С трепетен копнеж продължава Септемврийският бебевалеж :)

• 29 169
  • 712
  •   1
Отговори
# 555
Привет момичета! Как сте, тежат ли тумбачетата?

Искам да честитя на всички които вече гушкат малките си бебчета! Много здрави и спокойни бебчета, а на вас бързо възстановяване!

Ние вече започваме да растем, че да стигнем наборчетата, наддали сме почти 400 грама за 10-тина дни. Започнаха ни коликите, а освен това май и тя ще е алергична като кака си Confused
От няколко дни имаме нишки слуз в акитата и аз от вчера съм на диета, дано не съм права, но, се притеснявам, че голяма мъка с каката Rolling Eyes

Ето и снимчици ако ви се гледат Hug

# 556
Ей, супер ден! Започвам да чета темата и новините за нови бебенца идват една след друга.  Laughing
Честито на Кокетка, на Лъки и на Лилето! Нека дечицата ви са здрави, палави и да имат страхотно детство!

Ние с Елиза сме добре. Сега спи и похърква , но през ноща.... Mr. Green Кърмим се в 23 часа, в 1 часа , после в 3 и малката като заспа се събуди чак в 9.30. Де да спеше така и през ноща, ама ....май много искам  Joy.  
Раната от секциото се прибира със всеки ден повече и повече, но конците леко ми придърпват и утре ще ходя най-накрая да ги махнат  и сега ме е страх дали ще ме боли. ooooh!

Дана, страхотен разказ, много ми беше интересно да прочета преживяванията ти.   bouquet

esy , страхотни снимки си направила на Естел! Малката принцеса е страхотен модел, също като кака си! newsm10

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 13:03 от mamulq77

# 557
Преди малко севърнах от преглед, няма никакви изгледи да раждам скоро или поне в близката една седмица ми казаха. Тоновете са супер , малкия не се спря и за минутка. Нямам и разкритие , водите са в повече , а имах надежда понеже е от 5 месец с главата надолу. Ако няма никакъв резултат до сряда ме приемат в болницата за наблюдение.

# 558
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Честито на трите мамчета!Да са ви живи и здрави рожбичките!МАМУЛЧЕ аз ти казвах,че секциото е готина работа.За махането на конците-не боли изобщо.Усещането е за лек и приятен гъдел.Страхотно е.Ама я сподели,че като се смееш не може да не усещаш нищо.Само това е кофтито,обаче не е болка за умиране.Издърпването на конеца е за 1-2 секунди,ти ако си мислиш,че е повече,не се кани.Ние днес сме 2490,изяли сме 60мл. със биберон на почивки(което според мен е нормално).Не мога да очаквам,че на един дъх ще изяде млякото.Незнам дали тази вечер ще се спи ама трябва.Утре в 8,30ч. отивам да фризьор и във 10ч. сме при Вики.Само тоалета и не мога да го измисля ама това да ми е проблема.Триумя се. newsm78 Малката ЕСТЕЛ е страхотна.

# 559
Иве, и аз чакам с нетърпение да се похвалиш, че сте си взели Вики у дома.  Hug Hug Hug Hug

# 560
  • София
Честито на обебилите се мамчета Кокетка, Лилето и Лъки! Да са ви здрави бебоците, с късмет родени, а вие бързо да се възстановите Hug

Благодаря ви за толкова емоционалните разкази, поплаках си и аз и сега ми е едно особено на душата Heart Eyes

# 561
Честито на първите ни Септемврийски мамчета Мадленка, Кокетка, Лъки и Лилето Hug

Иве, каквото и да облечеш на Вики, сигурна съм, че няма да сбъркаш Flutter Ще чакаме снимки от "прибирането".

Евита, с твоя пост не мога да се съглася. Поне не и поради причините, които си изтъкнала, т.е. ако съм прочела добре, че в Дания се раждало по-леко, защото имало газ например.
И тук има всички "екстри", които ги има в западна Европа, но аз искам ако всичко върви нормално, да си върви и "естествено". Протичането на едно раждане не зависи само от наличието на техника Peace Това, което си мисля, че наистина може да се направи в България е например да се оставят родилките да ходят повече, да заемат каквато им е удобно на тях поза. Да се оборудват или поне да позволяват да се носи голяма топка за фитнес,която тук дори наричат birthing ball. Да позволят присъствието на раждането на друг човек, опора за родилката, също много важно. И не мисля, че това са неизпълними неща, а за една раждаща жена са от голямо значение и в такъв момент не знаеш кое може да ти донесе малко повече комфорт или временно облекчение.
И за отношението към родилките, също е излишно да коментирам. Дори и да си наемеш екип, никой не се чувства длъжен в БГ да се държи човешки към теб. Не казвам, че такива доктори и акушерки няма, просто не е приета такава практика. Като цяло се счита явно, че понеже родилката е в не много адекватно състояние и може да разбере какво иска от нея екипа само ако й се вика и й се правят забележки /пак казвам, че споделям личен опит и приживяно и чуто от мои познати Peace/ Не искам да споря с никого Peace
И за следродилния период, също мисля, че има върху какво да се поработи в българските болници, ама хайде да не ви занимавам, че и без това изписах цял роман, дето едва ли някой ще го прочете Blush, точно сега Wink

# 562
  • Варна
Честито и на мама Лъки! Да и е живо и здраво детенцето!  bouquet

Еси, НЕВЕРОЯТНИ СА СНИМКИТЕ НА МАЛКАТА ЕСТЕЛ! Много са нежни и мили!
 А Инес е толкова красиво и мганетично дете! Пу-пу - да са ти живи и здрави двете красавици!   bouquet

# 563
Честити  бебчета на Кокетка, Лъки и Лилето! Да са живи и здрави и да радват мама и тати  Hug
  bouquet

# 564
esyневероятни снимки.Малката Естел и кака Инес са много фотогенични,а и може би защото позират за мама снимките ти се получават страхотни.Тези от 1-ви са за корица.
Браво.Имаш хубава страст.

# 565
Здравейте и от мен, мили мамчета!

За един ден толкова неща са се случили!!!

Първо да честитя на първите ни септемврийски мамчета - Мадлека, Кокетка, Лилето и Лъки! Момичета да са ви живи и здрави рожбичките, да растат силни, умни и красиви и много да ви радват, а на вас самите бързо възстановяване! Hug

Да дам сега и аз отчет за моето положение - Титолинке, и двете сме в кюпа на мамите с термин днес, ама и двете явно няма да родим днес. Божа работа - какво да се прави. Ходих днес на тонове, както си му е реда и си лежах настрани по време на записа, защото иначе ми става лошо - почвам да се задушавам, ама бебка пък порита малко и после заспа и докторката вика - я легнете по гръб и така грубо ми растърси корема, че тва дете вътре като се събуди и като се ядоса и взе да рита, ама яко шутове - такива отдавна не съм усещала - направо се побърка. И лекарката вика ами то пък сега много мърда - елате след един час да повторим записа, че сега от много движения нищо не се разбира. И ме прати да се разхождам, да пия цитирам "кола от кутийка или горчиво кафе" и да ям нещо. Какво да й обяснявам аз, че кола и кафе не пия точно защото съм бременна, ама викам си - карай... Връщам се след час, почва пак записа, моята Калинка порита малко и пак заспа детето. Викнаха и друга лекрака да види записа - казаха добре е. Обаче така ми е жал за моята принцеска как грубо се отнесоха с нея само защото очакват тя да не спи когато те искат. Ама още малко, надявам се. Утре пак съм на запис. В неделя пак. И надявам се тогава да си остана в болницата, защото и аз съм си заплюла неделята за раждане като Евитка  Praynig

Скъпи Ения и Данна, благодаря ви за разказите. И трите с Q-T ме трогнахте до сълзи! Надявам се и аз скоро да се похваля с вълнуващия разказ за раждането на нашата Калина!

Еси, отново да ти благодаря за снимките - истински произведения на изкуството - направо ме запали - от една седмица повтарям  на мъжа ми, че искам хубав фотоапарат  Laughing
Малката Естел е разкошна просто - пу-пу!

Ами това  е от мен, мамчета. Пожелавам ви хубав ден и до скоро! Дано пък да взема да родя скоро!   bouquet

# 566
Мацки видяхте ли, че Красимира Шуманова ( Krasuna ) e родила. Копирам от стената и във facebook :
В 13.07 се роди нашата дъщеря Яна с мерки 2900гр. и 50см.
Да им е жива и здрава дъщеричката
  Hug

# 567
  • София
Честито и тук на  Мадленка, Кокетка, Lucky и Лилето, нека малките съкровища растат здрави и щастливи деца, да радват майките и татковците си, а на мамите бързо възстановяване.   Hug Hug Hug

# 568
Честити бебчета на Мадленка, Кокетка, LiletoYa, Lucky, Krasuna! Много се радвам за вас, да са ви живи и здрави!

Ения, Данна, вашите разкази ме развълнуваха и потопиха в спомени  Heart Eyes При нас е горе-долу като при Данна, пък и аз бях с епидурална предния път и разказа ми звучи познато  Simple Smile И на мен ми сложиха катетър, защото епидуралната пречела да усещаш естествените си нужди  Blush. А този газ не са ми го давали, но аз бях до последно с епидурална, т.е. без болки.

Аз мислех, че скоро ще тръгвам да раждам, понеже бебето било готово за старт, но от 2 дни спряха всякакви подготвителни контракции. Както и коремът ми е малък, ако бебето не шава, въобще забравям че съм бременна  Wink

Стискам палци на всички мами с термин днес и на тези с наближаващ скоро да се срещнат с мъниците, че знам колко изнервя  Hug

# 569
Детето спи, та ми остана малко повече време да се въра назад и да прочета.
 Ения, благодаря и на теб за разказа за раждането. Всичко, което пишете ми звучи толкова познато и едновременно с това не преставам да се чувствам така сякаш все едно не съм раждала и ми предстои нещо съвсем ново като преживяване.
джадет, ти поне няма да сбъркаш дали раждаш или не, при липсата на всякакви контракции до момента. Аз почти през цялата бременност имах, а сега, в деветия месец, коремът само понякога не ми е стегнат.
Вчера си направих ударна програма за по-бързо раждане. Чистих, кляках, разхождах се, леко тичах, дигах диня шест килограма, качвах стълби, обикалях по магазините повече от два часа. Никакъв ефект Laughing
Галче, в България започват по малко да се разчупват уж нещата. Раждането с придружител например е вече  възможно в почти всички болници. Друг е въпросът, че е още рано да се говори, че се възползваме често от възможното. Но иначе, да, лежиш доста време овързан, понякога ненужно ползват окситоцин и др. подобни.
mary_48 , титолина, стискам палци скоро да е Hug
сладката мими, esy много хубави бебчета. Еsy, прекрасни снимки. Браво. Истинско удоволствие Hug Имам и аз един такъв шал, същият, много си го обичам Laughing
Иве, радвам се, че Вики расте и съвсем скоро ще бъдете заедно.
Честито и на красуна. Да е жива и здрава и много красива Яна. Само хубави имена, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт