С трепетен копнеж продължава Септемврийският бебевалеж :)

• 29 172
  • 712
  •   1
Отговори
# 540
Честито на мамите да са им живи и здрави рожбите и много да ги радват newsm51 smile3504

# 541
  bouquetЧЕСТИТИ  бебенца на Мадленка, Кокетка, LiletoYa и Lucky!!!

Да растат живи и здрави,,много спокойни и усмихнати,да имат успех и късмет в живота!
Бързо възстановяване на мамите,успешно кърмене и по малко колики!!
  bouquet

Момичета,аз съм обнадеждена,вчера бях на преглед в Майчин дом,бебка е добре и най-хубавото е че  кистата е започнала да намаля,ще се моля все така да е за напред,току виж даже изчезне докато родя Praynig.Моя лекар излиза в отпуск до 19 септември,надявам се до тогава да устискам,че баткото го родих 9  дена по рано,дано не тръгнат пак така нещата че не знам дали ще успеем на време да стигнем от Пловдив до Майчин дом,най- много да ме пишат по вестниците че съм родила в колата в някое Софийско задръстване Магистралата се минава по бързо ,отколкото в града HugLaughing!!

Успех на всички,които  са финалната линия!!!

# 542
Юлия, много се радвам да те видя тук Simple Smile
И аз теб, valerie! Hug
Леко раждане и здрави бебчета на теб и всички септемврийски мами пожелавам!   bouquet
Да станеш мама и да дадеш нов живот на едно чудесно малко създание (особено през септември, "когато цялата природа се подготвя да заспи") е прекрасно! Всички вие ще изпитате това неповторимо усещане!

# 543
  • София
KOKETKA мила моя как се радвам за теб, да ти е жив и здрав юнака и ти покрай него също, ех и ти ме изпревари......такава прекрасна новина:-)))
Лиленце и за теб много много честитки мила, вчера цял ден те чаках с новини от прегледа а ти си взела че си родила:-))))))))))))))
Лъки честито бебче и на теб:-)

Данна супер ти е разказа, прекрасно е това което си преживяла, но искам в едно да те убедя, далеч нямаше да е така ако раждаше в БГ..........първо: тук никога не ти дават газ за вдишване, това е един доста скъп консуматив и ако това нещо се случва то е само по частните клиники, но и за там се съмнявам, доста добре съм проучвала и в детайли воденето на раждане почти във всяка една от болниците в София. Второ: катетър не ти слагат в 90% от случаите, камо ли на нормално раждане, пикаеш и сереш с извинение от едната страна от другата бебето излиза, това е грубата действителност.......трето: за електрод и дума да не става, какво е това животно.............категорично няма и половината от екстрите. Наиситна и тук има прекрасни лекари и акушерки, моите например на които разчитам на 100% че ще се погрижат за мен както трябва и са уникално добри, но те нямат такива условия....за жалост и пак опираме до здравна политика, до здравна култура и все разни държавни и субективни фактори, които в крайна сметка рефлектират върхи комфорта на бебетата ни и на нас самите.
Много ти благодаря за споделения разказ, прекрасен е, пожелавам ви прекрасни мигове с малката Сара.
Таре и все пак ако не съм прираждала вие с Дани кога ще пиете кафе:-))))))))))))
аааа и последно за Jaded в теб ми е надеждата скъпа, какви страхове какви 5 лева, ааааааа я се настрой на вълна МЕД И МАСЛО и гледай само хубави мисли да те обладават, защото иначе ще те пляскам, а аз пляскам лошо.......Усмихни се мила, всяко раждане е уникално и зависи на 80% развитието му от твоя дух, нагласа и спокойствие.
Хайде и аз излизам днес по задачки и до скоро мамита!

# 544
Дана много ме развълнува разказа ти поплаках си даже малко Blush Честити рожбички на Кокетка,Лилето и Лъки!Да са им живи и здрави и много да ги слушкат и само положителни емоции да имат заедно Hug

# 545
Jaded какви са тия приказки за преносване и тн я остави бебока да си се развива и той като реши ще излезе Simple Smile Я ме виж мен какво да кажа аз нито болка нито контракция подготвителна или каквато и да е не съм усетила а уж днес трябва да родя отивам си довечера на жК и лекарите ще си кажат ако не е наложащо  за нищо на света не даавам да ми вадят бебока заради някак ви си там дати ! Simple Smile

Тара поздрави на Дидка и после да кажеш как е Simple Smile

# 546
Титолина, екстра си е Дидка, звучеше много бодро преди малко по телефона и вече се е настроила, че поне още 2 седмици нама да ражда  Laughing

Евитка, аз свършвам с тоновете и прегледа към 14:50 и от там до Майчин дом ми е 2 минути, само да пресека булеварда. С Дидка се рабзрахме да се качим първо да видим Кокетка и бебока и после да пием кафе (в Александровска има приятно кафенце, пък и подухва, като за бременни дебеланки  Laughing), така че можеш да се присъединиш към нас когато и където ти е удобно. С Дидка стигнахме до извода, че след Кокетка е твой ред да раждаш, после съм аз и накрая тя - поне реда да си спазим, ако не датите, ама все пак, ако може да не раждаш този следобед и да пием кафе, ще е супер  Laughing

# 547
Честито на новите мамчета! Много вълнения вчера - започна се вече наистина Simple Smile

Дана - страхотен разказ. Тук също е така, има газ до всяко легло, но на мен ми стана лошо предишния път и повърнах от него, Сега смао като се сетя, и ми прилошава пак. Така че аз едва ли ще се възползвам.

Аз да ви кажа, въпреки че техниката тук е може би по-съвременна, най-оценявам отношението и вниманието, което получаваш абсолютно и напълно безплатно от непознатите лекари и акушерки. Накараха ме да се почувствам много специална и ценена първия път. И сега ще бъде така, сигурна съм. В БГ сигурно също е така,  ако си имаш избран лекар/акушерка и им имаш доверие.

Честита дъщеричка на Мадленка. Да е жива и здрава и много да радва мама и тати  Hug

Оххх момичета мен нещо взе да ме хваща страхът. До сега всичко беше ОК, но колкото по малко време остава аз толкова повече се панирам  #Crazy Имам още два дена и взех да се чудя дали ще позная кога ми е паднала тапата, кога са ми изтекли водите, ще се разбера ли с докторите на английски ужас  newsm78 Дано да си остана само с притеснението че ...... ще се побъркам вече. Оплаках се и аз. Иначе за отчета - нямам контракции още, никакви признаци че ще раждам абе... чакам си Blush Във вторник съм на лекар и ако не съм родила сигурно ще се уговоря с нея кога е на смяна и ще ходя да "ми помогне"  Praynig

Стискам палци на всички - дано при всички всичко да мине гладко, а съм сигурно че после ще се посмеем малко с нашите истории  Party

Лека вечер   bouquet

Вал, не че искам да те отчайвам, но ако практиките им в Canada са като в Sweden, хич няма да се уговряте тази седмица. Считат че до 10-тина дни преносване е нормално, и чакат, не предизвикват, освен ако няма проблеми с бебето. Така че бъди подготвена и за този отговор, когато отидеш на преглед (пожелавам ти всик4ко с показателите на бебето да е ОК; и да ти дадат този отговор Simple Smile)

# 548
Ах, още три нови бебчета! Колко хубаво! Мили мами, честито и много щастие с малките ви съкровища!   bouquet

Данна, благодаря ти за прочувствения разказ, разсмърчах се и аз, докато го четох. А за тези стойки на 4 крака, за които разправяш, да и на нас непрекъснато ни казват да ги запомним и да ги правим в паузите между контракциите, че много помагат и облекчават. Ах, ще видим как ще мине, но разказа ти беше много, много трогателен. Още веднъж - благодаря!  Hug

# 549
Ех, момичета, чета и си поплаквам, толкова се развълнувах.. Може да не съм от най-редовните тук, може и само на една срещичка да успях да се включа, но наистина всяка една от вас чувствам много много близка и се вълнувам искрено за всяко бебче, за всяка история.. Благодаря ви, че ви има и че аз съм част от тази групичка!!!   bouquet

Мадленка, наистина едва ли някой повече от теб заслужаваше да е първата мама за септември! Ти толкова ни обгрижваше и си истински водач - пожелавам на малката с прекрасно име да бъде като майка си и заедно с каката да ти донесат много радост и гордост!

Кокетка, след толкова притеснения и тревоги, държиш в ръцете си най-големия подарък. Нека малкият Андрей ти е винаги опора, едно весело и жизнерадостно дете с прекрасно детство, което не се съмнявам, че ще му осигуриш.

Лиле, и на теб честито, мило майче! Сигурна съм, че Изабела ще е красавица като мама, а мъжете в семейството ще я обожават. Да сте много здрави и щастливи!

Лъки, всичко най и за твоята рожбичка - много да те слушка и радва!

Много специални благодарности на Ения и Данна за историите, които споделиха и начинът, по който бяха разказани - много истински и вълнуващ. Разтреперахте ме, но не изпитах и капка страх или притеснение, а само положителни емоции. Отново голямо БЛАГОДАРЯ!

Марая, сигурна съм, че на финала всичко ще бъде наред! Палчетата си стоят стиснати все пак Simple Smile

Ние сме си добре, риткаме си, а аз спя като пън до 10.30 всеки ден. Страхувам се да не взема да проспя раждането Simple Smile Чак във вторник съм на запис - много далеч ми се струва и то разбира се ако не съм родила до тогава. И така..
Прегръщам ви всички и желая успех на мамчетата, на които скоро им предстои най-голямата радост!

# 550
  • София
Таренце,

оказа се че днес следобяда няма да мога Sad( Записах си час за педикюр и маникюр и после моята приятелка акушерката има РД и ще тичам за китки и подарък и после отивам към нея.
Прати много цунки и гушки и на двете мамита в 5-звездния хотел Майчин дом, и дано да е наистина мой ред, че вече ми писна да се нося с тоя шкембак, нямам търпение вече да фърча, Радето да е покрай мен милото, да търча, както преди и да почвам да заслабвам хихихихихи
В Неделя съм пак до Шейново и ако ми е писано много искам да родя в неделя, един прекрасен ден за раждане е това:-)))))))

# 551
  • Асеновград
 Привет от мен.
Галче , Hug
Vio ,  Hug
Благодаря ви момичета.
Честито на всички мамчета, да са ви живи и здрави дечицата.

# 552
Здравейте момичета. Честито на всички майчета дето вече си гушнаха бебоците. Искам една бърза консултация с вас, че докато се видя с моята докторка ще откача. Термина ми е на 24.09, преди 2 дни ми се образува ужасен хемороид, голям и болезнен. За сега предвиждахме нормално раждане, но при тези болки с които съм в момента си мисля, че няма да е възможно. Вие как мислите? Първият път като раждах девойката в стаята раждаше секцио защото имаше хемороиди. Та затова си мисля, че май като имаш от тези гадости се препоръчва секцио.

# 553
D. Teneva, не съм чувала подобно нещо.. предполагам, че едва ли само хемороидите са предпоставка за секцио.. може би ако проблемът е по-сериозен... тогава. Те така или иначе при раждането се появяват..ама незнам.. стискам палци да се отървеш от това..че не е приятно ама хич !

# 554
  • София
Честити бебчовци на Лилето, Кокетка и Lucky. Нека бъдат много здрави и щастливи дечица, да ги радват и слушат. На майките пожелавам бързо възстановяване и скоро да се приберат в къщи Hug

Данна разказа ти наистина беше много вълнуващ  Hug

Евита, пожелавам ти да ти се сбъдне желанието и в неделя да родиш  Hug Peace, аз пък искам най-късно на 6-ти. Уфффф, ама хич не ми се преносва тоя път, честно  Crossing Arms.

D.Teneva И аз не съм чувала че хемороид е възможно да е предпоставка за секцио  newsm78, но най-добре попитай специалист  Peace

titolina Пожелавам ти и на тебе да не преносваш. Което ще рече довечера да си на път вече към родилното  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт