Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 474
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Девойки, тъй като наближава време за нова тема имате ли някакви предложения за заглавие или пък за съдържание. Peace

# 706
За много години на всички!
Сега се върнах да прочета последните странички, че отдавна не бях влизала в темата.
За цялата ваканция не съм забелязала моичкият да учи или пише нещо LaughingНе че ме учудва, само констатирам. Спи до обяд, след това изчезва с приятели, вечер почва на компа и така до някое си време.
Голямо тюхкане обаче беше, че има олимпиади в събота и неделя /английски и математика, не знам в какъв ред/, които щели да му изядат последните два дни от ваканцията. Не помня дали ви писах, но с него сключихме сделка. Първоначалната уговорка беше, че ако няма успех 5,50, спираме уроците по китара. Но понеже не знаел по-рано, че трябва да учи и в 8-ми клас, не само в 7-ми  Joy, сега нямало да може да навакса и ще завърши срока някъде между 5 и 5,50. И за да не спрем китарата, се спазари да ходи на всички олимпиади, състезания и т.н. Гадничко, ама това е положението.

# 707
  • София
Е, момичета за много години! Да сте здрави и пуберите по-малко да Ви ядосват.
Моя мързелува до края на празниците и от 02.01. започна по-лекичка, за да не се измори от много решаване на задачи - реши една и зяпане в монитора, разходки с приятели и така.
Взех си малко отпуска, да почина и аз по празниците, но пък малкият се разболя и беше денонощно висене в 00, а от първият работен ден много работа ми се струпа и време не ми остана да се отбия тук и да ви поздравя.
За всички големи  Hug и много успешна във всичко нова година.

# 708
  • София
За много години, мами:)
Да сте живи и здрави и много успехи..
Да се похваля с Моника- на Олимпиадата по НЕ има 5,67 и минава на 2 кръг. От класа са 5 деца:)))
Утре има класно по математика  Twisted Evil

# 709
Може да е малко по-късно, но е от сърце! Честита Нова Година, майчета! Да сте здрави, мечтите ви да са смели! Знам, упорити сте, дръзки сте - ще го постигнете! Нека всичко, което предстои да е положително и прекрасно! Семейният уют е най-големия дар! Пазете го, за да ви топли цяла година сърцата! Спорна нова година от мен,но не забравяйте и за спорта. Аз твърдо съм си обещала, че от новата година тръгвам на ..............  , на всичкооооо!!!!!!!! Wink  Laughing Party Wink.   

Не знам, да се смея ли, да плача ли, но ще бъда кратка и изчерпателна като ви споделя, че "нас" някакви си там олимпиади по езици не ни влекат, ама хииич! Нали след това ще се обсъждат в клас!!!!
 Това е!

# 710
  • София
момичета, здравейте. Имаме проблеми с задачи... Дали някой ще ми помогне?

Първата:
Даден е успоредник АВСD .Точките M и N са средите съответно на страните ВС, СD. Докажете, че медицентърът на триъгълника АМN е средата на диагонала ВD.

Втората:
Даден е успоредник АВСD .Точките M, N, P, Q  са средите съответно на страните ВС, СD, DA, AB. (фиг.4) Докажете, че  триъгълниците АМN и CPQ имат общ медицентър.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 20:25 от luss

# 711
За много години, момичета!
Лени, ти си по оригиналните заглавия  Grinning Heart Eyes нищо не ми идва наум, пак на теб ще чакаме...
Ганис, браво на Моника за олимпиадата! Май и моята се е класирала по френски, но не и знам още точките  Grinning
И, Лус, както съм седнала на чаша вино, няма да се опитвам да помагам, че най- много да те дообъркам   Twisted Evil

# 712
  • София
За много години, мами:)
Да сте живи и здрави и много успехи..
Да се похваля с Моника- на Олимпиадата по НЕ има 5,67 и минава на 2 кръг. От класа са 5 деца:)))
Утре има класно по математика  Twisted Evil

Честито!!! Браво на детето!!! Пожелавам успех за 2-рия кръг!!!

# 713
  • София
luss, тук има къде-къде по-добри мтематици от мен, но все пак ще се опитам колкото мога да помогна...
Съжалявам, че не знам как да кача чертеж  Embarassed
по 1. зад.:
Да начертаем диагоналите на успоредника АBCD и отбележим пресечената им точка с О. СО се явява медиана в триъгълника DBC (пресечната точка на диагоналите ги разполовява), a също и на NMC. (NM - средна отсечка в DBC) - следователно NM разполовява СО. Оттук следва, че О е медицентър на триъгълника АМN (медицентъра дели медианите в съотношение 2:1), а също така разполовява и диагонала BD....
Не знам дали разбра нещо, но.... надявам се поне малко да съм ви насочила. Дано да дойде тежката артилерия! Гани, къде сиииии ... да ми врътнеш една 3-ка за поощрение? Wink

Втората задача е следствие на първата....

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 22:54 от PurpleDragon

# 714
момичета, здравейте. Имаме проблеми с задачи... Дали някой ще ми помогне?
AC x BD = т. O (пресечница на диагоналите)   (1)
AC x MN = т. E
Като средна отсеча в триъгълника BCD отсечката MN || BD и MN = 1/2 BD
Но и в триъгълника BOC  ME е средна отсечка (МЕ || BO следва от (1) понеже ME лежи върху MN, а BO лежи върху BD; и понеже М е среда на BC), от което следва, че OE=EC или ОЕ = 1/2 ОC, но ОC=OA, следователно
ОЕ =1/2 AO.  (***)  
Понеже ME е средна отсечка за триъгълника BOC следва, че
ME=1/2BO     (2)
Същите по-горни разсъждения са валидни и за триъгълника DOC от където стигаме до
EN=1/2DO     (3)
Но BO=OD     (4)
От (2), (3) и (4) следва МЕ=EN или в триъгълника АМN AE е медиана. Медицентърът разделя медианите в съотношение 2:1, считано от върховете на триъгълника и като имаме предвид (***) следва, че в триъгълника AMN  О е медицентър и от (1) следва BO=OD, к.т.д.д.

При Задача2 се изпползва решението на Задача1 (доказва се че т. О e медицентър и на триъгълник CPQ)
ПП: luss, извинете ме за спама! Докато пишех, PurpleDragon ме изпревари

# 715
  • София
Благодаря ви, момичета. Страхотни сте - писахте по едно и също време.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 16:17 от luss

# 716
  • София
Страхотни сте, мами- математички:))))

# 717
  • София
...
ПП: luss, извинете ме за спама! Докато пишех, PurpleDragon ме изпревари
Спам ли? Че твоето си е решение, а моето по-скоро бла-бла, ама карай (като за филолог - простено ми е)!  Laughing

Девойки, мори юбави! Да ви прави впечатление, че таз тема я списваме вече цяяяяяяла половин година?! М? Срамота! А какъв урожай бълвахме само преди няколко месеца... (и аз да поспамя Wink)

# 718
  • София
ПУ един спам и от мен  Mr. Green

Девойки, мори юбави! Да ви прави впечатление, че таз тема я списваме вече цяяяяяяла половин година?! М? Срамота! А какъв урожай бълвахме само преди няколко месеца... (и аз да поспамя Wink)
Тъкмо мислех да се включа и аз с пост в същия дух, но не бих могла да го кажа по-добре  Wink

Девойки, тъй като наближава време за нова тема имате ли някакви предложения за заглавие или пък за съдържание. Peace

Лени, с това темпо, с което постваме, няма скоро да има нужда от нова тема  hahaha

# 719
  • Пловдив
Осми клас преполовихме и всички се поуспокоихме.

Общи условия

Активация на акаунт