Отговори
# 600
Добро утро, момиченца Simple Smile
Включвам се без да съм чела нищо от написаното вчера, защото съм в Сливен и тичам по задачи последно преди сватбата...
Мернах идеята за среща на януарския отбор - аз съм там, стига да не е от 10 до 25 септ - в Сватбен отпуск извън София ще съм. Идеята много ми харесва!
Карола, много силна прегръдка ти изпращам и се моля за теб!
Причината, поради която влязох е, за да ви питам някои дали се е интересувал по-подробно от еднократната помощ, на която имат право редовните студентки, станали майки през времето на обучението си. Аз съм завършила бкалавър и магистър, но се замислих снощи дали е възможно да успея да се възползвам от 3-те хиляди (никак не са малко), които отпускат от мин. на соц. политика. Срокът за записване на магистратура е до края на септ. - мога да успея... въпросът ми е някой минавал ли е през това? какво знаете, ако мислите, че не удачно тук да се дискутира, моля, насочете ме. На мен една приятелка с бебече ми каза, че е получила помощта.  И без това все ми се учи...какво пък, мога да пробвам... Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Rolling Eyes newsm78

# 601
Здравейте! Бих искала и аз да се запиша. Терминът ми е на 05.01.2012г. и очаквам момче.

# 602
  • софия
Добро утро и от мен!
Леле, аз тази сутрин спах до 7,30 ч. без да съм се пробуждала и за пишкане. Явно умората си казва думата. То голяма разходка падна. Снощи едвам си стъпвах на краката от болка ниско долу, ама свършихме добра работа на този пазар. Малкото мъжле е готово, така да се каже вече за училище. За мен си взех един панталон и дънки от тези за бременните, две блузки и те за бременни, една туника и един клин. Та с това мисля ще мога да изкарам до януари, живот и здраве. Е таткото и той не остана по-назад. Гледа-гледа пък и от взе да граби за него си  Laughing Мале, там голяма цигания, ама си струваше ходенето. Тук в София не мога да купя дънки за малкия за 7-10 лв., блузки за по 3,50 ватирани, суичер ватиран дебел- 10 лв., екипи спортни - 10-12 лв. пижамки по 5 лв., чорапки 0,60 лв. и говоря все за българска и хубава стока - само без дънките.

Шоколадово бонбонче, не се сърди, но дай да не наливаме повече "масло в огъня". Относно въпроса за малформациите, който зададе на Карола, ще си позволя да ги отговоря от нейно име.
На брат ми жена му, миналата година по същата причина се наложи да и направят принудително раждане в 6 месец. Голяма мъка им беше и на двамата и решиха да разберат от къде дойде този проблем с детенцето им /беше момиченце-голямо, оформено бебче/ и защо точно на тях им се е случило? Та знам, че той даде не-малко пари и взеха проба от детето, но на 100% отговор така и не получиха. Само им казаха, че не е от несъвместимост в кръвните им групи и не е наследствено, от всичко можело да стане-стрес, недохранване /поради пазене на диета, да не стане много дебела/ и т.н. Божа работа е явно това! Казали са им, че е много рядко това да се случи, но явно се случва за голяма жалост и мъка, особено на майката. Лошото беше, че чак в 6 месец са й открили, че има проблем с бебето, но тя е пропуснала първата ФМ, на обикновен видеозон не са видяли нищо до последно /кви са тия лекари не знам/ и чак на втората ФМ го откриват това, та тя много се измъчи с това принудително раждане.
Скоро с нея си говорихме точно за това, понеже и аз си се притеснявам вътрешно за мен си и почти след 1 година на нея още и се насълзяват очите и ми каза, че още не може да го забрави това.
Явно си е голяма травма, така че дайте да не обсъждаме вече момичето, станалото, станало, гледаме напред и продължаваме да се борим.
Сега: честити СИНИ гащета на Шоки, Мая, v@nia, maya_4ekelova
РОЗОВИ на Гигито /така ми се искаше и моите да са такъв цвят, ама няма Simple Smile/ , ще ме извините, ако съм пропуснала някоя мама. Много пишлета, много нещо!
irchony - много красива булка си, а така си и подхождате двамцата, супер! ЧЕСТИТО ВИ!

Друго за сега не се сещам, после пак. Лека почивка на всички и весел ден!  Hug  Hug  Hug

# 603
  • Китна Тракия
Добро утро, мами!
Аз се загубих по трасето, защото миналия понеделник ме приеха в болницата - заради бъбречната криза и си откарах там до събота. За сега закрепихме положението - що системи ми наляха, не е истина.... дадоха ми болнични и май от тук насетне ще си стоя у дома до края, но да видим. В първият работен ден ще си търся нефролог - за да ме види и той, щото в болницата не ме е гледал. Притеснява ме и факта, че изследванията ми бяха тип топ по всички показатели с изключение на хемоглобина - 105, но нищо не ми изписаха. Сега съм се заредила с бирена мая и храни, богати на желязо, но ще си питам и лекарката - дано не стигна до желязосъдържащи препарати - блякс. С първата бременност имах нисък хемоглобин и що сорбифер изпих....

Поизчетох последните странички - честито на тези, които си знаят цвета на гащите Simple Smile

# 604
  • Бургас
Диткинс, не се сърдя, просто я попитах дали са й казали евентуални причини, за да се предотврати това в бъдеще, ако има възможност примерно.Знам, че отрицателните емоции действат недобре по принцип сигурно и в темичката, но смятам, че за Карола  това да се опита да говори дори и веднъж за проблема и нашата загриженост и подкрепа биха й помогнали да преодолее някаква минимална част от своята тъга / нищо друго не съм целяла с този си въпрос/.
irchony, много добре изглеждате с младоженеца!
Невва, съжалявам, че си преживяла ужаса на бъбречната криза.Дай Боже да не се случва на никоя от нас вече ! Hug

# 605
  • София
Здравейте момомичета! Как сте днес? Аз съм на работа, след 2 седмици отпуск, но не се оплаквам, защото е спокойно и как няма да е - София е празна.
И ние с ММ сме в трескави приготовления за сватбата, правим ремонт, чистим и така.
Исках да питам мамите, които скоро са били булки - вие танцувахте ли на сватбата? Защото аз съм танцьорка на народни танци и половината танцов състав ще присъства и ще има яко хорца. Аз съм решила да си поиграя, но онзи ден имах нещо като моминско парти (малко изпращане) и изиграх 4-5 хорца, от които две по-бързи и енергични и през нощта ме боля корема. Не знам, да не направя някоя беля, но като чуя такава музика и сърцето ми заиграва, не мога да стоя на стола.  Embarassed

# 606
usmivka66 погледни тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=582054.0 .В момента и мен ме вълнува този въпрос, имам завършен бакалавър, но ме притеснява да не съм изтървала сроковете за записване за магистър Confused Като свършат почивните дни ще се заема сериозно да разпитам, защото паричките наистина не са малко, а ме е яд че доста късно разбрах за тази възможност Confused

# 607
  • Габрово
изследванията ми бяха тип топ по всички показатели с изключение на хемоглобина - 105, но нищо не ми изписаха.

А, точно същото щях да пиша. И моят е толкова, a док даже дума не отвори за някакви препарати.
Знам, че при бременни долната граница е 110, разминаването при мен не е чак толкова много, не се чувствам зле и може би за това  newsm78. Направо се изумих, че при стойности от 119 изписват желязо.

KaRoLa  Hug Hug Hug.  Сигурна съм, че не след дълго ще си щастлива мама.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 13:04 от ivap

# 608
Здравейте,

Относно малформациите..казаха ми,че тепърва ще изследват и детето и плацентата,защото е повее от ясно,че в главата ми има хиляди въпроси, на които рано или късно искам отговор. Разбира се, едва ли ще получа моите отговори, но поне един ми стига "Какво да направя,че да предотвратя това да ми се лсучи отново". Все още,както разбирате пред очите ми е всичко и болката ми е голяма. Няма как да забравя,защото това бяха 5 магически месеца в живота ми. Единствено мога да кажа,че е хубаво да искате 2-3 мнения за всяко малко съмнение. Моето си беше чисто раждане с контракции, упойки,обезболяващи и затова е хубаво ако има нещо да се случва да стане колкото се може по-рано. Бъдете силни за себе си и заради децата ви. Обичайте ги и ги ценете,защото загубата на едно същество,което е расло във вас и сте го усещали живо, буйно е все едно да вземат част от вас. Стига съм говорила като мъдрец, просто емоциите са ми малко повече тези дни.

Аз постепенно се възстановявам.Физически съм добре, не искам да лежа,защото мозакът ми е все някъде другаде.Имам пълна подкрепа на близките си, което в момента е най-ценното за мен. Баща ми не ме остави и за минутка в болницата, повреме на аборта и след това. Двамата го видяхме и изживяхме както си беше.

Започвам да живее с мисълта по-скоро да се възстановя и по-скоро да подновим опитите си за здраво дете.

Не искам да е реклама, но съветвам всеки,който има възможност да отиде в клиниката на д-р Бойчев в тутракан. Там, колкото и да е странно техниката е на  нивото на Марков, отношението е индивидуално. Благодарна съм за личното отношение на целия екип,подкрепата и грижите и в клиниката и болницата. Всяка сестраакушерка се отнесоха с мен все едно съм тяхно дете. Обличаха ме и ми обуваха обувките,държаха ми ръката и ми помагаха психически. Този труден момент, беше облекчен от отношението им.

Благодаря ви момичета, вярвам,че вие ще родите здрави и щастливи деца, а скоро ще ми давате съвети за следващата ми бременност,защото вие ще сте изминали пътя до край.

# 609
  • Китна Тракия
изследванията ми бяха тип топ по всички показатели с изключение на хемоглобина - 105, но нищо не ми изписаха.

А, точно същото щях да пиша. И моят е толкова и даже, и дума не отвори док за някакви препарати.
Знам, че при бременни долната граница е 110, разминаването при мен не е чак толкова много, не се чувствам зле и може би за това  newsm78. Направо се изумих, че при стойности от 119 изписват желязо.

Честно казано - моментната стойност не ме притеснява - да, 110 била долната граница за бременни, но под 100 е критично вече. Това помня от хематоложката и първата ми бременност. Притеснява ме да не падне по-надолу от 105, ето защо се надявам да компенсирам с храна/бирена мая. Тъй или иначе ми предстоят контролните изследвания в 20-тата седмица, ще видим какво е положението.

КаРоЛа  Hug миличка.

# 610
  • София
Добро утро и от мен!
Първо- за Карола - исках да кажа, че е наистина тежко да се разделиш с мечтатаза бебче, но още по- тежко е да изживееш емоцията отраждането, да го видиш и няколко дни по- късно да се разделиш с него завинаги... а най-тежко за една мама е да гледа болно дете, да гледа как всеки ден то се бори за живот, как се мъчи да оцелее и тя да не може да му помогне!!! Това на никой не гопожелавам. Така че в този ред на мисли е добре че вече има добри лекари и добра техника и в БГ,която спестява още по- големи мъки на родителите.
Аз вярвам, че съвсем скоро Каролка отново ще е бременна и ще стане щастлива мама не на едно, а на няколко здрави дечица!
Второ - четох, че сте обсъждали по- напред за доминантния и рецесивния ген. А скоро попаднах на една статия, която мисля че ще ви е интересно да споделя. Напоследък се отхвърля теорията за доминирането на тъмния ген над светлия, тъй като новият човек взима точно по 23 хромозоми от майката и бащата и наследява техните белези на съвсем случаен принцип. Доказателство за това е и моят син, който е одрал кожата на баща си,но е взел моята "боя" - светла кожа, руса коса и тъмни ( макар и не кафяви очи ), а моят мъж е мургав с тъмна коса и светло зелени очи. Така че дори и само една от бабите примерно да е синеока, а всички останали до второ коляно - тъмнооки - е много вероятно да се появи бебе със сини очи...
Та така. От мен приятен почивен ден на всички!

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 11:30 от krasidika

# 611
  • София
Каролка, браво момиче за борбения дух, който показваш! Така трябва - бъди оптимист и гледай вече само напред, не се обръщай назад, загърби неприятните емоции и бъди уверена, че в утрешния ден те очаква прекрасно бъдеще, обградена от много любими хора, които осмислят живота ти и те правят щастлива!

# 612
  • София
Карола, миличка, съжалявам, че е трябвало да преживееш това.  Cry

# 613
  • UK
Бог отново ще даде, KaRoLa. Като те чета ми става емоционално, но знам че ще си добре и ще си майка на прекрасно дете. Възхищава ме силата ти. Прегръщам те от сърце. Hug

# 614
Здравейте мили момичета!
Карола силни прегръдки от мен. На мен винаги са ми казвали лекарите /когато попитах за причината за аборта/, че "просто понякога така се случва", може и да няма явна причина за случилото се, на мен не ми беше достатъчно, но ... Дано се разбере причината. Вярвам, че другите дечица, които ще имате ще бъдат здравички. Бъди силна   love001
Честито на всички разбрали цвета на щъркелчетата  Hug
За хемоглобина - моя още първия месец, т.е. на първата консултация беше 100, един месец пих желязо и сега се върти около 111-113. Моя док. каза, че съм на долната граница, но да не пия хапчета, само ако падне под 110.

Общи условия

Активация на акаунт