А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 818
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Моето е малко за да чете, но сме чели Таралежчето Черешко и много ни хареса, та гледам да набавя и други книжки на Кина Къдрева. Simple Smile

# 286
  • София
В тон с щафетата  Mr. Green,

# 287
Вчера прочете "Дневникът на един дръндьо" 1, а днес 2. Сега ги иска на английски, защото само тях няма от поредицата в оригинал (иска да си направи пълна "колекция" на един език). Но не ми се купуват по два  броя от една и съща книга (която се чете за час-два), дори и да са на два езика. Писах и в дугата тема - някой да има 1 и 2 на английски и да ги иска на български - да разменим? В краен случай може и да купувам, ако настоява, книга на дете отказва ли се?..  Laughing
(прочетох петата част - смях се на глас, разбира се настроена на тийнейджърска вълна, защото ако съм на родителска вълна, някои неща не са за смях... Simple Smile; в същото време наистина може да се погледне и сериозно към темите, които вълнуват децата в тази възраст, както и какъв е балансът между това да са креативни и освободени и да поемат отговорност...  Rolling Eyes).

# 288
Може би за 1-2 клас по-леки са "Зловонните отрови" и "Опасните животни" от страховитото в науката. Жестоката математика-това е поредица за 4-5 клас, много бързо навлизат в подробности, които не биха могли да бъдат разбрани от малко дете. Освен ако не четете само първите глави. Синът ми-4 клас- покрай книжката за силите (не се сещам точно заглавието) ми каза, че иска само за това да учат в у-ще, а не само няколко урока по темата.

# 289
  • ГОре на черешата...
Големият чете Робинзон Крузо, а с малкия тази вечер започнахме

# 290
  • София

Изчете всичко и се присламчи към компютъра, с призива: "Намери ми нова книга и няма да ми се играе" Simple Smile Така че утре сме на Славейков Simple Smile
Мисля да взема на старо нещо на Марк Твен. На 9, май, няма да му е рано... newsm78

# 291
  • у дома

Изчете всичко и се присламчи към компютъра, с призива: "Намери ми нова книга и няма да ми се играе" Simple Smile Така че утре сме на Славейков Simple Smile
Мисля да взема на старо нещо на Марк Твен. На 9, май, няма да му е рано... newsm78
Моето е на 9 и е чел и Том Сойер и Хъкълбери Фин още лятната ваканция,но бяха някаква ученическа версия на Хермес-ето тези

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 09:30 от svetlaem

# 292

За 9 са супер, както и поредицата "Как да си дресираш дракон", "Как да станеш пират" от Кресида Коуел. За дракона му я беше дала приятелка да я чете, но той като видя 220 стр и каза, че е мн.дълга. Един ден трябваше да му правя диктовка за у-ще и аз отворих книгата, и диктувах от там, а на него толкова му хареса, че си лягаше в 19 (ние четем в леглото) и за 3 вечери я прочете, като си се хилеше на глас. И на момичетата им харесва много.

# 293
  • София

Много съм зле - исках да напиша Жул Верн, ама нощното писане по форумите явно не ми понася  Joy

Иначе, svetlaem, той ги попрехвърли и Сойер и Фин миналото лято, но май не бяха неговите книги, както не бяха и моите навремето. Изобщо, Марк Твен ме завладя единствено с Принцът и просякът, но по един малко мрачен начин...

mamaeva, благодаря ти, ще потърсим Как да си дресираш дракон, мисля, че ще му хареса, въпреки че филмът е много добър... Simple Smile

# 294
  • в огледалото на живота
Тийнът чете тази:

С мъничката сме на тази в момента:

# 295
  • у дома

Много съм зле - исках да напиша Жул Верн, ама нощното писане по форумите явно не ми понася  Joy

Моята любима от Жул Верн е Две години ваканция-не е толкова популярна,но много я харесвам,за съжаление я нямам и все  не я откривам...

# 296
  • София

Много съм зле - исках да напиша Жул Верн, ама нощното писане по форумите явно не ми понася  Joy

Моята любима от Жул Верн е Две години ваканция-не е толкова популярна,но много я харесвам,за съжаление я нямам и все  не я откривам...

Големият чел ли я е? Какво казва?

# 297
  • у дома

Големият чел ли я е? Какво казва?
Не,не я е чел,защото я нямаме,а и в библиотеката я няма-търсили сме я...Аз като дете съм я взимала от една съученичка да я чета-сега я намерих антикварна и си я поръчах.Иначе книгата по спомени от детството е тип Робинзон Крузо,но за група деца от елитен пансион,които попадат на необитаем остров и се налага да останат около две години там и да се справят с трудностите и предизвикателствата...спомням си,че много ми харесваше и съм я взимала няколко пъти назаем да я чета...Иначе моето е чело Робинзон Крузо и му беше интересна и затова се сетих за тази и я търсихме в нашата библиотека,но за съжаление я нямаше.
Тук http://chitanka.info/text/3566 я има качена,ако искаш я прегледай-била съм 5-6 клас по спомени,когато съм я чела.

# 298
С малкия почнахме адаптираната версия на "Тримата мускетари" /подарена ми е през 1981 г. от приятелче за рождения ден, с чудесни картинки/.

# 299
  • София
...
Тук http://chitanka.info/text/3566 я има качена,ако искаш я прегледай-била съм 5-6 клас по спомени,когато съм я чела.

Благодаря ти   bouquet
Още тази вечер ще му я дам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт