Катаракта /перде/

• 283 564
  • 705
  •   1
Отговори
# 690
Аз всъщност не знам какво ще ми се получи при -2 диоптъра фиксирана леща и  -0,75 на виждащото око. Кое ще коригират? С окото, което ще оперират, виждам като през замъглен прозорец, но с другото си око виждам чудесно, а ми казват, че и то има катаракта.

Щом е в начална форма, не би трябвало да се пипа. Можете да му слагате капки, ако имате кой да ви ги достави от Русия. Мой приятел чрез своята жена, която е рускиня вече два пъти ми доставя. Миналата година каталин, а сега квинакс. Има и някакви нови-тауфон.

# 691
vl, тези капки за забавяне на катаракта ли са?

# 692
vl, тези капки за забавяне на катаракта ли са?

Кои за забавяне, кои за справяне с нея.......Моята майка получи сериозно подобрение от квинакс, но го спряха от продажба и последно и го доставяхме от Букурещ. Накрая изчезна и там. Оказа се, че от Алкон са разбрали колко е ефикасен и колко хора ще спаси от операция. А те са производители и на лещите! Всичко са обърнали на търговия и някои очни нагло твърдят, че катаракта не се лекува с капки!

# 693
  • София
В клиника Пентаграм на мой познат са насрочили операция на катаракта в края на септември. Отсега са му дали рецепта за два вида капки и кърпички за външно почистване на окото, ампула Флостерон и таблетки Енетра (болкоуспокояващи). Зачудих се трябва ли предварително да се закупят всички тези неща. Да не би той да не е разбрал нещо. Там, където са написани капките, с химикалка е добавено от кога да се почнат и пише "+ 60 дни". Два месеца ли ще трябва да капе капки?

# 694
В клиника Пентаграм на мой познат са насрочили операция на катаракта в края на септември. Отсега са му дали рецепта за два вида капки и кърпички за външно почистване на окото, ампула Флостерон и таблетки Енетра (болкоуспокояващи). Зачудих се трябва ли предварително да се закупят всички тези неща. Да не би той да не е разбрал нещо. Там, където са написани капките, с химикалка е добавено от кога да се почнат и пише "+ 60 дни". Два месеца ли ще трябва да капе капки?

Не зная как смятат да му инжектират флостерона, но енетрата е калпав аналог на аулин. Някога изобщо не ми помогна за главоболието, за разлика от аулина и от кетонала.

# 695
  • София
Аз съм се оперирала в Токуда и не са ме карали да купувам никакви инжекции. Затова ми е странно.

# 696
  • В страната на бурите
Майка ми се оперира в Пентаграм пролетта и е изключително недоволна. Препоръчано ни беше от близък. Взехме скъпа леща. Мислехме тогава есента там да прави операция и на другото око, но тя вече не иска да чуе за клиниката. След операцията се наложи няколко пъти да ходим, за да й слагат инжекции в окото, обясняваха,  че се е нагънала лещата, после, че има още възпаление, че има инсулт на окото... Една от лекарките на прегледа, докато я чаках и си ровех в телефона,  а тя обясняваше за инсулт на окото, ми се сопна "Ама вие записвате ли ме?! Какво правите с телефона"... Каква е тази параноя не знам, аз направо се шашнах, прозвуча сякаш "гузен негонен бяга ". Сега при майка ми окото я дразни често, виждането е по-добре с 20%, а не да вижда на 80- 100% както очакваше, оплаква се, че не вижда с него понякога. На последния преглед и казаха да си вземе очила. Като цяло сега търся лекар, който да види какво са свършили в Пентаграм.  Моят съвет е да видите и другите клиники, ако не е късно - аз обмислях Токуда и Зора, но не сме ги посещавали. А по въпроса за капките - купих ги в деня на операцията от близка аптека на сп. Оряхово (първо се слага единия вид капки, после другия). Мисля че вечерта след свалянето на превръзката (реално на втория ден) се слагаха за първи път. Желая здраве и късмет на близкия Ви.

# 697
Майка ми се оперира в Пентаграм пролетта и е изключително недоволна. Препоръчано ни беше от близък. Взехме скъпа леща. Мислехме тогава есента там да прави операция и на другото око, но тя вече не иска да чуе за клиниката. След операцията се наложи няколко пъти да ходим, за да й слагат инжекции в окото, обясняваха,  че се е нагънала лещата, после, че има още възпаление, че има инсулт на окото... Една от лекарките на прегледа, докато я чаках и си ровех в телефона,  а тя обясняваше за инсулт на окото, ми се сопна "Ама вие записвате ли ме?! Какво правите с телефона"... Каква е тази параноя не знам, аз направо се шашнах, прозвуча сякаш "гузен негонен бяга ". Сега при майка ми окото я дразни често, виждането е по-добре с 20%, а не да вижда на 80- 100% както очакваше, оплаква се, че не вижда с него понякога. На последния преглед и казаха да си вземе очила. Като цяло сега търся лекар, който да види какво са свършили в Пентаграм.  Моят съвет е да видите и другите клиники, ако не е късно - аз обмислях Токуда и Зора, но не сме ги посещавали. А по въпроса за капките - купих ги в деня на операцията от близка аптека на сп. Оряхово (първо се слага единия вид капки, после другия). Мисля че вечерта след свалянето на превръзката (реално на втория ден) се слагаха за първи път. Желая здраве и късмет на близкия Ви.
В Пентаграм само при Даскалов.

# 698
  • София

А при кой лекар се оперира там?
За Даскалов лесен ли е достъпа? Че дочух, че приема само след препоръка от колеги....

# 699
Лесен е достъпа за д-р Даскалов, но се води избор на екип и се заплаща. Някъде около 500лв.
Флостерон искат да се носи в деня на операцията.
Капките и кърпичките се ползват след свалянето на превръзката.

Майка ми беше при д-р Даскалов и всичко мина успешно и  на двете очи.

# 700
  • В страната на бурите
Майка ми също бе оперирана от д-р Даскалов. Не сме заплащали допълнително, при записване бяхме при д-р Бенова, която препоръчвам - много отзивчива и мила. Може би той се е паднал на смяна тогава, не знам. Тогава бяха в старата сграда (самата операция). После на преглед бяхме в новата.
Майка ми също отиде по препоръка на близка. Явно е въпрос на късмет, но поне тогава имаше много, много хора за операция и беше като на конвейр.

# 701
  • София
Майка ми също бе оперирана от д-р Даскалов. Не сме заплащали допълнително, при записване бяхме при д-р Бенова, която препоръчвам - много отзивчива и мила. Може би той се е паднал на смяна тогава, не знам. Тогава бяха в старата сграда (самата операция). После на преглед бяхме в новата.
Майка ми също отиде по препоръка на близка. Явно е въпрос на късмет, но поне тогава имаше много, много хора за операция и беше като на конвейр.

Да не е д-р Таня Безова?

# 702
  • В страната на бурите
Да не е д-р Таня Безова?
Не, д-р Мария Бенова. Тя ми се стори много внимателна и мила, обясняваше подробно. Ако не се лъжа, точно Бозева беше тази, дето параноично реши, че я записвам с телефон и сякаш искаше по-бързо да се махнем... Една много къдрава лекарка.

# 703
  • София
Да не е д-р Таня Безова?
Не, д-р Мария Бенова. Тя ми се стори много внимателна и мила, обясняваше подробно. Ако не се лъжа, точно Бозева беше тази, дето параноично реши, че я записвам с телефон и сякаш искаше по-бързо да се махнем... Една много къдрава лекарка.
Да, къдрава е Безова.

# 704
Да не е д-р Таня Безова?
Да, къдрава е Безова.
Къдравата е Бозева, тя е малко импулсивна да и на мен ми се развика 😁но иначе си свърши перфектно работата. Оперира ме Даскалов, но 500 лева за избор на екип, и то преди години. Вижте, сега не знам как е, но когато ме оперираха беше такава гъчканица че направо човек полудява в малкото и тясно пространство на чакалнята, страшно изнервяне, Даскалов е претрупан, не знам..ако се наложи наново не знам дали бих избрала Пентаграм именно поради тази причина. Иначе са професионалисти, не може да им се отрече, шапка им свалям, и техниката им е насветовно ниво и екипите, и лекари и всико им е топ ! Но тая теснотия ни побърка..Сега една колежка каза че пристроявали нещо, но не знам, не съм ходила

Общи условия

Активация на акаунт