи, изрази, жестове и действия били характерни и за момичетата?! Такава информация имам, не вярвам да е изкривена.
Съжалявам за отклонението, но нали от книгите с жаргонен език тръгна темата... Надявам се все пак чрез книгите от различни автори да се запази богатият речник и стил на детето в писмената и устната реч... Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 09:12 от svet65

# 666
  • Sofia
Звучи прекрасно, но според мен има полза до една възраст. ...
Точно така, Свет. На малката, за пресните и' 5години - толкова.
Нали имам и двама големи, та виждам как става в един момент. Тогава пък е важно да могат да се контролират и езика им със съучениците да не е за пред всички останали. И ако четат, още по добре. И в крайна сметка няма да израстнат... псуващи млади хора, ако в семейството не се говори така.  Simple Smile

# 667
  • София
Момичета, извинявайте, бих искала да попитам имате ли наблюдения за тези книжки:

http://booktrading.bg/index.php?route=product/search&keyword … D0%B5%D0%B9%D0%BD

# 668
Привет Simple Smile
Моля за консултация Wink  За момче трети клас - коя от всичките книги за Пърси на Рик Риърдън да взема? (мислех за "Героите на Олимп: Изчезналият герой", но виждам че има и преди нея, т.е. може ли направо с нея да започне, става ли за тази възраст)
Благодаря ВИ  Peace

# 669
  • ГОре на черешата...
Калоян чете с голямо желание Български хроники на Стефан Цанев, т. І. За Коледа ще му купим втори том.

# 670
  • Ямбол
Привет Simple Smile
Моля за консултация Wink  За момче трети клас - коя от всичките книги за Пърси на Рик Риърдън да взема? (мислех за "Героите на Олимп: Изчезналият герой", но виждам че има и преди нея, т.е. може ли направо с нея да започне, става ли за тази възраст)
Благодаря ВИ  Peace
Тази е първата от поредицата За героите. Преди нея има пак поредица за Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Ако не е чел предната поредица, е добре с нея да започне, защото май са свързани. 

# 671
Момичета, извинявайте, бих искала да попитам имате ли наблюдения за тези книжки:
http://booktrading.bg/index.php?route=product/search&keyword … D0%B5%D0%B9%D0%BD
Нямам лични впечатления, но ми напомнят книжките на Уич.

# 672
Привет Simple Smile
Благодаря ВИ  Peace
Тази е първата от поредицата За героите. Преди нея има пак поредица за Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Ако не е чел предната поредица, е добре с нея да започне, защото май са свързани. 

Благодаря  Peace Сега видях в Уикипедия ... Явно е добре да започне с " Похитителят на мълнии ", ако ще е Пърси:)

# 673
# 674
  • Варна

Това чете голямата щерка.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 18:11 от Despina

Общи условия

Активация на акаунт