Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 555
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас сити
Честит празник на рожбата на Ана Лии и от мен, нека да е здрава, щастлива и успешна.Hug
 Инфо за ГПНЕ " Гьоте " - Бургас, ако има съфорумки, които се интересуват.
 Списъците с 8-те класове са публикувани на сайта на училището.
http://www.gpne-goethe.org/joomla/index.php?option=com_content&a … id=55&lang=bg
Има и съобщение за родителска среща на 13 септември - вторник- от 18 часа по класните стаи.Подгответата ще имат униформи, които се поръчват в момента, вече ни взеха мерки и теглилки Laughing Бели ризи, жълти блузони без ръкав, вратовръзки в бордо и сиво за момчета и фишу за момичета и черен панталон/пола. Явно някаква аналогия с немското знаме newsm03
Иначе моят синковец цяло лято безгрижно мързелува, порчете три от задължителните книги на кръст, каза ,че и това е много и че ще се оправя през годината, и се отдаде на игри, колелета,компютри и екскурзии из красивата ни Родина. Твърди, че събирал сили за това, което го очаква и че е наясно с трудната нова учебна година. Не съм го закачала, оставих го да си почива, дано не му излезе солено още в началото с входните нива. Здраве да е , знам, че няма да има избор и ще трябва бързо да се ориентира към новите натоварвания. Thinking
Безгрижното лято отмина, скоро се започва  #Crazy
Усмихната вечер на всички мами и рожби  smile3525

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 18:08 от tonata

# 121
  • гр.Варна

vali741974 ,благодаря ти за отговора.   bouquet  Wink

# 122
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на дъщеря ти Anna Lee  Hug

Много здраве, късмет, успехи и сбъднати мечти и желая!  bouquet

Ние сме в подготовка - пазаруване и приготвяне на багажи, моята щерка също го удари на мързелуване лятото, защото все казва - като знам какво ме чака... #Crazy Та и аз затова не я закачах, оставих я да си почине.
Дай Боже да имат много успехи децата ни през новата година!!! Praynig

# 123
Здравейте, мами! Simple Smile
Наближава началото на уч. година, а аз съм се поошашавила. Tired Нищо не е припомнил, а предполагам всичко е забравил от миналата година. Цяло лято свобода, но сега...Мисля си newsm78, че би могъл да се стегне чавете и да си поприпомни нещата, за да се справи по-леко с входните нива. Имате ли идея за помагала или сборници, а може и учебници, с които ще е добре да се "запознае" отблизо в оставащите дни преди началото на годината! Може би само по бълг. език и литература и математика, защото той е в езикова и не знам дали по другите предмети ще имат входни нива( ако някай е наясно, моля да сподели Praynig). Тийна ми днес се прибира и смятам да го организирам, за да започва да влиза в учебния ритъм:) #Crazy

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 08:45 от valianiki

# 124
Абее, имат още пет дни свобода. Ще дойде времето за сборници и помагала Simple Smile.

# 125
Абее, имат още пет дни свобода. Ще дойде времето за сборници и помагала Simple Smile.

На същото мнение съм и аз Peace. Моят син го оставих това лято да прави каквото си поиска.

# 126
  • София
Честита нова учебна година.
Само за протокола- дъщеря ми ще учи в 73 СОУ.

# 127
  • София

На същото мнение съм и аз Peace. Моят син го оставих това лято да прави каквото си поиска.

И ние сме така.

# 128
  • Sofia
ganis , поздравления на девойката   bouquet/нали това беше първото ви желание?/.
 При нас започна обратното броене. Децата чакат с нетърпение четвъртък  Laughing.
 valianiki ,моят цяло лято си поприпомняше задачките от недорешени сборници и състезания  Laughing. Литературата си прочете , а по български - каквото сабя покаже.
 Според мен след сериозната миналогодишна подготовка , едва ли имат нужда  от сериозно припомняне  Wink.

# 129
  • София
Али , 10х Simple Smile
Имат нужда от припомняне:) С моята девойка започнахме мат преди няколко дни - преговор.
Цяло лято я оставих да почива. Милата, първата задача я погледна като пребозало теле- после при следващите вече се поокопити  Laughing
Сега ще почнем и преговор по БЕЛ.
Мами, нека децата попреговорят. Има колеги, които дават входно ниво още първия час- без направен преговор.
Дайте им просто един-два теста по БЕЛ и Мат от книжките (които всеки има) за 7 клас.

# 130
  • София
Има колеги, които дават входно ниво още първия час- без направен преговор.

Даааа.Това ми напомня една случка от миналата година. Laughing Осмите класове в 91 НЕГ учат на две смени.Половината паралелки-първа, другата половина - втора.Та една мама на дете от обратната на  дъщеря ми смяна написа леко смутено, че още първия час преподавателят по БЕЛ им пуснал входящ тест.Аз засилих девойката , която на другия ден по програма също  имаше БЕЛ, да направи 2-3 тестчета от първи модул  за подготовка.Но тя се оказа при друг преподавател и от  това скоростно припомняне  на нещата  нямаше особен  смисъл, тъй като си направиха спокоен преговор в рамките на 2 учебни  седмици.Но заек изскочи от друг храст.Mr. GreenНаправиха неочаквано входен тест по математика, без особено задълбочен преговор.Явно всеки преподавател си решава сам  кога да пусне теста, дали да прави преговор преди това  и дали да извести учениците си  за деня, в който ще го пусне.

# 131
  • Sofia
 Да , и аз разбрах, че в СМГ-то още на 16-ти правят входно по математика  Laughing. Надявам се синковеца да се е подготвил, все пак всеки ден решаваше по няколко задачки.
 За БЕЛ ще видим. Лично аз ще се радвам на изненадващо входно ниво , та да съм сигурна какво точно е научил м.г. Като видя пропуските , тогава ще го ръчкам да преговаря  Wink.

# 132
  • София
ganis честито на твоето момиче!  bouquet

Правилно или не,но му дадох пълна свобода през лятото,заслужи си я.
За него преди малко приключиха всякакъв вид почивки и все още е далеч от учебната материя.Може  през следващите дни да се пробва да реши някой тест.

Хубава вечер от мен!

# 133
Али , 10х Simple Smile
Имат нужда от припомняне:) С моята девойка започнахме мат преди няколко дни - преговор.
Цяло лято я оставих да почива. Милата, първата задача я погледна като пребозало теле- после при следващите вече се поокопити  Laughing
Сега ще почнем и преговор по БЕЛ.
Мами, нека децата попреговорят. Има колеги, които дават входно ниво още първия час- без направен преговор.
Дайте им просто един-два теста по БЕЛ и Мат от книжките (които всеки има) за 7 клас.

Благодаря ви, Али и Гани!  bouquet  bouquet
Не пренебрегвам мненията на останалите мами, но се радвам, че има и други, които мислят като мен за необходимостта от опресняване. Досега никога не е започвал учебната година с преговор у дома, но все пак тази година е различно-нови класове, нови преподаватели, ново училище. Мисля си, че ако е по-спокоен в знанията си досега, по-лесно ще приеме предизвикателствата за знанията, които предстои да надгражда в предметите като български език и математика, които са едно продължение, за разлика от чуждия език, където ще сложи ново начало.
А може би искам да стартира със самочувствие и увереност...Не ме укорявайте, старая се да не се пренавивам, просто се стремя да съм умерено разумна:))) Thinking
Хубави почивни дни! Simple Smile

# 134
Даааа.Това ми напомня една случка от миналата година. Laughing Осмите класове в 91 НЕГ учат на две смени.Половината паралелки-първа, другата половина - втора.Та една мама на дете от обратната на  дъщеря ми смяна написа леко смутено, че още първия час преподавателят по БЕЛ им пуснал входящ тест.Аз засилих девойката , която на другия ден по програма също  имаше БЕЛ, да направи 2-3 тестчета от първи модул  за подготовка.Но тя се оказа при друг преподавател и от  това скоростно припомняне  на нещата  нямаше особен  смисъл, тъй като си направиха спокоен преговор в рамките на 2 учебни  седмици.Но заек изскочи от друг храст.Mr. GreenНаправиха неочаквано входен тест по математика, без особено задълбочен преговор.Явно всеки преподавател си решава сам  кога да пусне теста, дали да прави преговор преди това  и дали да извести учениците си  за деня, в който ще го пусне.

Това е ценна информация. Ще хвана заека да преговори. И тя цяло лято беше шапка на тояга, но заслужено! Не вярвам да е забравила всичко по математика, а за БЕЛ съм убедена, че няма да има проблем.

Отсега се смея като си представя как ще ме гледа утре, докато й връчвам задачки  Laughing

Ганис, честито!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт