Отговори
# 645
И аз така си мисля, дневно приемаме доста повече сол от необходимия минимум..дори в сладките неща има сол..

# 646

И аз така си мисля, дневно приемаме доста повече сол от необходимия минимум..дори в сладките неща има сол..
   Миналата  година имах високо кръвно и док ми препоръча да огранича солта. В БГ като цяло употребяваме много сол. А и ми помогна за килцата,по-лесно се свалят тъй като солта  е предпоставка за задържане на  течности в организма. И  от тогава не посолявам храната си,обезсолявам си сиренето във водичка както каза Тити. Не съм я изключила напълно. За хемоглобина-моят във 2 месец беше 120,във 5-ти 110,док ми изписа  ФероФолгама за 10 дни. Сега не съм го изследвала.

# 647
Момичета,интересно ми е какво мислите. Тъй акто януари месец ,че и края на декември има много именни дни и църковни празници.  Бихте ли променили първоначално избраното име,ако бебето се роди на някой голям празник или имен ден. Казват,че детето си идва с името.....       

# 648
  • Бургас
Момичета,интересно ми е какво мислите. Тъй акто януари месец ,че и края на декември има много именни дни и църковни празници.  Бихте ли променили първоначално избраното име,ако бебето се роди на някой голям празник или имен ден. Казват,че детето си идва с името.....       
Peace това е и еднаот моите идеи..детето наистина ще си дойде с името ...настояват ми за едно име  Tired..но аз изобщо не мога да измисля как ще се казва малкото човече..сякаш първо трябва да му видя личицето и тогава ще знам как да го кръстя  Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 20:40 от rissse

# 649
аз от това се страхувам. Ни едно от имената през януари не ми харесва, на всичко отгоре имаме Ивановци в рода и постоянно ще ги свързвам. Същото беше като се раждаше големия - трябваше да избера дата за секцио баш около Димитровден/26 окт/. Обаче двамата дядовци са Димитър, а свеки е рожденичка. Съвсем съзнателно избрах 27 октомври за секциото, за да няма връзка с никого. Какво да правя, като не ми харесва Димитър за име, нито Иван, нито Йордан. И сега пак ще гледам да избегна именните дни, пък в крайна сметка каквото стане.

# 650
Карола, много  Hug Очаквам в най-скоро време да си отново бременна мама и да родиш чудесни здрави бебчета!!!  Praynig  Hug
На новите момичета - добре дошли!   bouquet Дано да се чувствате у дома в темичката ни! Лека бременност и здрави бебчета през януари!
Честито на мамите видели пола на бебчетата !(Не изброявам поименно за да не пропусна някой случайно  Embarassed )
Ирчони, прекрасни сте!   bouquet

По този въпрос нямам еднозначно мнение. Ако бебчето ни се роди на такъв празник и ми харесва името с удоволствие бих го нарекла така, но ако изобщо не ми харесва името- не мисля... Например, не харесвам името Енчо и ако родя на Еньовден няма сила, която да ме накара да си кръстя сина Енчо. ( Или поне така си мисля...)

# 651
Името ни е избрано отдавна. Няма да го променим, независимо от датата. Първото ни дете се роди на именния ден на свекърва ми - и през ум не ни мина да я кръстим на баба ѝ. Лесно ми е да отхвърля аргумента "детето си идва с името", защото тук сме изложени на три различни календара - български, руски и местния католически, имената сериозно се разминават. С кое име точно е дошло бебето може мнооого да се спори - затова просто не обръщаме внимание.  Wink

# 652
Karola, прегръщам те и ти желая много, много здраве и късмет и много сили!  Hug

Аз имам следния проблем от няколко дни - подуват ми се краката ужасно много .
Villygdr, на мен също ми се бяха подули краката и личната лекарка ми пусна специално изследване на урина, за да се провери дали има наличие на белтък (албумин) . А също е добре да следиш кръвното си и ако е високо, задължително отиди при лекар. Обикновено повечето бременни страдат от подуване на краката, но трябва да се консултираме с лекар. http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=1068 и http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_775_0.html

# 653
  • Габрово
Твърдо съм решила какви да са имената и не смятам да ги променям  Peace.

# 654
Ох, темата за имената ми е болна в момента. Нямам твърдо избрано мъжко име. Просто нищо не ми харесва. Мартин настоява да е Алекс, при това не познава нито едно момче с това име. От къде го е измислил не знам. Засега ми харесва, но пък всеки казва че е твърде разпространено. Виж за момиче имах доста фаворити, ама явно няма да мога да ги използвам и този път  Crazy
А януарските имени дни никак не ми допадат, определено няма да е Иван или Йордан (без да обидя някой)

# 655
Имената и на мен са ми драма. Кажи-речи с това заспивам и се събуждам. Нищо не измислям, а изборът е мой. Съгласуван, разбира се, но... поне трябва да предложа нещо.
Kiara, хич не знам как по-подробно да обясня за контра-шпица (все едно се опитваш да докоснеш подбедрената кост с пръстите на краката) при крампите, но мен само това ме спасяваше (схващаха се само прасците ми). А, и енергичен масаж от мъжа ми, разбира се. Той, горкичкият, гледаше да помага с каквото може, та да може да спи спокойно. Сега съм пощадена от подобни изпълнения, но пък киселините дойдоха. Още са търпими, може и повече.

# 656
  • гр.София кв.Драгалевци
Добър вечер мамки аз са трябва да тъпея цяла вечер,защото приятелите на мъжът ми са се събрали у нас да пият ии ужас направо.Сега ще пушат,ще пият до 100 часа абе мани е тва е аз да се оплача само.Айде лека вечер от мен  Hug

# 657
  • София
Имената и на мен са ми драма. Кажи-речи с това заспивам и се събуждам. Нищо не измислям, а изборът е мой. Съгласуван, разбира се, но... поне трябва да предложа нещо.
Kiara, хич не знам как по-подробно да обясня за контра-шпица (все едно се опитваш да докоснеш подбедрената кост с пръстите на краката) при крампите, но мен само това ме спасяваше (схващаха се само прасците ми). А, и енергичен масаж от мъжа ми, разбира се. Той, горкичкият, гледаше да помага с каквото може, та да може да спи спокойно. Сега съм пощадена от подобни изпълнения, но пък киселините дойдоха. Още са търпими, може и повече.

Аз правех обратното Simple Smile Опитвах се да си изкривя крака в обратна посока.

# 658
Аз пък се надявам да си дойде с името , защото не искам да го кръстя на свекъра , въпреки че точно за това настоявам пред мъжа си Simple Smile.Та така поне ще имам оправдание да го променя .Незнам защо , но имам чуството , че живот и здраве бебето ще се роди на 27 декември Стефановден , ако не и по рано.Последно по видеозон термина ми се промени на 30 декември и съм склонна на предизвикано нормално раждане , само и само да не вземе да тръгне по празниците и да се чудя дали лекаря който съм избрала , намя да е някаде на купон.Знам че е рано да го мисля , ама  такива неща са ми по главата:) Praynig дано вссичко да е нормално и да сме жживи и здрави Simple Smile

# 659
  • Ботевград
Момичета аз чесно казано много се надявам детето да си тръгне на някой ден,че да си дойде с името  Laughing и аз като villygdr не искам да кръщавам детето на свеки  #2gunfire
Та много искам да е на Иванов ден,че и баща ми е Иван и да се пукнат от яд свекитата  #Cussing out
Дъщеря ми по принцип не е кръстена на никой,но понеже майка ми е Анна и сега са се надули защото детето било кръстено на майка ми...та в този ред на мисли дано да е на Ивановден,че да се пръснат..това дете ако е пък на баща ми  Crazy Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт